הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

1000 קלוריות ביום

לוטם98

משתמש מתחיל
124
17
נק' מוניטין:
13
124
17
הבנתי שיש מיתוס שאם אוכלים פחות מ1200 קלוריות פר יום אז המטבוליזם שלך יורד.
יש אנשים שאומרים שזה לא נכון פשוט ככל שיש לך אחוז שומן יותר נמוך אז יותר קשה לרדת במשקל וזה לא קשור לקלוריות.
מישהו יודע מחקרית אם המטבוליזם שלך יורד אם אתה אוכל 1000 קלוריות פר יום?

שוב אני אגיד.
לא קראתי מחקר ולא הצבתי עובדה.
לפי ההיגיון שלי מה שאתה אומר נכון ויש מיתוס שמטבוליזם עוזר או מפסיק.
נע
מטבוליזם לא עוצר, אין בזה הגיון
הסהכ כמות קלוריות שתשרוף פר זמן נתון(נניח יממה = 24 שעות) פשוט ירד, בגלל כל מיני דברים והמרכזיים ביניהם זה שאתה תצטרך כמות נמוכה יותר של קלוריות כדי להתקיים וכדי לבצע פעולות בגלל שאתה גוף קטן יותר
וכמו שאמרתי יכולה להיות דעיכה בכמות קלוריות שתשרוף בלי לשים לב, מין נטייה של הגוף למשוך אותך חזרה למשקל גבוה יותר(להפריש לך יותר הורמוני רעב, לעשות אותך פחות קופצני ופחות תזוזתי, דברים כאלה)
אפשר להמעיט את זה למשל על ידי מעקב יומי של כמות צעדים, אבל אני לא חושב שאפשר לנטרל את זה לחלוטין(בחיטוב אתה הרבה יותר עייף, אתה תצטרך בדכ הרבה יותר שינה מאשר במסה וכשאתה פשוט שוכב במיטה ולא זז אתה מן הסתם שורף פחות קלוריות)

• פותח/ת השרשור
נע
מטבוליזם לא עוצר, אין בזה הגיון
הסהכ כמות קלוריות שתשרוף פר זמן נתון(נניח יממה = 24 שעות) פשוט ירד, בגלל כל מיני דברים והמרכזיים ביניהם זה שאתה תצטרך כמות נמוכה יותר של קלוריות כדי להתקיים וכדי לבצע פעולות בגלל שאתה גוף קטן יותר
וכמו שאמרתי יכולה להיות דעיכה בכמות קלוריות שתשרוף בלי לשים לב, מין נטייה של הגוף למשוך אותך חזרה למשקל גבוה יותר(להפריש לך יותר הורמוני רעב, לעשות אותך פחות קופצני ופחות תזוזתי, דברים כאלה)
אפשר להמעיט את זה למשל על ידי מעקב יומי של כמות צעדים, אבל אני לא חושב שאפשר לנטרל את זה לחלוטין(בחיטוב אתה הרבה יותר עייף, אתה תצטרך בדכ הרבה יותר שינה מאשר במסה וכשאתה פשוט שוכב במיטה ולא זז אתה מן הסתם שורף פחות קלוריות)
אני אישית מרגיש את זה שרמת הכוח שלי ירדה באופן ניכר.

אני אישית מרגיש את זה שרמת הכוח שלי ירדה באופן ניכר.
זה עוד משהו
מן הסתם שלא תוכל לדחוף משקלים מקסימלים כשאתה בקושי אוכל, גם הגיוס עצבי שלך יותר נמוך
שזה בייסיקלי כמה יחידות מוטוריות אתה יכול לגייס כדי להניע את השריר ליישר את העצם בכל הכוח, כמה חזק אתה יכול לדחוף כזה

ברגע שאתה בגירעון קלורי לרוב תהיה ירידה בהוצאה הקלורית הכוללת שלך.
אין מספר קסם קבוע מתחתיו ההוצאה הקלורית שלך מתחילה לרדת.
התגובה של הגוף לגירעון קלורי (משמע אדפטציה מטבולית, רמות רעב, שינויים הורמונליים, שינויים ב-NEAT ועוד) תלויה בכל מיני גורמים. ביניהם גודל הגירעון, אחוז השומן שלך, גנטיקה וכד'. זה לא תלוי בגורם אחד בלבד.

תחת צריכת מזון בסך 1000 קלוריות מניח שתהיה תגובה לא נחמדה מבחינת מה שציינתי בסוגריים. מצד שני, זה לא יספיק כדי לעצור ירידה במשקל אם אנחנו מניחים שאתה לא מזייף בספירה.

אבל זו לא השאלה שאתה צריך לשאול בכלל. השאלה שאתה צריך לשאול היא למה לעזאזל להתחיל דיאטה כזו.
בתחומים קליניים דיאטות כאלה נעשות במקרי קיצון, לתקופות מוגבלות, תחת פיקוח של צוות רפואי (למשל לפני ניתוחים בריאטריים).
1000 קלוריות זה ממש מעט בשביל 84 ק"ג. אין סיכוי שאתה מכניס מספיק ויטמינים ומינרלים בדיאטה כזו, אין סיכוי שאתה לא רעב או מרגיש לא סמרטוט. לא יודע מה היעד שלך בסופו של דבר אבל יש דרכים יותר נוחות ובטוחות להגיע לשם.

_________

לגבי מחקרים - בערך כל מחקר שכולל גירעון קלורי / צריכה קלורית סביב ה-1000 קק"ל + והערכה של TDEE יענה לך על השאלה.
יכול להתחיל עם מחקרי הרעב של מינסוטה, יש הרבה סיכומים נוחים לקריאה.
_________

במשך כל 6 ימים אני עושה ציט בשביל לאזן את הכל.
מה לדעתך אתה מאזן בצ'יט?
אתה מעלה את הצריכה הקלורית היומית הממוצעת שלך (כלומר, אם נחבר כמה קק"ל אתה צורך בשבוע שלם ואז נחלק את זה ב-7), אבל עדיין שאר הימים שהם לא-צ'יט די קשים.

במשך כל 6 ימים אני עושה ציט בשביל לאזן את הכל.
אז בעצם יוצא שאתה מכניס בממוצע 1500 קלוריות ביום אבל אתה עדיין רעב כאילו אתה מכניס 1000. מה עשית פה בעצם? למה לא לאכול פשוט כל יום 1500 מלכתחילה?
מה שאני מנסה להשיג זה חיטוב.
אז לאכול יותר קלוריות ועדיין לשמור על גירעון גם יהיה יותר קל, כיף, בטוח ויעיל, עם גירעון כמו שאתה מתכוון לעשות אתה לא תשמור על גרם שריר
מודע לזה שזה יכול לפגוע לי במסת שריר ולכן אני צורך בין 150 ל200 גרם חלבון ביום
זה שאתה צורך חלבון בכמות של ההמלצות לתפריט נורמטיבי זה טוב ויפה, אבל זה לא אומר שאתה יכול לזרוק על שאר הדברים ועדיין לקבל את אותה תוצאה. עם כל החלבון שבעולם אתה לא תשמור על אותה כמות מסת שריר עם 1000 קל מול כמות נורמלית.
זה כמו דלק אחי
בדיוק, ומה קורה לרכב שאין לו דלק? הוא מפסיק לסוע. תעשה לעצמך טובה ותתדלק את עצמך מספיק.
אני יודע.
פשוט לא הייתי מספיק בטוח שזה בהכרח נכון אז חיפשתי עוד חיזוקים
ואני לא חי על פי אף בן אדם אני מקשיב לדעות של כל מיני אנשים ומבסס את המידע על מחקרים ועושה השוואה
רק בגלל שהוא כתב עם מילים יפות ופירט אתה חושב שהוא איזה משהו? אתה אומר שאתה דורש מחקר אבל הוא רק כותב לך כמה דברים ואתה מסכים איתו ישר? ואיפה המחקרים?
האמת שקראתי הרבה תגובות ישנות שלו והוא דווקא כן מבין מה הוא אומר, ואני גם מסכים עם התגובה שלו פה, אבל תסלח לי אתה עובד על עצמך. אתה מקשיב מה שאתה רוצה לשמוע.
אני אישית מרגיש את זה שרמת הכוח שלי ירדה באופן ניכר
כשהגוף בגירעון, וככל שהוא בגירעון גדול יותר ככה האפקט גדול יותר, נהיה סדר עדיפויות על מה להשקיע את הכוח, כי יש לגוף פחות אנרגיה להשקיע ממה שהוא צריך להשקיע, אז הוא מתעדף. הוא קודם כל ישקיע בדברים כמו מערכת העיכול, הנשימה ודברים כאלה, מסת שריר והרמת משקלים זה יהיה מהדברים שהכי פחות יעניינו אותו במצב כזה. בכללי אתה תהיה עייף יותר כי לגוף לא תהיה אנרגיה מיותרת וגם לא מיותרת להשקיע.

קיצור, בשורה התחתונה - למה בכלל לעשות דבר כזה מלכתחילה? מה אתה חושב שתשיג מזה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית