הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה עם הסלאק

• פותח/ת השרשור D.N.A
  • פורסם בתאריך

D.N.A

משתמש קבוע
1,518
1,121
נק' מוניטין:
1,993
1,518
1,121
אשמח לשמוע על קיוז שלכם למשיכת הסלאק עם מוט רגיל שנמצא במרבית חדרי הכושר.

חברים תודה רבה על התגובות, היו פה כמה דברים בהחלט מעניינים. מעריך את כל מי שענה.

חלק מהסרטונים יצא לי לראות, אני לא מושך סומו. שמתי לב שיש לי סלאק עד שאני מגיע / עובר 180 קילו. אולי זו בכלל בעיה בראש. מהשנייה שאני רואה 4 פלטות אין סלאק וסביר להניח שכל הסט אפ חרא.
אצלי במשקלי שיא מה שאתה מתאר קרה לי מכמה דברים, אחד מהם היה לקחת הרבה זמן להתכונן להרמה, סטאפ וכו' ואז שאתה מגיע למשקל מאתגר של חמישיה מקסימלית או משהו כזה ומחכה כל כך הרבה זמן עד תחילת הסט עולות אצלך (או אצלי לפחות) ספקות לגבי המסוגלות שלך להרים, לגבי הסטאפ.
מה שממש עזר לי להעתיק מג'ון האק את ההכנה שלו לסטאפ - שם אוזניות > סוגר חגורה > סטאפ מהיר ומתחיל להרים ואז אין לי זמן לפקפק בכל ההרמה.

שים לב כמה מהר אצלו ההכנה לסט ואז ההרמה עצמה:

Login • Instagram

מעבר לזה פשוט לשפר טכניקה ולהתחזק, זה יבוא עם הזמן.

• פותח/ת השרשור
מה שממש עזר לי להעתיק מג'ון האק את ההכנה שלו לסטאפ - שם אוזניות > סוגר חגורה > סטאפ מהיר ומתחיל להרים ואז אין לי זמן לפקפק בכל ההרמה.

אם אני הולך על סינגל אז אני מסכים איתך, השיטה שלו נראה לא רע בכלל.
אצלי השישיות / חמישיות בעיתיות בדיוק בגלל זה. אני ממהר, וזה נראה יותר כאילו אני ״תולש״ את המוט מהרצפה ולא מצליח לייצר מתח ממני אל המוט מה שהופך את הליפט לקשה יותר. קשה מאוד להביר במילים.

אני מניח שהטיפ הכי טוב הוא להמשיך לעבוד ולעבוד עד שחמישייה של 180 תהיה קלה 🙄

בגלל זה. אני ממהר, וזה נראה יותר כאילו אני ״תולש״ את המוט מהרצפה ולא מצליח לייצר מתח ממני אל המוט מה שהופך את הליפט לקשה יותר. קשה מאוד להביר במילים
מכיר את מה שאתה מתאר.
העניין הוא להיות הכי מהיר שאתה יכול בלי לוותר על איכות טכנית ועם הזמן לשפר את זה.
זה לא חייב לבוא על חשבון הטכניקה, אלא יכול אפילו לשפר אותה.

מדהים.
האם זה יצליח גם לחזרות מרובות?כלומר חמישיה/שלשה?
לא רואה סיבה למה לא.
You practice how you play.
לתרגל את זה לחזרות צריך לבנות לך את כל הטכניקה והסטאטפ לסינגלים.

בשביל להרגיל מתאמן להיות סבלני מהניתוק אני אוהב לתת לו תקופה של קצת פאוז דדליפט עם עצירה תכף אחרי הניתוק. דיי קשה להתעלם מלמשוך סלאק ולנתק מהר מידי כשאתה עוד שניה צריך לעצור, זה רק עושה את זה קשה יותר.

• פותח/ת השרשור
בשביל להרגיל מתאמן להיות סבלני מהניתוק אני אוהב לתת לו תקופה של קצת פאוז דדליפט עם עצירה תכף אחרי הניתוק. דיי קשה להתעלם מלמשוך סלאק ולנתק מהר מידי כשאתה עוד שניה צריך לעצור, זה רק עושה את זה קשה יותר.

זה בדיוק מה שקבלתי בבלוק הנוכחי 😆

בכל פוסט כזה צריך להגיע לאותה מסקנה חרושה מהעשור האחרון-
אין טכניקה אחת רלוונטית לכולם בסקוואט, בנץ' ודדליפט. בדיוק כמו גב עגול/ישר, גובה אגן, רוחב עמידה ואחיזה. כך גם דינו של סלאק בדדליפט.

מה שעזר לי לשפר את זה מאוד בחודשיים האחרונים זה לחשוב על למשוך עם הידיים את המוט מבלי לקפל אותם עוד (שאם חושבים על זה באמת זה יוצר מתח בלאטס ועוזר לי לתפוס יותר חזק את המוט, משהו שלפני זה לא היה מספיק אצלי).

בכל מקרה זה משהו שלא עוזר לכולם בוודאות, אולי לך זה יכול לעזור כי ראיתי שאתה מדבר על 180 לחמישייה אז אולי אתה תדע איך להפעיל דברים מבלי לחשוב עליהם יותר מדי אבל מתאמן מתחיל נגיד לא היה יודע איך למשוך עם הידיים ולהשאיר אותן ישרות.

אוסיף גם שאני לא חושב שזה יעזור לגמרי כי אני רואה בסטאפ שלי שמעבר למשיכה של הידיים קורים הרבה דברים תוך כדי שאני פשוט לא חושב עליהם בגלל שאני מתורגל כבר, אולי השילוב של הסטאפ הקיים עם זה היה מה שהפך את הדדליפט שלי למה שהוא עכשיו ומאפשר לי לעשות את זה בצורה טובה.

אני לא חושב שאמור להיות קושי במשיכה של הסלאק עם משקל כבד אבל אולי זה כי אתה מתקשה עם הרעיון באופן כללי וכשתצליח להבין אז בסופו של דבר תרגיש שדווקא למשוך עם משקלים כבדים הופך לקל יותר

קודם כל, אני לא צריך להסביר למה לא לעשות משהו, אם מישהו רוצה לטעון שלעשות פעולה מסוימת תביא תוצאה טובה יותר, הוא יצטרך להסביר את זה.

אבל אומר שיש לל כמה דברים שמפריעים לי עם משיכת הסלאק.

אני לא בטוח שאני רוצה לקרוא לפעולה של כניסה לפוזיציה טובה לפני המשיכה וכיווץ של כל הגוף לפני ההרמה "משיכת סלאק". להגיד שמה שאני עושה זה למשוך סלאק זה לא כל כך מדויק, אני נכנס לפוזיציה נכונה להתחיל את המשיכה משם. אני יכול למשוך סלאק מבלי להיכנס לפוזיציה טובה.

כמו כל קיו, אם לא נבין מה מסתתר מאחוריה היא לא תעשה את התפקיד שלה. אני לא באמת רוצה שמישהו יוציא את הברכיים שלו החוצה בסקוואט, אני רוצה ברכיים יציבות בסקוואט. לזרוק לאנשים קיו של "הוצאת ברכיים בסקוואט" מבלי להסביר את האג'נדה של הקיו לא משרת אף אחד.

להגיד לאנשים למשוך את הסלאק זה קיו גרוע בעיני, או יותר נכון זה לא קיו בכלל אם זה לא מגיע הסבר מלא לפני. ואם כבר יש הסבר מלא לפני, תקרא לזה כבר מה שאתה רוצה. אני קורא לזה למשוך מפוזיציה נכונה.

אכנס למגבלה של כל תיאור שנתנו כבר בפני עצמו, אבל אסביר יותר לעומק מה שמפריע לי בתיאור הזה של קיו,

אלו תיאורים אישיים על סמך הטכניקה שאתה חושב שנכונה עבורך למשוך, למי שמתכנן למשוך סומו, או עם גב עגול, כנראה שלהוציא חזה או כל התיאורים האחרים לא יסכם מספיק טוב או מדויק מה הוא צריך לעשות.

הנה תיאור אישי לאיך הכיווץ וכניסה לפוזיציה התחלתית טובה מרגיש עבורו. להוסיף לזה שבסט אפ משקל קל מידי יתנתק מרוב כיווץ זה לא כל כך רלוונטי למה שמשיכת סלאק מנסה להשיג. אתה יכול להיכנס גם למשיכת סלאק גרועה מאוד, ולנתק גם 200 ק"ג מבלי שהבנת איך צריך להיראות ולהרגיש פוזיציה התחלתית טובה.

גם כאן, הוצאת חזה יכול לגרום לאנשים לעשות דדליפט דומה לסקוואט, עם מותן נמוך מידי. הקיו הזה רק יעבוד למי שמבין מה המילים האלו מסמלות, מה ההרגשה והתוצאה שאתה מצפה להשיג מהם.

בקיצור, קיו זה עניין אישי בין אדם לעצמו, בין מאמן למתאמן כדי לתת תיאור קצר לתחושה מוכרת כדי להשיג תוצאה מסוימת, הקיו לבד בלי השיח לפני בכלל לא מדויק.
אם אומר לך להיכנס לפוזיציה נכונה לפני שאתה מושך, זה גם תיאור גרוע. עליך לדעת מה רוצים ממך בפועל לבצע, ולא איך שזה יראה, אלא איך זה ירגיש, ואז לתת לזה תיאור שממחיש עבורך את הרעיון.

אתה יודע כמה ספורטאים מטורפים לא ידעו מה זה ברייס בסקוואט? זה בסה"כ תיאור של הרגשה מסוימת, שאם אתה עושה בלי הקיו והתיאור הוא מיותר. התיאור והקיו עצמו מיותר למי שלא צריך.
-אני בהסכמה מלאה אתך שקיואים זה דבר אישי.

-אני ממש לא בהסכמה אתך שצריך לתת לאנשים תמונה מלאה כדי שקיו יעבוד.

-אני כן בהסכמה אתך שקיו שמשאיר את המתאמן לפענח מה בכלל הכוונה, שלא לדבר על "איך עושים אותו?" עלול להיות חסר תועלת.

-אני בהסכמה מלאה אתך שקיואים זה דבר אישי.

-אני ממש לא בהסכמה אתך שצריך לתת לאנשים תמונה מלאה כדי שקיו יעבוד.

-אני כן בהסכמה אתך שקיו שמשאיר את המתאמן לפענח מה בכלל הכוונה, שלא לדבר על "איך עושים אותו?" עלול להיות חסר תועלת.
אם קיו זה דבר אישי, וללא הבנה טובה ועמוקה של המתאמן הוא חסר תועלת, איך הקיו יעבוד בלי תמונה מלאה מהו הקיו ומטרתה?

לא הבנתי

אם קיו זה דבר אישי, וללא הבנה טובה ועמוקה של המתאמן הוא חסר תועלת, איך הקיו יעבוד בלי תמונה מלאה מהו הקיו ומטרתה?

לא הבנתי
המתאמן לא חייב לדעת באותו הרגע את כל הניתוח של מה באנו להשיג.
.
הוא כן צריך לדעת איך לבצע את הקיו. (למשל: במקרה דנן אני מסכים אתך שאם יש מגוון דרכים "למשוך את הסלאק" וכשאתה אומר דבר כזה למתאמן הוא לא אינטואיטיבית מציע לך את מה שרצית שהוא יציע... אז זה קיו חסר תועלת, ובשביל שהוא יהיה יעיל צריך להגדיר אותו).

אבל כשמאמן הרמת המשקולות אומר לי: "אני רוצה לראות מוט מגלח את הפטמה", הוא מנסה להשיג כל מני דברים שהוא לא בהכרח חייב לפרק לי, אם הקיו עובד. כשהוא אמר לי: "רגלים וידיים ביחד" הייתי צריך יותר קונטקסט, ושאלתי "באיזה חלק של ההרמה?" הוא ענה וזה הספיק כדי שאעשה אינטואיטיבית כמה דברים שצריך בלי לחשוב לעומק על פרטים טכניים.

לעומת זאת, כשמאמנת אמרה לי: "תפתח רגלים" לא היה ברור לי בכלל מה לבצע (לרווח פיסוק? להטות את כפות הרגלים החוצה? ומתי? בסטאפ? בכניסה מתחת למוט?), וכשהיא אמרה לי:" איפה פיצוץ?" חשבתי שהיא מתכוונת שאני לא אגרסיבי מספיק... אבל היא בכלל התייחסה למשהו אחר לגמרי. מה עוזרת לי המילה "פיצוץ" אם אני בכלל לא מבין מזה מה אני אמור לעשות?

וגם יש רמות של הסברים "מה באנו לעשות".
למשל: "ידיים ורגליים ביחד" זה כי הייתי תופס את המוט מאוד גבוה (לא בסקוואט עמוק). המחשבה על פתיחת רגליים יחד עם יישור הידיים (אצלי הידיים התיישרו הרבה אחרי) גרמה לי לירידה חדה למטה בתפיסה (כי זה מה שגורם לידיים להתיישר יותר מהר).

המאמן יכול להסביר שזה בשביל שאתפוס את המוט נמוך, וכל זה בלי להכנס לניתוחים עמוקים של טכניקה איך יורדים מהר, ואיך נכון לעבוד עם הידיים.

כי יש קיוז שברור למה אתה מתכוון רק מהמילה עצמה
קיו לדעתי זה ניסיון לקמט הרגשה במילה.
אנשים מבינים דברים אחרת, יש כאלו שיקלטו מיד, ויש כאלו שלא.
המתאמן לא חייב לדעת באותו הרגע את כל הניתוח של מה באנו להשיג.
.
הוא כן צריך לדעת איך לבצע את הקיו. (למשל: במקרה דנן אני מסכים אתך שאם יש מגוון דרכים "למשוך את הסלאק" וכשאתה אומר דבר כזה למתאמן הוא לא אינטואיטיבית מציע לך את מה שרצית שהוא יציע... אז זה קיו חסר תועלת, ובשביל שהוא יהיה יעיל צריך להגדיר אותו).

אבל כשמאמן הרמת המשקולות אומר לי: "אני רוצה לראות מוט מגלח את הפטמה", הוא מנסה להשיג כל מני דברים שהוא לא בהכרח חייב לפרק לי, אם הקיו עובד. כשהוא אמר לי: "רגלים וידיים ביחד" הייתי צריך יותר קונטקסט, ושאלתי "באיזה חלק של ההרמה?" הוא ענה וזה הספיק כדי שאעשה אינטואיטיבית כמה דברים שצריך בלי לחשוב לעומק על פרטים טכניים.

לעומת זאת, כשמאמנת אמרה לי: "תפתח רגלים" לא היה ברור לי בכלל מה לבצע (לרווח פיסוק? להטות את כפות הרגלים החוצה? ומתי? בסטאפ? בכניסה מתחת למוט?), וכשהיא אמרה לי:" איפה פיצוץ?" חשבתי שהיא מתכוונת שאני לא אגרסיבי מספיק... אבל היא בכלל התייחסה למשהו אחר לגמרי. מה עוזרת לי המילה "פיצוץ" אם אני בכלל לא מבין מזה מה אני אמור לעשות?

וגם יש רמות של הסברים "מה באנו לעשות".
למשל: "ידיים ורגליים ביחד" זה כי הייתי תופס את המוט מאוד גבוה (לא בסקוואט עמוק). המחשבה על פתיחת רגליים יחד עם יישור הידיים (אצלי הידיים התיישרו הרבה אחרי) גרמה לי לירידה חדה למטה בתפיסה (כי זה מה שגורם לידיים להתיישר יותר מהר).

המאמן יכול להסביר שזה בשביל שאתפוס את המוט נמוך, וכל זה בלי להכנס לניתוחים עמוקים של טכניקה איך יורדים מהר, ואיך נכון לעבוד עם הידיים.
אין ספק שהמתאמן לא חייב להבין כל פרט בחשיבה של המאמן, רק מספיק לדעת מה מבקשים ממנו. לא טענתי שהוא חייב להבין הכל.
אבל המאמן חייב להבין בדיוק מה הוא מנסה להשיג ומדוע, כמה להסביר למתאמן? לפי איך שמתחשק לו ואיך שהוא רואה לנכון.

במקרה דנן שהמתאמן הוא המאמן של עצמו, מוטב שיבין בדיוק מה הוא מנסה להשיג מהקיו ומדוע, אחרת זה עלול להזיק יותר מלהועיל.

קיו לדעתי זה ניסיון לקמט הרגשה במילה.
אנשים מבינים דברים אחרת, יש כאלו שיקלטו מיד, ויש כאלו שלא
אני מסכים איתך בקיוז מסויימים כמו שאגיד "חץ", זה משהו שאני חשבתי עם עצמי ואין מצב שמישהו אחר יבין את זה, מצד שני אם אגיד "מבט קדימה" ומישהו יסתכל למטה או למעלה הוא סתם דביל.
במקרה דנן שהמתאמן הוא המאמן של עצמו, מוטב שיבין בדיוק מה הוא מנסה להשיג מהקיו ומדוע, אחרת זה עלול להזיק יותר מלהועיל.
אבל זה לא מה שהוא שאל. הוא שאל על קיוז שעזרו לנו, לא על מה הם אומרים ומה המטרה שלהם, אם הוא היה רוצה משהו אחר הוא היה צריך לשאול משהו אחר.

אני מסכים איתך בקיוז מסויימים כמו שאגיד "חץ", זה משהו שאני חשבתי עם עצמי ואין מצב שמישהו אחר יבין את זה, מצד שני אם אגיד "מבט קדימה" ומישהו יסתכל למטה או למעלה הוא סתם דביל.
תומס לילי אוהב לומר שאם אתה נותן למישהו קיו, תדמיין שהוא אדיוט מוחלט שיפרש את דבריך בצורה הכי גרועה.
ודעתי בעניין הוא, שעל פי רוב מה שברור ופשוט לך מגיע עם הבנה עמוקה יותר מאדם ממוצע שאתה כנראה מדריך.
אבל זה לא מה שהוא שאל. הוא שאל על קיוז שעזרו לנו, לא על מה הם אומרים ומה המטרה שלהם, אם הוא היה רוצה משהו אחר הוא היה צריך לשאול משהו אחר.
שאלה של "מה הקיוז שלך להצליח לעשות קיוז?" זה טפשי אם לא מדובר בבורות תמימה.
כשאנשים חושבים שקיוז וסיבוכים בטכניקה זה חלק בלתי נפרד מלהרים נכון ו/או לא להיפצע, לא צריך להגיד להם מה הקיו שלך ואיך אתה עושה את זה, אלא לשאול ולבדוק אם הם בכלל צריכים את זה.

רוב האנשים שאני פוגש אין לי קיו בשבילהם מלבד להרים.

שים לב שרוב הסרטונים הם עבור סומו, לדעתי זה בגלל שבסומו זה הרבה יותר רלוונטי.
אבל תכלס סרטונים מעולים.
זהו, ראיתי בכותרת "דדליפט" ובמקום זה אני רואה אנשים מנסים לעשות סקוואט עם עמידה רחבה כשהמוט בידיים שלהם:97:

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית