הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חלוקת סטים

Daniel itzhak

משתמש מתחיל
70
12
נק' מוניטין:
12
70
12
היי לכולם.
רציתי לשאול אם יש הבדל בין החלוקות הבאות מבחינת היפרטרופיה:
2 אימוני חזה בשבוע 9 סטים כל פעם
או
3 אימוני חזה 6 סטים כל פעם
האם חלוקה רחבה יותר במשך השבוע תגרום לעלייה טובה יותר או סתם תעמיס?

היי לכולם.
רציתי לשאול אם יש הבדל בין החלוקות הבאות מבחינת היפרטרופיה:
2 אימוני חזה בשבוע 9 סטים כל פעם
או
3 אימוני חזה 6 סטים כל פעם
האם חלוקה רחבה יותר במשך השבוע תגרום לעלייה טובה יותר או סתם תעמיס?

• פותח/ת השרשור
מלךךך

תפסיק לצטט את הפוסט הזה ולדחוף אותו לכל מקום יש בו כל כך הרבה אי דיוקים וזו לא פעם ראשונה שאני אומר לך את זה.
עדיף שתפנה למאמרים שכתבו אנשי מקצוע.

תפסיק לצטט את הפוסט הזה ולדחוף אותו לכל מקום יש בו כל כך הרבה אי דיוקים וזו לא פעם ראשונה שאני אומר לך את זה
אכן, כבר דיברנו על זה.
ובהמשך לשיחתנו אם זה קריטי לך אתה מוזמן לכתוב את הערותיך בצורה מרוכזת ואני מבטיח לשלוח קישור שלהם ביחד.
אמנם נכון שיש אי אלו דיוקים, אבל ברמת התאוריה לא ברמת הפרקטיקה ולכן אני עדיין רואה במדריך הזה דבר שיקדם אותם מאוד הרבה יותר מפוסטים של מחקרים שבוצעו על כך וכך אנשים.

קוראים לזה תדירות.
יש כמה סוגי נפח שהרבה מתאמנים לא יודעים להבדיל בינהם.
יש נפח חזרות, יש נפח סטים, ויש נפח התדירות.
תדירות זה כמה פעמים בשבוע אתה מבצע את אותו תרגיל.
יש אנשים שחושבים שאין הבדל אם אני מגיע לאותו נפח סטים וחזרות באימון אחד בשבוע על פני 3 אימונים בשבוע, זה לא נכון, יש הבדל גדול.

אתן דוגמה, ביצעתי 8 סטים של סקוואט ל5 חזרות 3 פעמים בשבוע עם משקל 210 ק"ג, אם הייתי מנסה לעשות 24 סטים של 5 חזרות עם אותו משקל באימון אחד, הייתי מתפחלץ. על פי רוב אתה תצליח להגיע לנפח סטים וחזרות גבוה יותר אם תפזר את האימון שלך ב3 אימונים בשבוע על פני פעם אחת.
מכאן מתחיל טעות הפוכה, אנשים שחושבים לעשות את אותו תרגיל כל יום בשבוע כדי להשיג יותר סטים וחזרות, לצערי זה לא עובד ככה. יותר מידי תדירות גם כן פוגע בנפח.

צריך למצוא את התדירות שמתאימה לנפח הסטים והחזרות והמשקל שבחרת מלכתחילה, לכל תוכנית אימונים מתאים תדירות אחרת.

תוכניות רבות שמכניסות תדירות של 4 פעמים בשבוע לתרגיל כמו סמולוב או הסגנון של סטיב דנובי, בכל אימון עושים משהו מעט שונה בתרגיל כדי שיהיה אפשר לשרוד תדירות כזאת. סטיב ישנה את הווריאציה של התרגיל, וסמולוב ישנה את כמות הסטים, חזרות ומשקל שבכל אימון.

בסופו של דבר תדירות האימונים מאוד חשוב, אבל קשה לענות עליו על רגל אחת.

אתן דוגמה, ביצעתי 8 סטים של סקוואט ל5 חזרות 3 פעמים בשבוע עם משקל 210 ק"ג, אם הייתי מנסה לעשות 24 סטים של 5 חזרות עם אותו משקל באימון אחד, הייתי מתפחלץ. על פי רוב אתה תצליח להגיע לנפח סטים וחזרות גבוה יותר אם תפזר את האימון שלך ב3 אימונים בשבוע על פני פעם אחת.
מכאן מתחיל טעות הפוכה, אנשים שחושבים לעשות את אותו תרגיל כל יום בשבוע כדי להשיג יותר סטים וחזרות, לצערי זה לא עובד ככה. יותר מידי תדירות גם כן פוגע בנפח
אתה אומר דברים מאוד חשובים, אבל הוא ביקש עצות להיפרטרופיה, ובשביל זה תכלס אין משמעות אם הוא מחלק את זה ל2 או 3 ימים. גם אם תשתמש בפחות משקל עדיין תגיע לאותו מרחק מכשל. זה לא כמו פאוורליפטינג.

אתה אומר דברים מאוד חשובים, אבל הוא ביקש עצות להיפרטרופיה, ובשביל זה תכלס אין משמעות אם הוא מחלק את זה ל2 או 3 ימים. גם אם תשתמש בפחות משקל עדיין תגיע לאותו מרחק מכשל. זה לא כמו פאוורליפטינג.
לדעתי תדירות הוא נושא לא פחות חשוב לפיתוח גוף.
תנסה לדמיין תוכנית פשוטה בה נתנו למתאמן לעשות 3 סטים של סקוואט 3 פעמים בשבוע, כל סט קרוב לכשל. כמובן שיהיו עוד הרבה תרגילים בתוכנית לשרירים האחרים ואף לרגליים, אבל לצורך הדיון אני רוצה להתמקד רק בתרגיל הסקוואט שבתוכנית.

רשמנו לו לעשות 200 ק"ג ל8-12 חזרות בכל סט, העיקר להתקרב לכשל בכל ה3 סטים. אם אותו מתאמן יבחר בתדירות של פעם בשבוע, הוא יצטרך לעשות 9 סטים סקוואט באימון אחד, יש בזה שתי בעיות,

1. מנטלית הרבה יותר קשה לשחזר סט קרוב לכשל באמת 9 פעמים ברציפות, יותר מסתבר שבסט הרביעי הוא יעצור בRIR3 אפילו מרוב קושי, וככל שהסטים מתקדמים הוא יוותר מוקדם יותר מהכשל.
2. בסט תשיעי 8 חזרות לכשל כבר לא יהיה 200 ק"ג, יהיה רק 120 ק"ג. ואני יודע שמשקל לא אומר משהו על היפרטרופיה כל עוד קרובים לכשל, אבל ידידינו לא יהיה קרוב לכשל שריר, פשוט הסיבולת שלו והכוח המנטלי שלו הוריד אותו ל120 ק"ג וזה לא כשל שריר.

אפשר להתקדם עם תוכנית גרועה ותדירות נמוכה ואפילו נפח נמוך עד רמה מסוימת, אבל ברור שככל שנתאים את התדירות לנפח ולתוכנית נראה תוצאות טובות יותר.

נתחיל בזה שמדובר פה על 2 או 3, 1 לא היה בסיפור. לא בשבילך אני אומר את זה, אלא בשביל מישהו שיקרא את זה ויחשוב שההבדל בין 2 ל3 זהה ל1 ו2.
לדעתי תדירות הוא נושא לא פחות חשוב לפיתוח גוף
אומנם הוא חשוב גם פה, אבל הרבה פחות
רשמנו לו לעשות 200 ק"ג ל8-12 חזרות בכל סט, העיקר להתקרב לכשל בכל ה3 סטים. אם אותו מתאמן יבחר בתדירות של פעם בשבוע, הוא יצטרך לעשות 9 סטים סקוואט באימון אחד, יש בזה שתי בעיות,

1. מנטלית הרבה יותר קשה לשחזר סט קרוב לכשל באמת 9 פעמים ברציפות, יותר מסתבר שבסט הרביעי הוא יעצור בRIR3 אפילו מרוב קושי, וככל שהסטים מתקדמים הוא יוותר מוקדם יותר מהכשל.
2. בסט תשיעי 8 חזרות לכשל כבר לא יהיה 200 ק"ג, יהיה רק 120 ק"ג. ואני יודע שמשקל לא אומר משהו על היפרטרופיה כל עוד קרובים לכשל, אבל ידידינו לא יהיה קרוב לכשל שריר, פשוט הסיבולת שלו והכוח המנטלי שלו הוריד אותו ל120 ק"ג וזה לא כשל שריר.
אבל זה לא כל כך רלוונטי, בגלל שבפיתוח גוף אתה מחליף תרגיל כל כמה סטים לאותו שריר. ואני חוזר לטענה שלי ממקודם, שאתה משליך עקרונות של פאוורליפטינג על פיתוח גוף. בפאוורליפטינג אם תאגד כמה סטים של סקוואט ביחד זה יהיה יותר סטים של סקוואט. בפיתוח גוף אם תאגד כמה סטים לרגליים זה יהיה יותר סטים לרגליים, שיהיו מורכבים למשל מסקוואט+לג פרס+חג אקסטנשן (לדוגמא לגיטימית).

נתחיל בזה שמדובר פה על 2 או 3, 1 לא היה בסיפור. לא בשבילך אני אומר את זה, אלא בשביל מישהו שיקרא את זה ויחשוב שההבדל בין 2 ל3 זהה ל1 ו2.
אומנם הוא חשוב גם פה, אבל הרבה פחות
הבאתי דוגמה מפעם בשבוע ביחס ל3 פעמים כדי להמחיש את החשיבות של תדירות נכונה. אבל הדבר גם רלוונטי בין תדירות של פעמיים בשבוע לעומת 3.
אבל זה לא כל כך רלוונטי, בגלל שבפיתוח גוף אתה מחליף תרגיל כל כמה סטים לאותו שריר. ואני חוזר לטענה שלי ממקודם, שאתה משליך עקרונות של פאוורליפטינג על פיתוח גוף. בפאוורליפטינג אם תאגד כמה סטים של סקוואט ביחד זה יהיה יותר סטים של סקוואט. בפיתוח גוף אם תאגד כמה סטים לרגליים זה יהיה יותר סטים לרגליים, שיהיו מורכבים למשל מסקוואט+לג פרס+חג אקסטנשן (לדוגמא לגיטימית).
אל תיצמד לדוגמה שלי על הסקוואט, אם נגיד מישהו עושה 10 סטים לרגליים 3 פעמים בשבוע, בפעמיים הוא יצטרך לעשות 15 באימון, זה יכול להיות מתיש מנטלית. ואולי במספרים כאלו נשמע לך פחות מאתגר, אבל לחלק 45 סטים בשבוע ל3 אימונים לעומת שתיים זה הבדל רציני יותר.

ולהגיד שהתדירות לא חשובה, אתה משאיר מקום לאנשים לחשוב שאין הבדל בין אימון פעם בשבוע ל4 פעמים בשבוע לשריר/תרגיל.

לדעתי תדירות הוא נושא לא פחות חשוב לפיתוח גוף.
תנסה לדמיין תוכנית פשוטה בה נתנו למתאמן לעשות 3 סטים של סקוואט 3 פעמים בשבוע, כל סט קרוב לכשל. כמובן שיהיו עוד הרבה תרגילים בתוכנית לשרירים האחרים ואף לרגליים, אבל לצורך הדיון אני רוצה להתמקד רק בתרגיל הסקוואט שבתוכנית.

אפשר להתקדם עם תוכנית גרועה ותדירות נמוכה ואפילו נפח נמוך עד רמה מסוימת, אבל ברור שככל שנתאים את התדירות לנפח ולתוכנית נראה תוצאות טובות יותר.
זוהי ורת חשיבה של מישהו שאכפת לו מהנפח הכללי מה שמאפיין פאוורליפטינג, אני חושב שאם תסתכל על תכניות של מפתחי גוף זה לא מה שהכי קריטי להם....

זוהי ורת חשיבה של מישהו שאכפת לו מהנפח הכללי מה שמאפיין פאוורליפטינג, אני חושב שאם תסתכל על תכניות של מפתחי גוף זה לא מה שהכי קריטי להם....
מה לדעתך הדבר הכי חשוב בפיתוח גוף?
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

בעיניי אחד העקרונות הגדולים בפיתוח גוף זה להגיע לכשל שריר כמה שיותר פעמים בשבוע תוך כדי התאוששות טובה.

לעשות את כל הסטים של רגליים ביום אחד, נגיע מהר יותר לכשל מנטלי או נשימתי לפני כשל שריר.

נערך לאחרונה:
מה לדעתך הדבר הכי חשוב בפיתוח גוף?
פרופורציות
לגבי מה באמת קריטי להם קשה לדעת, משום שאני לפחות לא מכיר מאמנים של פיתוח גוף שאימנו עשרות אנשים כדי שיהיה להם פידבק אמיתי לתת, ועדיין אפשרי לעקוב באופן כללי אחרי מפתחי גוף, וכשאתה רואה שהיו הרבה שעשו "לג די" אתה אומר שיש שם משהו, לדוגמה טום פלטס' שעושה אימון רגליים אחד בשבועיים...

פרופורציות
לגבי מה באמת קריטי להם קשה לדעת, משום שאני לפחות לא מכיר מאמנים של פיתוח גוף שאימנו עשרות אנשים כדי שיהיה להם פידבק אמיתי לתת, ועדיין אפשרי לעקוב באופן כללי אחרי מפתחי גוף, וכשאתה רואה שהיו הרבה שעשו "לג די" אתה אומר שיש שם משהו, לדוגמה טום פלטס' שעושה אימון רגליים אחד בשבועיים...
להגיד שפרופורציות העיקרון הכי חשוב בפיתוח גוף, זה כמו להגיד שכוח הוא העיקרון הכי חשוב בפאוורליפטינג. זה אולי נכון, אבל לא עונה לשאלה מה העיקרון תכנון הכי חשוב לפיתוח גוף.
לזה ענית שאתה פחות מבין בפיתוח גוף, אז מה בעצם הסיבה שאתה לא מסכים איתי שתדירות האימונים מאוד משנה לפיתוח גוף?

לקחת בילדר מוזרק בטופ באוף/און סיזן שלו, זה לא ראיה, זה כמו לקחת דוגמה מריי ווילאמס חודשיים לפני תחרות שעושה סקוואט אולי פעם בשבוע.

הרי אני לא אומר שצריך לעשות סקוואט או רגליים לפאוורליפטר או לבאדיבילדר פעם או שלוש או 7 פעמים בשבוע, אני אומר שזה חשוב למצוא תדירות נכונה בהתאם לתוכנית.
יש פאוורליפטרים כמו של וואסטסייד שעושים דדליפט פעם בחודש, ויש את ג'מאל ברונר שעושה 4 פעמים בשבוע דדליפט.
גם בפיתוח גוף יש תדירות שונה בתוכניות שונות, אבל המכנה המשותף שכולם התאימו את התדירות לתוכנית ולא אמרו שזה לא חשוב.

להגיד שפרופורציות העיקרון הכי חשוב בפיתוח גוף, זה כמו להגיד שכוח הוא העיקרון הכי חשוב בפאוורליפטינג. זה אולי נכון, אבל לא עונה לשאלה מה העיקרון תכנון הכי חשוב לפיתוח גוף.
לזה ענית שאתה פחות מבין בפיתוח גוף, אז מה בעצם הסיבה שאתה לא מסכים איתי שתדירות האימונים מאוד משנה לפיתוח גוף?

לקחת בילדר מוזרק בטופ באוף/און סיזן שלו, זה לא ראיה, זה כמו לקחת דוגמה מריי ווילאמס חודשיים לפני תחרות שעושה סקוואט אולי פעם בשבוע.

הרי אני לא אומר שצריך לעשות סקוואט או רגליים לפאוורליפטר או לבאדיבילדר פעם או שלוש או 7 פעמים בשבוע, אני אומר שזה חשוב למצוא תדירות נכונה בהתאם לתוכנית.
יש פאוורליפטרים כמו של וואסטסייד שעושים דדליפט פעם בחודש, ויש את ג'מאל ברונר שעושה 4 פעמים בשבוע דדליפט.
גם בפיתוח גוף יש תדירות שונה בתוכניות שונות, אבל המכנה המשותף שכולם התאימו את התדירות לתוכנית ולא אמרו שזה לא חשוב.
אני לא חולק עליך, הטענה שלי היא שאם אתה מוריד את ההכרחיות להיות טוב בתרגיל (כמו בהרמת משקולות) אז התדירות פחות קריטית, ועם זה שיש מפתחי גוף שלא רואים את הנפח כגורם הכי חשוב יש בזה להראות שזה לא הכי חשוב בפיתוח גוף...
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

אני אחדד את דברי- ברור שהם חייבים לשים לב לתדירות, כוונתי היא שלא אכפת להם שהיא תהיה נמוכה

נערך לאחרונה:
היוש(:
קראתי את כל השירשור והם הגיעו פה למסקנות מאוד יפות אבל לא ענו על השאלה.השאלה מאוד ישנה אבל אענה כי אולי זה יעזור למישהו ואני תמיד שמחה לעזור לאנשים במיוחד בתחום הכושר.
אז כמה דברים צריך לשאול ,
מה גודל השריר? חזה הוא שריר בינוני.
מה גודל השריר משפיע על ההתאוששות,
חזה לדעתי המינמום התאוששות זה 24 שעות ,כמובן תלוי למי .
אני למדתי על חלוקת אימונים בצורה מסוימת לפי צה שמנהל הספורט החליט בארץ ,וכנראה לפי מה שהבנתי שאיך שאנחנו למדנו לחלק אימונים זה מה שנחקר ועבד הכי טוב.אז מה שאני מכירה וגם התנסתי בעצמי הוא ש:
1.בחלוקה שהיא *לא* פול באדי ,כל שריר יקבל באימון בין 5-10 סטים בהתאם לגודל השריר.
2.תלוי אם החלוקה היא ab,או abc ובעצם פה מדברים על תדירות.קשה מאוד להסתכל רק על שריר החזה.
אבל אם החזה שלך קטן לבוא ולאמן אותו המון פעמים אולי בעצם לא יגדיל אותו ולהפך הוא ישאר באותו גודל.
החזה הוא שריר בינוני ולכן המינמום זה 6 סטים באימון.לדעתי כדאי לתת לחזה 2 תרגילים מורכבים כל אחד כ3 סטים ולקנח בתרגיל מבודד כ4 סטים מקסימום והתדירות פעמיים בשבוע על מנת להגיע להתאוששות מקסימלית מה שיעזור בהיפרטרופיה.
כל מה שכתבתי פה הוא על סמך מה שלמדתי ועל סמך הידע שלי.כמובן שעל כל אחד יעבוד שונה תלוי בגנטיקה ,בכמה זמן אתה מתאמן וכו וכו .
בכל מקרה אני תמיד ממליצה(בתור מאמנת כושר) שאם אתה מעוניין במטרה מסוימת הכי מהר להגיע אליה תגיע עם איש מקצוע שמקצועי במיוחד במה שביקשת.אם המטרה היא כמה שיותר מהר לבנות חזה אז כדאי לפנות לאיש מקצוע.ואם יש לך זמן לחקור אז תבדוק על עצמך את החלןקה הזו ואת החלוקה השניה ותגיע למסקנות שלך.חשוב לזכור שגם אם יש מחקרים בנושא הם רק נותנים כיוון והם לא קובעים שום דבר כי שוב כל גוף הוא שונה.מקווה שניסחתי את עצמי טוב ומקווה שעזרתי(:

מה גודל השריר? חזה הוא שריר בינוני.
מה גודל השריר משפיע על ההתאוששות,
לא, ולא.
חזה לדעתי המינמום התאוששות זה 24 שעות ,כמובן תלוי למי .
את סתם זורקת מספר שרירותי, בין 48-72 שעות אם כבר יהיה חלון יותר הגיוני.
1.בחלוקה שהיא *לא* פול באדי ,כל שריר יקבל באימון בין 5-10 סטים בהתאם לגודל השריר.
סטים מחלקים על פני שבוע ולא פר אימון.
2.תלוי אם החלוקה היא ab,או abc ובעצם פה מדברים על תדירות.קשה מאוד להסתכל רק על שריר החזה.
מה?
החזה הוא שריר בינוני ולכן המינמום זה 6 סטים באימון.לדעתי כדאי לתת לחזה 2 תרגילים מורכבים כל אחד כ3 סטים ולקנח בתרגיל מבודד כ4 סטים מקסימום והתדירות פעמיים בשבוע על מנת להגיע להתאוששות מקסימלית מה שיעזור בהיפרטרופיה.
זו פשוט דרך לא נכונה להסתכל על נפח.
להתאוששות אין קשר ישיר להיפרטרופיה, היא פקטור אחד מבין כמה.
כל מה שכתבתי פה הוא על סמך מה שלמדתי ועל סמך הידע שלי.כמובן שעל כל אחד יעבוד שונה תלוי בגנטיקה ,בכמה זמן אתה מתאמן וכו וכו .
בכל מקרה אני תמיד ממליצה(בתור מאמנת כושר) שאם אתה מעוניין במטרה מסוימת הכי מהר להגיע אליה תגיע עם איש מקצוע שמקצועי במיוחד במה שביקשת.אם המטרה היא כמה שיותר מהר לבנות חזה אז כדאי לפנות לאיש מקצוע.ואם יש לך זמן לחקור אז תבדוק על עצמך את החלןקה הזו ואת החלוקה השניה ותגיע למסקנות שלך.חשוב לזכור שגם אם יש מחקרים בנושא הם רק נותנים כיוון והם לא קובעים שום דבר כי שוב כל גוף הוא שונה.מקווה שניסחתי את עצמי טוב ומקווה שעזרתי(:
בסופו של דבר אנחנו מתבססים על מדע ולא על ניסיון אישי.
מחקרים הם לא "רק נותנים כיוון", את צריכה לזכור שמחקרים איכותיים מבצעים על מגוון אנשים שונים
וכשיוצאים במסקנה כלשהי בסקירה זה לאחר שהנושא נחקר על כמות מכובדת משתתפים.

]
לא, ולא.

את סתם זורקת מספר שרירותי, בין 48-72 שעות אם כבר יהיה חלון יותר הגיוני.

סטים מחלקים על פני שבוע ולא פר אימון.

מה?

זו פשוט דרך לא נכונה להסתכל על נפח.
להתאוששות אין קשר ישיר להיפרטרופיה, היא פקטור אחד מבין כמה.

בסופו של דבר אנחנו מתבססים על מדע ולא על ניסיון אישי.
מחקרים הם לא "רק נותנים כיוון", את צריכה לזכור שמחקרים איכותיים מבצעים על מגוון אנשים שונים
וכשיוצאים במסקנה כלשהי בסקירה זה לאחר שהנושא נחקר על כמות מכובדת משתתפים.
כן וכן גודל השריר מאוד קובע לא ניתן נפח לרגליים כמו לחזה או כמו לכתפיים או יד אחורית(:
כן בוא תפסול כל מה שיוצא לי מהפה ותזלזל בכל מה שאני אומרת(:
אני למדתי להיות מאמנת כושר והבאתי את מה שלמדתי,האם בהכרח זה הכי זה נכון והכי טוב? אין לדעת.
סהכ הבאתי את מה שלמדתי.קטונתי.אבל לבוא ולפסול ואני לא יודעת אם בכלל יש לך הסמכה כלשהי..חבל אתה מוריד מעצמך.
ואם אתה אומר ״מסתמכים על מדע״ זה מה שהבאתי פה בדיוק.
ואגב במקום לפסול תן תגובה ותן תיקונים.

כן וכן גודל השריר מאוד קובע לא ניתן נפח לרגליים כמו לחזה או כמו לכתפיים או יד אחורית(:
מה זה קשור להתאוששות?
למה החלטת שחזה זה דווקא שריר "בינוני"?
כן בוא תפסול כל מה שיוצא לי מהפה ותזלזל בכל מה שאני אומרת(:
אין פה זילזול יש פה דיון, אם את מעדיפה להימנע מלנהל אותו זה בסדר גמור.
אני למדתי להיות מאמנת כושר והבאתי את מה שלמדתי,האם בהכרח זה הכי זה נכון והכי טוב? אין לדעת.
מעולה אני שמח לשמוע, כל מאמן כושר למד וימשיך ללמוד ככל שיתעמק בנושא.
זה שעשית קורס (גם אני עשיתי) לא באמת משנה משהו, הלימודים האמיתיים הם תוך כדי תנועה.
מה הכי נכון והכי טוב? כנראה שאין משהו כזה.. יש קווים מנחים ולפיהם אנחנו עובדים וממליצים.
סהכ הבאתי את מה שלמדתי.קטונתי.אבל לבוא ולפסול ואני לא יודעת אם בכלל יש לך הסמכה כלשהי..חבל אתה מוריד מעצמך.
אני לא פוסל אותך, אני בסך הכל לא מסכים עם הטענות ואני לא מבין למה זה כל כך מטלטל.
ההסמכות שאת מדברת עליהן (ויש לי) לא רלוונטיות בשום צורה, אני מכיר המון אנשי מקצוע מוסמכים שלא שווים שקל
ולעומת זה כאלו שלא עברו שום קורס וההבנה שלהם הרבה יותר טובה משל רוב מאמני הכושר.
בקיצור, הסמכה זה נחמד כדי לתלות תעודה במשרד (וגם זה לא) אבל לא מעבר לזה בהנחה והלימודים לא אקדמאים.
ואם אתה אומר ״מסתמכים על מדע״ זה מה שהבאתי פה בדיוק.
ואגב במקום לפסול תן תגובה ותן תיקונים.
כל התגובה שלי הייתה תיקונים ונתתי את דעתי, את פשוט התחלת להתגונן.
גם אם יש מחקרים בנושא הם רק נותנים כיוון והם לא קובעים שום דבר
נ.ב - זה ציטוט שלך.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית