ערב נעים,
אז בשעה טובה יוצא מההורים חודש הבא. אני טיפוס "בעייתי" מבחינת כל מה שקשור למזון, יש קצת רגישויות והבטן לא יכולה לסבול הרבה דברים.
אם כבר יוצא מההורים סוף סוף, מעוניין מאוד למנף את המהלך בכל מה שקשור למסה וחיטוב ולפצות על הרבה שנים של עוגמת נפש בהקשר הזה.
השאלה העיקרי שלי - כיצד באפשרותי להוסיף מרכיבי מזון על-מנת להעלות את הקלוריות שאני צורך, במקום להעמיס פחמימות פשוטות כפי שעשיתי עד היום?
גיל - 33.
משקל - 73.
גובה - 176.5 (ירדתי קצת, מבאס).
התזונה/תפריט הנוכחיים שלי:
ארוחת בוקר - כוס וחצי שיבולת שועל מבושלת במים בלבד + 2 ביצים + סלט ירוק עם שמרים, גרעיני דלעת ופשתן.
ארוחת ביניים - תפוח עץ/בננה + 2 עוגיות מאפינס ללא סוכר וללא שמן תוצרת בית.
ארוחת צהרים - מרק ירקות/קיש עשוי מגזר, תפוחי אדמה ובצל.
ארוחת ביניים - ברוקולי + בטטה סגולה או כתומה.
ארוחת ערב - רבע כוס תערובת קטניות + ארוחה בשרית כלשהי (בשר טחון בטורטיה/המבורגר תוצרת בית וכו').
# התפריט לא מספק את הקלוריות הדרושות, כמעט כל יום יש רעב לפחמימות פשוטות בין הארוחות. בימי כושר אני אוכל מאוזן אבל יום או יומיים לאחר מכן מרגיש "בולמוס" בשביל לפצות על הקלוריות שנשרפו.
שיגרת אימונים כבר מעל 10 שנים למעט שנתיים של קורונה (מסייג מראש שאני לא בראש של הצעירים אלא מאמץ שיגרת אימונים רגועה, מתונה ומגוונת לטווח ארוך מאוד):
- 3 פעמים בשבוע אימוני כוח משתנים, העלאת משקלים מתונה ועקבית.
- פעם בשבוע או ריצה קלה של 900 מטר או ריצת אינטרוולים של בערך 500 מטר. הקורונה החלישה אותי בהקשר הזה לצערי, בעבר הייתי גומע מרחק גדול יותר.
# מקיים עוד סוגי פעילויות גופניות מסוגים שונים אבל אלו העיקריים.
ככל שעובר הזמן הכרס רק מתרחבת :/
לגבי רגישויות למזון ומזונות שהבטן לא סובלת:
- כנראה רגישות ללקטוז לדברי הגסטרו, לא נבדק. אבל אמנע בכל מקרה.
- לא מעוניין לצרוך דגים וטונה משימורים. צורך דג סלמון פעם או פעמיים בחודש.
- נקניקים/פסטרמות/נקניקיות ומוצרים דומים - לא בכיוון.
- כל מוצרי החלב כולל קוטג' - Out.
- כל מה שמטוגן ובפרט דורש שמן (אפילו שמן זית) - Out.
אשמח לכל עזרה אפשרית ולטיפים משוכרים בעלי ניסיון בהקשר הזה 😃
תודה אם קראת עד כאן, ותודה אם תהיה מעוניין להגיב ולסייע, זה לא מובן מאליו.
אז בשעה טובה יוצא מההורים חודש הבא. אני טיפוס "בעייתי" מבחינת כל מה שקשור למזון, יש קצת רגישויות והבטן לא יכולה לסבול הרבה דברים.
אם כבר יוצא מההורים סוף סוף, מעוניין מאוד למנף את המהלך בכל מה שקשור למסה וחיטוב ולפצות על הרבה שנים של עוגמת נפש בהקשר הזה.
השאלה העיקרי שלי - כיצד באפשרותי להוסיף מרכיבי מזון על-מנת להעלות את הקלוריות שאני צורך, במקום להעמיס פחמימות פשוטות כפי שעשיתי עד היום?
גיל - 33.
משקל - 73.
גובה - 176.5 (ירדתי קצת, מבאס).
התזונה/תפריט הנוכחיים שלי:
ארוחת בוקר - כוס וחצי שיבולת שועל מבושלת במים בלבד + 2 ביצים + סלט ירוק עם שמרים, גרעיני דלעת ופשתן.
ארוחת ביניים - תפוח עץ/בננה + 2 עוגיות מאפינס ללא סוכר וללא שמן תוצרת בית.
ארוחת צהרים - מרק ירקות/קיש עשוי מגזר, תפוחי אדמה ובצל.
ארוחת ביניים - ברוקולי + בטטה סגולה או כתומה.
ארוחת ערב - רבע כוס תערובת קטניות + ארוחה בשרית כלשהי (בשר טחון בטורטיה/המבורגר תוצרת בית וכו').
# התפריט לא מספק את הקלוריות הדרושות, כמעט כל יום יש רעב לפחמימות פשוטות בין הארוחות. בימי כושר אני אוכל מאוזן אבל יום או יומיים לאחר מכן מרגיש "בולמוס" בשביל לפצות על הקלוריות שנשרפו.
שיגרת אימונים כבר מעל 10 שנים למעט שנתיים של קורונה (מסייג מראש שאני לא בראש של הצעירים אלא מאמץ שיגרת אימונים רגועה, מתונה ומגוונת לטווח ארוך מאוד):
- 3 פעמים בשבוע אימוני כוח משתנים, העלאת משקלים מתונה ועקבית.
- פעם בשבוע או ריצה קלה של 900 מטר או ריצת אינטרוולים של בערך 500 מטר. הקורונה החלישה אותי בהקשר הזה לצערי, בעבר הייתי גומע מרחק גדול יותר.
# מקיים עוד סוגי פעילויות גופניות מסוגים שונים אבל אלו העיקריים.
ככל שעובר הזמן הכרס רק מתרחבת :/
לגבי רגישויות למזון ומזונות שהבטן לא סובלת:
- כנראה רגישות ללקטוז לדברי הגסטרו, לא נבדק. אבל אמנע בכל מקרה.
- לא מעוניין לצרוך דגים וטונה משימורים. צורך דג סלמון פעם או פעמיים בחודש.
- נקניקים/פסטרמות/נקניקיות ומוצרים דומים - לא בכיוון.
- כל מוצרי החלב כולל קוטג' - Out.
- כל מה שמטוגן ובפרט דורש שמן (אפילו שמן זית) - Out.
אשמח לכל עזרה אפשרית ולטיפים משוכרים בעלי ניסיון בהקשר הזה 😃
תודה אם קראת עד כאן, ותודה אם תהיה מעוניין להגיב ולסייע, זה לא מובן מאליו.