הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מסה

...yair

משתמש מתחיל
8
0
נק' מוניטין:
0
8
0
התחלתי מסה לפני כחודשיים.
הכמות הניטרלית שלי עומדת על כ 2000 קלוריות יומי (לאחר עמידה בתפריט הזה למשך כ 3 שבועות).
התחלתי להעלות בכמויות וגם כאשר הוספתי כ 700 קלוריות יומיות לחמישה ימים מהשבוע, וסיבה לא ברורה אני אחרי תקופה עדיין הייתי באותו משקל.

***ההוצאה הקלורית היומים לא השנתה + התוספת הקלורית היא וודאית כי אני עומד בכל שבוע באותו התפריט והתוספת היא מדודה אפילו עם משקל אוכל -ככה שהתוספת היא וודאית***

אשמח אם יש למישהו רעיון/פתרון.
נב - המשקל שלי נמוך מ 60 ככה שזה לא קשור להיותי ענק.

אם לא העלת במשקל אז עדיין היית נטרלי.

מכאן כמה סיבות:
1. העלת את הפעילות הלא יזומה שלך ולכן ההוספה הקלורית ״התקזזה״. תנסה להסתכל על אפליקציה למדידת צעדים בטלפון לראות אם היה שינוי בשבוע הזה ביחס לאחרים.

2. אתה לא באמת אוכל את סך הקלוריות שאתה חושב שאתה אוכל. זה דיי נפוץ גם אם בטוחים שמדקדקים על הקלוריה ו״אין סיכוי״.

3. חמישה ימים זה כלל לא מספיק לאמוד התקדמות במשקל. האם אתה מבצע שקילה יומית וממוצע שבועי? כיצד אתה מנסה לאמוד התקדמות במשקל?

• פותח/ת השרשור
אני אענה לפי הסדר.
בתקופה של ההעלאה לא הייתה שום הוספה/הורדה קלורית משמעותית - מן הסתם צעדים לפה ולכאן.

לגבי הכמות קלוריות, כמעט ובטוח שאני סופר בצורה מדוייקת ( עם משקל אוכל וכמויות של ערכים ממחשבוני אוכל או על האריזה) מה גם שאני מעגל כלפי מטה. וגם ובמקרה שהספירה לא מדוייקת , עדיין הייתה הוספה קלורים משמעותית *וודאית* ביחס ללפני.

לגבי החמישה ימים, הכוונה שלי הייתה לא שאכלתי ככה רק חמישה ימים אלא שלכמות שאכלתי, הוספתי לחמישה ימים מתוך השבעה, כ 700 קלוריות יומיות בנוסף למה שכבר הייתי אוכל.
כמות הזמן שעשיתי כך ובכל זאת לא עליתי אפילו חצי קילו ארכה כשלושה שבועות פחות או יותר

זה פשוט מאוד אחי.
תישקל בממוצע שבועי, תבחר ימים קבועים שאתה נשקל, נניח ראשון עד חמישי כל יום, ואז תעשה ממוצע שבועי (אפשר גם להשקל 3 פעמים נניח ראשון שלישי חמישי ולחלק בשלוש העיקר שיהיה אותו עיקרון). אם אתה רואה שאתה נתקע פשוט תעלה עוד מאה קלוריות. כלומר אם אתה אוכל במהלך השבוע כל יום 2500 קלוריות תעלה ל-2600 קלוריות. אם אתה נתקע עדיין על אותו משקל שבוע-שבועיים אחרי תעלה בעוד מאה קלוריות וכן הלאה.
עוד עצה שלי אם אתה רוצה לראות גדילה בגוף, בשריר וכן גם במספר על המשקל תשקול להתחיל לקחת קריאטין. במסה האחרונה שלי התחלתי לקחת קריאטין וחוץ מזה שזה שיפר אותי באימונים עצמם (נתן לי יכולת לעשות עוד כמה חזרות ולעלות עוד קצת משקל ובכך למקסם את האימון), זה גם השפיע עליי ויזואלית לטובה. בכל מקרה זה ממש לא חובה וזה אולי יעזור לך באחוזים בודדים, אבל בהתחשב במחיר הזול של התוסף ובזה שהוא בטוח לשימוש הייתי שוקל את זה בחיוב.

לגבי הכמות קלוריות, כמעט ובטוח שאני סופר בצורה מדוייקת ( עם משקל אוכל וכמויות של ערכים ממחשבוני אוכל או על האריזה) מה גם שאני מעגל כלפי מטה. וגם ובמקרה שהספירה לא מדוייקת , עדיין הייתה הוספה קלורים משמעותית *וודאית* ביחס ללפני.
תרשום פה יום אכילה שלך ננסה לעזור, לדעתי הבעיה שלך פה.
אין סרט כזה שאתה מעלה את הקלוריות שלך ב30% והמשקל לא זז בהנחה ואתה נשקל כמו שצריך לאורך זמן.

• פותח/ת השרשור
אם לא העלת במשקל אז עדיין היית נטרלי.

מכאן כמה סיבות:
1. העלת את הפעילות הלא יזומה שלך ולכן ההוספה הקלורית ״התקזזה״. תנסה להסתכל על אפליקציה למדידת צעדים בטלפון לראות אם היה שינוי בשבוע הזה ביחס לאחרים.

2. אתה לא באמת אוכל את סך הקלוריות שאתה חושב שאתה אוכל. זה דיי נפוץ גם אם בטוחים שמדקדקים על הקלוריה ו״אין סיכוי״.

3. חמישה ימים זה כלל לא מספיק לאמוד התקדמות במשקל. האם אתה מבצע שקילה יומית וממוצע שבועי? כיצד אתה מנסה לאמוד התקדמות במשקל?

• פותח/ת השרשור
עניתי על התשובות שלו פה באחת מההודעות.
לגבי שני הימים האחרים , בהם כן נשארתי בכמות הקלורית הרגילה שלי.
אבל בכל מבחינה שבועית יש עלייה משמעותית יחסית
מה קורה ביומיים הנותרים? ותענה על השאלות של מייק 😃

• פותח/ת השרשור
זה פשוט מאוד אחי.
תישקל בממוצע שבועי, תבחר ימים קבועים שאתה נשקל, נניח ראשון עד חמישי כל יום, ואז תעשה ממוצע שבועי (אפשר גם להשקל 3 פעמים נניח ראשון שלישי חמישי ולחלק בשלוש העיקר שיהיה אותו עיקרון). אם אתה רואה שאתה נתקע פשוט תעלה עוד מאה קלוריות. כלומר אם אתה אוכל במהלך השבוע כל יום 2500 קלוריות תעלה ל-2600 קלוריות. אם אתה נתקע עדיין על אותו משקל שבוע-שבועיים אחרי תעלה בעוד מאה קלוריות וכן הלאה.
עוד עצה שלי אם אתה רוצה לראות גדילה בגוף, בשריר וכן גם במספר על המשקל תשקול להתחיל לקחת קריאטין. במסה האחרונה שלי התחלתי לקחת קריאטין וחוץ מזה שזה שיפר אותי באימונים עצמם (נתן לי יכולת לעשות עוד כמה חזרות ולעלות עוד קצת משקל ובכך למקסם את האימון), זה גם השפיע עליי ויזואלית לטובה. בכל מקרה זה ממש לא חובה וזה אולי יעזור לך באחוזים בודדים, אבל בהתחשב במחיר הזול של התוסף ובזה שהוא בטוח לשימוש הייתי שוקל את זה בחיוב.
קודם כל תודה רבה לך על התגובה,
אני כן מדדתי את עצמי ביום קבוע וגם בבוקר לפני הכל,
ולגבי הכמות קלוריות היומיות, אני העלתי כמות די מכובדת ואני כבר די במצב של מקסימום הכנסה.
אני גם מזכיר שלמרות ההעלאה בכמות קלוריות לא עליתי אילו לא במעט

כמות הזמן שעשיתי כך ובכל זאת לא עליתי אפילו חצי קילו ארכה כשלושה שבועות פחות או יותר
אתה אמור לעלות בקצב של 1%-0.5% ממשקל הגוף בחודש בהערכה גסה, אולי קצת יותר אם אתה מאוד רזה.
בוא נניח שאתה שוקל 50, אז בערך חצי קילו בחודש.

אני כן מדדתי את עצמי ביום קבוע וגם בבוקר לפני הכל,
מה זאת יום קבוע? משמע יום אחד בשבוע?
אתה אמור להישקל כל יום, וכל שבוע לחשב משקל ממוצע של אותו שבוע.
בחודש בודד יהיה לך די קשה לאתר מגמת עלייה במשקל אם תישקל רק פעם בשבוע, בגלל תנודות במשקל. וכן הגיוני לאור התנודות שלא תראה עלייה של "אפילו חצי קילו".

• פותח/ת השרשור
אתה אמור לעלות בקצב של 1%-0.5% ממשקל הגוף בחודש בהערכה גסה, אולי קצת יותר אם אתה מאוד רזה.
בוא נניח שאתה שוקל 50, אז בערך חצי קילו בחודש.

מה זאת יום קבוע? משמע יום אחד בשבוע?
אתה אמור להישקל כל יום, וכל שבוע לחשב משקל ממוצע של אותו שבוע.
בחודש בודד יהיה לך די קשה לאתר מגמת עלייה במשקל אם תישקל רק פעם בשבוע, בגלל תנודות במשקל. וכן הגיוני לאור התנודות שלא תראה עלייה של "אפילו חצי קילו".
זה לא אמור להיות הפוך?
כי מדידה יומית יכולה להיות לכאן ולכאן, אבל בשקילה שבועית רואים פחות או יותר תוצאה "כללית" של התקופה.

זה לא אמור להיות הפוך?
כי מדידה יומית יכולה להיות לכאן ולכאן, אבל בשקילה שבועית רואים פחות או יותר תוצאה "כללית" של התקופה.
בשביל זה עושים ממוצע שבועי ומשווים בעיקר ממוצעים כדי לנטרל את הרעש של הנוזלים במהלך השבוע. משקילה פעם בשבוע אתה לא מקבל יותר מידי מידע מאחר שהיא שרירותית ויכולה להיות למעלה או למטה גם 1–2 ק"ג.

• פותח/ת השרשור
בשביל זה עושים ממוצע שבועי ומשווים בעיקר ממוצעים כדי לנטרל את הרעש של הנוזלים במהלך השבוע. משקילה פעם בשבוע אתה לא מקבל יותר מידי מידע מאחר שהיא שרירותית ויכולה להיות למעלה או למטה גם 1–2 ק"ג.
היו שקילות גם בין לבין פשוט לא משמעותיות, וגם שם לא היה שום שינוי, כאילו גם לפני ההעלאה וגם אחריה כלום לא השתנה בשום פרמטר...
בגלל זה ממש מוזר

זה לא מוזר. לא ניתן להעריך שום דבר על פני 5 ימים. כדי לומר "אני תקוע" אתה צריך לעשות ממוצע שקילות שבועי לפחות 3 שבועות ברצף ורק אז תוכל להסיק במאת מסקנות.

מה המשקל, גובה והגיל שלך?

• פותח/ת השרשור
זה לא מוזר. לא ניתן להעריך שום דבר על פני 5 ימים. כדי לומר "אני תקוע" אתה צריך לעשות ממוצע שקילות שבועי לפחות 3 שבועות ברצף ורק אז תוכל להסיק במאת מסקנות.

מה המשקל, גובה והגיל שלך?
זה בדיוק מה שאני בא להגיד אח.
כתבתי בהודעה למעלה שהחמישה ימים זה הכמות ימים מבחינה שבועית שלהם הוספתי 700 קלוריות לכל יום בנוסף לכמות הרגילה, "התקופה" עצמה שבה עמדתי בכמויות האלה ארכה *כשלושה שבועות ולכן גם לי מוזר שלא היה שינוי במשקל אף לא מבחינת ממוצע. המשקל היה זהה לחלוטין גם בכל סופש וגם בסוף שלושת השבועות

זה בדיוק מה שאני בא להגיד אח.
כתבתי בהודעה למעלה שהחמישה ימים זה הכמות ימים מבחינה שבועית שלהם הוספתי 700 קלוריות לכל יום בנוסף לכמות הרגילה, "התקופה" עצמה שבה עמדתי בכמויות האלה ארכה *כשלושה שבועות ולכן גם לי מוזר שלא היה שינוי במשקל אף לא מבחינת ממוצע. המשקל היה זהה לחלוטין גם בכל סופש וגם בסוף שלושת השבועות
אם נשקלת פעם בשבוע, אתה לא באמת יודע אם המשקל היה זהה או לא

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית