ייעוץ SS וחוסר פרפורציה...

• פותח/ת השרשור eRe27
  • פורסם בתאריך

eRe27

משתמש מתחיל
239
1
נק' מוניטין:
-426
239
1
אז ככה אני 3 חודשים עושה SS וטיפה גדלתי אבל יש לי גנטיקה חזקה ברגליים
אין לי רגליים בכלל גדולות! אבל יחסית לגוף הם עצומות אבל שאר הגוף אין מאסה בשיט בידים בחזה כי עכשיו ככול שאני מתקדם אם SS החוסר פרורציה רק גודל וזה לא נירא טוב בכלל
עכשיו חשבתי להפחית את הסקוואט אבל סקוואט זה לא תרגיל רק לרגליים אז מה אני עושה כדאי לפחית מאת מהסקוואט כי יש חוסר פרפורציה כבר
מה אתם אומרים מה כדאי לעשות?
לעבוד יותר חזק על מקומות חלשים? (אבל אני עושה SS)
להפחית את הסקוואט(למרות שאני יודע שזה לא רק לרגליים...)

נערך לאחרונה:
בנימה זאת: אמרו לי בחדר כושר שאני עובד בו שאין לי פיק והיד שלי סתם גדולה :(!!!!!!!!!!!!

זה לא שאני לא מסכים עם זה.מי שרוצה בייספס גדולים,שרירי בטן וחזה בולט,באמת שיהיה לו בכיף וכמאמן אפילו אני יעזור לו להשיג את מטרותו בתנאי שקודם יעשה מספר דברים מספר דברים (נשמע כמו BIGGER ARMS של ביל סטאר)
התוכנית מהווה תוכנית בסיס למתאמנים בתחילת דרכם (עפ"י הגדרת ה-NOVICE).
הרציונאל עליו מבוסס התוכנית כבר די ידוע לכל.
בהנחה שמתאמן עושה את התוכנית כמו שצריך,נראה לי די מיותר להוסיף תרגילי עזר.
כפי שנאמר,מי שבכל מקרה מחליט להוסיף תרגילי עזר הייתי מוסיף 2-3 סטים של מתח באימון האחרון של השבוע לפחות 3 שבועות אחרי תחילת התוכנית.

בנימה אישית,אני חושב שיש איזשהו אספקט פסיכולוגי,בעיקר במתאמנים מתחילים לכוון אותם בכיוון מסויים (SS) כי קל מאוד להתפזר ולהוסיף תרגילי עזר (ולמה או יותר נכון למי הם עוזרים בדיוק?)

יכול להיות שאתה צודק, אבל אני לא כל כך מסכים עם הפסקה האחרונה. אני לא מאמין בשחור-לבן של "מי שרוצה כוח שיעשה SS ומי שרוצה ידיים גדולות יעשה ABC". בסופו של דבר מדובר בתוכניות גנריות, ותוכניות גנריות הן מטבען כלליות ודורשות שינויים בהתאם לגנטיקה/כוח/יכולת של הבנאדם הספציפי, אחרי תקופת ההסתגלות הראשונית. מהבחינה הזאת אני לא מחשיב את YNDTP כאישזהו טיעון תקף מעבר לכיסוי תחת.
אחד השרירים שלא מקבלים גירוי מסיבי ב-SS זה הבייספס. זה לא חייב להיות קשור למנטליות של קוביות (שגם ככה נעלמות אחרי חודש אכילה ב-SS) או של ידיים גדולות (כי כאמור יש תוכניות שמטווחות את המטרה הזאת יותר טוב).

יכול להיות שאתה צודק, אבל אני לא כל כך מסכים עם הפסקה האחרונה. אני לא מאמין בשחור-לבן של "מי שרוצה כוח שיעשה SS ומי שרוצה ידיים גדולות יעשה ABC". בסופו של דבר מדובר בתוכניות גנריות, ותוכניות גנריות הן מטבען כלליות ודורשות שינויים בהתאם לגנטיקה/כוח/יכולת של הבנאדם הספציפי, אחרי תקופת ההסתגלות הראשונית. מהבחינה הזאת אני לא מחשיב את YNDTP כאישזהו טיעון תקף מעבר לכיסוי תחת.
אחד השרירים שלא מקבלים גירוי מסיבי ב-SS זה הבייספס. זה לא חייב להיות קשור למנטליות של קוביות (שגם ככה נעלמות אחרי חודש אכילה ב-SS) או של ידיים גדולות (כי כאמור יש תוכניות שמטווחות את המטרה הזאת יותר טוב).

זה סבבה לבן אדם עם קצת ניסיון, כמה סטים קלים של קרלס לא יהרגו אף אחד.
הבעיה שמתאמנים מתחילים יתפזרו ויעשו הרבה שטויות, עבודה על אמות, תאומים וכל שאר החרא שאתה רואה בחדרי הכושר.

מי שרוצה רק ידיים גדולות SS מיותרת בשבילו, וגם הפורום הזה.

איך תצא לא פרופורציוני אם אתה עובד על כל הגוף בצורה הכי מאוזנת שיש???

תוכניות כוח מיצרות לך את גוף הכי פרופורציוני שאפשר במגבלות הגנטיקה שלך.

אין דבר כזה רגליים גדולות מידי....לא נתקלתי עדיין בבן אדם שזה נראה "רע" עליו.

כמו שדיאוס אמר - גדלו לך הרגליים - מזל טוב!!!!

נ.ב

1. הביספס עובד קשה מאוד בתוכניות כוח (כמו שאר הגוף).
2. הרבה בילדרים חכמים (שעושים ABCD) בכלל לא עובדים ידיים כי הם מקבלים מספיק מכל המסביב.

אני לא רואה איך אפשר להוסיף מתח... דאוס צודק, מי שיש לו כוח לזה כנראה לא עובד קשה.
ואני לא מבין איך מישהו שעושה צ'ין אפ במקום PC עדין חושב שזה SS 😃

להוסיף מתח זה די חובה. הלטיסימוס והבייספ מאוד מוזנחים בתכנית לעומת שאר הגוף.
כמה - זה כבר שאלה של כמה הבנאדם יכול להתאושש ומסוגל לעשות. בכל מקרה - לא באימון של הדדליפט, למרות שהמעורבות של הלטיסימוס בדדליפט זניחה. מי שניסה פעם לעשות מתח באימון נפרד, דדליפט באימון נפרד ואח"כ ניסה לעשות באותו אימון מתח אחרי דדליפט או הפוך, יבין על מה אני מדבר.

כמה - זה כבר שאלה של כמה הבנאדם יכול להתאושש ומסוגל לעשות. בכל מקרה - לא באימון של הדדליפט, למרות שהמעורבות של הלטיסימוס בדדליפט זניחה. מי שניסה פעם לעשות מתח באימון נפרד, דדליפט באימון נפרד ואח"כ ניסה לעשות באותו אימון מתח אחרי דדליפט או הפוך, יבין על מה אני מדבר.

?
אין שום דבר רע במתח באימון של הדדליפט...כמו שאין שום דבר רע ביד קדמית אחרי גב...

הבהרה לפותח הפוסט-
מתח חלק אינטגרלי מתוכניות כוח.

מה שרע זה שהדדליפט יהרוס את המתח. אם רוצים למקסם את התוצאות - לשים את זה באימון B.

?
אין שום דבר רע במתח באימון של הדדליפט...כמו שאין שום דבר רע ביד קדמית אחרי גב...

הבהרה לפותח הפוסט-
מתח חלק אינטגרלי מתוכניות כוח.

מתח זה לא חלק אינטגרלי מ-SS.
והיד הקדמית לא עובדת קשה ב-SS.

אין בעיה לעשות כל אימון מתח, אגב אם אתה עדיין מתייחס לשרירים מסויימים כנראה
עדיין לא הבנת שתוכניות כח לא מתמקדות בבידוד שרירים אלא שיפור ביצועים.

אם אני עושה מתח עם 16.5 ק"ג תוספת ל - 5 חזרות, 3 סטים ואחרי דדליפט אני בקושי סוגר עשר חזרות על משקל גוף - זה דופק או לא?

אם אני עושה מתח עם 16.5 ק"ג תוספת ל - 5 חזרות, 3 סטים ואחרי דדליפט אני בקושי סוגר עשר חזרות על משקל גוף - זה דופק או לא?

בסדר אתה לא אמור להתקדם לינארית במתח בSS. המתח הוא תרגיל עזר.
ואצלי אחרי הסקוואט הבנץ גם נחלש, אז לא לעשות בנץ?

להוסיף מתח זה לא חובה,
וגם לא רצוי

בסדר אתה לא אמור להתקדם לינארית במתח בSS. המתח הוא תרגיל עזר.
ואצלי אחרי הסקוואט הבנץ גם נחלש, אז לא לעשות בנץ?

אז למה לא לעשות את המתח ב-B, כשהתוצאות של המתח יהיו יותר טובות? קלין מייצר הרבה פחות עומס על המערכת מאשר דדליפט.

סקוואט ובנץ' אתה ממילא חייב לעשות. אני לא מעט פעמים אגב באמת עשיתי את ההיפך (לפני שהתחלתי SS) ואני לא בטוח שלא כדאי לחזור לזה. הרבה יותר קל להתאושש מבנץ' מאשר מסקוואט וזה לא מוריד הרבה כוח.

אז למה לא לעשות את המתח ב-B, כשהתוצאות של המתח יהיו יותר טובות? קלין מייצר הרבה פחות עומס על המערכת מאשר דדליפט.

סקוואט ובנץ' אתה ממילא חייב לעשות. אני לא מעט פעמים אגב באמת עשיתי את ההיפך (לפני שהתחלתי SS) ואני לא בטוח שלא כדאי לחזור לזה. הרבה יותר קל להתאושש מבנץ' מאשר מסקוואט וזה לא מוריד הרבה כוח.

אני עושה כל אימון, 1-2 סטים.
לא בא לך, אל תעשה.

אם זה לא מפריע לך ומשפר לך את הביצועים בשניהם לך על זה, למרות שבSS אני מציע לך לנסות להצמד אליה, ושתעבור לתוכנית מתקדמת יותר, תשחק עם הדברים האלה.

כשתהיה לי מצלמה נורמלית. אמורה להגיע אליי תוך כמה ימים מצלמת מיכל דלק (לאופנוע). אפשר כמובן להשתמש בה גם לצילום דברים שהם לא עבירת תנועה ארוכה ומתמשכת.😉

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית