הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אלו שאומרים שלא משנה כמה נחים, מה המינימום שצריך לנוח בכל מקרה?

ומה באשר למשקל כבד? (איניבידואל לכל אדם)
תלוי בתנועה, בתרגילים מורכבים הגיוני לנוח 3-4 ואפילו 5 דקות ומעלה. אני אישית גם בסטים כבדים לא יצא לי לנוח יותר מ6 דקות וזה היה בסטים אחרונים של דדליפט כבד ודברים כאלה בעיקר. אצלי זה עניין של להסדיר דופק, להתכונן מנטלית וזהו, שזה לוקח לי 3 דקות גג.

היה לי היום וויכוח על זה במכון, קטעים
טענתי שצריך לנוח זמן שיאפשר לבצע את הסט הבא באותו טווח חזרות שקבעת לעצמך,
וכפי שאמרו פה מורכבים 3 ומעלה, מבודדים אפשר פחות

מה זאת אומרת לשמר את זמני המנוחה?
להצליח לבצע את כל הסטים,ועדין לנוח ממש מעט בינהם? בין הסט הראשון לשני כבר הגוף מגיב אחרת
תלוי בתנועה, בתרגילים מורכבים הגיוני לנוח 3-4 ואפילו 5 דקות ומעלה. אני אישית גם בסטים כבדים לא יצא לי לנוח יותר מ6 דקות וזה היה בסטים אחרונים של דדליפט כבד ודברים כאלה בעיקר. אצלי זה עניין של להסדיר דופק, להתכונן מנטלית וזהו, שזה לוקח לי 3 דקות גג.
שאפו
אני לדוגמא בסקוואט(משקלי נוצה)וקשה לי מאוד לשמור על 3-4 דק.
שלא נדבר על בנץ ודדליפט,ששם אני צריך כבר בלון חמצן.. 😃

כבד ביחס אלי...כשאני עובד במשקלים שכבדים *לי* אני נח באופן שמרגיש שמערכת העצבים והגוף התאוששו כמה שאפשר ומוכנים לסט הבא
כל אחד והכבד שלו.
במשקלים כבדים אובייקטיבית אתה יכול רק לחלום על 3-4 דקות מנוחה.
כשממש כבד אני נח 20 דקות בין סטים.

כל אחד והכבד שלו.
במשקלים כבדים אובייקטיבית אתה יכול רק לחלום על 3-4 דקות מנוחה.
כשממש כבד אני נח 20 דקות בין סטים.
כבד אצלי נח 5-8 דקות, 20 דקות זה רק אם אתה גר בחדר כושר.

להצליח לבצע את כל הסטים,ועדין לנוח ממש מעט בינהם? בין הסט הראשון לשני כבר הגוף מגיב אחרת

שאפו
אני לדוגמא בסקוואט(משקלי נוצה)וקשה לי מאוד לשמור על 3-4 דק.
שלא נדבר על בנץ ודדליפט,ששם אני צריך כבר בלון חמצן.. 😃
זה לא נורא, אני פשוט לא יכול להרשות לעצמי לקחת עשר דקות בין כל סט בחדר כושר ציבורי

כמה שצריך אבל אם אתה לא פאוור ליפטר אין שום סיבה שתגזים בזמנים כי אתה לא עובד כמו פאוור ליפטר ולא אמור

אם מספיק לך 5 שניות בשביל להצליח עוד סט, העצימות כנראה לא גבוהה מספיק. סט בעצימות מספיק גבוהה אמור להעלות את הדופק וליצור פאמפ ועייפות בשריר.
להכנס לעוד סט כשהדופק עדיין גבוה יכול לשפר את הסיבולת לב-ריאה אבל לא תורם ממש להיפרטרופיה/כח ויכול לעשות את הסט פחות אפקטיבי. באופן דומה, להכנס לסט מאוד עצים עם פאמפ יכול לפגוע בטווח תנועה וביכולת להפיק כח.
יש שרירים שיותר בנויים לעבודה מתמשכת בטווח התנועה שמאמנים אותם כמו אמות/תאומים וגם יוצרים תגובה מטבולית צנועה בהתאם ולגמרי אפשר להכנס לעוד סט תוך איזה 10 שניות אם מוכנים לכך.

זה פשוט מאוד,
תנוח פחות - תרים פחות - תעבוד יותר על סבולת לב ריאה
תנוח יותר - תרים יותר - תעבוד על סבולת שריר/כוח

משהו יבוא על חשבון משהו.

הבנתי.
אתה לפעמיים מרגיש שעוד דקה/שתיים היו עוזרות לך?
זה פוגע לפעמים בסט העבודה הכבד?
יכול להיות שזה היה עוזר אבל כל עוד אני מצליח את הסט אז לא אכפת לי, לא יצא לי להיכשל בגלל מנוחה קצרה מדי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית