הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ צריך עזרה בניפוץ כמה מיתוסים.

l3ilabong

משתמש פעיל
349
0
נק' מוניטין:
0
349
0
אמא שלי ראתה את התזונה עשירת השומן והחלבונים שלי והחליטה שהיא רוצה להציק לי ולשלוח אותי לתזונאי חינם (מבצע של המכון -.-) בקיצור התזונאי התכווח ואמר לי שאסור לי לאכול יותר מ110 גרם חלבון (על משקל 57 קילו בערך...)כי אחרת זה הופך לשומן ואני אוכל בסביבות ה150 אם לא יותר ואותו דבר לגבי השומן... ודבר שני זה הקטע של לחלק את החלבון ל4 מנות של 25 גרם במשך ... צריך עזרה בניפוץ\הסבר למה המיתוסים האלה לא נכונים (לפחות הראשון). דרך אגב אני עוד לא עובד בעצימות גבוהה כל כך כי אני עוד מחפש לקנות ציוד לבית בשביל SS(בעזרת השם 😃) בינתיים מתאמן כמו ליצן.
קראתי את כל המאמרים בפורטל ולא מצאתי הסבר מספק בשבילו... אני צריך למצוא דרך להסביר לו למה זה לא נכון...

זה פאקינג בעייתי עם הורים כי הם משקיבים לבעלי ''סמכות'' בתחום
גם לי יש בעיות בעניין עם ההורים שלי שמזיינים לי ת'שכל

• פותח/ת השרשור
כשאמא שלי שומעת שאני מגיע לרמות של 180 גרם חלבון 150 גרם שומן ו190 גרם פחמימה ביום היא ניכנסת לשוק...היא אומרת שזה מוגזם מדי וכל זה...

ההסבר לראשון:
1. אין מאגרי חלבון בגוף
2. הכל מאזן קלורי, אם הגוף שלך שורף 2000 קלוריות ביום רק מעצם קיומו בעולם, איך 300 גרם חלבון שהם 1200 קלוריות (1 גרם חלבון = 4 קלוריות) ישמינו אותך או יהפכו לשומן? וכדרך אגב המסלול של חלבון להאגר כשומון הוא הכי ארוך מבין כל המרכיבים והוא גוזל יותר אנרגיה במסלול עצמו מאשר שנשאר משהו, לכן השמנה עקב עודפים של חלבון כמעט בלתי אפשרית ונדרש הרבהי ותר מ 2 או אפילו 4 גרם חלבון פר ק"ג כדי שהדבר יקרה.
אין טעם לחלק את הדבר למנות, כי אם אוכלים ארוחה אחת של 200 גרם חלבון, תהליכי העיכול יהיו איטיים יותר ולכן חלבון ישוחרר למשך יותר זמן למחזור הדם.
אין מה להסביר לאותם האנשים הטיפשים וחסרי ההשכלה את הדברים הללו כי הם תמיד ימציאו דברים במקום למה הטענות שלהם נכונות, תשאל אותו איזה תזונאי הוא, איפה הוא למד, ואיזו תעודה בדיוק יש לו.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה משה נתת לי בדיוק תשובה מפורטת כמו שהייתי צריך... אין צורך באשכול אתה יכול לנעול כדי שלא יקפיצו.תודה 😃

ההסבר לראשון:
1. אין מאגרי חלבון בגוף
2. הכל מאזן קלורי, אם הגוף שלך שורף 2000 קלוריות ביום רק מעצם קיומו בעולם, איך 300 גרם חלבון שהם 1200 קלוריות (1 גרם חלבון = 4 קלוריות) ישמינו אותך או יהפכו לשומן? וכדרך אגב המסלול של חלבון להאגר כשומון הוא הכי ארוך מבין כל המרכיבים והוא גוזל יותר אנרגיה במסלול עצמו מאשר שנשאר משהו, לכן השמנה עקב עודפים של חלבון כמעט בלתי אפשרית ונדרש הרבהי ותר מ 2 או אפילו 4 גרם חלבון פר ק"ג כדי שהדבר יקרה.
אין טעם לחלק את הדבר למנות, כי אם אוכלים ארוחה אחת של 200 גרם חלבון, תהליכי העיכול יהיו איטיים יותר ולכן חלבון ישוחרר למשך יותר זמן למחזור הדם.
אין מה להסביר לאותם האנשים הטיפשים וחסרי ההשכלה את הדברים הללו כי הם תמיד ימציאו דברים במקום למה הטענות שלהם נכונות, תשאל אותו איזה תזונאי הוא, איפה הוא למד, ואיזו תעודה בדיוק יש לו.

וווואווו חחח מדוייק ביותר:Banane36:👏

איזה הורים חופרים יש פה.. אני לא מדבר איתם על חדר כושר ותזונה אני רק הוא מה לאכול וזהו.
לא סובל את ההורים שנדחפים לילדים שלהם לחיים

אותו מצב אצלי יש לי מזל שאבא שלי עוד מבין טיפה אם רק אמא שלי הייתה אז מזמן הייתי שוקל 50 קילו...

איזה הורים חופרים יש פה.. אני לא מדבר איתם על חדר כושר ותזונה אני רק הוא מה לאכול וזהו.
לא סובל את ההורים שנדחפים לילדים שלהם לחיים

אני לא טוען שצריך "להידחף" לחיים, אבל להורים יש זכות לדעת מה קורה בחיים של ילדיהם, שהם הדבר הכי חשוב להם בעולם כולו. חכה שיהיו לך ילדים משלך ונראה מה תאמר אז.

הבת שלי עושה AD כי כרגע היא לא שוקלת הרבה יותר מאוגר. בינתיים היא מעלה מאסה ממש יפה בלי יותר מדי אחוזי שומן.

• פותח/ת השרשור
בקיצור אתם אומרים להמשיך לאכול כמה שיותר חלבון ושומן וכמה שפחות פחמימה וזהו?
ואם אפשר להוסיף ולשאול בלי קשר... אני שותה משהו כמו ליטר-ליטר וחצי חלב ביום בעיקר לפני השינה.הבעיה היא שכשאני שותה את זה...אני מרגיש כבדות כזאת כאילו זה ממש מלא אותי ולפעמים גורם לי לחשק להקיא תוך כדי השתייה בקיצור עושה לי בעיות... רציתי לשאול אם יש משהו שיכול לעזור בזה חוץ מלקטוזין,או שאם אתם ממליצים על לקטוזין אז אני גם יכול לנסות(ודרך אגב בדרך כלל החלב בא אם אוריאו אז לא לדאוג:P).

נערך לאחרונה:
לא יודע אם להעמיס חלב בכמויות זה כל כך בריא.
עדיף לפצל תכמויות חלב לכמה פעמים ביום...
זה כמו לשתות ת2-3 ליטר מים שצריך ביום בשעה אחת... אתה תמות באמצע חחח

שתה עם כל ארוחה חלבית 400-800 מ'ל חלב לפי המטרה וככה תגיע לאותה כמות חלב ובלי עומס מיותר

לא יודע אם להעמיס חלב בכמויות זה כל כך בריא.
עדיף לפצל תכמויות חלב לכמה פעמים ביום...
זה כמו לשתות ת2-3 ליטר מים שצריך ביום בשעה אחת... אתה תמות באמצע חחח

שתה עם כל ארוחה חלבית 400-800 מ'ל חלב לפי המטרה וככה תגיע לאותה כמות חלב ובלי עומס מיותר
ברגע שתשתה 3 ליטר חלב במכה פשוט יקח לו יותר זמן להתעכל, ולמות ממים צריך "קצת" יותר מ2-3 ליטר יותר לכיוון ה 15-20 ליטר.

• פותח/ת השרשור
ברגע שתשתה 3 ליטר חלב במכה פשוט יקח לו יותר זמן להתעכל, ולמות ממים צריך "קצת" יותר מ2-3 ליטר יותר לכיוון ה 15-20 ליטר.
משה מה אתה חושב לגבי השאלה שלי? אני לא בטוח שיש קשר ללקטוז אבל אני יודע שיש דברים שלא אמורים לקרות בדרך כלל ... יענו ההרגשה הזאת של כמעט הקאה והבטן מתנפחת כזה ואני מרגיש מלא וכל זה אחרי 2-3 כוסות...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית