השבוע השתתפתי במחקר שעורך Eyal Colorni כחלק מתזה שהוא עושה באוניברסיטת ת״א.
המחקר עצמו משווה בין 2 אימונים,
באימון 1 עושים 9 אינטרוולים של 30 שניות עם 90 שניות מנוחה, באימון השני שוב עושים 9 אינטרוולים אבל הפעם מקבלים ״בנק״ של 12 דקות (8 כפול 90 שניות) ואפשר לחלק עצמאית את זמן המנוחה.
הכוונה היא לבדוק האם לתת למתאמן זכות בחירה לגבי זמן המנוחה מסייע לו לבצע טוב יותר את האימון.
המבדק נעשה אומנם על אופניים אבל זה מעניין גם לגבי אימוני כוח, האם לתת בחירה למתאמן לגבי כמות החזרות/זמן מנוחה עוזרת או לא.
החיישנים שמחוברים לי לרגל הם חלק ממחקר אחר שבודק את המוליכות החשמלית של השריר.
כחלק מהמחקר עשו לי בדיקה במכשיר למדידת שומן ונתונים נוספים בשם Seca , נחשב למכשיר מאוד מתקדם עולה מעל 10000 דולר.
כמה נתונים מעניינים עבורי,
אנחנו כנראה מעריכים את אחוזי השומן שלנו טוב יותר מהמצב האמיתי .
יש נתונים לגבי מסת השריר ״נטו״ בקילוגרם. לי זה היה מאוד מעניין כי זה נותן הסבר לגבי ממה מורכבת עלייה במשקל (רמז, הרוב נוזלים)
פיזור מסת השריר בגוף וחלוקת המסה בין אזורי הגוף / ימין/שמאל
צירפתי את הקובץ למי שמתעניין.
המחקר עצמו משווה בין 2 אימונים,
באימון 1 עושים 9 אינטרוולים של 30 שניות עם 90 שניות מנוחה, באימון השני שוב עושים 9 אינטרוולים אבל הפעם מקבלים ״בנק״ של 12 דקות (8 כפול 90 שניות) ואפשר לחלק עצמאית את זמן המנוחה.
הכוונה היא לבדוק האם לתת למתאמן זכות בחירה לגבי זמן המנוחה מסייע לו לבצע טוב יותר את האימון.
המבדק נעשה אומנם על אופניים אבל זה מעניין גם לגבי אימוני כוח, האם לתת בחירה למתאמן לגבי כמות החזרות/זמן מנוחה עוזרת או לא.
החיישנים שמחוברים לי לרגל הם חלק ממחקר אחר שבודק את המוליכות החשמלית של השריר.
כחלק מהמחקר עשו לי בדיקה במכשיר למדידת שומן ונתונים נוספים בשם Seca , נחשב למכשיר מאוד מתקדם עולה מעל 10000 דולר.
כמה נתונים מעניינים עבורי,
אנחנו כנראה מעריכים את אחוזי השומן שלנו טוב יותר מהמצב האמיתי .
יש נתונים לגבי מסת השריר ״נטו״ בקילוגרם. לי זה היה מאוד מעניין כי זה נותן הסבר לגבי ממה מורכבת עלייה במשקל (רמז, הרוב נוזלים)
פיזור מסת השריר בגוף וחלוקת המסה בין אזורי הגוף / ימין/שמאל
צירפתי את הקובץ למי שמתעניין.