יוצא מההורים פעם ראשונה במיוחד בשביל כושר ותזונה

-Alpha-

משתמש מתחיל
51
0
נק' מוניטין:
-2
51
0
ערב נעים,

אז בשעה טובה יוצא מההורים חודש הבא. אני טיפוס "בעייתי" מבחינת כל מה שקשור למזון, יש קצת רגישויות והבטן לא יכולה לסבול הרבה דברים.
אם כבר יוצא מההורים סוף סוף, מעוניין מאוד למנף את המהלך בכל מה שקשור למסה וחיטוב ולפצות על הרבה שנים של עוגמת נפש בהקשר הזה.

השאלה העיקרי שלי - כיצד באפשרותי להוסיף מרכיבי מזון על-מנת להעלות את הקלוריות שאני צורך, במקום להעמיס פחמימות פשוטות כפי שעשיתי עד היום?

גיל - 33.
משקל - 73.
גובה - 176.5 (ירדתי קצת, מבאס).

התזונה/תפריט הנוכחיים שלי:

ארוחת בוקר - כוס וחצי שיבולת שועל מבושלת במים בלבד + 2 ביצים + סלט ירוק עם שמרים, גרעיני דלעת ופשתן.

ארוחת ביניים - תפוח עץ/בננה + 2 עוגיות מאפינס ללא סוכר וללא שמן תוצרת בית.

ארוחת צהרים - מרק ירקות/קיש עשוי מגזר, תפוחי אדמה ובצל.

ארוחת ביניים - ברוקולי + בטטה סגולה או כתומה.

ארוחת ערב - רבע כוס תערובת קטניות + ארוחה בשרית כלשהי (בשר טחון בטורטיה/המבורגר תוצרת בית וכו').

# התפריט לא מספק את הקלוריות הדרושות, כמעט כל יום יש רעב לפחמימות פשוטות בין הארוחות. בימי כושר אני אוכל מאוזן אבל יום או יומיים לאחר מכן מרגיש "בולמוס" בשביל לפצות על הקלוריות שנשרפו.

שיגרת אימונים כבר מעל 10 שנים למעט שנתיים של קורונה (מסייג מראש שאני לא בראש של הצעירים אלא מאמץ שיגרת אימונים רגועה, מתונה ומגוונת לטווח ארוך מאוד):
- 3 פעמים בשבוע אימוני כוח משתנים, העלאת משקלים מתונה ועקבית.
- פעם בשבוע או ריצה קלה של 900 מטר או ריצת אינטרוולים של בערך 500 מטר. הקורונה החלישה אותי בהקשר הזה לצערי, בעבר הייתי גומע מרחק גדול יותר.
# מקיים עוד סוגי פעילויות גופניות מסוגים שונים אבל אלו העיקריים.

ככל שעובר הזמן הכרס רק מתרחבת :/

לגבי רגישויות למזון ומזונות שהבטן לא סובלת:
- כנראה רגישות ללקטוז לדברי הגסטרו, לא נבדק. אבל אמנע בכל מקרה.
- לא מעוניין לצרוך דגים וטונה משימורים. צורך דג סלמון פעם או פעמיים בחודש.
- נקניקים/פסטרמות/נקניקיות ומוצרים דומים - לא בכיוון.
- כל מוצרי החלב כולל קוטג' - Out.
- כל מה שמטוגן ובפרט דורש שמן (אפילו שמן זית) - Out.

אשמח לכל עזרה אפשרית ולטיפים משוכרים בעלי ניסיון בהקשר הזה 😃
תודה אם קראת עד כאן, ותודה אם תהיה מעוניין להגיב ולסייע, זה לא מובן מאליו.

תשמע חבר קודם תצא מהורים , תראה איך אתה מתארגן במקום החדש...
החיים בבית ההורים שונים מאוד מהחיים לבד/שותפים ואני מניח שגם השגרה שלך תשתנה , כולל שגרת התזונה והאימונים.

היי חבר,

דבר ראשון, עם כמות הבעיות שרשמת, פנה לתזונאי, אני בטוח שיענה לך פה התזונאי של הפורום.

דבר שני, לפי מה שהבנתי אתה רוצה להכניס יותר קלוריות ביום, ומתקשה, בגלל שאתה בעייתי מאוד באוכל, ולא רוצה להכניס פחמימות פשוטות, למה?

פחמימות זה החבר הכי טוב שלנו במסה, יש המון מאכלים שנחשבים "פחמימות פשוטות" שאין לך מה להמנע מהם, ובנוסף לזה והכי חשוב בשבילך, הם לא עונים על הקריטריונים שרשמת, כלומר אני במקומך מרביץ אותם בתפריט בשפע.

דוגמאות: פיתות, עם חמאת בוטנים. פסטות, מכל הסוגים. קרונלפקס, ברנפלקס, לבד או עם חלב ללא לקטוז/חלב סויה. שקדים ואגוזים לא קלויים.

בקיצור לא חסרים מאכלים עתירי קלוריות שעוזרים במסה. כמובן שעם מספיק חלבון ובשר שאתה אוכל בנוסף לזה, אתה יכול להגיע לערכים שלך בקלות.

אם כבר יוצא מההורים סוף סוף, מעוניין מאוד למנף את המהלך בכל מה שקשור למסה וחיטוב ולפצות על הרבה שנים של עוגמת נפש בהקשר הזה.

זו הזדמנות מצויינת לעשות רי-סט, בהחלט.
לפי התפריט למעלה אני רואה שאני בערך כמוך חוץ מההמנעות המוחלטת מפחימומות פשוטות כי חמתי סיימה קורס קונדיטורים. אז לא שופכים צינצנת סוכר לכל מאפה.
אין לי רגישיות אני פשוט מעדיף להמנע ממוצרי חלב, בשרים מעובדים כאלה ומטוגנים בכלל. אבל זה החלק הקל.

כנאמר מעלי-תזונאי מוסמך זה מה שאתה צריך, לדעתי.

לי החלק הקשה היה דווקא ניהול שיגרת האימונים ברגע שנכנסו לתא המשפחתי חברים נוספים ואי אפשר היה להתאמן כמה, איפה ומתי שבא. אבל זה אולי נושא לשרשור אחר.

בכל מקרה, המון בהצלחה!

גובה - 176.5 (ירדתי קצת, מבאס).
ירדת בגובה?

ארוחת בוקר - כוס וחצי שיבולת שועל מבושלת במים בלבד + 2 ביצים + סלט ירוק עם שמרים, גרעיני דלעת ופשתן.

ארוחת ערב - רבע כוס תערובת קטניות + ארוחה בשרית כלשהי (בשר טחון בטורטיה/המבורגר תוצרת בית וכו').

# התפריט לא מספק את הקלוריות הדרושות, כמעט כל יום יש רעב לפחמימות פשוטות בין הארוחות. בימי כושר אני אוכל מאוזן אבל יום או יומיים לאחר מכן מרגיש "בולמוס" בשביל לפצות על הקלוריות שנשרפו.
-התפריט נורא דל מבחינת אפשרויות
-אין פה מספיק חלבון
-אין פה מספיק שומן איכותי

אתה אוכל אוכל שהדחיסות הקלורית שלו לא מתאימה למטרות שלך,
בכללי אין שום בעיה לשלב פחמימות פשוטות, אני לא רואה סיבה הגיונית להימנע מזה,
כל עוד התזונה מגוונת ומספקת מבחינת הערכים אתה יכול לשלב מה שתרצה.

בכללי עדיף שתשב לבנות לך תפריט עם איש מקצוע שיתחשב במטרות ובאילוצים שלך.
המון בהצלחה

תפריט מאוד דל בקלוריות שגורם לך להיות מאוד רעב, וכנראה זה מה שגורם לחשקים שלך. וכנראה (תקן אותי אם אני טועה) שאתה גם מונע מעצמך לאכול מזונות שאתה אוהב כי אתה חושב שהם "משמינים" או "לא בריאים". בנוסף, התפריט מאוד דל בחלבון ובשומן ולכן זה תפריט שכבר עלול לפגוע בבריאות שלך מבחינה הורמונלית ומבחינה של ספיגת ויטמינים מסוימים.

ומה הכוונה ב"מרגיש בולמוס"? זה מתבטא בהרגשה בלבד או גם באכילה? אם זה מתבטא גם באכילה אז מה אתה אוכל וכמה אתה אוכל כל פעם?

במקום להעמיס פחמימות פשוטות כפי שעשיתי עד היום
לא יודע מה עשית עד כה, אבל תחת ההגדרה התזונתית של "פחמימות פשוטות" אתה יכול להכניס גם פחמימות מפירות וממוצרי חלב. העובדה שהמונח עבר דמוניזציה זה כבר נושא אחר. אין שום בעיה עם פחמימות פשוטות כשלעצמן.

כנראה רגישות ללקטוז לדברי הגסטרו, לא נבדק. אבל אמנע בכל מקרה.
למה זה לא נבדק? הרופא גסטרו שלך לא שלח אותך לבדיקת אבחון כדי לבדוק האם אתה רגיש ללקטוז? יכול להיות שסתם מנעת ממך מוצרי חלב
בכל אופן, היום רגישות ללקטוז לא מונעת צריכת מוצרי חלב מפני שיש מוצרי חלב דלי ונטולי לקטוז
- כל מוצרי החלב כולל קוטג' - Out.
זה בגלל שאתה חושב שאתה רגיש ללקטוז או בגלל סיבה אחרת?

- לא מעוניין לצרוך דגים וטונה משימורים. צורך דג סלמון פעם או פעמיים בחודש.
- נקניקים/פסטרמות/נקניקיות ומוצרים דומים - לא בכיוון.
מה הסיבה להימנעות מדגים ופסטרמות?

- כל מה שמטוגן ובפרט דורש שמן (אפילו שמן זית) - Out.
כנ"ל, מה הסיבה להימנעות?

עשית אלימינציה להמון קבוצות מזון. ייתכן שהאלימינציה הזו נובעת מסיבות מוצדקות (מסיבות רפואיות או שהמאכלים האלה פשוט לא טעימים לך) ויכול להיות שזה נובע מסיבות לא מוצדקות. אבל ככל שנוציא יותר קבוצות מזון מהתזונה שלנו, כך הסיכוי שאותה תזונה תוביל לחסרים תזונתיים תגבר. בתזונה שלך זה מתבטא בכמות נמוכה של שומן ושל חלבון וגם בחוסר של ויטמינים ומינרלים מסוימים.

לדעתי המקרה שלך דורש ייעוץ מקצועי של תזונאי קליני. עם כל הכוונות הטובות אני בספק כמה ייעוץ בפורום כזה או אחר באמת יסייע לך.

אז בשעה טובה יוצא מההורים חודש הבא
סיבה נוספת שבגינה כדאי לך לפנות לתזונאי/ת. הסביבה שלך והזמינות של מזונות מסוימים כנראה ישתנו מאוד.

אני טיפוס "בעייתי" מבחינת כל מה שקשור למזון
מעוניין מאוד למנף את המהלך בכל מה שקשור למסה וחיטוב ולפצות על הרבה שנים של עוגמת נפש בהקשר הזה.
סיבות נוספות לפנייה לתזונאי/ת

יש קצת רגישויות והבטן לא יכולה לסבול הרבה דברים.
אתה צריך לעשות בדיקות כדי לאבחן את הבעיה שגורמת לך לרגישויות. שוב, לא בהכרח שאתה רגיש ללקטוז. ועם רופא הגסטרו שלך לא מוכן אפילו לשלוח אותך לבדיקה לאבחון רגישות ללקטוז אז תעבור לרופא אחר. זה לא הגיוני להשאיר את המצב הנוכחי כמו שהוא.

• פותח/ת השרשור
היי חבר'ה, תודה רבה על התגובות המפורטות ועל העידוד לגבי התחלות חדשות 🙏

לגבי העניין האבחוני אפנה לרופא לאחר שאסיים עם המעבר. רופאת הגסטרו אמרה בגדול שאני פועל "נכון" מבחינת התזונה, בהתאם לרגישויות וסימפטומים שתיארתי לה, ושאין לי עוד מה לשפר. בנוסף, היא אמרה שככל הנראה יש לי רגישות ברמה מסוימת ללקטוז אבל שגם אם נאבחן ונאשר זאת, אין לי ממש מה לעשות עם זה כי אני כבר פועל "נכון" בהקשר הזה. ולכן מיותר בגדול. היא המליצה על גסטרוסקופיה שנקבע אך בוטל בגלל הקורונה. מאז התסמינים ירדו ונרגעו ולכן לא ביצעתי עדיין הבדיקה.

אטפל לגבי הבדיקות והתזונאי בהמשך.

חיים בבית ההורים שונים מאוד מהחיים לבד/שותפים ואני מניח שגם השגרה שלך תשתנה , כולל שגרת התזונה והאימונים.
לי החלק הקשה היה דווקא ניהול שיגרת האימונים ברגע שנכנסו לתא המשפחתי חברים נוספים ואי אפשר היה להתאמן כמה, איפה ומתי שבא. אבל זה אולי נושא לשרשור אחר.
לכן הייתי תקוע אצל ההורים עד גיל מופלג. כעת נפתחה לי הזדמנות נדירה להתגורר לבד בדירה שיכולה בקלות לדרוש יותר מהדירות הממוצעות בשכונה, ב-50% הנחה במחיר. הזדמנות של פעם בחיים שאני צריך לנצל אותה.

אני בטוח שתהיה לזה השפעה על התזונה שלי ועל שיגרת האימונים, מצד אחד אהיה חופשי ומשוחרר לעצב את סדר היום ואת המרחב הפיזי בהתאם לצרכים שלי בלי להתנצל, מצד שני, הכל תלוי כעת אך ורק בי ואם אין אוכל במקרר - אין אוכל.

לכן רוצה להתפקס על הנושא הזה כדבר הראשון שיטופל ברגע שאעבור.

וולט לא בא בחשבון כיוון שלא נזקקתי לו עד היום וזה חוסך הרבה כסף, אבל בהתחשב בחסך הקלורי הצפוי, שוקל להזמין מתי שאזדקק שייק ירוק + תוספת חלבון - דעתכם על האבקות של דוכני המיצים? (לא מאמין שאני שוקל "לחלל" את עצמי ככה, אבל אין ברירה).

פחמימות זה החבר הכי טוב שלנו במסה, יש המון מאכלים שנחשבים "פחמימות פשוטות" שאין לך מה להמנע מהם, ובנוסף לזה והכי חשוב בשבילך, הם לא עונים על הקריטריונים שרשמת, כלומר אני במקומך מרביץ אותם בתפריט בשפע.
בהקשר הזה חשוב לי לשאול, האם אין "דרך ביניים" בהקשר למסה וחיטוב? ברור לי שהחלוקה הנכונה, בהתחשב בזה שאני יחסית שחיף, זה קודם כל "להאביס" מסה ורק לאחר מכן להתחטב. זה מה שלמדתי כאן לפחות לפני 10 שנים. האם המידע הזה עדיין אקטואלי ואין שום סיכוי שפשוט התפריט שלי יהיה מאוזן ומתון כמו גם הפעילות הגופנית שלי, וככל שיעבור הזמן אכנס למידות הנכונות והכרס תרד ולא תחזור?

גם בגלל הקורונה הגוף שלי פשוט לא מסוגל להגיע למאמצים גדולים מידי ולכשלים כך שאני מנסה למצוא את "דרך האמצע" של אריסטו בהקשר הזה.

דוגמאות: פיתות, עם חמאת בוטנים. פסטות, מכל הסוגים. קרונלפקס, ברנפלקס, לבד או עם חלב ללא לקטוז/חלב סויה. שקדים ואגוזים לא קלויים.
כשהייתי צעיר פיתות היו החברות שלי, אבל ככל שהתבגרתי הבטן נהפכה לרגישה יותר והן עושות לי רע היום. קורנפלקס לדאבוני הוספתי לתפריט לפני כמה חודשים נטו כי הגוף זקוק ולא כי אני רוצה. הוספתי בוטנים בתנור עם מעט מים ובלי כלום חוץ מזה. אם אני מגזים בצריכה יש ממש תחושות לא נעימות בידיים וברגליים (מניח שבוורידים), אבל אני מגביל את עצמי עד 5/6 יחידות ביום וזה סבבה. הבנתי שאם נצרכים ללא מלח, יש טענות שזה אפילו בריא לדם ולוורידים באופן אירוני.

ירדת בגובה?
מוזמן להביט בהיסטורית הפוסטים שלי כאן, אם זכור לי טוב בעבר ציינתי כאן גבהים גבוהים יותר 😃

תפריט מאוד דל בקלוריות שגורם לך להיות מאוד רעב, וכנראה זה מה שגורם לחשקים שלך. וכנראה (תקן אותי אם אני טועה) שאתה גם מונע מעצמך לאכול מזונות שאתה אוהב כי אתה חושב שהם "משמינים" או "לא בריאים".
א. בגלל שהתפריט דל בקלוריות אני אכן רעב ולכן הגוף לא שואל אותי ודוחף איזה חטיף שוקולד אחד או כמה טבעות שוקולד קטנות וכן הלאה. לא מדובר באיזשהו התקף בולמוס כמו שמתואר בספרות ואני אכן מודע לעניין כי למדתי על הפרעות אכילה במסגרת אקדמית. מדובר פשוט ברגעי נשנוש קלים, הבעיה שהגוף מגיב לזה רע לאחר מכן נטו כי הוא חלש ורגיש. כנראה גם רמה מסוימת של רגישות במעי כמו שיש לרוב האנשים רק ברמות שונות.

ב. אני לא מונע מעצמי לאכול מזונות רק בגלל המחשבה שהם משמינים, אשמח מאוד להעלות במשקל הרי. המשקל התיקן אמור להיות באזור 76 אם זכור לי טוב ואני שוקל 73 כשרוב השנים שקלתי באזור 65. הבעיה פשוט שהגוף מגיב מאוד לא טוב להרבה מאוד מזונות: שקדים ואגוזים, פיתות, חלב (גם גירוי בעור שאני מאובחן בו מגיל קטן), פסטרמות, נקניקים, טיגון. גם סוג מסוים של פטריות שרכשתי בסופר כבר גרמו לי להזמין אמבולנס.

עשית אלימינציה להמון קבוצות מזון. ייתכן שהאלימינציה הזו נובעת מסיבות מוצדקות (מסיבות רפואיות או שהמאכלים האלה פשוט לא טעימים לך) ויכול להיות שזה נובע מסיבות לא מוצדקות. אבל ככל שנוציא יותר קבוצות מזון מהתזונה שלנו, כך הסיכוי שאותה תזונה תוביל לחסרים תזונתיים תגבר. בתזונה שלך זה מתבטא בכמות נמוכה של שומן ושל חלבון וגם בחוסר של ויטמינים ומינרלים מסוימים.
לכן תהיתי אם חבר'ה באינטרנט מכירים עוד מקורות מזון מלבד מה שמונגש בתקשורת ובסופר הישראלי. למשל בטטות סגולות עזרו לי מאוד לכסות קצת מהצריכה הקלורית (אבל כיאה לשוק הבולשביקי הישראלי, תמיד יש חוסרים). מניח שיש מוצרים מהחי שאו שאני לא מודע אליהם או שפשוט ברחו מזיכרוני לאורך השנים ותזכורות תמיד יעזרו 😃

למה זה לא נבדק? הרופא גסטרו שלך לא שלח אותך לבדיקת אבחון כדי לבדוק האם אתה רגיש ללקטוז? יכול להיות שסתם מנעת ממך מוצרי חלב
בכל אופן, היום רגישות ללקטוז לא מונעת צריכת מוצרי חלב מפני שיש מוצרי חלב דלי ונטולי לקטוז
האמת שממש לא הייתי זקוק לרופאת הגסטרו בשביל להפסיק עם מוצרי החלב (למעט מקרים שבהם אני אוכל איזו עוגה במסיבת יום הולדת וכו'). זה ידוע כבר כמה שנים שאנשים עם אוטופיק דרמטטיטיס בעור עשויים לסבול ממוצרי חלב וכבר בגלל זה הפסקתי, אבל גם התגובה של הבטן והצניחה באנרגיה יום או יומיים אחרי שסיימתי איזה קוטג' - משפיעים גם כן. מודה שיצא לי לפני כמה חודשים לצרוך חלב באירופה שהיה מעדן, והגוף לא הגיב באופן בעייתי ואפילו הייתי חיוני ונמרץ. אבל אנחנו לא אירופה ובישראל אני זוכר את עצמי בן 12 שותה שוקו בשקית בסופר ומקבל מייד התקף בחילות מטורף, תגובות כאלו אך מתונות יותר אני מקבל עד היום.

מה הסיבה להימנעות מדגים ופסטרמות?
אני צורך דגים, רק לא בשימורים. בעיקרון עשיתי בדיקת מתכות והתגלתה חריגה באורניום שמצוי בעיקר באוקיינוסים. האמת שאף פעם לא אכלתי דגים בשימורים והתחלתי לפני כמה שנים רק בשביל להוסיף מקורות חלבון, לעתים גם הבטן לא הגיבה טוב. אז החלטתי לוותר כרגע.

כמובן שעם מספיק חלבון ובשר שאתה אוכל בנוסף לזה, אתה יכול להגיע לערכים שלך בקלות.
-אין פה מספיק חלבון
-אין פה מספיק שומן איכותי
בתזונה שלך זה מתבטא בכמות נמוכה של שומן ושל חלבון וגם בחוסר של ויטמינים ומינרלים מסוימים.

אז אסכם:
1. העניין של האבחונים והתזונאי הקליני יטופלו.
2. כולנו מסכימים שחסרים לי מקורות חלבון ושומן איכותיים, אני מניח שאתם יותר בעניינים ממני בהקשר הזה, האם יש לכם אולי רעיונות שבטח ברחו מזיכרוני או שלא יודעים לי? שמן זית אגב לא בא בחשבון לצערי, ניסיתי.

מקורות החלבון והשומן הנוכחיים שלי: דגים פעם בחודש, 12 ביצים בשבוע, שיבולת שועל, אבוקדו פעם בשבוע, ארוחה בשרית 3-4 פעמים בשבוע, חזה עוף פעמיים בשבוע (אולי אגביר צריכה שלו), פשתן, בוטנים, גרעיני דלעת. אם יש לכם עוד רעיונות זה יסייע לי מאוד.

נערך לאחרונה:
לגבי העניין האבחוני אפנה לרופא לאחר שאסיים עם המעבר. רופאת הגסטרו אמרה בגדול שאני פועל "נכון" מבחינת התזונה, בהתאם לרגישויות וסימפטומים שתיארתי לה, ושאין לי עוד מה לשפר
אם יש בדיקות אבחון אז למה לא לבצע אותם. הסימפטומים שאתה מרגיש אינם בלעדיים לרגישות ללקטוז, אלא משותפים לשלל רגישויות ובעיות במערכת העיכול. לא מבצעים אבחנה מבדלת על סמך סימפטומים ששותפים למספר בעיות.

לגבי זה שהיא אמרה לך שאין מה לשפר בתזונה, תדע שההכשרה של רופאים בתזונה שואפת לאפס. לרופאים אולי יש ידע רב במחלות ובטיפול בהן, אבל בתזונה כמעט ואין להם ידע. יש רופאים שחושבים שהם מבינים בתזונה רק כי הם רופאים, אבל זו כבר בעיה אחרת.

היא אמרה שככל הנראה יש לי רגישות ברמה מסוימת ללקטוז אבל שגם אם נאבחן ונאשר זאת, אין לי ממש מה לעשות עם זה כי אני כבר פועל "נכון" בהקשר הזה. ולכן מיותר בגדול
ואם זה לא רגישות ללקטוז? אם יש בדיקות אבחנתיות שאפילו די פשוטות לביצוע אז עושים את הבדיקות ולא מנחשים.
, אבל בהתחשב בחסך הקלורי הצפוי, שוקל להזמין מתי שאזדקק שייק ירוק + תוספת חלבון - דעתכם על האבקות של דוכני המיצים? (לא מאמין שאני שוקל "לחלל" את עצמי ככה, אבל אין ברירה).
מה הכוונה ב"לחלל"? זה סה"כ שייק עם אבקת חלבון ועלים ירוקים. אין בזה משהו מיוחד.
בהקשר הזה חשוב לי לשאול, האם אין "דרך ביניים" בהקשר למסה וחיטוב? ברור לי שהחלוקה הנכונה, בהתחשב בזה שאני יחסית שחיף, זה קודם כל "להאביס" מסה ורק לאחר מכן להתחטב. זה מה שלמדתי כאן לפחות לפני 10 שנים. האם המידע הזה עדיין אקטואלי ואין שום סיכוי שפשוט התפריט שלי יהיה מאוזן ומתון כמו גם הפעילות הגופנית שלי, וככל שיעבור הזמן אכנס למידות הנכונות והכרס תרד ולא תחזור?
נראה שאתה לא סגור על המטרה שלך. הכי יעיל יהיה לפנות לתזונאי ויחד תקבעו מטרה.
קורנפלקס לדאבוני הוספתי לתפריט לפני כמה חודשים נטו כי הגוף זקוק ולא כי אני רוצה
למה לדאבונך?
בגלל שהתפריט דל בקלוריות אני אכן רעב ולכן הגוף לא שואל אותי ודוחף איזה חטיף שוקולד אחד או כמה טבעות שוקולד קטנות וכן הלאה. לא מדובר באיזשהו התקף בולמוס כמו שמתואר בספרות ואני אכן מודע לעניין כי למדתי על הפרעות אכילה במסגרת אקדמית. מדובר פשוט ברגעי נשנוש קלים
זה לא באמת בולמוס, בהודעה הראשונה שלך כן כתבת שיש בולמוסים

הבעיה שהגוף מגיב לזה רע לאחר מכן נטו כי הוא חלש ורגיש. כנראה גם רמה מסוימת של רגישות במעי כמו שיש לרוב האנשים רק ברמות שונות.
מה זה אומר שהגוף מגיב רע? ויכול להיות שאתה מרגיש חלש ורגיש בגלל שהתזונה שלך מאוד דלה.

בעיה פשוט שהגוף מגיב מאוד לא טוב להרבה מאוד מזונות: שקדים ואגוזים, פיתות, חלב (גם גירוי בעור שאני מאובחן בו מגיל קטן), פסטרמות, נקניקים, טיגון. גם סוג מסוים של פטריות שרכשתי בסופר כבר גרמו לי להזמין אמבולנס.
גם כאן, אני לא יודע מה זה אומר שהגוף לא מגיב טוב. הרופא שלך צריך להפנות אותך לבדיקות כדי לבדוק האם יש לך רגישיות או אלרגיות למאכלים האלה

זה ידוע כבר כמה שנים שאנשים עם אוטופיק דרמטטיטיס בעור עשויים לסבול ממוצרי חלב וכבר בגלל זה הפסקתי
לא מכיר איזשהי השפעה שלילית של מוצרי חלב על המחלה הזו. ואוקיי, נכון שלא חובה לאכול מוצרי חלב, אבל אם מוציאים מוצרי חלב מהתזונה צריך לתת לזה מענה תזונתי אחר. מוצרי חלב מהווים מקור מעולה לחלבון ולסידן, אז אם לא אוכלים מוצרי חלב צריך לבחון האם הוצאתם תוביל לצריכה נמוכה מדי של חלבון ו/או סידן.

אבל גם התגובה של הבטן והצניחה באנרגיה יום או יומיים אחרי שסיימתי איזה קוטג' - משפיעים גם כן.
יצרת קשר סיבתי שלא בהכרח קיים. איך אתה יכול לדעת בוודאות שהקוטג' גרם לתופעות הלוואי האלה ולא משהו אחר?
מודה שיצא לי לפני כמה חודשים לצרוך חלב באירופה שהיה מעדן, והגוף לא הגיב באופן בעייתי ואפילו הייתי חיוני ונמרץ
אם מוצרי חלב בהכרח היו גורמים לתופעות הלוואי שאתה חווה, הם היו צריכים להופיע גם כשאכלת את המעדן. אין קשר אם אתה אוכל באירופה או בישראל.

אני צורך דגים, רק לא בשימורים. בעיקרון עשיתי בדיקת מתכות והתגלתה חריגה באורניום שמצוי בעיקר באוקיינוסים. האמת שאף פעם לא אכלתי דגים בשימורים והתחלתי לפני כמה שנים רק בשביל להוסיף מקורות חלבון, לעתים גם הבטן לא הגיבה טוב. אז החלטתי לוותר כרגע.
אורניום? החשש העיקרי זה מכספית, והדגים הנפוצים שנצרכים בישראל לא מכילים כמות גבוהה של כספית. יכול לקרוא כאן המלצות של משרד הבריאות

האם יש לכם אולי רעיונות שבטח ברחו מזיכרוני או שלא יודעים לי? שמן זית אגב לא בא בחשבון לצערי, ניסיתי.

לגבי מקורות לחלבון , יש לך בשר אדום לסוגיו, עוף (חזה עוף, הודו, פרגית וכו'), ביצים, מוצרי סויה (יוגורטים, טופו אדממה וכו') וקטניות (שעועית, עדשים, חומוס וכו')
מקורות שומן: חמאת בוטנים, שמן קנולה, טחינה מוכנה, טחינה גולמית, אבוקדו, זיתים

• פותח/ת השרשור
נראה שאתה לא סגור על המטרה שלך. הכי יעיל יהיה לפנות לתזונאי ויחד תקבעו מטרה.
לאחר הרבה ניסיון אני סגור שהמטרה היא לא לבצע מסה לחוד וחיטוב לחוד, אלא לפצוח בתפריט יחסית קבוע ובכושר מתון לאורך הרבה זמן. אנחנו כבר לא צעירי טיקטוק.

בכל אופן, אם למישהו יש המלצות מניסיון לפחמימות מורכבות או מתכונים בריאים שקל מאוד לארגן תוך זמן קצר עבור מאנצ' ובשביל לספק אנרגיה לאימונים, יסייע מאוד. בינתיים מתבסס על מעט קורנפלקס, בטטות וקטניות, כאשר באופן ספונטני אוכל פחמימות נוספות אם המשפחה מכינה וכן הלאה. זה לא מספיק לצערי ופוגע בשגרת אימונים, מגדיל כרס.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית