הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מאזן נטרלי לרצים

ליאור ליאור

משתמש מתחיל
1
0
נק' מוניטין:
0
1
0
הגובה שלי 1.78 שוקל 62 ואני לא יודע מה המאזן הנטרלי שלי אבל נניח שזה 2000 קלוריות ואני עושה אימוני כח תוך כדי(עושה fullbody 3 פעמים בשבוע) ורוצה לעלות קצת במסה... עכשיו אני בתכנית הזאת כבר יותר מחצי שנה ואני רואה שאני נהיה קצת שרירי יותר ומחוטב יותר אוכל מספיק חלבון(הרכב גוף כנראה השתנה) אבל ממשיך לרדת במשקל השאלה שלי היא אם בשביל לגדול פיזית בימים שאני רץ בין 10-40 ק"מ (4-5 ימים בשבוע) אני צריך להוסיף את הקלוריות ששרפתי על הנטרלי??

נערך לאחרונה:
מעבר למה שמצוין בשרשור ש-liav מצביע עליו, כלים שמאד עוזרים לעקוב/לנהל את ההוצאה הקלורית ובהתאם את התזונה, הם:
  1. שעון ספורט חכם - אפל ווטש, גארמין וכו'. נותנים לך הערכה מדויקת באופן יחסי של מספר הקלוריות ה"אקטיביות" (שנשרפו בזמן פעילות ספורטיבית).
  2. אפליקציות מעקב קלוריות כמו MyFitnessPal - שלא רק שהן מאד יעילות במעקב אחרי התזונה שלך והמטרה היומית, אלא שהן גם בד"כ מתממשקות עם השעונים החכמים ויודעות להתאים את מטרת הקלוריות היומית שלך על פי ההוצאה הקלורית שלך.

• שעון ספורט חכם - אפל ווטש, גארמין וכו'. נותנים לך הערכה מדויקת באופן יחסי של מספר הקלוריות ה"אקטיביות" (שנשרפו בזמן פעילות ספורטיבית).
רחוק משם.
  1. אפליקציות מעקב קלוריות כמו MyFitnessPal - שלא רק שהן מאד יעילות במעקב אחרי התזונה שלך והמטרה היומית, אלא שהן גם בד"כ מתממשקות עם השעונים החכמים ויודעות להתאים את מטרת הקלוריות היומית שלך על פי ההוצאה הקלורית שלך.
מיותר ולא מדויק בעליל.

רחוק משם.

מיותר ולא מדויק בעליל.

אני כבר הרבה שנים מתאמן סיבולת (אופניים, ריצה שחייה) ובמקביל מרים ברזל ומבצע סבבי חיטוב-מסה.

השילוב של שימוש בשעון גארמין שלי (מודל פניקס) ואפליקציית MyFintessPal, זו ללא כל ספק, הדרך הכי יעילה לוודא עמידה במטרות המאקרו וסך הקלוריות היומי.

לטעון "מיותר ולא מדויק בעליל", עם כל הכבוד, זה פשוט חד וחלק לא נכון.
אני מניח שאתה פשוט לא איש endurance, אחרת באמת לא ברורה התגובה.

אני כבר הרבה שנים מתאמן סיבולת (אופניים, ריצה שחייה) ובמקביל מרים ברזל ומבצע סבבי חיטוב-מסה.
ומה זה מעיד?
אני מתחרה בפיתוח גוף ובין המסה לחיטוב מטייל ב15-20 ק"ג הכי מדויקים שיכולים להיות, זה עושה אותי צודק?
השילוב של שימוש בשעון גארמין שלי (מודל פניקס) ואפליקציית MyFintessPal, זו ללא כל ספק, הדרך הכי יעילה לוודא עמידה במטרות המאקרו וסך הקלוריות היומי.
הדרך הכי יעילה היא ניסוי וטעיה, אני מבטיח לך שעם מחשבון TDEE ושבוע-שבועיים שקילות אני מביא אותך לתוצאות מדויקות יותר מכל השטויות האלה והשעונים שאתה מייחס להם יותר מידי חשיבות.
לטעון "מיותר ולא מדויק בעליל", עם כל הכבוד, זה פשוט חד וחלק לא נכון.
אבל זה מיותר ולא מדויק, אז איך אתה רוצה שאטען אחרת?
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29189666
https://bjsm.bmj.com/.../2018/09/07/bjsports-2018-099643

אני מניח שאתה פשוט לא איש של מדע מהימן ומחקר, אחרת באמת לא ברור לי למה אתה רושם דברים לא מגובים.

ומה זה מעיד?
אני מתחרה בפיתוח גוף ובין המסה לחיטוב מטייל ב15-20 ק"ג הכי מדויקים שיכולים להיות, זה עושה אותי צודק?
הדרך הכי יעילה היא ניסוי וטעיה, אני מבטיח לך שעם מחשבון TDEE ושבוע-שבועיים שקילות אני מביא אותך לתוצאות מדויקות יותר מכל השטויות האלה והשעונים שאתה מייחס להם יותר מידי חשיבות.
אבל זה מיותר ולא מדויק, אז איך אתה רוצה שאטען אחרת?
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29189666
https://bjsm.bmj.com/.../2018/09/07/bjsports-2018-099643
אני מניח שאתה פשוט לא איש של מדע מהימן ומחקר, אחרת באמת לא ברור לי למה אתה רושם דברים לא מגובים.

אני לא מבין למה את מתעקש לנהל וויכוח בעולם שאתה לא בעל נסיון בו.
אני לא אתווכח איתך כשזה מגיע לפיתוח גוף, אני לא עוסק בזה, אתה בברור כן. מה אני מבין בהכנה לתחרות פיתוח גוף?

ראשית אתייחס לשני המאמרים שאתה מפנה אליהם. אחד מחקר של אנליזת-מטא (מחקר סטטיסטי על מרחב של מחקרים אחרים) והשני מחקר על קבוצה - מתייחסים לרמת הדיוק של שעוני ספורט במדידת דופק, ומשם דיוק במדידת הוצאה אנרגטית (שמחושבת גם בהרצה של אלגוריתם על מידע הדופק).
בשניהם הטענות הסופיות הן זהות.

1. יש הבדלים מהותיים ברמות הדיוק בין שעוני ספורט שונים - בין החברות השונות, ובין הדגמים השונים בחברות הנ"ל (גארמין vivioactive לא שווה fenix שלא שווה שעון polar).
זה דבר ידוע בעולמות הספורט ואין כאן שום חידוש. זה נכון גם לגבי רמת הדיוק של האלגוריתמים השונים של החברות. אם בחישבוי EE, training effect, תיקוני טעות של מדדי GPS (באזורים בלי קליטה רגעית כמו בשחייה במים פתוחים או באזור מיוער,בנוי) וכו. לכן בטריאתלון מקצועי תראה בעיקר שעוני גארמין fenix ובכלל לא שעוני sunto.

2. סטיית הטעות בדגמים שנחשבים מובילים - נניח באפל ווטש - MAPE = 4.14% על פי המחקר שאתה עצמך מצביע עליו (אבל בברור לא קראת).
כשטעות המדידה היא פחות מ-5% (במלים אחרות המדידה היא מדויקת בסביבות 95%) זה בדיוק מה שאמרתי בהערה המקורית שלי - ששעוני ספורט מאפשרים הערכה מדויקת באופן יחסי.

כשאתה מתאמן סיבולת, וכמעט מדי יום מבצע אימון שההוצאה הקלורית שלו יכולה להיות בין 1500 ל2500 kcal, ובאותו הזמן שומר על תוכנית תזונה שכדי לעמוד ביעד העלייה/ירידה במשקל צריך לפגוע בחלון של 300-500 קלוריות מעל/מתחת ל-TDEE, אז לאורך זמן קל מאד להבין אם מכשירי המדידה שלך יעילים או לא.
וזה לא רק אני אומר לך מתוך נסיון נרחב בעולם הזה, את זה תשמע ממתאמני סיבולת בכלל.

נערך לאחרונה:
אני לא מבין למה את מתעקש לנהל וויכוח בעולם שאתה לא בעל נסיון בו.
אני לא אתווכח איתך כשזה מגיע לפיתוח גוף, אני לא עוסק בזה, אתה בברור כן. מה אני מבין בהכנה לתחרות פיתוח גוף?
אני לא מבין איפה השוני בנינו? מי שמתאמן סיבולת יש לו יכולת יותר טובה לחזות הוצאה קלורית?
1. יש הבדלים מהותיים ברמות הדיוק בין שעוני ספורט שונים - בין החברות השונות, ובין הדגמים השונים בחברות הנ"ל (גארמין vivioactive לא שווה fenix שלא שווה שעון polar).
זה דבר ידוע בעולמות הספורט ואין כאן שום חידוש. זה נכון גם לגבי רמת הדיוק של האלגוריתמים השונים של החברות. אם בחישבוי EE, training effect, תיקוני טעות של מדדי GPS (באזורים בלי קליטה רגעית כמו בשחייה במים פתוחים או באזור מיוער,בנוי) וכו. לכן בטריאתלון מקצועי תראה בעיקר שעוני גארמין fenix ובכלל לא שעוני sunto.
אנחנו מדברים על הוצאה קלורית יומית כן?
הטענה שלי היא שכדי לחשב מאזן קלורי או הוצאה קלורית יומית אין טעם בשעון והוא לא ידייק, כן גם בגלל חלק מהסיבות שרשמת.
2. סטיית הטעות בדגמים שנחשבים מובילים - נניח באפל ווטש - MAPE = 4.14% על פי המחקר שאתה עצמך מצביע עליו (אבל בברור לא קראת).
כשטעות המדידה היא פחות מ-5% (במלים אחרות המדידה היא מדויקת בסביבות 95%) זה בדיוק מה שאמרתי בהערה המקורית שלי - ששעוני ספורט מאפשרים הערכה מדויקת באופן יחסי.
ממממ... לא הייתי אומר שהיא מדויקת-
Metabolic Analyzer: 74, 64
Fitbit Charge 2: 69, 37
Fitbit Blaze: 71, 39
Garmin Vivosmart HR: 97, 69
Polar A360: 99, 83
TomTom Touch: 112, 95
Polar H7: 132, 97
Apple Watch Series 2: 140, 128

שבדקו סטייה אל מול TEE-
F5.large.jpg

כשאתה מתאמן סיבולת, וכמעט מדי יום מבצע אימון שההוצאה הקלורית שלו יכולה להיות בין 1500 ל2500 kcal, ובאותו הזמן שומר על תוכנית תזונה שכדי לעמוד ביעד העלייה/ירידה במשקל צריך לפגוע בחלון של 300-500 קלוריות מעל/מתחת ל-TDEE, אז לאורך זמן קל מאד להבין אם מכשירי המדידה שלך יעילים או לא.
וזה לא רק אני אומר לך מתוך נסיון נרחב בעולם הזה, את זה תשמע ממתאמני סיבולת בכלל.
אני שוב אומר, אין טעם במכשיר מדידה כי רובם פשוט בעלי סטייה, ברור שאתה יכול לקחת את הסטייה כX ופשוט לעשות התאמות.
העניין שזה לא מדויק, זה שחלק מהשעונים פגעו קרוב זה לא אומר שמדובר במשהו גורף.
בסופו של דבר אולי אם ישימו רצועת חזה למדידת דופק בעבודה עם השעון אולי תקבל דיוק יותר רציני.

ניסוי וטעיה של שקילות יהיה רבה יותר מדויק מכל שעון "חכם" ואני אומר את זה בביטחון מלא.
על פי המחקר שאתה עצמך מצביע עליו (אבל בברור לא קראת).
אל תתנשא, אין לך שום סיבה מוצדקת.

שמע, זה לא הולך לשום המקום הדיון הזה.
אתה לא מבין את המידע שאתה מנפנף בו, כדי לשלול משהו שאתה חסר נסיון משמעותי בו.

שורה תחתונה, אם אתה חושב שעדיף "ניסוי וטעייה" על שימוש בשעוני ספורט ואפלקיציות מעקב קלוריות, כדי לנהל את התזונה של אדם שעוסק באימוני סיבולת באופן משמעותי, לך זה לא משנה כי אתה מפתח גוף.
אבל לטעון ככה בשרשור של בחור שמנסה להיות במסה, והוא רץ כל יום בין 10-40 ק"מ, זה כבר עניין לא רציני.

אותך אני לא אשכנע, כי אתה כבר משוכנע שאתה מבין במשהו שבברור אתה לא מבין בו.
אבל אולי קוראים אחרים של השרשור, יקבלו משהו בעל ערך מההערות הקודמות.

שורה תחתונה, אם אתה חושב שעדיף "ניסוי וטעייה" על שימוש בשעוני ספורט ואפלקיציות מעקב קלוריות, כדי לנהל את התזונה של אדם שעוסק באימוני סיבולת באופן משמעותי, לך זה לא משנה כי אתה מפתח גוף.
אבל לטעון ככה בשרשור של בחור שמנסה להיות במסה, והוא רץ כל יום בין 10-40 ק"מ, זה כבר עניין לא רציני.
אתייחס לחלק הזה ולא לחלק ששוב אתה מנסה להתנשא על לא כלום.
אני חושב שניסוי וטעיה אחרי מחשבון TDEE (כן עם מעקב של צריכה קלורית באפליקציה) יותר מדויק משעונים,
בנתיים לא הראת שום דבר שונה חוץ מלהתרברב בזה שאתה יכול לרוץ הרבה זמן בלי להתעייף.

אני מחכה שתשלול את ההודעה שכתבתי כי בנתיים מה שרשמת על הסטייה רחוק מלהיות נכון.
Metabolic Analyzer: 74, 64
Fitbit Charge 2: 69, 37
Fitbit Blaze: 71, 39
Garmin Vivosmart HR: 97, 69
Polar A360: 99, 83
TomTom Touch: 112, 95
Polar H7: 132, 97
Apple Watch Series 2: 140, 128
אגב, זה לא משנה אם הוא רץ 100 מטר או 10 ק"מ, ההוצאה הקלורית תשתנה בהתאם.
כמו שאפשר לדייק באנשים עם אורח חיים פעיל אל מול ישבני, אפשר לדייק גם באנשים שרצים ספרינטים אל מול כאלה שרצים מרחקים ארוכים.

אין כל טעם לבדוק את ההוצאה כל יום ולהתאים את התזונה היומית...
בסופו של יום אם הוא יאכל 3,000 קלוריות ליום ולא יעלה במשקל,
ואז הוא יעלה ל3,200 ביום ויצליח לעלות 200 ג' מהמשקל שלו בשבוע (נניח שזו המטרה שלו לצורך הדוגמא) אז מה משנה אם הוא רץ וכמה הוא רץ?

נערך לאחרונה:
חח כצמן אשכרה הטענה היחידה שהבאת זה שאתה מתאמן, עזוב את זה שזה לא נותן לך יתרון בפורום של מתאמנים, זה אפילו לא קשור למה שאתה מנסה להוכיח.
ניחוש שלי זה שקנית שעון יקר ובשביל לא להתבאס על זה אתה מנסה לשכנע את עצמך כמה הוא יעיל...

אגב, ניסית פעם בכלל לעשות את מה שאור הציע? תאמין לי שתוך שבועיים בערך ככה אם תעשה את זה נכון יש לך שליטה *מלאה* על המשקל שלך.

אני שם בצד את הדיון על המחקרים, כי אין לי רצון לטחון מים - כבר ציינתי קודם את המסקנות העיקריות שהם עצמם מציגים, ויש מרחב גדול של מידע ציבורי ברשת על רמות הדיוק של מוצרי החומרה השונים בשוק.

העיקר לראייתי הוא שתמוה, הזוי ממש, הדיון כאן.
אימוני חדר כושר, פיתוח גוף, זה תחום הידע ששניכם מבינים בו, מי יותר מי פחות.
בעולמות של אימוני סיבולת, לעומת זאת, אין לכם נסיון.
זה ברור מכל תגובה שרשמתם עד נקודה זו.

אני כאמור, חי בעולם הסיבולת. יש לי תחת החגורה אלפי שעות ריצה, דיווש, שחייה. תחרויות EPIC ישראל, ישראמן, תחריוות טריאתלון, מרתונים.
בכל השנים האלו עברתי יחד עם שאר המשתתפים בעולמות הספורט הזה, איטרציות של חומרה ותוכנה. של שעוני הספורט, רצועות דופק חזה, מודדי וואט, וכו'.
ויחד איתי, גם חברי לקבוצות הרכיבה, לאימוני הטאריתלון, בקבוצת המאסטרס בשחייה. ויחד איתנו, כל האתלטים המקצועיים שלוקחים חלק בתחרויות הסיבולת הבינלאומיות ברחבי העולם. על כולם תוכלו לראות את שעוני הספורט המובילים בשוק - וכמובן לא כי מעניין אותם לדעת מה השעה.

אבל מסתבר שכולנו לא מבינים עניין, ושני חבר'ה שכל עולמם ניפוח שרירים, יודעים טוב יותר.
וזה מה שהזוי בעיני.
הבטחון המלא שלכם לנהל ויכוח בתחום שאתם לחלוטין בורים בו.
וזה לא שאני מתיימר להיות המומחה העולמי בעיניין הנ"ל, אלא שלכם אין שום נסיון שאתם מדברים מתוכו. פשוט אין לכם שמץ.
תעשו עם זה מה שתרצו. סייג לחכמה שתיקה.

נערך לאחרונה:
למי אכפת כמה קילומטרז' ריצה יש לך וכמה הבולבול שלך גדול?
רוצה לדון עם מישהו תגבה את הדברים שלך בטיעונים שמחזיקים מים ולא "אין לכם שום ניסיון ואתם רק מנפחים שרירים ולי יש"

למי אכפת כמה קילומטרז' ריצה יש לך וכמה הבולבול שלך גדול?
רוצה לדון עם מישהו תגבה את הדברים שלך בטיעונים שמחזיקים מים ולא "אין לכם שום ניסיון ואתם רק מנפחים שרירים ולי יש"

רבאק.
Validity of Wearable Activity Monitors during Cycling and Resistance Exercise - PubMed מחקר שהובא באחת התגובות הקודמות,כדי לכאורה לחזק את הטענה של חוסר דיוק אך למעשה המחקר מראה דיוק של 95% במדד דופק.
ועזבו שזה מחקר שבדק את האפל ווטש 2, כשהיום כבר קיימת ורסייה 7. ובנוסף לא בדק את מודל הפניקס או אנדורו של גארמין, שהם תו תקן הזהב של התעשייה.
הנה עוד אחד - Accuracy of Wrist-Worn Activity Monitors During Common Daily Physical Activities and Types of Structured Exercise: Evaluation Study - PubMed

כי להדביק לינקים ולהגיד "הוכחתי" זה קל.
זו לא הפואנטה.

נערך לאחרונה:
Validity of Wearable Activity Monitors during Cycling and Resistance Exercise - PubMed מחקר שהובא באחת התגובות הקודמות,כדי לכאורה לחזק את הטענה של חוסר דיוק אך למעשה המחקר מראה דיוק של 95% במדד דופק.
EE estimates from wearable devices were inaccurate.

זו המסקנה שהגיעו אליה במחקר, ואתה ממשיך להתווכח.
ועזבו שזה מחקר שבדק את האפל ווטש 2, כשהיום כבר קיימת ורסייה 7. ובנוסף לא בדק את מודל הפניקס או אנדורו של גארמין, שהם תו תקן הזהב של התעשייה.
זה לא משנה, כל עוד יש סטייה אז יש סטייה, אם היא 5% או 10% זה לא משנה את העובדה שהשעון לא מדויק.
בתור הספורטאי "עילית" שאתה מציג את עצמך ולא סתם מנפח שרירים מקצועי אתה אמור להבין את זה.
The Garmin estimated HR with a mean relative error (RE, %) of -3.3% (SD 16.7), whereas Fitbit estimated HR with an RE of -4.7% (SD 19.6) across all activities. The highest error was observed during high-intensity intervals on bike (Fitbit: -11.4% [SD 35.7]; Garmin: -14.3% [SD 20.5])
ממש מדויק...

זו המסקנה שהגיעו אליה במחקר, ואתה ממשיך להתווכח.
זה לא משנה, כל עוד יש סטייה אז יש סטייה, אם היא 5% או 10% זה לא משנה את העובדה שהשעון לא מדויק.
בתור הספורטאי "עילית" שאתה מציג את עצמך ולא סתם מנפח שרירים מקצועי אתה אמור להבין את זה.
.
עוד דוגמה למשפט שנובע מבורות.
אתה לא מבין מה נדרש באימוני סיבולת, מה המדדים שחשוב לעקוב אחריהם, להתאמן על פיהם, ומהי רמת דיוק מספקת.

The Garmin estimated HR with a mean relative error (RE, %) of -3.3% (SD 16.7), whereas Fitbit estimated HR with an RE of -4.7% (SD 19.6) across all activities.
.
הבנת הנקרא.

ושוב. העניין המרכזי פה הוא לא הבורות.
העניין פה הוא שאין לך את הענווה הבסיסית לומר, וואלה, אין לי נסיון בסיפור הזה, לא מבין בזה.
בוא רגע, ועזוב אותי, עזוב אותך.
הערך המוסף היחיד שיש בפורומים מסוג זה הוא האפשרות לחלוק נסיון. אחרת כל בן 15 עם גישה לגוגל הוא אותוריטה לחלוק עצות בכל תחום.
משתמש OA הוא בברור בעל נסיון רב בפיתוח גוף. זה בדיוק מה שנותן לו ערך מוסף על פני האחיין בן ה-14 שלי, ועליי לטובת העניין.
מצד שני, בכל הקשור לאימוני סיבולת, הוא, אתה, והאחיין בן ה-14 שלי מבינים אותו הדבר.

נערך לאחרונה:
אתה לא מבין מה נדרש באימוני סיבולת, מה המדדים שחשוב לעקוב אחריהם, להתאמן על פיהם, ומהי רמת דיוק מספקת.
אתה מבלבל את המוח על "מה נדרש" ו"אתה לא מבין" אבל לא מציג טענה או חצי טענה שאפשר להישען עליה,
ספורטאי עילית אמיתיים ולא כמוך ממש לא מסתמכים רק על שעון דופק ועובדים עם עזרים נוספים.
ואתה לא מכיר אותי אז מספיק להתפלסף, תנוח.
הבנת הנקרא.
הבנת הנקרא שוב תיקח אותך למקום שיש סטייה,
הבאת פה מחקר של 20 אנשים על פני מטא אנליזה שאומרת בפירוש "המכשירים הללו לא מדויקים".

כל הדיון מלכתחילה שזה לא מדויק,
זה שאתה עונה כמו ילד בן 3 ונשען על זה שהסטייה נמוכה בחלק מהשעונים (ב2 שעונים ליתר דיוק)
נותן הרגשה שבאמת אין עם מי לנהל דיון.

הטיעון שלך מסתכם ב-
אני כאמור, חי בעולם הסיבולת. יש לי תחת החגורה אלפי שעות ריצה, דיווש, שחייה. תחרויות EPIC ישראל, ישראמן, תחריוות טריאתלון, מרתונים.
אבל מסתבר שכולנו לא מבינים עניין, ושני חבר'ה שכל עולמם ניפוח שרירים, יודעים טוב יותר.
הבטחון המלא שלכם לנהל ויכוח בתחום שאתם לחלוטין בורים בו.
וזה לא שאני מתיימר להיות המומחה העולמי בעיניין הנ"ל, אלא שלכם אין שום נסיון שאתם מדברים מתוכו. פשוט אין לכם שמץ.
תעשו עם זה מה שתרצו. סייג לחכמה שתיקה.
עוד דוגמה למשפט שנובע מבורות.

וואט אבר חבריקו.
פשוט מדהים שאתה ממשיך בנושא שאין לך מושג בו, אין לך נסיון בו, ושבכל פורום של טריאתלון היו מובילים אותך החוצה עם כובע ליצן.
זו תעודת עניות. שלך.

בוא תגיד לנו איך זה שמישהו מתאמן סיבולת משפיע אחרת על התהליך ירידה/ עלייה/ שימור במשקל שלו מעבר לזה שהניטרלי שלו גבוה יותר. וטענות כמו אתם לא מבינים או אני כן מבין לא רלוונטיות, תענה תכלס.

פשוט מדהים שאתה ממשיך בנושא שאין לך מושג בו, אין לך נסיון בו, ושבכל פורום של טריאתלון היו מובילים אותך החוצה עם כובע ליצן.
תשלח לי קישור לפורום ועוד 5 דק' אני פותח שם את הנושא הזה ובוא ננהל את הדיון שם.
זו תעודת עניות. שלך.
אחת מיני רבות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית