הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

וואלה זה עצוב..

למה מה רע בקפאין?
יש כמות שהיא מוגזמת.
אני אישית לא צורך שום קפאין, לדעתי זה מאפשר לך להרגיש בן אדם גם בלי שינה ומזון, וזה מתכון להיתקע באימונים ובחיים. לחפש פלסטר וקיצורי דרך כשההתנהלות לא נכונה.

• פותח/ת השרשור
יש כמות שהיא מוגזמת.
אני אישית לא צורך שום קפאין, לדעתי זה מאפשר לך להרגיש בן אדם גם בלי שינה ומזון, וזה מתכון להיתקע באימונים ובחיים. לחפש פלסטר וקיצורי דרך כשההתנהלות לא נכונה.
אני צורך 3 אספרסו ביום יום ושחור לפני אימון.
אבל אין מצב שאני מוותר על זה חחח זה ממריץ אותי לפני האימון מאוד,אולי כי הגוף מכור לא יודע אבל גם הכמות שאני שותה היא נורמלית אני חושב.

אני צורך 3 אספרסו ביום יום ושחור לפני אימון.
אבל אין מצב שאני מוותר על זה חחח זה ממריץ אותי לפני האימון מאוד,אולי כי הגוף מכור לא יודע אבל גם הכמות שאני שותה היא נורמלית אני חושב.
ומה התוצאות הספורטיביות שלך?
הרבה אנשים צורכים קפאין, אני פשוט מנסה להבין את הקשר בין צריכה גבוה של קפאין ותוצאות ספורטיבית.

• פותח/ת השרשור
ומה התוצאות הספורטיביות שלך?
הרבה אנשים צורכים קפאין, אני פשוט מנסה להבין את הקשר בין צריכה גבוה של קפאין ותוצאות ספורטיבית.
זה לא עניין של תוצאה ספורטיבית,זה נותן לי כוח אולי פסיכולוגי,אני מתכוון שאם אשתה קפה זה יתן לי יותר כוח יותר מוטיבציה לקום להתלבש וללכת למכון.

תלוי לטעמי באופי של בן אדם וביום יום שלו, תלות זה משהו שמשתנה מאדם לאדם ולא יכול להעיד על הכלל.
אני יודע שעם קפאין בכמות מסויימת הביצועים שלי באימונים עולים משמעותית.
אני הולך אישית להתאמן אחרי 2 עבודות (בערך 14 שעות) ככה שאני רואה יתרונות יותר מאשר חסרונות
ודווקא ממש לא פלסטר, אני חושב שאם יש משהו שיכול לעזור לך לשפר ביצועים בהתאם לאורח חיים שלך אז למה לא?
כל עוד לא הוכח נזק לטווח הארוך כמובן.

אתה לוקח את זה יותר לכיוון של "אם לא קפאין אני לא מתאמן / זז" אבל לא הכל שחור או לבן, אם אפשר לצרוך משהו כדי להשתפר אז אני לא רואה סיבה להימנע, כמו שתיקח אבקת חלבון שתקל עלייך במקום להתחיל להכין חזה עוף כל פעם שיהיה חסר לך 20 ג' חלבון בתפריט.
בסופו של דבר טבע האדם זה לעשות כמה שפחות ולקבל כמה שיותר, אם כדור פשוט ללא נזק מוכח לטווח הארוך יכול להועיל למה להימנע ממנו? כי אתה מפחד שזה יתקע אותך בחיים?
תלות זו לא התמכרות.

נערך לאחרונה:
זה לא עניין של תוצאה ספורטיבית,זה נותן לי כוח אולי פסיכולוגי,אני מתכוון שאם אשתה קפה זה יתן לי יותר כוח יותר מוטיבציה לקום להתלבש וללכת למכון.
אם כך, היינו צריכים לראות קורלציה בין צריכה מרובה של קפאין ותוצאות ספורטיביות, ואני חושב שההיפך הוא הנכון.
תלוי לטעמי באופי של בן אדם וביום יום שלו, תלות זה משהו שמשתנה מאדם לאדם ולא יכול להעיד על הכלל.
אני יודע שעם קפאין בכמות מסויימת הביצועים שלי באימונים עולים משמעותית.
אני הולך אישית להתאמן אחרי 2 עבודות (בערך 14 שעות) ככה שאני רואה יתרונות יותר מאשר חסרונות
ודווקא ממש לא פלסטר, אני חושב שאם יש משהו שיכול לעזור לך לשפר ביצועים בהתאם לאורח חיים שלך אז למה לא?
כל עוד לא הוכח נזק לטווח הארוך כמובן.

אתה לוקח את זה יותר לכיוון של "אם לא קפאין אני לא מתאמן / זז" אבל לא הכל שחור או לבן, אם אפשר לצרוך משהו כדי להשתפר
אז אני לא רואה סיבה להימנע, כמו שתיקח אבקת חלבון שתקל עלייך במקום להתחיל להכין חזה עוף כל פעם שיהיה חסר לך 20 ג'.
צודק, אילוצים לצרוך קפאין זה שונה ממה שאידיאלי.

תסכים איתי שאידיאלי יהיה שתישן את כל השינה שאתה צריך, לא תעבוד, ולא תזדקק לקפאין.

ואני בעיקר מתייחס לצריכה מוגזמת.

תסכים איתי שאידיאלי יהיה שתישן את כל השינה שאתה צריך, לא תעבוד, ולא תזדקק לקפאין.

חד משמעית.
שוב הכל תלוי מקרה ואי אפשר להעיד על הכלל.
אם מישהו לוקח קפאין כי הוא בוחר לתעדף את הזמן שינה שלו על איזה משהו מטומטם כמו בינג'
אז לגמרי כן הוא מכניס את עצמו לתלות לא מוצדקת.
כמו כל היום לא לאכול כי זה הכי נוח לך ואז בערב לשתות 6 סקופים גיינר, הכנסה לתלות לא מוצדקת,
יש לך את כל האמצעים ועדיין אתה בוחר ללכת בדרך היותר מפותלת שמקשה עלייך? זב"ש.

אני מדבר נטו על מתאמנים שבאמת מוצאים בזה ערך מוסף ולא תחליף.

אני די בטוח שהרבה מתאמני עלית התמקצעו לא במקרה. הם פשוט שמו לב שהם מתקדמים יותר מהר מהמתאמן הממוצע ומשם הם ראו את זה כאופציה להתמקצע. ברור שהם גם משקיעים הרבה יותר מהמתאמן הממוצע אבל מצד שני הגנטיקה שלהם מאפשרת להם להתקדם יותר

אני ישן חד משמעית את כל השינה שאני צריך, ועל אף זאת - קפאין נותן את הedge הנוסף. אני לא רואה חסרונות לקחת אותו, אני לא נכנס לשיקול עלות תועלת כי אני לא מוצא שום עלות פרט לזאת המילולית.

אחד אוהב חשיש
אחד אוהב שתיה חריפה
אחד אוהב סיגריות
ואחד אוהב קפאין..

לא קשור תועלת ולא עלות
*אני במקרה הזה,אוהב גם קפאין וגם שתיה חריפה 😃

אני לא רואה חסרונות לקחת אותו
תלות זה אכן חיסרון.

חשוב להבין שלכל דבר יש יתרונות וחסרונות, שאנחנו עושים בחירה כלשהי אנחנו
בעצם מחליטים או מקווים שהיתרונות יגברו על החסרונות.

• ברגע שזה בא לך על חשבון שינה / תזונה כמו שאלחנן ציין כמובן שהיתרונות פה מתגמדים מול החסרונות.
  • בצריכה סבירה לאדם בריא אין חסרונות משמעותיים חוץ מתלות ואולי העלאת ל.ד אקוטית אל מול היתרונות (בטח למתאמן שמקבל שיפור בביצועים)

אני ישן חד משמעית את כל השינה שאני צריך, ועל אף זאת - קפאין נותן את הedge הנוסף. אני לא רואה חסרונות לקחת אותו, אני לא נכנס לשיקול עלות תועלת כי אני לא מוצא שום עלות פרט לזאת המילולית.
אפשר להשתמש בקפאין בלי שזה יהיה מגביל.
אבל לדעתי על פי רוב זה מגביל.
אתה אולי חריג.
אחד אוהב חשיש
אחד אוהב שתיה חריפה
אחד אוהב סיגריות
ואחד אוהב קפאין..

לא קשור תועלת ולא עלות
*אני במקרה הזה,אוהב גם קפאין וגם שתיה חריפה 😃
שכל אחד יעשה את הישר בעיניו, אבל לתוצאות ספורטיביות טובות, לדעתי זה לא האידיאל.

• פותח/ת השרשור
אפשר להשתמש בקפאין בלי שזה יהיה מגביל.
אבל לדעתי על פי רוב זה מגביל.
אתה אולי חריג.

שכל אחד יעשה את הישר בעיניו, אבל לתוצאות ספורטיביות טובות, לדעתי זה לא האידיאל.
אני מבין מה אתה אומר שזה מגביל,אני לא רואה את עצמי מתאמן בלי קפה חחח כאילו אפשרי אבל לא!

אני לא חושב שיהיו תסמינים שאשים לב אליהם אם אפסיק לצרוך קפאין. אני מסכים שתלויות היא חסרון, אני מסתייג מההנחה שאני תלותי בקפאין.
לפעמים לא תדע כמה זה מגביל עד שתנסה בלי.
חוץ מזה, מיץ גזר וירקות זה התחליף האידאלי לקפאין.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית