הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

וואלה זה עצוב..

אומנם גנטיקה באמת משחקת תפקיד מאוד חשוב, אבל לדעתי עד שמישהו מגיע לרמת פרו אין איך לדעת באמת אם הגנטיקה שלו יותר "טובה" או "רעה".
ולגביי המחקר שנתן לנחקרים להיות בפלוס קלורי של 1000 קלוריות (!) - פלוס של 1000 בתחת שלי. לא קראתי את המחקר (גם לא מצאתי שם בכלל רפרנסים לכלום, אבל אולי פספסתי) אבל אני בטוח שגם אם באמת המחקר טוען שהם היו בפלוס של 1000 הם לא. מי שעלה פחות במשקל היה בפלוס יותר נמוך, ככה פשוט. ודרך אגב, ממש לא מפתיע שמי שעלה יותר במשקל עלה גם ביותר אחוזי שומן, ככה זה כשהפלוס הקלורי גדול.
קיצור, גנטיקה אכן משחקת תפקיד חשוב בספורט, אבל המאמרים של ווינט ודומיה על התחום גרמו לי לפקפק בכל מאמר שהם פרסמו אי פעם.

שטויות במיץ.
לי אין גנטיקה מיוחדת, אני אובחנתי בקרוהן לפני כמעט 10 שנים, והמשפחה שלי ממש לא חזקים או בכושר.

לגנטיקה יש תפקיד מרכזי.
אבל צריך להבין שביצועים ספורטיביים ״מסודרים״ בפירמידה רחבה.
כלומר יש אנשים בודדים בעולם שמסוגלים למשוך דדליפט 500, יש הרבה הרבה יותר אנשים שיכולים למשוך דדליפט 200 ודדליפט 60 כמעט כל אחד יכול.

כלומר בעזרת אימונים אפשר להגיע לרמה הרבה יותר טובה מנקודת הפתיחה של ״לא מתאמן״
ומכאן זה כבר גישה לחיים אם אתה מוכן לעבוד קשה או לא.

@elchonon
אתה כותב שאין לך גנטיקה מיוחדת , אבל אתה לא באמת יכול לדעת את זה.
יש סיכוי סביר שלבני המשפחה שלך יש כשרון שהם פשוט אף פעם לא מימשו.
בנוסף גם כוח הרצון שלך והיכולת להתמודד עם נפח גבוה זה סוג של גנטיקה.
גנטיקה היא הרבה יותר מלהוולד למשפחה ״שרירית״

@elchonon
אתה כותב שאין לך גנטיקה מיוחדת , אבל אתה לא באמת יכול לדעת את זה.
יש סיכוי סביר שלבני המשפחה שלך יש כשרון שהם פשוט אף פעם לא מימשו.
בנוסף גם כוח הרצון שלך והיכולת להתמודד עם נפח גבוה זה סוג של גנטיקה.
גנטיקה היא הרבה יותר מלהוולד למשפחה ״שרירית״
כשגנטיקה לא ניתנת לחיזוי ולמדידה, לדעתי כל הטענה חרטא מיסודה.

עוד לא שמעתי על דרך לאבחן גנטיקה, אני רק שומע כשמישהו מוצלח, אנשים אומרים שיש לו גנטיקה טובה כדי לסלוח לעצמם שהם לא הצליחו להגיע לזה.

יותר מסתבר שאנשים שלא הגיעו להישגים של אנשים מסוימים, זה לא בגלל גנטיקה רעה, אלא כנראה שלא עבדו נכון.

מה שכן, אורך גפיים, אצבעות וגובה הם גנטיים, כמו צבע שיער. הם יכולים לשחק תפקיד חשוב בכל ספורט, וזה ניתן לחיזוי ולמדידה.
אבל מעבר לזה, לדעתי הכל שטויות. או לפחות לא משנה יותר מ10 ק"ג בטוטאל לפאוורליפטר.

אני רק שומע כשמישהו מוצלח, אנשים אומרים שיש לו גנטיקה טובה כדי לסלוח לעצמם שהם לא הצליחו להגיע לזה.
יותר מסתבר שאנשים שלא הגיעו להישגים של אנשים מסוימים, זה לא בגלל גנטיקה רעה, אלא כנראה שלא עבדו נכון.

🤫

אני בטוח שיש לגנטיקה השפעה כמה שלא נרצה לחשוב על זה אבל כמו שאלחנן אומר לדעתי לא רלוונטי לחשוב על זה אצל 99% מהאנשים
אני כל החיים חשבתי שאני לא מסוגל לרוץ כי פלטפוס, ותאומים היו נתפסים לי אחרי 2-3 דקות ריצה והייתי מוותר ומפסיק
אז כן אולי אולימפיאדה לא אקח אבל לאחרונה פשוט דחפתי את עצמי אל מול הקושי ופתאום כל ריצה פחות ופחות זה מפריע לי והזמנים משתפרים
אני נותן את הדוגמא כי נראלי זה רע להחליט לפני שמנסים מספיק ונלחמים עם דברים

בלי קשר לכך, אל תקרא מאמרים בynet

אני בטוח שיש לגנטיקה השפעה כמה שלא נרצה לחשוב על זה אבל כמו שאלחנן אומר לדעתי לא רלוונטי לחשוב על זה אצל 99% מהאנשים
אני כל החיים חשבתי שאני לא מסוגל לרוץ כי פלטפוס, ותאומים היו נתפסים לי אחרי 2-3 דקות ריצה והייתי מוותר ומפסיק
אז כן אולי אולימפיאדה לא אקח אבל לאחרונה פשוט דחפתי את עצמי אל מול הקושי ופתאום כל ריצה פחות ופחות זה מפריע לי והזמנים משתפרים
אני נותן את הדוגמא כי נראלי זה רע להחליט לפני שמנסים מספיק ונלחמים עם דברים

בלי קשר לכך, אל תקרא מאמרים בynet
אתה מודע לכך שליוסיין בולט יש פלטפוס?
גם לי יש.
אולי כן תגיע לאולימפיאדה.

מתאמן א - מתאמן לפי תוכנית,אוכל מסודר וכו
לא מצליח לעבור את ה100 בבנץ

בא חבר שלו,מתאמן ב - לא דרך יום בחייו בחדר הכושר,שוכב על הספה ונותן 100x5

מה ההסבר?

מתאמן א - מתאמן לפי תוכנית,אוכל מסודר וכו
לא מצליח לעבור את ה100 בבנץ

בא חבר שלו,מתאמן ב - לא דרך יום בחייו בחדר הכושר,שוכב על הספה ונותן 100x5

מה ההסבר?
היסטורית אימונים, או היסטוריית פעילות גופנית.
משקל גוף.
יכולת ומהירות קליטת הטכניקה.
תזונה, שינה והתאוששות.

אז יש דבר כזה?
מרוח הפוסט אני מבין שאין דבר כזה..
נשמע לי שאם מחלות עוברות בצורה גנטית,אזי גם כח/מסת שריר וכו,גם עוברות לא?
לרוב אנחנו רואים בחדר הכושר,שתי חברים שבאים להתאמן יחד..אתה יודע נערים 15-16
אותו משקל,פחות או יותר אותו גובה.
אחד נאבק על הספה,והשני בקלילות..
ולבסוף בשורה התחתונה,אחד עם מסת שריר גדולה יותר מהשני..
זה באמת נשגב מבינתי..

יכולת ומהירות קליטת הטכניקה.

אז יש דבר כזה?
מרוח הפוסט אני מבין שאין דבר כזה..
נשמע לי שאם מחלות עוברות בצורה גנטית,אזי גם כח/מסת שריר וכו,גם עוברות לא?

ברור שיש דבר כזה.
אם תיתן לילד שלך להתאמן כל היום וכל הלילה בכדורסל הוא לא יגיע להיות לברון ג'יימס.
מן הסתם ברמות נמוכות לפני שמדברים על גנטיקה צריך לראות שבאמת עובדים קשה, חכם ולאורך זמן אבל זה לא רק זה. אתה יכול להתאמן כל החיים שלך ולא להגיע למישהו שפשוט קיבל גנים אתלטיים הרבה הרבה יותר טובים.
דוגמא עכשווית
ילד בן 14 שמושך 180 ק"ג. זה לא פרוגרמינג, התאוששות וכל זה. אם זה באמת נכון, לילד יש גנטיקה הרבה יותר טובה ומשובחת מכל המחזור גיל שלו. האם הוא יעשה איתה משהו? זה כבר תלוי בעוד אלף ואחד דברים.

כשגנטיקה לא ניתנת לחיזוי ולמדידה, לדעתי כל הטענה חרטא מיסודה.

עוד לא שמעתי על דרך לאבחן גנטיקה, אני רק שומע כשמישהו מוצלח, אנשים אומרים שיש לו גנטיקה טובה כדי לסלוח לעצמם שהם לא הצליחו להגיע לזה.

מה שכן, אורך גפיים, אצבעות וגובה הם גנטיים, כמו צבע שיער. הם יכולים לשחק תפקיד חשוב בכל ספורט, וזה ניתן לחיזוי ולמדידה.
אבל מעבר לזה, לדעתי הכל שטויות. או לפחות לא משנה יותר מ10 ק"ג בטוטאל לפאוורליפטר.
מצטער אבל אתה ממש טועה.
יש הרבה מרכיבים גנטיים שיכולים לחזות את הפוטנציאל שלך.
לדוגמא לרוץ מרתון ב -שעתיים ו 10 דקות דורש רמה מסוימת של צריכת חמצן ולא משנה כמה אימונים תעשה לא תגיע לשם.

גם ב pl, יש חסמים שלא תוכל לנפץ ללא גנטיקה תומכת .

בחלק מהענפים בעיקר אם יש מאפיינים טכניים לדוגמא גולף או אפילו כדורגל קשה להגדיר מה הרכיב הגנטי אבל הוא לחלוטין קיים.
לכן יש רק מסי אחד, אולי עוד כמה בודדים בעולם

הכי קל זה לשבת על הספה ולהגיד 'זה הכל גנטיקה' או זה 'רק סטרואידים'..

בסופו של דבר ההשקעה והתמדה מביאה אותך לתוצאות.

הבעיה שמרבית האנשים מתייאשים כאשר הם לא מקבלים x תוצאות בזמן מהיר.. ואז הם פונים לתירוצים... גנטיקה, חילוף חומרים וכדומה.

בסופו של דבר ההשקעה והתמדה מביאה אותך לתוצאות.
עד תקרה מסויימת שבא אתה נאבק על עוד 1.25 על המוט,בעוד שמתאמן אחר
יתקדם בצורה קלילה..
ללא חומרים,ללא שינה מספקת,ותזונה של קנטינה.

,It's funny
Screenshot_2022-01-20-09-40-27-99_680d03679600f7af0b4c700c6b270fe7.jpg

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית