הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ FBW

dor_dru

משתמש פעיל
610
27
נק' מוניטין:
398
610
27
נשברתי אני פשוט לא מצליח להנות מהתוכנית של ביל סטאר

זו התוכנית שלי מעתה, נלקחה מקילוגרם.
מטרה - לעלות במאסת שריר
תוכנית FBW או A – שלוש פעמים בשבוע.
.

אימון A
שריר
תרגיל
מספר סטים
טווח חזרות
רגליים
3​
8​
חזה
3​
8​
גב
3​
10​
כתפיים
3​
6​
יד אחורית
1​
10​
יד קידמית
1​
12​
בטן
כפיפת גו במכונה ייעודית​
1​
12​

כמה שאלות לייעוץ.
את הסקוואט לעשות באותה עצימות כל שלושת האימונים?
יד אחורית וקידמית, אני חושב לעלות משקל ולהוריד ל8 חזרות.
גב, להחליף בבנט אובר.

מה דעתכם?

אני לא מבין מה המשפט הזה אומר. ההבדל בין הסט של 3 לסט של 5 אמור להיות 2 קילו.

עד כמה שהבנתי, במדקאו עם המשקל שאיתו עובדים לשלוש חזרות אמורים לעבוד לחמש באימון הבא. זה לא מתקיים אצלי במתח וזה גם לא הבדל של 2 קילו.

עד כמה שהבנתי, במדקאו עם המשקל שאיתו עובדים לשלוש חזרות אמורים לעבוד לחמש באימון הבא. זה לא מתקיים אצלי במתח וזה גם לא הבדל של 2 קילו.

אז אתה מעלה יותר מדי משקל (עובד יותר מדי כבד בסט של ה3)

השאלה באיזה מצב אתה בתוכנית, אם באמת התקרבת לRM3 האמיתי שלך, זה הגיוני שלא תוכל לעשות איתו 5 חזרות.

אבל בכל מקרה, גם אצלי יש הבדלים גדולים בין כמות החזרות למשקל שאני יכול לשים עליי.

אז לא הבנת נכון. תקרא את התוכנית.

מודה באשמה בנושא של הפליפים שאני עושה.
MOO אתה לא חושב שצריך להנות ולרצות להגיע למכון?
אני לא מרגיש בנוח אם העובדה שסט אחד כבד של סקוואט ב5 חזרות יתן תמיכה וגירוי מספק לשריר לגדול.
אני כן אמשיך לבצע את תרגילי המאסט ולצמצם עבודה על שרירים קטנים הפעם

פוואר ליפטינג, אז אתה ממליץ רק על פעמיים בשבוע סקוואט כבד?
בוא רק נגיד שפאמפ זה לא גירוי.

• פותח/ת השרשור
בוא רק נגיד שפאמפ זה לא גירוי.

סט אחד כבד אין בו לא פאמפ ולא גירוי בעיני.
בכל אופן למשהו יש 5 5 אקרוס לינק או משהו?
אני מכיר ים אנשים שגדלו בדרך כזו או אחרת , כך שאין רק דרך אחת בסופו של דבר אי אפשר להתעלם מהעבודה שמדובר בתוכניות כוח שמתמקדות בכוח
וזה לא האלמנט שאני מעוניין לממש את מירב הפוטנציאל שלו.
חבל שאם אתה לא רואה דברים באותה עין כמו הזרם בפורום אתה מקבל תחושה שאתה פשוט "אקסלודד".

נערך לאחרונה:
אני מכיר ים אנשים שגדלו בדרך כזו או אחרת , כך שאין רק דרך אחת בסופו של דבר אי אפשר להתעלם מהעבודה שמדובר בתוכניות כוח שמתמקדות בכוח
חבל שאם אתה לא רואה דברים באותה עין כמו הזרם בפורום אתה מקבל תחושה שאתה פשוט "אקסלודד".

זה לא ממש חשוב מה קביל בעיניך או בעיני, עובדות מדברות בעד עצמן.
אבל בניגוד לגברדיה הנכבדה פה, אני לא חושב שאתה צריך להתאמן בצורה שאתה לא רוצה להתאמן בה. לא מוצא חן בעיניך, תעשה תוכנית אחרת. ואין הרבה הבדל בין 5x5 אקרוס לבין 3 סטים של 8, זה יוצא כמעט אותן חזרות ובלחיצות יכול להיות שזה אפילו עדיף משלב מסוים.
מה שכן, לא הייתי בונה את ה-FBW עם אותו נפח כל השבוע כי זה יקשה עליך מאוד להעלות במשקלים (ובמאסה). אתה יכול לקבוע לקבוע ימים שבהם תעבוד יותר כבד ועם פחות נפח וההיפך. אחרת אתה הולך לדשדש באותם משקלים לאורך זמן.

כי אתה לא מנמק את הטענה שלך, בניגוד לפורמים אחרים רוב האנשים פה אינטליגנטים
ואת הילדים מנסים גם לחנך. שאתה מסיק מכך שתוכנית כח בגלל השם שלה לא תגרום לך לעליית מסה אתה נראה מגוחך.

הנה אני קורא למדקאו עכשיו "התוכנית המפוצצת לפאמפ ומסה 3X7 -21"

עכשיו היא כן מתאימה ל"אלמנט שאתה מעוניין לממש את מירב הפוטנציאל בו" ?

וכפי שהבטחתי - ראו קישור להודעה שנכתבה בפורום תפוז לגבי כמה הרחב הגבי "זניח" בדדליפט:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=348&MessageId=112234833

לא אמרתי שהרחב גבי זניח, אמרתי שהשפעת הדדליפט על המתח תיהיה זניחה.
ועדיין זה לא סתר את מה שאני אומר(למרות שיאיר לא כל כך נימק שם).

לא אמרתי שהרחב גבי זניח, אמרתי שהשפעת הדדליפט על המתח תיהיה זניחה.
ועדיין זה לא סתר את מה שאני אומר(למרות שיאיר לא כל כך נימק שם).

אני אנסה לעשות מה שאתה אומר - לעשות מתח עם משקל אחרי דדליפט.
יכול להיות שזה באמת עניין של חזרות גבוהות שאני לא רגיל אליהן עם משקל גוף לעומת סט עצים.
העניין הוא שגם בעבר, כשעבדתי רק עם משקל גוף, היו יוצאות לי 2-3 חזרות פחות (בטוטאל)במתח אחרי דדליפט. ואם אנחנו עובדים מראש בחזרות נמוכות - 2-3 חזרות פחות זה ~20%.

אני אנסה לעשות מה שאתה אומר - לעשות מתח עם משקל אחרי דדליפט.
יכול להיות שזה באמת עניין של חזרות גבוהות שאני לא רגיל אליהן עם משקל גוף לעומת סט עצים.
העניין הוא שגם בעבר, כשעבדתי רק עם משקל גוף, היו יוצאות לי 2-3 חזרות פחות (בטוטאל)במתח אחרי דדליפט. ואם אנחנו עובדים מראש בחזרות נמוכות - 2-3 חזרות פחות זה ~20%.

תנסה אולי לנוח 8-10 דקות אחרי הדדליפט, ו5 דקות בין הסטים של המתח אם המשקל
ותראה שיהיה הבדל.

• פותח/ת השרשור
חשבתי אולי לעשות ביום ראשון סקוואט שלישי דדליפט ובחמישי שוב סקוואט

לא ראיתי נימוקים מהצד השני שמוכיח לכאורה שתוכנית כוח נותנת אפקט ניכר בעלייה במאסה.

חשבתי אולי לעשות ביום ראשון סקוואט שלישי דדליפט ובחמישי שוב סקוואט

לא ראיתי נימוקים מהצד השני שמוכיח לכאורה שתוכנית כוח נותנת אפקט ניכר בעלייה במאסה.
די לקשקש.
עוד משקל על המוט=עוד מסה בגוף.

שיעשה מה שבא לו.. מה אכפת לכם..

אחרי שנה שנתיים כשהוא ייכנס שוב לפורום וייראה את כל הילדים שאז התחילו SS מרימים יותר ממנו בכל תרגיל אז הוא יבין...

יש אנשים שפשוט לא רוצים להבין..

• פותח/ת השרשור
טוב עכשיו שהוצאתם את הציניות מהמערכת
שני שאלות
באמון של אמצע שבוע להחליף סקוואט בדדליפט רומני?
וחשבתי בשביל הוריד את העצימות לעשות באותו אימון במקום בנט אובר מתח עם משקל 3 סטים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית