מסה נקיה - איך לעשות את זה נכון?

• פותח/ת השרשור Avanti
  • פורסם בתאריך

Avanti

משתמש קבוע
1,090
829
נק' מוניטין:
1,116
1,090
829
אחרי חיטוב אכזרי שבמהלכו ירדתי 14 קילו ב-8 חודשים (מ-94 ל-80 על גובה 1.75) ועדיין לא הגעתי לאחוז שומן שחשבתי שאגיע אליו הבנתי שהמסה שהייתי בה טרם החיטוב הייתה טיפה מלוכלכת והבנתי שלמסה הבאה צריך להפיק לקחים כדי שהחיטוב הבא לא יהיה כזה ארוך וגם לא יצריך ממני להוריד יותר מדי.
כמה שלא חיפשתי בפורום לא מצאתי תשובה חד משמעית, איזה פלוס קלורי נחשב לנקי יחסית ומה נחשב לקצב תקין של עליה במשקל? לא רוצה שוב להגיע למצב שאני אוכל מה שבא לי "כי מסה" ואז לא שם לב שאני פשוט הופך לשואב אבק של אוכל, ובשביל זה אני צריך לדעת מתי לעצור או להאט את קצב העליה במשקל.
ובכלל, מה פרק הזמן המומלץ שבו כדאי להיות בפאזה של עודף\גרעון קלורי? החיטוב אמנם לקח לי די הרבה זמן אבל ירדתי לאט ועדיין אני חושב שלא הייתי צריך להיות כל כך הרבה זמן בגירעון קלורי גם אם הוא היה מאוד מתון, יש איזה פרק זמן מסוים שבו אפשר להגיד שכבר לא בריא להיות בעודף\גרעון קלורי?
תודה מראש!

אתה יכול להיות ב150-200 פלוס קלורי..
אבל לא על זה תסתכל, פשוט תשתדל לעלות בין 0.5-1 אחוז ממשקל הגוף כל חודש ואתה תעלה די נקי.
אין באמת זמן מוגדר כמה זמן צריך להיות, זאת הרגשה אישית, כמובן שאם אתה באחוז שומן גבוהה, פחות חכם ויעיל להמשיך.

טיפ מימני, תשקיע באוכל, שיהיה לך טעים ומגוון והכל עניין של זמן והתמדה, תן בראש חביבי

מחזק כל מילה של אוריה

עריכה..

רק מוסיף שמתי לסיים מסה זה החלטה שלך אחינו.. אתה יכול להיות במסה לעולמי עד במידה ואתה עולה יפה ואתה אוהב את התוצאות..
כל אחד והשריטה שלו והמטרות שלו

כמו שלא התייעצת פה לגבי החיטוב אם להמשיך או לא, אותו דבר גם במסה אח יקר

בסוף זה שלך

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אתה יכול להיות ב150-200 פלוס קלורי..
אבל לא על זה תסתכל, פשוט תשתדל לעלות בין 0.5-1 אחוז ממשקל הגוף כל חודש ואתה תעלה די נקי.
אין באמת זמן מוגדר כמה זמן צריך להיות, זאת הרגשה אישית, כמובן שאם אתה באחוז שומן גבוהה, פחות חכם ויעיל להמשיך.

טיפ מימני, תשקיע באוכל, שיהיה לך טעים ומגוון והכל עניין של זמן והתמדה, תן בראש חביבי

הבעיה שלי היא לא ההשקעה והגיוון כי זה תמיד היה, הבעיה שלי היא התאבון המוגזם:sweatingbullets:
במסה הקודמת הייתי בפלוס של 500 וצפונה ולפי התשובות שלכם אני מבין שזה היה מוגזם, אשכרה פלוס קלורי של 200 נחשב מסה? זה בקושי חטיף חלבון.
אקח לתשומת ליבי ואבנה תפריט בהתאם, תודה רבה!

הבעיה שלי היא לא ההשקעה והגיוון כי זה תמיד היה, הבעיה שלי היא התאבון המוגזם:sweatingbullets:
במסה הקודמת הייתי בפלוס של 500 וצפונה ולפי התשובות שלכם אני מבין שזה היה מוגזם, אשכרה פלוס קלורי של 200 נחשב מסה? זה בקושי חטיף חלבון.

תעמיס אוכל עם מלא נפח, ומלא ירקות.. אם הסתדרת בחיטוב של 14 קילו פחות, קטן עליך

אם אתה חושב על זה, היית בחיטוב שאמור להיות 200-300 קלוריות מתחת לנייטרלי, ואתה עולה למסה נקייה שהיא 200 קלוריות מעל הנייטרלי, אז למעשה מדובר שני משולשי פיצה שלא היו לך קודם או בקערת חלבון מפנקת (מאוד) או חזה עוף עם בורגול וירקות וכו'. זה 500 קלוריות שזה די המון.

בהצלחה, אני מצטרף אלייך בסוף החודש. לא נגעתי בפסטה כבר די הרבה זמן 🤩

אם זה אוכל שאתה אוהב ואתה מונע מעצמך אז אתה יכול לעשות לעצמך חיטוב יותר קל..

יש מספיק אופציות והמסה יותר ארוכה מהחיטוב, אז אני בסדר עם הציפייה.
נ.ב. שיבולת שועל היא החיים עצמם.

אתה מגעיל אותי ואני אוהב את זה

אוקיי אני אחכה עם זה אז

עוגת שיבולת

60 גרם - 230 ג

סקופ אבקת חלבון - 133 ג

50 גרם אוכמניות - 30 ק

כפית אבקת אפיה - 7 ק

15 גרם חמאת בוטנים

תמצית וניל

אפשר להוסיף ביצה אם באלך צבע סקסי

כוס מים ותערבב הכל

200 מעלות בתנור 25 דקות

פסטה לא משתווה לזה

• פותח/ת השרשור
אם אתה חושב על זה, היית בחיטוב שאמור להיות 200-300 קלוריות מתחת לנייטרלי, ואתה עולה למסה נקייה שהיא 200 קלוריות מעל הנייטרלי, אז למעשה מדובר שני משולשי פיצה שלא היו לך קודם או בקערת חלבון מפנקת (מאוד) או חזה עוף עם בורגול וירקות וכו'. זה 500 קלוריות שזה די המון.

בהצלחה, אני מצטרף אלייך בסוף החודש. לא נגעתי בפסטה כבר די הרבה זמן 🤩

זה המון?
😵

עוגת שיבולת

60 גרם - 230 ג

סקופ אבקת חלבון - 133 ג

50 גרם אוכמניות - 30 ק

כפית אבקת אפיה - 7 ק

15 גרם חמאת בוטנים

תמצית וניל

אפשר להוסיף ביצה אם באלך צבע סקסי

כוס מים ותערבב הכל

200 מעלות בתנור 25 דקות

פסטה לא משתווה לזה
אחי
100 גרם שיבולת שועל
2 סקופים של חלבון
250 מ"ל חלב
2 דק במיקרון ואתה מסודר

תשמע, כאילו לקחת את מה שקרה לי וכתבת את זה אחד לאחד, גם אני אחרי חיטוב שעשיתי היו לי קוביות יפות מאוד והרסתי את זה מהר מאוד כי עשיתי מסה טיפה מלוכלכת, ואז הייתי צריך חיטוב רציני של מעל חצי שנה, וגם אני לא הגעתי לאחוז שומן ששאפתי אליו בסוף החיטוב הארוך (הרעב כבר הציק וההיחלשות הכללית גם), הייתי קצת יותר מא.ש שרציתי ובכל זאת התחלתי מסה נקייה (לפני חודשיים), ואני לא מתחרט לרגע.
לדעתי אתה צריך לעלות 500 קלוריות ממה שאכלת בחיטוב (אני לדוגמא אכלתי 2500 בחיטוב וכרגע במסה אני על 3000), נכון שזה לא בדיוק פלוס קלורי וזה לדעתי די נייטרלי, אבל הנייטרלי הזה יחד עם קראטין, גרם לי להשתפר מאוד באימונים, לעלות משקלי עבודה די בקלות, לעלות נפח אימון, לעלות מסה ונפח בגוף יפה לביינתים, וגם אני לא בתחושת רעב כל היום. לכן לדעתי אם אתה רוצה לעשות את זה מה שיותר נקי, תתחיל בסוג של "נייטרלי", תעלה משקלי עבודה ונפח אימון, עד שתתקע במשקל גוף שלך ואז תחשוב על לעלות עוד 100-200 קלוריות ביום.
(רק קח בחשבון שאם לא לקחת קריאטין בחיטוב ואתה תתחיל במסה לקחת+ העובדה שתעלה פחמימות בתפריט, המשקל שלך די יקפוץ, משהו כמו 2-3 ק"ג בחודש הראשון, אל תתייחס לזה חשיבות עד שתהיה רווי בקראטין ועד שהגוף 'יתרגל' לכמות הפחמימות החדשה, אחרי חודש-חודשיים זה מתאזן ואז אתה באמת תוכל לעקוב אחרי המשקל שלך).
ואם אתה כמוני, ממש אוהב אוכל, ברמה שאם אני לא בבקרה אני יכול לטרוף 5 אלף קלוריות ביום בכיף, ממליץ לך לעקוב אחרי האוכל, למדוד מה שאתה יכול (אני בערך 80 אחוז מודד, 20 אחוז מעריך וזה מספיק טוב, בשבתות אני לא שוקל אלא מעריך את הקלוריות- לאכול יפה אבל בטאקט). וביום יום להשתמש באפליקציה my fitness Pal, הכי נוח..

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית