עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אצלי במשקלי שיא מה שאתה מתאר קרה לי מכמה דברים, אחד מהם היה לקחת הרבה זמן להתכונן להרמה, סטאפ וכו' ואז שאתה מגיע למשקל מאתגר של חמישיה מקסימלית או משהו כזה ומחכה כל כך הרבה זמן עד תחילת הסט עולות אצלך (או אצלי לפחות) ספקות לגבי המסוגלות שלך להרים, לגבי הסטאפ.חברים תודה רבה על התגובות, היו פה כמה דברים בהחלט מעניינים. מעריך את כל מי שענה.
חלק מהסרטונים יצא לי לראות, אני לא מושך סומו. שמתי לב שיש לי סלאק עד שאני מגיע / עובר 180 קילו. אולי זו בכלל בעיה בראש. מהשנייה שאני רואה 4 פלטות אין סלאק וסביר להניח שכל הסט אפ חרא.
מה שממש עזר לי להעתיק מג'ון האק את ההכנה שלו לסטאפ - שם אוזניות > סוגר חגורה > סטאפ מהיר ומתחיל להרים ואז אין לי זמן לפקפק בכל ההרמה.
מכיר את מה שאתה מתאר.בגלל זה. אני ממהר, וזה נראה יותר כאילו אני ״תולש״ את המוט מהרצפה ולא מצליח לייצר מתח ממני אל המוט מה שהופך את הליפט לקשה יותר. קשה מאוד להביר במילים
מדהים.שים לב כמה מהר אצלו ההכנה לסט ואז ההרמה עצמה:
לא רואה סיבה למה לא.מדהים.
האם זה יצליח גם לחזרות מרובות?כלומר חמישיה/שלשה?
בשביל להרגיל מתאמן להיות סבלני מהניתוק אני אוהב לתת לו תקופה של קצת פאוז דדליפט עם עצירה תכף אחרי הניתוק. דיי קשה להתעלם מלמשוך סלאק ולנתק מהר מידי כשאתה עוד שניה צריך לעצור, זה רק עושה את זה קשה יותר.
-אני בהסכמה מלאה אתך שקיואים זה דבר אישי.קודם כל, אני לא צריך להסביר למה לא לעשות משהו, אם מישהו רוצה לטעון שלעשות פעולה מסוימת תביא תוצאה טובה יותר, הוא יצטרך להסביר את זה.
אבל אומר שיש לל כמה דברים שמפריעים לי עם משיכת הסלאק.
אני לא בטוח שאני רוצה לקרוא לפעולה של כניסה לפוזיציה טובה לפני המשיכה וכיווץ של כל הגוף לפני ההרמה "משיכת סלאק". להגיד שמה שאני עושה זה למשוך סלאק זה לא כל כך מדויק, אני נכנס לפוזיציה נכונה להתחיל את המשיכה משם. אני יכול למשוך סלאק מבלי להיכנס לפוזיציה טובה.
כמו כל קיו, אם לא נבין מה מסתתר מאחוריה היא לא תעשה את התפקיד שלה. אני לא באמת רוצה שמישהו יוציא את הברכיים שלו החוצה בסקוואט, אני רוצה ברכיים יציבות בסקוואט. לזרוק לאנשים קיו של "הוצאת ברכיים בסקוואט" מבלי להסביר את האג'נדה של הקיו לא משרת אף אחד.
להגיד לאנשים למשוך את הסלאק זה קיו גרוע בעיני, או יותר נכון זה לא קיו בכלל אם זה לא מגיע הסבר מלא לפני. ואם כבר יש הסבר מלא לפני, תקרא לזה כבר מה שאתה רוצה. אני קורא לזה למשוך מפוזיציה נכונה.
אכנס למגבלה של כל תיאור שנתנו כבר בפני עצמו, אבל אסביר יותר לעומק מה שמפריע לי בתיאור הזה של קיו,
אלו תיאורים אישיים על סמך הטכניקה שאתה חושב שנכונה עבורך למשוך, למי שמתכנן למשוך סומו, או עם גב עגול, כנראה שלהוציא חזה או כל התיאורים האחרים לא יסכם מספיק טוב או מדויק מה הוא צריך לעשות.
הנה תיאור אישי לאיך הכיווץ וכניסה לפוזיציה התחלתית טובה מרגיש עבורו. להוסיף לזה שבסט אפ משקל קל מידי יתנתק מרוב כיווץ זה לא כל כך רלוונטי למה שמשיכת סלאק מנסה להשיג. אתה יכול להיכנס גם למשיכת סלאק גרועה מאוד, ולנתק גם 200 ק"ג מבלי שהבנת איך צריך להיראות ולהרגיש פוזיציה התחלתית טובה.
גם כאן, הוצאת חזה יכול לגרום לאנשים לעשות דדליפט דומה לסקוואט, עם מותן נמוך מידי. הקיו הזה רק יעבוד למי שמבין מה המילים האלו מסמלות, מה ההרגשה והתוצאה שאתה מצפה להשיג מהם.
בקיצור, קיו זה עניין אישי בין אדם לעצמו, בין מאמן למתאמן כדי לתת תיאור קצר לתחושה מוכרת כדי להשיג תוצאה מסוימת, הקיו לבד בלי השיח לפני בכלל לא מדויק.
אם אומר לך להיכנס לפוזיציה נכונה לפני שאתה מושך, זה גם תיאור גרוע. עליך לדעת מה רוצים ממך בפועל לבצע, ולא איך שזה יראה, אלא איך זה ירגיש, ואז לתת לזה תיאור שממחיש עבורך את הרעיון.
אתה יודע כמה ספורטאים מטורפים לא ידעו מה זה ברייס בסקוואט? זה בסה"כ תיאור של הרגשה מסוימת, שאם אתה עושה בלי הקיו והתיאור הוא מיותר. התיאור והקיו עצמו מיותר למי שלא צריך.
אם קיו זה דבר אישי, וללא הבנה טובה ועמוקה של המתאמן הוא חסר תועלת, איך הקיו יעבוד בלי תמונה מלאה מהו הקיו ומטרתה?-אני בהסכמה מלאה אתך שקיואים זה דבר אישי.
-אני ממש לא בהסכמה אתך שצריך לתת לאנשים תמונה מלאה כדי שקיו יעבוד.
-אני כן בהסכמה אתך שקיו שמשאיר את המתאמן לפענח מה בכלל הכוונה, שלא לדבר על "איך עושים אותו?" עלול להיות חסר תועלת.
כי יש קיוז שברור למה אתה מתכוון רק מהמילה עצמהאם קיו זה דבר אישי, וללא הבנה טובה ועמוקה של המתאמן הוא חסר תועלת, איך הקיו יעבוד בלי תמונה מלאה מהו הקיו ומטרתה?
לא הבנתי
המתאמן לא חייב לדעת באותו הרגע את כל הניתוח של מה באנו להשיג.אם קיו זה דבר אישי, וללא הבנה טובה ועמוקה של המתאמן הוא חסר תועלת, איך הקיו יעבוד בלי תמונה מלאה מהו הקיו ומטרתה?
לא הבנתי
קיו לדעתי זה ניסיון לקמט הרגשה במילה.כי יש קיוז שברור למה אתה מתכוון רק מהמילה עצמה
אין ספק שהמתאמן לא חייב להבין כל פרט בחשיבה של המאמן, רק מספיק לדעת מה מבקשים ממנו. לא טענתי שהוא חייב להבין הכל.המתאמן לא חייב לדעת באותו הרגע את כל הניתוח של מה באנו להשיג.
.
הוא כן צריך לדעת איך לבצע את הקיו. (למשל: במקרה דנן אני מסכים אתך שאם יש מגוון דרכים "למשוך את הסלאק" וכשאתה אומר דבר כזה למתאמן הוא לא אינטואיטיבית מציע לך את מה שרצית שהוא יציע... אז זה קיו חסר תועלת, ובשביל שהוא יהיה יעיל צריך להגדיר אותו).
אבל כשמאמן הרמת המשקולות אומר לי: "אני רוצה לראות מוט מגלח את הפטמה", הוא מנסה להשיג כל מני דברים שהוא לא בהכרח חייב לפרק לי, אם הקיו עובד. כשהוא אמר לי: "רגלים וידיים ביחד" הייתי צריך יותר קונטקסט, ושאלתי "באיזה חלק של ההרמה?" הוא ענה וזה הספיק כדי שאעשה אינטואיטיבית כמה דברים שצריך בלי לחשוב לעומק על פרטים טכניים.
לעומת זאת, כשמאמנת אמרה לי: "תפתח רגלים" לא היה ברור לי בכלל מה לבצע (לרווח פיסוק? להטות את כפות הרגלים החוצה? ומתי? בסטאפ? בכניסה מתחת למוט?), וכשהיא אמרה לי:" איפה פיצוץ?" חשבתי שהיא מתכוונת שאני לא אגרסיבי מספיק... אבל היא בכלל התייחסה למשהו אחר לגמרי. מה עוזרת לי המילה "פיצוץ" אם אני בכלל לא מבין מזה מה אני אמור לעשות?
וגם יש רמות של הסברים "מה באנו לעשות".
למשל: "ידיים ורגליים ביחד" זה כי הייתי תופס את המוט מאוד גבוה (לא בסקוואט עמוק). המחשבה על פתיחת רגליים יחד עם יישור הידיים (אצלי הידיים התיישרו הרבה אחרי) גרמה לי לירידה חדה למטה בתפיסה (כי זה מה שגורם לידיים להתיישר יותר מהר).
המאמן יכול להסביר שזה בשביל שאתפוס את המוט נמוך, וכל זה בלי להכנס לניתוחים עמוקים של טכניקה איך יורדים מהר, ואיך נכון לעבוד עם הידיים.
אני מסכים איתך בקיוז מסויימים כמו שאגיד "חץ", זה משהו שאני חשבתי עם עצמי ואין מצב שמישהו אחר יבין את זה, מצד שני אם אגיד "מבט קדימה" ומישהו יסתכל למטה או למעלה הוא סתם דביל.קיו לדעתי זה ניסיון לקמט הרגשה במילה.
אנשים מבינים דברים אחרת, יש כאלו שיקלטו מיד, ויש כאלו שלא
אבל זה לא מה שהוא שאל. הוא שאל על קיוז שעזרו לנו, לא על מה הם אומרים ומה המטרה שלהם, אם הוא היה רוצה משהו אחר הוא היה צריך לשאול משהו אחר.במקרה דנן שהמתאמן הוא המאמן של עצמו, מוטב שיבין בדיוק מה הוא מנסה להשיג מהקיו ומדוע, אחרת זה עלול להזיק יותר מלהועיל.
תומס לילי אוהב לומר שאם אתה נותן למישהו קיו, תדמיין שהוא אדיוט מוחלט שיפרש את דבריך בצורה הכי גרועה.אני מסכים איתך בקיוז מסויימים כמו שאגיד "חץ", זה משהו שאני חשבתי עם עצמי ואין מצב שמישהו אחר יבין את זה, מצד שני אם אגיד "מבט קדימה" ומישהו יסתכל למטה או למעלה הוא סתם דביל.
שאלה של "מה הקיוז שלך להצליח לעשות קיוז?" זה טפשי אם לא מדובר בבורות תמימה.אבל זה לא מה שהוא שאל. הוא שאל על קיוז שעזרו לנו, לא על מה הם אומרים ומה המטרה שלהם, אם הוא היה רוצה משהו אחר הוא היה צריך לשאול משהו אחר.
זהו, ראיתי בכותרת "דדליפט" ובמקום זה אני רואה אנשים מנסים לעשות סקוואט עם עמידה רחבה כשהמוט בידיים שלהם:97:שים לב שרוב הסרטונים הם עבור סומו, לדעתי זה בגלל שבסומו זה הרבה יותר רלוונטי.
אבל תכלס סרטונים מעולים.
ציפית לראות סקוואט בעמידה צרה עם המוט בידיים שלהם?זהו, ראיתי בכותרת "דדליפט" ובמקום זה אני רואה אנשים מנסים לעשות סקוואט עם עמידה רחבה כשהמוט בידיים שלהם:97:
לא, ציפיתי לראות דדליפט, אתה יודע התרגיל הזה שמרימים משהו מהרצפה ליותר מסנטימטר...ציפית לראות סקוואט בעמידה צרה עם המוט בידיים שלהם?
🤦♂️לא, ציפיתי לראות דדליפט, אתה יודע התרגיל הזה שמרימים משהו מהרצפה ליותר מסנטימטר...