הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתלבט אם להתחיל ייעוץ למסה מעכשיו

matan1127

משתמש מתחיל
82
4
נק' מוניטין:
4
82
4
היי חברים, בזמנו לא מזמן פתחתי את הפוסט הזה:

אני מתלבט אם להתחיל כבר מסה מעכשיו, ולא להגיע למשקל יעד קודם.. כי היה לי איזה תקופה שבוע של בולמוס והעלתי משקל ל74-75 ככה ובתכלס השאלה שלי היא בתקופת המסה גם ככה משמינים ואז עושים חיטוב כדי לנקות את השומן ״לוואי״ אחר כך לא ?
פשוט אני גם כבר מרגיש חלש מאוד ואין לי שריר…
לא יודע למה יש לי שריטה כזו שאם אני יתחיל את המסה כשאני רזה התהליך יהיה יותר ״נקי״ מבחינת יותר שריר משומן..
הבעיה היא שאני גם מתחיל עכשיו תקופה של לחץ בעבודה חדשה והבנתי שיש איזה חודשיים של לחץ ונגיע מאוחר לבית אז אמרתי אולי אני ידחה את זה כי לא יהיה לי זמן וכוח לחדר כושר, אומנם אני לא מחפש להיות ענק אבל רוצה לראות קצת יותר גדול בריא ומסוקס.
כמה זמן צריך לקחת התהליך הזה של המסה ואז חיטוב ניקוי של שומן לוואי עד לרמה שזהו זה כבר תזונה של שימור ביום יום ?

אני מתלבט אם להתחיל כבר מסה מעכשיו, ולא להגיע למשקל יעד קודם
להציב יעד זה טוב, עדיף כזה שרלוונטי יותר לשינויים של הרכב הגוף ולא משקל אבסולוטי.
השאלה שלי היא בתקופת המסה גם ככה משמינים ואז עושים חיטוב כדי לנקות את השומן ״לוואי״ אחר כך לא ?
ב'מסה' אתה אמור לעלות במשקל, כמה ממנו יהיה שריר או שומן תלוי בתהליך שתעשה מבחינת תזונה בעיקר (למשל קצב העלייה במשקל, צריכת חלבון).
זה נכון גם לחיטוב.
פשוט אני גם כבר מרגיש חלש מאוד ואין לי שריר…
לא יודע למה יש לי שריטה כזו שאם אני יתחיל את המסה כשאני רזה התהליך יהיה יותר ״נקי״ מבחינת יותר שריר משומן..
'רזה' לא אומר להיות שחיף, אפשר להיות רזה עם מסת שריר גדולה.
לא יודע מספיק נתונים עליך, בעיניי כמעט בכל מצב שמסת השריר נמוכה אין טעם להיות בגירעון קלורי, קל וחומר אם מסת השומן נמוכה גם היא.
בסוף המטרה של החיטוב היא לרדת באחוזי השומן כדי להבליט את השרירים שלך ולא את העצמות שלך.
יש איזה חודשיים של לחץ ונגיע מאוחר לבית אז אמרתי אולי אני ידחה את זה כי לא יהיה לי זמן וכוח לחדר כושר, אומנם אני לא מחפש להיות ענק אבל רוצה לראות קצת יותר גדול בריא ומסוקס.
לא משנה אם אתה בחיטוב או מסה, תמיד צריך ללכת להתאמן. אחרת התהליך הרבה פחות איכותי ויעיל.
כמה זמן צריך לקחת התהליך הזה של המסה ואז חיטוב ניקוי של שומן לוואי עד לרמה שזהו זה כבר תזונה של שימור ביום יום ?
כפי שכתבתי קודם זה תלוי בך, בתהליך שלך, ביעד שלך ובציפיות שלך.
תהליך כזה יכול לקחת הרבה זמן, אולי כמה שנים ואולי גם שלא יסתיים (כל פעם רוצים משהו חדש),
וגם זה בהנחה שאתה עושה לפחות את רוב הדברים נכון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית