מסה או חיטוב לקראת גיבוש מטכ"ל?

Omer cohen

משתמש מתחיל
187
23
נק' מוניטין:
65
187
23
מתלבט.
אני 1.69 שוקל בערך 69 קילו, אני על לדעתי 15% שומן, אני מתלבט האם לעשות מסה או חיטוב.
בסה"כ מרגיש לי שאני על משקל מאוד נוח, מצד אחד אני לא מעמיס על עצמי בכמויות שאני אוכל, אני לא אוכל לפי תפריט/מכוון לכמות מסוימת של קלוריות, אני פשוט אול ומכוון לטווח מסוים של קלוריות (אזור ה3000), אני שורף הרבה קלוריות במהלך היום.

אז אשמח לשמוע את דעתכם, האם כדי לי להרזות קצת לקראת הגיבוש או להישאר ככה?

לפי המשקל שלך ואחוזי השומן, אין לך משקל עודף אז אין צורך להיכנס לתקופת חיטוב. המטרה שלך היא להגיע לגיבוש במצב פיזי ובכושר כמה שיותר טוב. גירעון קלורי עלול להוביל לירידה בביצועים (לא בהכרח, אבל יש אפשרות כזו).

אז אם אתה מרגיש טוב באימונים והביצועים שלך טובים להרגשתך, לדעתי תהיה על מאזן ניטרלי עד הגיבוש, ולאחר הגיבוש כבר תחליט אם אתה רוצה להתחיל מסה או חיטוב.

שיהיה בהצלחה!

לדעתי דווקא כדאי לך לרדת קצת במשקל, בסוף כל הגיבושים של צהל מתבססים על משקל גוף - בעיקר ריצות וזחילות. תשקול פחות - תהיה לך התנגדות קלה יותר.

מניסיוני האישי משקל הוא מהותי ליכולות אירוביות, אזור ה10-12% שומן יהיה קרוב לאידיאלי בעיני.
עם יש לך ניסיון עם טווח מסויים ואתה יודע לשים אצבע על משקל שהיית בו אנרגטי וקליל אז תשאף להיות באזור הזה.
מן הסתם לא להיות בחיטוב בכמה ימים לפני ואותו יום אבל 😛

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית