מה תפקיד הגנטיקה בכושר שלכם?
דעתכם?
דעתכם?
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
ניסית?ברור שיש דבר כזה.
אם תיתן לילד שלך להתאמן כל היום וכל הלילה בכדורסל הוא לא יגיע להיות לברון ג'יימס.
איזה מצחיק זה יהיה אם מדובר ב180 lb?דוגמא עכשווית
ילד בן 14 שמושך 180 ק"ג. זה לא פרוגרמינג, התאוששות וכל זה. אם זה באמת נכון, לילד יש גנטיקה הרבה יותר טובה ומשובחת מכל המחזור גיל שלו. האם הוא יעשה איתה משהו? זה כבר תלוי בעוד אלף ואחד דברים.
הוויכוח על גנים תמיד מגיעים לכך שגם הגישה המנטלית והפסיכולוגית שלנו תלויה ברמה מסוימת בגנים, אם זה נכון, פסיכולוג הוא מדען גנים.מצטער אבל אתה ממש טועה.
יש הרבה מרכיבים גנטיים שיכולים לחזות את הפוטנציאל שלך.
לדוגמא לרוץ מרתון ב -שעתיים ו 10 דקות דורש רמה מסוימת של צריכת חמצן ולא משנה כמה אימונים תעשה לא תגיע לשם.
גם ב pl, יש חסמים שלא תוכל לנפץ ללא גנטיקה תומכת .
בחלק מהענפים בעיקר אם יש מאפיינים טכניים לדוגמא גולף או אפילו כדורגל קשה להגדיר מה הרכיב הגנטי אבל הוא לחלוטין קיים.
לכן יש רק מסי אחד, אולי עוד כמה בודדים בעולם
עם כל האהבה בעולם, ומכל הלב, תפסיק להתמסכן. אתה מרים משקל נחמד, להבנתי אתה לא דואג לתזונה ולהתאוששות שלך מספיק (אולי אני טועה).עד תקרה מסויימת שבא אתה נאבק על עוד 1.25 על המוט,בעוד שמתאמן אחר
יתקדם בצורה קלילה..
ללא חומרים,ללא שינה מספקת,ותזונה של קנטינה.
זה עניין של תיאום ציפיות , בעזרת אימונים אתה יכול להביא את עצמך להיות טוב מ 80% מהאוכלוסיה ומכאן זאת גישה לחיים. האם יש לך מוטיבציה ל״נצח״ את עצמך או להיות מתוסכל כי יש כאלו שהם טובים ממך ולא משנה מה הסיבות.הכי קל זה לשבת על הספה ולהגיד 'זה הכל גנטיקה' או זה 'רק סטרואידים'..
בסופו של דבר ההשקעה והתמדה מביאה אותך לתוצאות.
הבעיה שמרבית האנשים מתייאשים כאשר הם לא מקבלים x תוצאות בזמן מהיר.. ואז הם פונים לתירוצים... גנטיקה, חילוף חומרים וכדומה.
לא דיברתי על עצמי,אבל כיוונת אלי אז אענה..עם כל האהבה בעולם, ומכל הלב, תפסיק להתמסכן
על פוטנציאל גדילה יש השפעה במהלך חייך ולאו דווקא לגנטיקה.אבל הרמה התחלתית ״המסת שריר שהתחלת״ זה נטו נטו גנים
כמו 90% מאוכלוסיית העולם? זה שאנשים מגיעים למצב שהם מחטבים את עצמם כדי שלא יראו את זהאבל גנים חרא יש לי אני צובר שומן בבטן התחתונה
יכול להיות הבדל בויזואליות של השריר אבל בוא אשאל אותך אחרת, כמה ההיקף יד שלך?הזרועות שלי נראות קטנות
לא הצלחתי להבין, שרירים רואים רק בזרועות?השרירים קצרים שרק עם גופיה רואים שריר
גם יש קשר לצורת שריר, אבל אני בטוח שאתה לא הגעת אפילו ל50% פוטנציאל גדילה בתאומים.תאומים קטנים
הגב שלי והחזה והכתפיים אני מבסוט מאוד,אבל היד קדמית אחורית נראים קטנים וקצרים,לא מדדתי היקף.על פוטנציאל גדילה יש השפעה במהלך חייך ולאו דווקא לגנטיקה.
עוד בגיל צעיר דברים כאלו משתנים מאוד בהתאם לאורך חייך.
כמו 90% מאוכלוסיית העולם? זה שאנשים מגיעים למצב שהם מחטבים את עצמם כדי שלא יראו את זה
לא אומר שהם לא "סובלים" מפיזור שומן לא אידאלי.
יכול להיות הבדל בויזואליות של השריר אבל בוא אשאל אותך אחרת, כמה ההיקף יד שלך?
כי "זרועות קטנות" זה לא משהו שאפשר להאשים בו גנטיקה.
ראיתי הרבה מולי שהידיים שלהם נראו יותר "גדולות" למרות שבהיקף אני יותר גדול, אבל עדיין כולנו היינו מעל 40 ס"מ היקף.
זה לא שתלך עם 40 ס"מ היקף ומישהו יבוא ויגיד לך שמע איזה ידיים קטנות.
לא הצלחתי להבין, שרירים רואים רק בזרועות?
גב? חזה? כתפיים? ומה זה "שרירים קצרים", זה בסופו של דבר המבנה של השריר שלך.
עלתה לא מזמן איזו כתבה על כך שאפשר "להאריך" את השריר ע"י שיטות אימון שונות שישפיעו
על צורת ואורך הפאשיה ובתקווה בהמשך לשינוי בצורת השריר, המחקר לא תמך בזה.
גם יש קשר לצורת שריר, אבל אני בטוח שאתה לא הגעת אפילו ל50% פוטנציאל גדילה בתאומים.
אנשים עושים 8 סטים שבועיים לתאומים ואומרים "יש לי חרא גנטיקה",
אין לך חרא גנטיקה, יש לך חרא תירוצים. (לא אלייך ספציפית כמובן)
נשמע מוכר, רק שאחי הקטן דרך בחדר כושר אולי פעמיים,וגם זה בשביל לשתות מהקולראחי לא זז מימיו, את המילה פדלעה המציאו עליו
זה לא גנטיקה, זה תירוצים. אני לא אומר שגנטיקה זה משהו שלא קיים, אבל כמו שכבר אמרתי רק ברמות הכי הכי גבוהות תוכל לראות הבדלים משמעותיים. עד שלא הגעת ל420 קילו דדליפט אל תאשים את הגנטיקה.תשמעו אני לא יודע אם מה שכתוב בכתבה נכון במאה אחוז.
אבל הרמה התחלתית ״המסת שריר שהתחלת״ זה נטו נטו גנים יש לי חברים שלא התאמנו בחיים ובנויים טוב שלי לקח נגיד שנה להתאמן כדי להגיע אליהם(לא אכלתי חלבון בכלל ביום יום והייתי רץ הרבה אז אולי זה השפיע).
אבל כן שהתחלתי להתאמן גדלתי בקצב טוב,אבל גנים חרא יש לי אני צובר שומן בבטן התחתונה,הזרועות שלי נראות קטנות למרות שאני מרים משקל סבבה,השרירים קצרים שרק עם גופיה רואים שריר אם לא נראה כמו דוק,תאומים קטנים.
מתאמנת 5 שנים מרימה משקלים סבבה לאישה (לדוגמא: סקוואט 60 לחיצות חזה 35 ואני שוקלת 65 גובה 1.75) ונראית פסדר. אבל גם הייתי נראית טוב לפני שהתאמנתי.
אחי לא זז מימיו, את המילה פדלעה המציאו עליו, יש לו שילוש בגב, קוביות בבטן, פעם בעשור שהוא נתקל במשקולות הוא מרים דדליפט 200 בלי למצמץ, ואני עיני יוצאות.
לא גנטיקה?
אז תמדוד, אולי באמת הידיים שלך קטנות אבל תהיה בטוח שזה לא בגלל גנטיקה.הגב שלי והחזה והכתפיים אני מבסוט מאוד,אבל היד קדמית אחורית נראים קטנים וקצרים,לא מדדתי היקף.
זה נכון.מבחינתי גנטיקה זה לא תירוץ כל עוד לא הגעת לטופ האישי שלך.
מתאמן א - מתאמן לפי תוכנית,אוכל מסודר וכו
לא מצליח לעבור את ה100 בבנץ
בא חבר שלו,מתאמן ב - לא דרך יום בחייו בחדר הכושר,שוכב על הספה ונותן 100x5
מה ההסבר?
בהחלט.תלוי...הם באותו משקל?
בהחלט.
איך לגדל ספורטאי סופר מוצלח – כתבה 1, סביבה מעודדת הישג
איך לגדל ספורטאי עילית? כתבה 2 – על גנטיקה ומוסר עבודה גבוה
מי שרוצה באמת להעמיק בנושא, כמובן שיש מוערבות של גנטיקה אבל זה ממש לא הגורם היחיד.
(PDF) Genes, environment and sport performance: why the nature-nurture dualism is no longer relevant
אני לא חושב שמישהו פה טען שזה הגורם היחיד.
אז גנטיקה, זה ההסבר היחיד אלא אם כן אחד חולה ואחד לא או משהו חריג כזה.
לגנטיקה יש תפקיד קריטי אם אתה רוצה להפוך להיות אלוף עלום. בשביל ג'ים ברו טיפוסי או בשביל מישהו שרוצה בסה"כ 220 דדליפט אין צורך בגנים מיוחדים יותר מידי, הייתי אומר שגנטיקה ממוצעת ופשוט התמדה, עבודה חכמה ולא להיפצע יותר מידי לאורך מספיק שנים יביאו אותו לזה.
אין לי ביסוס מדעי.לא דיברתי על עצמי,אבל כיוונת אלי אז אענה..
תזונה - מקפיד על חלבון 1.4-1.6
התאוששות- ישן כמה שאפשר,ונח כמה שאפשר
תוכנית- אני חושב שאני בכיון טוב(עקב מה שלמדתי כאן)
אני אוהב משקאות עם קפאין,לא רואה רע בזה..
ובאשר למתמסכן
רק בתחילת השימוש שלי בפורום,בכיתי על מר גורלי,מבחינת רמות הטסט.
היום אני לא בוכה ומילל לרגע,מתאמן ונותן תמעיים באימונים.
יש אנשים שבמצב טסט שלי,היו רצים למזרק!
אני לא!
אני רוצה להוכיח שאפשר ללחוץ 130 גם עם טסט 4.4!
תודה
נקודת התחלה טובה לא מחייבת כמה רחוק תגיע.תשמעו אני לא יודע אם מה שכתוב בכתבה נכון במאה אחוז.
אבל הרמה התחלתית ״המסת שריר שהתחלת״ זה נטו נטו גנים יש לי חברים שלא התאמנו בחיים ובנויים טוב שלי לקח נגיד שנה להתאמן כדי להגיע אליהם(לא אכלתי חלבון בכלל ביום יום והייתי רץ הרבה אז אולי זה השפיע).
אבל כן שהתחלתי להתאמן גדלתי בקצב טוב,אבל גנים חרא יש לי אני צובר שומן בבטן התחתונה,הזרועות שלי נראות קטנות למרות שאני מרים משקל סבבה,השרירים קצרים שרק עם גופיה רואים שריר אם לא נראה כמו דוק,תאומים קטנים.
למה מה רע בקפאין?אין לי ביסוס מדעי.
אבל אם תאכל 2 גרם חלבון.
תישן 8 שעות ולא כמה שאפשר.
התוכנית שלך די טובה, אבל עם בקרת מאמן.
תוותר על כל הקפאין.
זה רק תחושת בטן שלי, אתה תראה תוצאות הרבה יותר טובות.
ובהחלט יש לך תוצאות מדהימות בהתחשב למצב שלך.
נקודת התחלה טובה לא מחייבת כמה רחוק תגיע.