הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ SS וחוסר פרפורציה...

• פותח/ת השרשור eRe27
  • פורסם בתאריך

eRe27

משתמש מתחיל
239
1
נק' מוניטין:
-426
239
1
אז ככה אני 3 חודשים עושה SS וטיפה גדלתי אבל יש לי גנטיקה חזקה ברגליים
אין לי רגליים בכלל גדולות! אבל יחסית לגוף הם עצומות אבל שאר הגוף אין מאסה בשיט בידים בחזה כי עכשיו ככול שאני מתקדם אם SS החוסר פרורציה רק גודל וזה לא נירא טוב בכלל
עכשיו חשבתי להפחית את הסקוואט אבל סקוואט זה לא תרגיל רק לרגליים אז מה אני עושה כדאי לפחית מאת מהסקוואט כי יש חוסר פרפורציה כבר
מה אתם אומרים מה כדאי לעשות?
לעבוד יותר חזק על מקומות חלשים? (אבל אני עושה SS)
להפחית את הסקוואט(למרות שאני יודע שזה לא רק לרגליים...)

נערך לאחרונה:
נכון שבסקוואט מופעלים הרבה מאוד שרירים אבל שרירי המטרה בתרגיל הם הרגליים והתחת.
יכול להיות שהייתה לך אי-פרופורציה כבר מלפני שהתחלת את התכנית? כי זאת המתכונת של התכנית והיא אמורה להביא אותך לפרופורציות סבירות.
בכל מקרה, אם אתה חושב שיש פיגור אתה יכול להוסיף תרגילי עזר: כפיפות מרפקים ומקבילים לחזה לפי דעתי.

אז ככה אני 3 חודשים עושה SS וטיפה גדלתי אבל יש לי גנטיקה חזקה ברגליים
אין לי רגליים בכלל גדולות! אבל יחסית לגוף הם עצומות אבל שאר הגוף אין מאסה בשיט בידים בחזה כי עכשיו ככול שאני מתקדם אם SS החוסר פרורציה רק גודל וזה לא נירא טוב בכלל
עכשיו חשבתי להפחית את הסקוואט אבל סקוואט זה לא תרגיל רק לרגליים אז מה אני עושה כדאי לפחית מאת מהסקוואט כי יש חוסר פרפורציה כבר
מה אתם אומרים מה כדאי לעשות?
לעבוד יותר חזק על מקומות חלשים? (אבל אני עושה SS)
להפחית את הסקוואט(למרות שאני יודע שזה לא רק לרגליים...)
מה עם התקדמות במשקלי העבודה?

• פותח/ת השרשור
כן היה לי גם חוסר פורפורציה מלפני SS עוד גנטיקה... וSS רק הגדיל את הפער
וכן התקדמתי הרבה במשקלי עבודה..
ודגש ידיים,חזה,ובטן
להפחית סקוואט? ותרגילי עזר יתרמו ממשית?

אני אומר שתרגילי עזר יעזרו.
אני לא הייתי עושה כפיפות מרפקים והיד שלי הייתה בפיגור (לא עשיתי SS אבל עשיתי רק תרגילים מורכבים) וכשהוספתי כפיפות המצב השתפר בהרבה.

אתה נתקע במשקלים בלחיצות ? אם כן אולי צריך עוד נפח
ודדליפט כבד יסדר לך את הגב

תוסיף מתח בסופיניצה 2-3 סטים של 8 פעמיים בשבוע

לא לא יודע למה בזמן האחרון אני חושבים שהם מטורפים ברגליים יתר על המידה.

אז הרגליים גדלות לך, מזל טוב.
תמשיך להתאמן חזק ולאכול טוב, אל תפסיק את SS, או תשנה אותה.
למרות שאני מעריך שאתה במילא לא באמת עושה אותה כמו שצריך על פי התגובה שלך.

החוסר פרופורציה שנובע אצל אנשים מסוימים מהתוכנית נדון מדי פעם גם בפורומים אחרים. ריפ בעצמו אומר מדי פעם שהידיים גדלות בתוכנית ״בטעות״ (כלומר אין דגש על זה), ולדעתי האישית ללא מעט אנשים הנפח של הלחיצות נמוך מדי. זה לא אומר שצריך לרוץ ולשנות את בתכנית, אבל צריך לקחת את זה בחשבון ואין שום מניעה להכניס תרגילי עזר.

החוסר פרופורציה שנובע אצל אנשים מסוימים מהתוכנית נדון מדי פעם גם בפורומים אחרים. ריפ בעצמו אומר מדי פעם שהידיים גדלות בתוכנית ״בטעות״ (כלומר אין דגש על זה), ולדעתי האישית ללא מעט אנשים הנפח של הלחיצות נמוך מדי. זה לא אומר שצריך לרוץ ולשנות את בתכנית, אבל צריך לקחת את זה בחשבון ואין שום מניעה להכניס תרגילי עזר.

חיים אם יש לך כח לפמפם אחרי אימון בSS אתה לא עובד קשה מספיק.
לעשות 1-2 סטים של מתח מילא, אבל יותר מזה כבר מצביע שאתה מפחד להתאמץ (או שאתה
רק התחלת את התוכנית).

ובקשר לחוסר בנפח ללחיצות, למה צריך יותר מ3 סטים כבדים?

חיים אם יש לך כח לפמפם אחרי אימון בSS אתה לא עובד קשה מספיק.
לעשות 1-2 סטים של מתח מילא, אבל יותר מזה כבר מצביע שאתה מפחד להתאמץ (או שאתה
רק התחלת את התוכנית).

ובקשר לחוסר בנפח ללחיצות, למה צריך יותר מ3 סטים כבדים?
אשכרה אחרי הסקוואט כל מה שרוצים זה ללכת הביתה. חיים, YNDTP

אשכרה אחרי הסקוואט כל מה שרוצים זה ללכת הביתה. חיים, YNDTP

אחרי הסקוואט מתים ללכת הביתה אבל איכשהו מצליחים לדחוף עוד בנץ׳ ודדליפט. ואין בעיה לפמפם יד קדמית אחרי האימון, היא כמעט ולא עובדת בו (ואם תגידו שהיא עובדת בדדליפט אני אצחק). שכחת כנראה שגם ריפ מאפשר תוספות אחרי השבועות הראשונים. *

אחרי הסקוואט מתים ללכת הביתה אבל איכשהו מצליחים לדחוף עוד בנץ׳ ודדליפט. ואין בעיה לפמפם יד קדמית אחרי האימון, היא כמעט ולא עובדת בו (ואם תגידו שהיא עובדת בדדליפט אני אצחק). שכחת כנראה שגם ריפ מאפשר תוספות אחרי השבועות הראשונים. *

מי אמר שיש בעיה, אמרתי שאין כח.
אבל כנראה מחשבה על כל קוביות ובייספס ענקיים נותנים כוחות מיוחדים.
והבייספס עובד מספיק במתח...

בדיוק מה שאני חושב.
זה לא כ"כ משנה אם מתאמן גם עושה את התוכנית כמו שצריך + מרגיש מותש אחרי האימון.
העניין שפסיכולוגית יותר מדי שקועים בתרגילי עזר וניפוח הבייספס.
כנראה שבאמת אין לי את היכולת להבין מה כ"כ מסובך בלעשות את התוכנית כמו שהיא אמורה להיות..

ממתי עייפות היא מדד למשהו, אתה רוצה למות אחרי 5 סטים אקרוס בסקוואט ואז נזכר שמחכים לך עוד כאלה בבנץ'.
ודווקא מתח די קשה לעשות אחרי סט כבד של דדליפט.

בדיוק מה שאני חושב.
זה לא כ"כ משנה אם מתאמן גם עושה את התוכנית כמו שצריך + מרגיש מותש אחרי האימון.
העניין שפסיכולוגית יותר מדי שקועים בתרגילי עזר וניפוח הבייספס.
כנראה שבאמת אין לי את היכולת להבין מה כ"כ מסובך בלעשות את התוכנית כמו שהיא אמורה להיות..

אסתטיקה לא פחות חשובה לכל מיני אנשים מלהוסיף משקל על המוט. אפשר לא להסכים עם זה, אבל אפשר גם להבין את זה.
נכון שהבייספס זה אולי השריר הכי מיותר בכל הסיפור הזה (לגבר אמיתי יש יד אחורית, לא קדמית!), אבל אפשר גם להבין את הרציונל שמאחורי הרצון שלא להציג יד אחורית מרשימה ויד קדמית מנוונת משהו.

ממתי עייפות היא מדד למשהו, אתה רוצה למות אחרי 5 סטים אקרוס בסקוואט ואז נזכר שמחכים לך עוד כאלה בבנץ'.
ודווקא מתח די קשה לעשות אחרי סט כבד של דדליפט.

עייפות היא מדד בשבילי האם אני יכניס שטויות שאני אוהב לעשות בסוף האימון בשביל הכיף.

אסתטיקה לא פחות חשובה לכל מיני אנשים מלהוסיף משקל על המוט. אפשר לא להסכים עם זה, אבל אפשר גם להבין את זה.
נכון שהבייספס זה אולי השריר הכי מיותר בכל הסיפור הזה (לגבר אמיתי יש יד אחורית, לא קדמית!), אבל אפשר גם להבין את הרציונל שמאחורי הרצון שלא להציג יד אחורית מרשימה ויד קדמית מנוונת משהו.

אז אני הייתי בוחר לעשות תוכניות אחרות, מצחיק לעשות תוכנית שמתמקדת בלשים עלייך מסה ולשפר את הכח שלך, וכל מה שאתה דואג זה עם הבייספס שלך מקבל מספיק עבודה.

זה לא שאני לא מסכים עם זה.מי שרוצה בייספס גדולים,שרירי בטן וחזה בולט,באמת שיהיה לו בכיף וכמאמן אפילו אני יעזור לו להשיג את מטרותו בתנאי שקודם יעשה מספר דברים מספר דברים (נשמע כמו BIGGER ARMS של ביל סטאר)
התוכנית מהווה תוכנית בסיס למתאמנים בתחילת דרכם (עפ"י הגדרת ה-NOVICE).
הרציונאל עליו מבוסס התוכנית כבר די ידוע לכל.
בהנחה שמתאמן עושה את התוכנית כמו שצריך,נראה לי די מיותר להוסיף תרגילי עזר.
כפי שנאמר,מי שבכל מקרה מחליט להוסיף תרגילי עזר הייתי מוסיף 2-3 סטים של מתח באימון האחרון של השבוע לפחות 3 שבועות אחרי תחילת התוכנית.

בנימה אישית,אני חושב שיש איזשהו אספקט פסיכולוגי,בעיקר במתאמנים מתחילים לכוון אותם בכיוון מסויים (SS) כי קל מאוד להתפזר ולהוסיף תרגילי עזר (ולמה או יותר נכון למי הם עוזרים בדיוק?)

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית