הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שיא ישראל בנץ' פסיכי לא רשמי

elchonon

משתמש על
13,513
13,610
נק' מוניטין:
8,167
13,513
13,610
חדרי כושר מזדמנים
אליה פינץ חבר טוב שאני מכיר אישית שנים שמתאמן אצל האחד והיחיד אליהו הנקין.
הוא טבעי לחלוטין, בחור ישיבה בן 21.

עשה היום את הבלתי יאומן, לחץ 240 ק"ג דדסטראט.

השיא הקודם היה של יגאל מוטדה בתחרות 237.5 ק"ג עם בית מרקחת.

לא יאומן מה שאליהו הנקין הכין במרתף בירושלים

• פותח/ת השרשור
למה דווקא פין? וכמה לדעתך המשקל היה אם הבנץ היה רגיל?
כתבתי מאמר על היתרונות של דדסטארט עיקרון הדדסטארט - פשוט פאוורליפטינג
אם יעשה עכשיו בנץ' רגיל בלי שתרגל אותו במשקלים האלו הרבה זמן, גם 235 ק"ג תהיה הצלחה גדולה.

אבל עם תרגול של כמה שבועות או חודשים בבנץ' רגיל אני מאמין שאפשר לצפות לרבע טון על המוט.

הכל נכון חוץ מהטקס לפני:79nb:
הבחור עשה מדיטציה וריכוז כמה דקות לפני ההרמה, עניין שלדעתי מוזנח אצל ספורטאים רבים, אבל עם מאמן כמו אליהו זה חלק מאוד גדול מהגישה המנטלית להרמה כבדה.

זה מדהים אותי. תוכל לפרט על המהלך הזה ? על אופי המדיטציה שאליהו מדריך לעשות ?
זה מערב ויזואליזציה של רגע ההרמה או שהנקודה היא פשוט להתמקד בנשימות להירגע ולהתרכז ברגע ?

האם אתה מכיר מישהו שעושה סדנאות בתחום הזה (אפילו אליהו בעצמו) ?

מאוד מעניין אותי, מבחינתי כמה שיותר תרחיב ככה אני מבסוט.

תודה אחי.

זה מערב ויזואליזציה של רגע ההרמה או שהנקודה היא פשוט להתמקד בנשימות להירגע ולהתרכז ברגע ?

תודה אחי.
תתחבר לאני הפנימי שלך דקה שתיים מה הבעיה

• פותח/ת השרשור

תודה אחי.
כתבתי כאן מעט איך מרימים משקל כבד בהצלחה ובביטחון? - פשוט פאוורליפטינג

הרעיון הוא לבצע בראש בדיוק מה שאתה מתכנן לבצע, ככה שהביצוע בפועל תהיה משהו שכבר ביצעת והצלחת בראש.

אם יש לך ניסיון בסיסי עם דמיון מודרך, זה מאוד דומה. בדמיון מודרך אתה יושב בתנוחה נוחה, לוקח נשימות עמוקות, וחושב על מה שמדריכים אותך לחשוב.

דמיון לפני כניסה כבדה זה אותו דבר, רק שאתה חושב בצורה כמה שיותר ברורה על כל פרט במשימה שלפניך, אתה מבצע את כל הפרטים הכי קטנים של המשימה שלפניך בראש שלך.

חלק יגידו פרק תהילים לפני, ואליהו בדרך כלל יגיד "להשם הישועה".

אני מקיים שיחה קטנה עם הבורא, מי שבעיניי אחראי על כל ההישגים שלי.
לא מתחנן כמו שהייתי לרודן, אלא מבקש כמו לאבא, "אני דוחף מכאן, הוא מושך משם".
מזכיר לעצמי שהכל זה הוא, ומבקש שיעלה איתי לבמה, זה מה שעוזר לי.

אני סוג של צובר את האנרגיה בעזרת הרגעה וריכוז עד רגע ההרמות, ורק כמה שניות לפני אני מדמיין את האנרגיות גועשות בי.

מקווה שהפירוט שלי לא מיותר, אני יכול להרחיב עוד המון. אבל נראה לי שהכי חשוב זה לנסות דברים ולפתח מה שיעזור לך.
@elchonon
שואל בשיא הרצינות,מדיטציה/ויפאסנה וכו,זה לא ״עבודה זרה?
כמו שכתבתי, אני מנתב את זה לאלוקים, זה לא עבודה זרה ככה לדעתי.

אם תנתב את זה לזאוס או עבודה זרה, זה עבודה זרה.
אבל מספיק שתנתב את זה לעצמך וליכולות האמיתיות שלך, או אפילו כוח הטבע וזה כבר לא עבודה זרה.

כשאתה מתחבר לעצמך ומתרכז ביכולות שלך, זה לא עבודה זרה, כי זה לא מכחיש את האלוהות של הבורא בטענה שיש אחרת. קל וחומר אם תנתב את זה להכרה באלוהות שמעורב בכל דבר בחיים שלך.

כתבתי כאן מעט איך מרימים משקל כבד בהצלחה ובביטחון? - פשוט פאוורליפטינג

הרעיון הוא לבצע בראש בדיוק מה שאתה מתכנן לבצע, ככה שהביצוע בפועל תהיה משהו שכבר ביצעת והצלחת בראש.

אם יש לך ניסיון בסיסי עם דמיון מודרך, זה מאוד דומה. בדמיון מודרך אתה יושב בתנוחה נוחה, לוקח נשימות עמוקות, וחושב על מה שמדריכים אותך לחשוב.

דמיון לפני כניסה כבדה זה אותו דבר, רק שאתה חושב בצורה כמה שיותר ברורה על כל פרט במשימה שלפניך, אתה מבצע את כל הפרטים הכי קטנים של המשימה שלפניך בראש שלך.

חלק יגידו פרק תהילים לפני, ואליהו בדרך כלל יגיד "להשם הישועה".

אני מקיים שיחה קטנה עם הבורא, מי שבעיניי אחראי על כל ההישגים שלי.
לא מתחנן כמו שהייתי לרודן, אלא מבקש כמו לאבא, "אני דוחף מכאן, הוא מושך משם".
מזכיר לעצמי שהכל זה הוא, ומבקש שיעלה איתי לבמה, זה מה שעוזר לי.

אני סוג של צובר את האנרגיה בעזרת הרגעה וריכוז עד רגע ההרמות, ורק כמה שניות לפני אני מדמיין את האנרגיות גועשות בי.

מקווה שהפירוט שלי לא מיותר, אני יכול להרחיב עוד המון. אבל נראה לי שהכי חשוב זה לנסות דברים ולפתח מה שיעזור לך.

כמו שכתבתי, אני מנתב את זה לאלוקים, זה לא עבודה זרה ככה לדעתי.

אם תנתב את זה לזאוס או עבודה זרה, זה עבודה זרה.
אבל מספיק שתנתב את זה לעצמך וליכולות האמיתיות שלך, או אפילו כוח הטבע וזה כבר לא עבודה זרה.

כשאתה מתחבר לעצמך ומתרכז ביכולות שלך, זה לא עבודה זרה, כי זה לא מכחיש את האלוהות של הבורא בטענה שיש אחרת. קל וחומר אם תנתב את זה להכרה באלוהות שמעורב בכל דבר בחיים שלך.

אז בגדול זה מושרש סביב ויזואליזציה של הרגע עם חיבור אנרגטי כלשהו. תודה רבה.

האם יש טקסים כלשהם של פווארליפטרים שהיית רוצה לספר עליהם גם כן ?

כמובן שיש את אדי ב500 דדליפט, שמספר איך באימונים הוא היה מדמיין סיטואציות לא בריאות מתחת למוט, ואיך הוא דמיין את השופט של ההרמה כמו השטן, וכל מה שעבר לו בראש, זה הדהים אותי.

האם אתה מכיר עוד דברים כאלה אישית / דרך הרשת ?

• פותח/ת השרשור

כמובן שיש את אדי ב500 דדליפט, שמספר איך באימונים הוא היה מדמיין סיטואציות לא בריאות מתחת למוט, ואיך הוא דמיין את השופט של ההרמה כמו השטן, וכל מה שעבר לו בראש, זה הדהים אותי.

יש דברים פסיכיים שאנשים עושים ומאמינים שזה עוזר להם, המפורסם שבהם זה המכות מהחבר על הגב או הפנים. אני לא מתחבר לזה, אבל זה קיים.

יש אנשים שמדמיינים דברים מאוד מוזרים, אבל בסופו של דבר, מה שעובד לך תעשה.

יכול לספר שפעם הייתי עושה טקסים של גירוש רוחות~, או מתנהג כמו שד בהתקף פסיכוטי,
בשלב מסוים התרגלתי לא לעשות טקסים, ומשקלי העבודה לא נפגעו מכך.

רוב רובן של ההצגות למיניהן, כנראה מספקות את יצר הפומפוזיות (או ניסיון לגרש את החשש), יותר מאשר לתרום ליכולת
בפרט זה גם יותר מתיש (השקעה לא משתלמת בטווח הארוך) להכניס את עצמך לסטרס בשביל להרים

בתקופה הראשונה שלי בPL וחדכ הייתי עושה טקסים ומנסה להכניס את עצמי לקריז בערך כל סט.
זה עוזר בהתחלה, בטווח הארוך זה שורף.

FAST FORWARD שמונה שנים בערך:
החלטתי שאני חוזר וש95% מהעבודה שלי תהיה רגועה ללא צורך בסטרס/טקסים או קריזים כאלה ואחרים.

מתי אני כן מוצא לנכון לעשות טקס/רייג'/קריז? רק בהרמות מקסימום (מקסימום הכוונה קרובות מאוד לRm1 או RM1 ולא נפח קשה או טריפל קשה).
טקס כזה או אחר צריך לתת אדג' ביחס לאימון רגיל ולא להיות הרגל לכל אימון.

הטקס שתבחר לעצמך זה כבר אישי לך בהתאם למה שאני יודע שמדרבן אותך ומכניס אותך למצב של 'Go time'.

בתקופה הראשונה שלי בPL וחדכ הייתי עושה טקסים ומנסה להכניס את עצמי לקריז בערך כל סט.
זה עוזר בהתחלה, בטווח הארוך זה שורף.

FAST FORWARD שמונה שנים בערך:
החלטתי שאני חוזר וש95% מהעבודה שלי תהיה רגועה ללא צורך בסטרס/טקסים או קריזים כאלה ואחרים.

מתי אני כן מוצא לנכון לעשות טקס/רייג'/קריז? רק בהרמות מקסימום (מקסימום הכוונה קרובות מאוד לRm1 או RM1 ולא נפח קשה או טריפל קשה).
טקס כזה או אחר צריך לתת אדג' ביחס לאימון רגיל ולא להיות הרגל לכל אימון.

הטקס שתבחר לעצמך זה כבר אישי לך בהתאם למה שאני יודע שמדרבן אותך ומכניס אותך למצב של 'Go time'.

תודה לשניכם על המענה.

למען האמת גם אני לא מזמן עשיתי שינוי. בחודש האחרון החלטתי להיכנס לסטים רגוע, כמה נשימות, ריכוז, זה הרבה יותר נכון לי, יש אנרגיה, אבל בגדול זה רגוע ועובד לי טוב יותר, מרגיש נכון.

לא יאומן מה שאליהו הנקין הכין במרתף בירושלים
אני מתאמן אצל אליהו כבר כשנתיים, אולי יותר. בתור מתאמן תחרותי שממש לא קל לבנות לו תוכנית (בן 50, עצמאי, ילדים, רק 10 ומשהו שנים בחדר כושר בכלל...), הבנאדם פשוט תופעת טבע ייחודית שאין לי מספיק מילים לתאר, וראוי להקדיש לה ספר שלם וללמוד אותה. בלי שום הגזמה. ההבנה שלו איך להתאים תוכנית למתאמן ניתנת להערכה במיוחד ב"מקרי קיצון" כמוני, אבל תראו את כל המתאמנים שלו ותבינו לאן הוא לוקח מתאמן - גם ביכולות הפיזיות, גם הנפשיות, וגם בהבנה של המתאמן עצמו את עקרונות האימון.

אני מתאמן אצל אליהו כבר כשנתיים, אולי יותר. בתור מתאמן תחרותי שממש לא קל לבנות לו תוכנית (בן 50, עצמאי, ילדים, רק 10 ומשהו שנים בחדר כושר בכלל...), הבנאדם פשוט תופעת טבע ייחודית שאין לי מספיק מילים לתאר, וראוי להקדיש לה ספר שלם וללמוד אותה. בלי שום הגזמה. ההבנה שלו איך להתאים תוכנית למתאמן ניתנת להערכה במיוחד ב"מקרי קיצון" כמוני, אבל תראו את כל המתאמנים שלו ותבינו לאן הוא לוקח מתאמן - גם ביכולות הפיזיות, גם הנפשיות, וגם בהבנה של המתאמן עצמו את עקרונות האימון.
איזה כייף לשמוע!
נותן תקווה
בלי נדר אפנה אליו..

תאכל להרחיב לאן הגעת עם הבנץ?
היו תקיעות?
שברת שיאים?

תודה

איזה כייף לשמוע!
תאכל להרחיב לאן הגעת עם הבנץ?
היו תקיעות?
שברת שיאים?
  1. אני לא מתאמן על בנץ' אונלי אלא PL (סקוואט, בנץ', דדליפט). יש הבדל בכמה רחוק אפשר להגיע כשמתאמנים על כולם ביחד, לעומת כמה אפשר להגיע אם מתאמנים על הרמה אחת (חוץ, כמובן, מיצורי פלא כמו אלחנן, אדיר, ועוד כמה). זה נכון במיוחד כשכמות השערות הלבנות בראש גדולה יותר.
  2. הבנץ' שלי לא מרשים במיוחד ביחס למישהו אחר, אבל אותי הוא כן... וזה מה שחשוב בעצם, לא?
  3. בוודאי שהיו תקיעות, "החיים קורים" כמו שאומרים, ואף אחד לא וולברין באמת. בטח לא זקן שלא נגע מעולם ב"חומרים". אבל זה בדיוק המקום של הספורט הזה בחיים - תמיד להתקדם. זה גם בדיוק המקום של מאמן אמיתי: מלומד, מאמין בך, ומנוסה - הוא המשענת שלך ביציאה מכל סוגי ההיתקעות, וזה אולי לב הקשר שנוצר ביניכם עם הזמן.
  4. כן, שברתי שיאים, זה לא מסובך כשאתה המתחרה היחיד במשקל ובגיל שלך... אבל זה הולך ונהיה יותר קשה, למרבה השמחה, כי יש יותר מודעות ויש יותר מתאמנים. חוץ מזה, הזמן לא פועל רק עלי אלא על עוד שניים שלושה חבר'ה בעולם, אז מתחילים להיות לי מתחרים:sarcastic:. אבל ברצינות, השיאים הם באמת, אבל באמת לא העניין או המטרה.

1. אני לא מתאמן על בנץ' אונלי אלא PL (סקוואט, בנץ', דדליפט). יש הבדל בכמה רחוק אפשר להגיע כשמתאמנים על כולם ביחד, לעומת כמה אפשר להגיע אם מתאמנים על הרמה אחת (חוץ, כמובן, מיצורי פלא כמו אלחנן, אדיר, ועוד כמה). זה נכון במיוחד כשכמות השערות הלבנות בראש גדולה יותר.
  2. הבנץ' שלי לא מרשים במיוחד ביחס למישהו אחר, אבל אותי הוא כן... וזה מה שחשוב בעצם, לא?
  3. בוודאי שהיו תקיעות, "החיים קורים" כמו שאומרים, ואף אחד לא וולברין באמת. בטח לא זקן שלא נגע מעולם ב"חומרים". אבל זה בדיוק המקום של הספורט הזה בחיים - תמיד להתקדם. זה גם בדיוק המקום של מאמן אמיתי: מלומד, מאמין בך, ומנוסה - הוא המשענת שלך ביציאה מכל סוגי ההיתקעות, וזה אולי לב הקשר שנוצר ביניכם עם הזמן.
  4. כן, שברתי שיאים, זה לא מסובך כשאתה המתחרה היחיד במשקל ובגיל שלך... אבל זה הולך ונהיה יותר קשה, למרבה השמחה, כי יש יותר מודעות ויש יותר מתאמנים. חוץ מזה, הזמן לא פועל רק עלי אלא על עוד שניים שלושה חבר'ה בעולם, אז מתחילים להיות לי מתחרים:sarcastic:. אבל ברצינות, השיאים הם באמת, אבל באמת לא העניין או המטרה.
איזה התייחסות לעניין!
תודה רבה
כבר מזמן רציתי/אני זקוק לפנות אליו..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית