הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חיטוב ועלייה במסה בו זמנית

ishibarzel

משתמש מתחיל
28
2
נק' מוניטין:
-10
28
2
היי אני חדש באתר
רציתי לשאול, האם שייך מציאות בו עלייה במסת שריר וירידה באחוזי שומן בו זמנית
אני בן 25 גובה 1.83 לפני כחודש שקלתי 81 עם שגרת יום פעילה ללא אימוני כח ואימוני ריצה והמשקל התבטא אצלי בעיקר עם אחוזי שומן (ראו את זה על הגוף)
לפני כחודש נכנסתי למשטר דיאטה, גירעון קלורי משמעותי של כ 900-1200 קלוריות ביממה ובנוסף אימוני ריצה וכח יומיומיים של 80-120 דקות רצופים, (ללא הפסקות ובזבוז זמן,) ששווים לגרעון קלורי נוסף של 700-1000 קלוריות.
בשבוע הראשון ירדתי 2-3 קילו ומאז אני יורד בממוצע כקילו לשבוע, אני רואה ירידת אחוזי שומן במראה הגוף ונראה לי שאף עליית אחוזי שריר למרות הגירעון הקלורי

שאלתי היא, האם כיון שהגירעון הקלורי שלי אמור לייצר ירידה של כ 2 קילו בשבוע (ממוצע גירעון של 2000 קלוריות ביום כפול 7 ימים זה 14,000 קלוריות השווים לשני קילו שומן.) ובמציאות הירידה היא רק כקילו לשבוע, האם זה מוכיח עלייה מקבילה במסת השריר.

תודה לעונים

מדוע ירידה בהיקף (מעט מעל הטבור) ועלייה בהיקף של החזה אינו מעיד על ריקומפוזיציה?
מהסיבה הפשוטה שהיקפים לא מספקים הערכה של הרכב הגוף.
ברמה הרעיונית זה אולי נשמע טוב אבל אי אפשר לדעת אם זה רקמת שריר. יכול להיות גליקוגן, שינוי ביציבה או שינויים שנובעים מעיתויי מדידה (בוקר / ערב למשל).
לא אינדיקציה שהייתי נשען עליה.
אם אתה רוצה לדעת בדיוק כמה מסה רזה/מסת שומן יש לך אתה יכול לעשות MRI או DEXA, זה מאוד מדויק.
אבל גם לשם כך תצטרך לעשות בדיקות בזמנים שונים כדי שיהיה אפשר להשוות. כמובן שזה לא פרקטי.

גם לטענתך, שנדרש 9,400 קלוריות ע"מ להוריד קילו שומן, עדיין הייתי מצפה לראות ירידה של 1.5 קילו בשבוע מינימום, עקב כך שאני בגירעון קלורי של למעלה מ 14.000 קלוריות, חייב להיות הסבר מדוע הירידה איטית יותר.
הגוף שלנו לא מכונה ולכן כל החישובים המספריים הם בגדר הערכה בלבד.
ברמה הפרקטית, כדי להעריך שינויים במסת הגוף עושים השוואה בין ממוצעי שקילות שבועיות, זו האינדיקציה הטובה ביותר (בשל תנודות יום-יומיות במשקל - מאזן נוזלים, מזון במערכת העיכול ועוד).
מאזן קלורי הוא דינמי וקשה לתרגם אותו למספרים.
חישובים של הוצאה אנרגטית לרוב נוטים להיות מאוד לא מדויקים ומשתנים בין אדם לאדם ובאופן שונה בזמן נתון, בעיקר ההוצאה היזומה, אך גם בפעילות הלא יזומה.

אם ירדת 3 קומות של 16 מדרגות כל קומה, זה לא משהו שאפשר להעריך ברגע נתון וגם לא פרקטי. פעילות לא יזומה בד"כ גם לא נלקחת בחשבון.
כנ"ל הוצאה אנרגטית במנוחה - ירידה במטבוליזם שנובעת מירידה במשקל, שינויים הורמונליים וכדומה - אלה לא מתורגמים ברמה מספרית.
אותו כנ"ל עם אימוני התנגדות וסיבולת למיניהם, בסוף אלה הערכות מספריות ללא משקל רב.

מסיבה זו המעקב הרלוונטי והפרקטי ביותר הוא אחר ממוצע שקילות שבועי, רישום היקפים ותמונות - מאחר שעל כל אלה כן יש לנו שליטה.

נכנסתי למשטר דיאטה, גירעון קלורי משמעותי של כ 900-1200 קלוריות ביממה ובנוסף אימוני ריצה וכח
ריקומפ, ירידה באחוזי השומן תוך גדילה במסת שריר, זה תהליך אפשרי אבל מחייב שהמאזן האנרגטי יהיה ניטראלי עד חסך קלורי מינימלי
ריקומפוזיציה לא יכולה להתקיים בלי להימצא בגירעון קלורי כלשהו מאחר שאין ירידה של מסת שומן ללא הימצאות בגרעון קלורי.
שומן לא יכול להפוך לשריר, אלה שתי רקמות שונות.

בנוסף לכך, מוטב להישאר בגירעון קלורי קטן, כלומר, כזה שיביא לירידה איטית ומתונה במשקל.
גרעון של X קלוריות או Z קלוריות לא משנה, זה רק מספר. מה שמשנה הוא קצב הירידה במשקל. תכוון לקצב של נניח עד אחוז ממשקל גופך לצורך העניין.
כך אמנם תרד לאט יותר במשקל אך בטווח הארוך יש לכך הרבה יתרונות:
- בראש ובראשונה: סיכוי גבוה יותר לדיאטה ברת קיימא.
- פחות סיכוי לאבד מסת שריר ובכך פוטנציאל גדול יותר לשיפור הרכב הגוף.
- יותר אנרגיה ומצב רוח מרומם ביום-יום ובכך אימוני התנגדות יעילים יותר, שבסוף משפיעים ישירות גם על מסת השריר.
- פחות סיכויים לבולמוסים ואכילה רגשית.
- הרבה יותר קל לספק כמות נאותה של נוטריאנטים חיוניים לגוף, ויטמינים, סיבים, שומנים בריאים וכו'.

עם הרצינות וההתמדה שהתרשמתי שיש לך, אין לי ספק שהתוצאות תהיינה בהתאם.
לאט ובסבלנות - על דרך המלך. שיהיה לך בהצלחה רבה.

בכוונה תחילה הדגשתי את ההבדל בין מתמאמנים עם ניסיון אישי למאמנים עם ניסיון קבוצתי
מתאמן אישי שהצליח בדרך מסוימת, עם כל הכבוד לדרכו, אינו יכול להביע דעה על דבר שהוא לא ניסה ולצפות שאתייחס אליו כבעל ניסיון מוסמך..
דווקא מי שיבוא ויגיד לי ניסיתי את הדרך שלך והתוצאות היו גרועות הייתי מתייחס לדבריו ברצינות...
בד"כ מאמנים קבוצתיים נתקלים בכל הסוגים של הדיאטות למיניהם, וצוברים ניסיון אמיתי ומגוון.
אני מצטער שלא הצלחתי לעמוד בסטנדרטים שלך, אבל יש כמה מאות אנשים שעבדו איתי שיחלקו עלייך.
בכל מקרה, אני לא חושב שזה באיזושהי צורה נותן יתרון על מאמנים אחרים.

אבל, אם אתה כבר חושב שאני לא מספיק אוטוריטה, אולי ג'ף ניפארד יעזור לך?-

התוכנית המקורית שלי הייתה חיטוב, עליתי בשנה האחרונה ב10 קילו ופשוט רציתי להעלים אותם. (בהצלחה יתירה בינתיים, מלבד הורדת 2 קילו בהתחלה, נוזלים וכאלה, ירדתי 6 קילו ב4 שבועות, בתזונה נכונה, ואני מרגיש בריא חזק וחתיך מתמיד)
אני חושב שזה הפקטור הכי חשוב, המטרות שלך.
יש לך מטרה ואתה בדרך להשיג אותה ומרוצה מהתהליך שלך, מה זה משנה אם אתה עולה במסת שריר בחיטוב שלך? תמשיך בשלך אם זה עובד ואתה מרגיש טוב איתה.
כמובן שרציתי שהשומן יעלם, ולא השריר, ומשום כך אני מקפיד על צריכת החלבונים הגבוהה (כ2 גרם/ק"ג) והאימונים האנאירוביים בעצימות בינונית שאני עושה.
לא אכחיש שעם האוכל בא התיאבון, וכשאני רואה את שרירי החזה והזרוע שלי מתפתחים ומקבלים צורה (באיטיות אך בעקביות), זה מגביר בי את הרצון להעלות מסת שריר בכדי ליצור צורה אמיתית של חזה וזרוע גבריים ולא לחזור להיות השחיף שהייתי אך כמובן שאני מחכה עם זה לכשאסיים עם תהליך החיטוב.
זה מטרה מעט שונה שמסתבר שהתוספה לך אחר כך, וזה מטרה טובה.
אתה יכול לסיים עם המטרה המקורית שלך, ואז לכוון לעליה הדרגתית במסת שריר.
או שאתה יכול לשנות כבר עכשיו למשהו שיותר מתאים למטרה החדשה שלך, לרדת למינוס קלורי של 200 קלוריות ביום, להאט משמעותית בקצב הירידה במשקל, וכך לעלות במסת השריר בזמן הזה.
בכוונה תחילה הדגשתי את ההבדל בין מתמאמנים עם ניסיון אישי למאמנים עם ניסיון קבוצתי
מתאמן אישי שהצליח בדרך מסוימת, עם כל הכבוד לדרכו, אינו יכול להביע דעה על דבר שהוא לא ניסה ולצפות שאתייחס אליו כבעל ניסיון מוסמך..
דווקא מי שיבוא ויגיד לי ניסיתי את הדרך שלך והתוצאות היו גרועות הייתי מתייחס לדבריו ברצינות...
בד"כ מאמנים קבוצתיים נתקלים בכל הסוגים של הדיאטות למיניהם, וצוברים ניסיון אמיתי ומגוון.
כל ניסיון הוא שונה ואפשר לבקר, הגורם שמעט פרובוקטיבי אצלך, שאתה לוקה בכל סוג של ניסיון אבל נשמע מספיק בטוח לנגח את בעלי הניסיון.
זכותך להיות פרובוקטיבי.
ודבר אחרון, עדיין לא קיבלתי התייחסות לשיטה שהמצאתי, מדידת היקף מותן מעל טבור לעומת מדידת היקף חזה
אני פחות מתעסק במדידת היקפים, אני חושב שקליפר זה מדד מדויק וקל יותר. ואני גם חושב שהנראות זה הפקטור הכי חשוב. אם אתה עושה הקל נכון, עושה חיטוב עד נראות אובייקטיבית מסוימת אליו כיוונת, ועוברים לניטרלי או מסה עד נראות אובייקטיבי מסוים.
אובייקטיבי בדרך כלל יבוא עם מאמן טוב.

אני קורא את כל השרשור הזה... ועדיין לא מצליח להבין איך מחבר השרשור טוען שעל 1000-1200 קלוריות ביום ביחד עם אימוני כוח וריצה של 12 ק"מ הוא בכלל שומר על איזשהו משקל... שלא לדבר על עולה שריר.

דיאטות כסאח מטורפות שאני מכיר מגיעות ל1,500 קלוריות לטווח קצר לגברים במשקל נורמלי, 1000 קלוריות ביום? מה אתה מטר שלושים ושוקל 45?
זה לא משנה מה יהיה "הטיעון" שלך, אתה לא עולה שריר בחסרון קלורי של איזה 4000 קלוריות, כי חוקי הפיזיקה והאנרגיה חלים גם עליך.

מה יותר סביר שחוקי הפיזיקה של היקום הושעו רק הפעם הזו בשבילך ואתה עולה שריר על סמך מה שאתה טוען, או שאתה טועה פשוט?

אני יודע את התשובה.

"עריכה": כן אני רואה שהוא התכוון לחוסר קלורי יומי של 1000-1200 קלוריות כפי שצוין בתגובה מתחתיי, זה לא משנה את המסקנה של ההודעה שלי כאן בכלל, בדיוק אותו דבר.

נערך לאחרונה:
אני קורא את כל השרשור הזה... ועדיין לא מצליח להבין איך מחבר השרשור טוען שעל 1000-1200 קלוריות ביום ביחד עם אימוני כוח וריצה של 12 ק"מ הוא בכלל שומר על איזשהו משקל... שלא לדבר על עולה שריר.

דיאטות כסאח מטורפות שאני מכיר מגיעות ל1,500 קלוריות לטווח קצר לגברים במשקל נורמלי, 1000 קלוריות ביום? מה אתה מטר שלושים ושוקל 45?
זה לא משנה מה יהיה "הטיעון" שלך, אתה לא עולה שריר בחסרון קלורי של איזה 4000 קלוריות, כי חוקי הפיזיקה והאנרגיה חלים גם עליך.

מה יותר סביר שחוקי הפיזיקה של היקום הושעו רק הפעם הזו בשבילך ואתה עולה שריר על סמך מה שאתה טוען, או שאתה טועה פשוט?

אני יודע את התשובה.
הוא טוען שהוא בגרעון יומי של 1000-1200 ולא שזו כמות הקלוריות היומית.

• פותח/ת השרשור
אוקיי, בגירעון יומי של 1000 עד 1200 קלוריות שום דבר מההודעה שלי למעלה לא השתנה.
חבל שאתם לא יודעים לקרוא ברצינות. זה נותן לי תחושה שלילית בקשר לצדקת הטיעונים שלכם...
כתוב שחור על גבי לבן מספר רב של פעמים תפריט קלורי של 1200 קלוריות ביממה שמכילים שני ארוחות של עוף ודג ועוד, ומצטברים לכדי 140 גרם חלבון. ואף טרחתי לכתוב תפריט מפורט לאלו הספקנים מביניכם שבטוחים בכך שאני אוכל בלילה כשלא רואים...
אם היית מעלעל מעט ברשת היית רואה גם ד"ר מוסמכים שמציעים את הדיאטה הזו לזמן קצר של כחודש - חודש וחצי, ובהנחה שהם לא מציעים זאת לילדים ששוקלים 40 קילו, מסתבר שהם מכוונים להציע זאת לקהל הרחב, ביניהם אני

ושוב, שוב בפעם האלף, לא טענתי שאני עולה שריר, רק שאלתי אם בנתונים שהצגתי של ירידה איטית מהמצופה במשקל האם זה מוביל להיתכנות שהאיטיות נובעת מעליה מסוימת בשריר.

חבל על כל הוויכוחים, אני מדדתי את היקף המותן מעל הטבור שם כידוע מצטבר מסת השומן, ומנגד מדדתי גם את היקף החזה, בעוד מספר ימים אמדוד שוב, ואם אראה שבמקביל לירידה בהיקף המותן קיימת ירידה בהיקף החזה או לכל הפחות ישאר באותו היקף, אז צדקתם שלא הייתה עלייה בשריר אני לא שולל את ההיתכנות הזו, אך אם אראה אפילו עלייה של סנטימטר אחד בהיקף החזה לעומת הירידה בהיקף המותן, אזי אתם טועים, וכל ההתרברבות הזו תהיה מיותרת, נחיה ונראה
ולכל הספקנים, אני אמדוד בבוקר מיד בקימה מהשינה כמו שמדדתי בפעם הקודמת, זו מדידה אמינה ביותר, ואינדיקציה כמעט מוחלטת

חבל שאתם לא יודעים לקרוא ברצינות. זה נותן לי תחושה שלילית בקשר לצדקת הטיעונים שלכם...
כתוב שחור על גבי לבן מספר רב של פעמים תפריט קלורי של 1200 קלוריות ביממה שמכילים שני ארוחות של עוף ודג ועוד, ומצטברים לכדי 140 גרם חלבון. ואף טרחתי לכתוב תפריט מפורט לאלו הספקנים מביניכם שבטוחים בכך שאני אוכל בלילה כשלא רואים...
אם היית מעלעל מעט ברשת היית רואה גם ד"ר מוסמכים שמציעים את הדיאטה הזו לזמן קצר של כחודש - חודש וחצי, ובהנחה שהם לא מציעים זאת לילדים ששוקלים 40 קילו, מסתבר שהם מכוונים להציע זאת לקהל הרחב, ביניהם אני

ושוב, שוב בפעם האלף, לא טענתי שאני עולה שריר, רק שאלתי אם בנתונים שהצגתי של ירידה איטית מהמצופה במשקל האם זה מוביל להיתכנות שהאיטיות נובעת מעליה מסוימת בשריר.

חבל על כל הוויכוחים, אני מדדתי את היקף המותן מעל הטבור שם כידוע מצטבר מסת השומן, ומנגד מדדתי גם את היקף החזה, בעוד מספר ימים אמדוד שוב, ואם אראה שבמקביל לירידה בהיקף המותן קיימת ירידה בהיקף החזה או לכל הפחות ישאר באותו היקף, אז צדקתם שלא הייתה עלייה בשריר אני לא שולל את ההיתכנות הזו, אך אם אראה אפילו עלייה של סנטימטר אחד בהיקף החזה לעומת הירידה בהיקף המותן, אזי אתם טועים, וכל ההתרברבות הזו תהיה מיותרת, נחיה ונראה
ולכל הספקנים, אני אמדוד בבוקר מיד בקימה מהשינה כמו שמדדתי בפעם הקודמת, זו מדידה אמינה ביותר, ואינדיקציה כמעט מוחלטת
אחי, דבר ראשון הכותרת שנתת לשרשור כולו הוא "חיטוב ועלייה במסה בו זמנית" אז חד משמעית זה מה שאתה חושב ומה שאתה מנסה להגיד שוב ושוב ומתי שמעמתים אותך על זה אתה מתחיל להזיז את הgoal post כאילו זה לא מה שאתה מדבר עליו, וסה"כ חיפשת שהפורום יגיד לך וואלה אתה צודק, כנראה אתה עולה שריר בזמן שאתה בחוסר קלורי של -1000 קלוריות ורץ 12 ק"מ ביום. כי היקף המותן שלך מצר אבל היקף החזה שלך גדל (כאילו שזה המדד להאם אתה עולה שריר או לא... שזה טענה הזויה גם ככה אבל נניח לזה...).

גם אם אתה רק אוכל 1200 קלוריות שזה אפילו גרוע יותר או אתה בחוסר קלורי יומי של 1200 קלוריות, התוצאה זהה.

אנחנו כולנו, בין אם אתה מסביר טיעונים לוגיים כתובים יפה או לא, בין אם אתה מאמין לחלוטין במה שאתה כותב או במה שאחרים כתבו או לא, חיים תחת מציאות עם חוקי פיזיקה ותרמודינמיקה שחלים על כולם אותו דבר. אתה בחוסר של 1200-1000 קלוריות? אתה לא עולה שריר. אתה רץ 12 ק"מ ביום בזמן שאתה על 1200 קלוריות ביום? אתה לא עולה שריר. זה לא משנה שכל הקלוריות שלך יהיו רק חלבון, אתה בחוסר של 1200-1000 קלוריות או רק צורך 1200 קלוריות? אתה לא עולה שריר. כמו שכוח הכבידה חל עלייך חוקי הפיזיקה והאנרגיה חלים עלייך גם.

לך תעשה סריקת DEXA מלאה, תראה מה אחוז השריר הנוכחי שלך, תמשיך בדיאטת הכאסח וה12 קילומטר ריצה ותוך 3 חודשים תעשה סריקה שוב, תגיד מה התוצאות.

אם התוצאות יהיו שעלית שריר, אז לא טעינו אתה פשוט או טועה או שקרן לגבי הקלוריות שאתה צורך או לגבי הפעילות שלך, כי שוב, חוקי המציאות חלים עלייך אתה לא ישו שהולך על המים או תופעה גנטית חד פעמית וייחודית שמשום מה הופיע בך מכל האנשים. מבין שקשה לך לקבל את זה, או כי אתה מאמין במה שאתה אומר ומשלה את עצמך או שאתה משקר פשוט.

מה לעשות אתה במציאות של כולנו. זה לא משנה אם אתה מאמין בצדקת הטיעונים שלי, הם לא הטיעונים שלי הם חוקי המציאות הפיזית 😃.

בכל מקרה, שיהיה לך רק טוב אם מה שאתה עושה עובד לך, המשך כך. רק אל תעמיד פנים שבאת לבקש עזרה בזמן שסה"כ רצית שיגידו לך שאתה צודק,

• פותח/ת השרשור
אחי, דבר ראשון הכותרת שנתת לשרשור כולו הוא "חיטוב ועלייה במסה בו זמנית" אז חד משמעית זה מה שאתה חושב ומה שאתה מנסה להגיד שוב ושוב ומתי שמעמתים אותך על זה אתה מתחיל להזיז את הgoal post כאילו זה לא מה שאתה מדבר עליו, וסה"כ חיפשת שהפורום יגיד לך וואלה אתה צודק, כנראה אתה עולה שריר בזמן שאתה בחוסר קלורי של -1000 קלוריות ורץ 12 ק"מ ביום. כי היקף המותן שלך מצר אבל היקף החזה שלך גדל (כאילו שזה המדד להאם אתה עולה שריר או לא... שזה טענה הזויה גם ככה אבל נניח לזה...).
נשמע שהטיעון המרכזי שלך הוא שמכיון שהכותרת היא 'חיטוב ועלייה במסה בו זמנית' זה מעיד על כך שאני מנסה לטעון שעליתי בשריר.
חבל. אם לא היית מסתפק בקריאת הכותרת בלבד, היית רואה בעיניך שזו הייתה שאלה עם טיעונים לוגיים לשני הצדדים.
איני יודע אם זו בעיה בהבנת הנקרא או סתם עצלות שמנעה ממך לקרוא יותר משורה,
אך המשותף לשניהם לצערי הוא שאין קשר בין הטענות שלך לטיעונים שהצגתי.
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

כי היקף המותן שלך מצר אבל היקף החזה שלך גדל (כאילו שזה המדד להאם אתה עולה שריר או לא... שזה טענה הזויה גם ככה אבל נניח לזה...).

גם אם אתה רק אוכל 1200 קלוריות שזה אפילו גרוע יותר או אתה בחוסר קלורי יומי של 1200 קלוריות, התוצאה זהה.

אנחנו כולנו, בין אם אתה מסביר טיעונים לוגיים כתובים יפה או לא, בין אם אתה מאמין לחלוטין במה שאתה כותב או במה שאחרים כתבו או לא, חיים תחת מציאות עם חוקי פיזיקה ותרמודינמיקה שחלים על כולם אותו דבר. אתה בחוסר של 1200-1000 קלוריות? אתה לא עולה שריר. אתה רץ 12 ק"מ ביום בזמן שאתה על 1200 קלוריות ביום? אתה לא עולה שריר. זה לא משנה שכל הקלוריות שלך יהיו רק חלבון, אתה בחוסר של 1200-1000 קלוריות או רק צורך 1200 קלוריות? אתה לא עולה שריר. כמו שכוח הכבידה חל עלייך חוקי הפיזיקה והאנרגיה חלים עלייך גם.

לך תעשה סריקת DEXA מלאה, תראה מה אחוז השריר הנוכחי שלך, תמשיך בדיאטת הכאסח וה12 קילומטר ריצה ותוך 3 חודשים תעשה סריקה שוב, תגיד מה התוצאות.

אם התוצאות יהיו שעלית שריר, אז לא טעינו אתה פשוט או טועה או שקרן לגבי הקלוריות שאתה צורך או לגבי הפעילות שלך, כי שוב, חוקי המציאות חלים עלייך אתה לא ישו שהולך על המים או תופעה גנטית חד פעמית וייחודית שמשום מה הופיע בך מכל האנשים.
כן, כל ילד יודע שעלייה במסת שריר בחזה מתבטאת בעלייה בהיקף החזה, כמובן שאף שומן יכול לגרום לעלייה בהיקף החזה, אך אם הגוף מציג ירידה בהיקף השומן אם כן האופציה היחידה לעלייה בהיקף החזה היא עלייה בשריר, או בעיה טכנית במד-מטר, כי, כמו שאתה כ"כ אוהב לומר, 'חוקי המציאות חלים עליך אתה לא ישו שהולך על המים או תופעה גנטית חד פעמית וייחודית שמשום מה הופיע בך מכל האנשים'.... ציטטתי טוב?,
ומשום כך ההיגיון הבריא של כל אחד יוביל להבנה המתבקשת הזו...

מבין שקשה לך לקבל את זה, או כי אתה מאמין במה שאתה אומר ומשלה את עצמך או שאתה משקר פשוט.
אין לי שום בעיה לקבל שום דבר, כי אין לי בכלל מטרה כרגע לעלות בשריר, אם היית קורא את השרשור בצורה מעט מעמיקה יותר ולא שטחית כ"כ, היית יודע את זה כבר, עיקר מרכז הכובד בשאלה שלי הייתה ביחס לירידת האיטית במשקל ביחס לגירעון הקלורי, ותהייה אם זה יתכן בגלל עלייה בשריר.

מה לעשות אתה במציאות של כולנו. זה לא משנה אם אתה מאמין בצדקת הטיעונים שלי, הם לא הטיעונים שלי הם חוקי המציאות הפיזית 😃.
חוקי המציאות הפיזית הם לא בהכרח כל מה שאתה אומר, כדאי שתפנים זאת, חוקי המציאות הפיזית תלויים ועומדים לעצמם.

ריקמפוזיציה זה דבר שהוכח מדעית, בייחוד לבעלי מסת שומן גבוה ומסת שריר נמוכה וכאלה שלא התאמנו בעבר (אני, בתחילת התהליך)
ובתוך השרשור הבאתי מאמר שמצטט מחקר שהוכיחו ריקמפוזיציה משמעותית בגירעון קלורי של 40% !!!!!!!
אז נכון, הגירעון הקלורי שלי מעט גבוה יותר, אך לא טענתי לריקמפוזיציה משמעותית אלא לריקמפוזיציה מינימלית שלדעתי בהחלט תיתכן
תחשוב בעצמך, אם קיימת ריקמפוזיציה משמעותית בגירעון קלורי של 40% יכולה להיות ריקמפוזיציה מסוימת גם בגירעון קלורי של 50% או מעט יותר.
הנקודה המשמעותית היא שעם כל הכבוד ליהירות שלך, לא אתה זה שקובע את חוקי המציאות, אלא מחקרים הם אלו שמגלים לנו אותם, ואני בשונה ממך מסתמך על מחקרים ולא על תחושות בטן.

נערך לאחרונה:
נשמע שהטיעון המרכזי שלך הוא שמכיון שהכותרת היא 'חיטוב ועלייה במסה בו זמנית' זה מעיד על כך שאני מנסה לטעון שעליתי בשריר.
חבל. אם לא היית מסתפק בקריאת הכותרת בלבד, היית רואה בעיניך שזו הייתה שאלה עם טיעונים לוגיים לשני הצדדים.
איני יודע אם זו בעיה בהבנת הנקרא או סתם עצלות שמנעה ממך לקרוא יותר משורה,
אך המשותף לשניהם לצערי הוא שאין קשר בין הטענות שלך לטיעונים שהצגתי.

כן, כל ילד יודע שעלייה במסת שריר בחזה מתבטאת בעלייה בהיקף החזה, כמובן שאף שומן יכול לגרום לעלייה בהיקף החזה, אך אם הגוף מציג ירידה בהיקף השומן אם כן האופציה היחידה לעלייה בהיקף החזה היא עלייה בשריר, או בעיה טכנית במד-מטר, כי, כמו שאתה כ"כ אוהב לומר, 'חוקי המציאות חלים עליך אתה לא ישו שהולך על המים או תופעה גנטית חד פעמית וייחודית שמשום מה הופיע בך מכל האנשים' ציטטתי טוב?, ומשום כך ההיגיון הבריא של כל אחד יוביל להבנה המתבקשת הזו...

אין לי שום בעיה לקבל שום דבר, כי אין לי בכלל מטרה כרגע לעלות בשריר, אם היית קורא את השרשור בצורה מעט מעמיקה יותר ולא שטחית כ"כ, היית יודע את זה כבר, עיקר הכובד של השאלה שלי הייתה ביחס לירידת האיטית במשקל ביחס לגירעון הקלורי, ותהייה עם זה יתכן בגלל עלייה בשריר.
לא, הטיעון המרכזי שלי הוא שהמציאות שאנחנו חיים בה חלה גם עלייך. משמע או שהספירה הקלורית שלך שגויה או שהערכת הפעילות שלך ושריפת הקלוריות שאתה אומר שגויה, כלומר פשוט טעית (כי אני מניח שאתה אדם נחמד לא מכיר אותך), או שאתה משקר (סתם כי אתה רוצה לנצח ויכוחים באינטרנט או מי יודע למה) לגבי אחד מהדברים האלה (קלוריות שאתה צורך או קלוריות שאתה שורף . הפעילות שלך).

כי אדם פיזי רגיל אינו נמצא בחוסר קלורי של 1200 קלוריות או אפילו יותר, רץ 12 ק"מ ביום ועולה במשקל. זה לא טיעון שנוי במחלוקת בכלל, הטענה שאתה כן עולה בשריר היא טענה בגדר נס.

לא בגלל שהטיעונים שלי נכונים או לא, לא בגלל הכותרת שכתבת, או שאתה נצמד לאיזה פרט שולי על היקפי חזה, בגלל שאתה חי במציאות ולא בעולם בו חוקי הפיזיקה לא קיימים.

מה שאתה מנסה למכור לעצמך ולכולם פה, זה שחוקי הפיזיקה לא חלים עלייך, אתה יכול לשרוף 14,000 קלוריות ביום להיות בחוסר קלורי של אלפי קלוריות אבל לעלות בשריר. טענה שהיא בגדר נס, אולי אתה לא מבין שהיא בגדר נס אולי אתה חושב שזה לא נכון כי אתה לא מבין איך העולם עובד, אין לי מושג. אבל טענה שהיא בגדר נס.

מה יותר סביר? שחוקי המציאות הושעו במקרה שלך ואיפשרו לך לעשות מה שקלינית לא אפשרי בשום מצב או שפשוט טעית / אתה משקר?

אני יודע מה יותר סביר.

אין למה להתעמק בשום פרט אחר, כי הטיעון הזה כשלעצמו הוא שווה ערך לומר שאתה נע תחת כוח הכבידה של הירח אבל חי על כדור הארץ. (אתה לא).
הטיעון שלך מפר את חוקי הפיזיקה, משמע כל מה שאתה מסיק אחרי כן על בסיס הטיעון הזה שגוי מלכתחילה, אני לא צריך להצדיק את הטיעונים שלי או להפריך את שלך, אתה כבר הפרכת את שלך שטענת אותם. ועוד אחרי כן שאתה ממשיך להגן עליהם.

הויכוח עקר. לא יודע מה אתה מנסה להשיג אבל אם חיפשת תשובה.

הנה היא:

לא, אתה לא עולה שריר בזמן שאתה יורד בשומן בחוסר קלורי של אלפי קלוריות.

מה שתיארת בשרשור פה לא מאפשר ריקומפ.

בהצלחה אחי.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
לא, הטיעון המרכזי שלי הוא שהמציאות שאנחנו חיים בה חלה גם עלייך. משמע או שהספירה הקלורית שלך שגויה או שהערכת הפעילות שלך ושריפת הקלוריות שאתה אומר שגויה, כלומר פשוט טעית (כי אני מניח שאתה אדם נחמד לא מכיר אותך), או שאתה משקר (סתם כי אתה רוצה לנצח ויכוחים באינטרנט או מי יודע למה) לגבי אחד מהדברים האלה (קלוריות שאתה צורך או קלוריות שאתה שורף . הפעילות שלך).

כי אדם פיזי רגיל אינו נמצא בחוסר קלורי של 1200 קלוריות או אפילו יותר, רץ 12 ק"מ ביום ועולה במשקל. זה לא טיעון שנוי במחלוקת בכלל, הטענה שאתה כן עולה במשקל היא טענה בגדר נס.

לא בגלל שהטיעונים שלי נכונים או לא, לא בגלל הכותרת שכתבת, או שאתה נצמד לאיזה פרט שולי על היקפי חזה, בגלל שאתה חי במציאות ולא בעולם בו חוקי הפיזיקה לא קיימים.

מה שאתה מנסה למכור לעצמך ולכולם פה, זה שחוקי הפיזיקה לא חלים עלייך, אתה יכול לשרוף 14,000 קלוריות ביום להיות בחוסר קלורי של אלפי קלוריות אבל לעלות במשקל ולא רק במשקל בשריר. טענה שהיא בגדר נס, אולי אתה לא מבין שהיא בגדר נס אולי אתה חושב שזה לא נכון כי אתה לא מבין איך העולם עובד, אין לי מושג. אבל טענה שהיא בגדר נס.

מה יותר סביר? שחוקי המציאות הושעו במקרה שלך ואיפשרו לך לעשות מה שקלינית לא אפשרי בשום מצב או שפשוט טעית / אתה משקר?

אני יודע מה יותר סביר.

אין למה להתעמק בשום פרט אחר, כי הטיעון הזה כשלעצמו הוא שווה ערך לומר שאתה נע תחת כוח הכבידה של הירח אבל חי על כדור הארץ. (אתה לא).
הטיעון שלך מפר את חוקי הפיזיקה, משמע כל מה שאתה מסיק אחרי כן על בסיס הטיעון הזה שגוי מלכתחילה, אני לא צריך להצדיק את הטיעונים שלי או להפריך את שלך, אתה כבר הפרכת את שלך שטענת אותם. ועוד אחרי כן שאתה ממשיך להגן עליהם.

הויכוח עקר. לא יודע מה אתה מנסה להשיג אבל אם חיפשת תשובה.

הנה היא:

לא, אתה לא עולה שריר בזמן שאתה יורד בשומן בחוסר קלורי של אלפי קלוריות.

מה שתיארת בשרשור פה לא מאפשר ריקומפ.

בהצלחה אחי.

אחי, אני גם יכול?

מה שאתה אומר, זה לא יתכן, זה נוגד את המתמטיקה, את הלוגיקה ואת הפוליטיקה, זה כמו שיאיר לפיד יקבל 120 מנדטים אבל גולדקנופף יהיה ראש ממשלה.
רוצה עוד בסגנון שלך?
אין לי עניין לקרוא מה שכתבת, זה ברור שאתה לא צודק כי כל המטרה שלך זה לשקר ולנצח ויכוחים באינטרנט כדי לנצח את גולדקנופף שהיה ראש ממשלה אפילו שללפיד היה 120 מנדטים

זהו. עד כאן.

כשתחליט להביא טיעונים עניינים במענה למחקרים שהצגתי על ריקומפ משמעותי בגירעון קלורי של 40% והמסקנה האפשרית על ריקומפ חלקי בגירעון קלורי של 50 % או מעט יותר יהיה לנו מה להמשיך את הדיון
כי בינתים הדבר היחיד שהוכחת הוא שאינך מסוגל לקרוא שרשור באופן ענייני, ולהסיק מסקנות על פי אמות מידה של מחקר והיגיון
בהצלחה בהמשך חייך

אחי, אני גם יכול?

מה שאתה אומר, זה לא יתכן, זה נוגד את המתמטיקה, את הלוגיקה ואת הפוליטיקה, זה כמו שיאיר לפיד יקבל 120 מנדטים אבל גולדקנופף יהיה ראש ממשלה.
רוצה עוד בסגנון שלך?
אין לי עניין לקרוא מה שכתבת, זה ברור שאתה לא צודק כי כל המטרה שלך זה לשקר ולנצח ויכוחים באינטרנט כדי לנצח את גולדקנופף שהיה ראש ממשלה אפילו שללפיד היה 120 מנדטים

זהו. עד כאן.

כשתחליט להביא טיעונים עניינים במענה למחקרים שהצגתי על ריקומפ משמעותי בגירעון קלורי של 40% והמסקנה האפשרית על ריקומפ חלקי בגירעון קלורי של 50 % או מעט יותר יהיה לנו מה להמשיך את הדיון
כי בינתים הדבר היחיד שהוכחת הוא שאינך מסוגל לקרוא שרשור באופן ענייני, ולהסיק מסקנות על פי אמות מידה של מחקר והיגיון
בהצלחה בהמשך חייך
חוזר לנקודה המקורית שלי, ברגע שמעמתים אותך שאתה טועה על הטיעון המקורי שחד משמעית אתה מנסה למכור, אתה מתחיל עם רטוריקה על דברים אחרים.
בהצלחה אחי.

גם לא יודע למה אתה חושב שזה איזה דיבייט של "המצא לי מחקרים".. לא יודע מי אתה אחי, יודע שמה שאתה מתאר לא מאפשר ריקומפ, עשה עם המידע הזה מה שבא לך, בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
חוזר לנקודה המקורית שלי, ברגע שמעמתים אותך שאתה טועה על הטיעון המקורי שחד משמעית אתה מנסה למכור, אתה מתחיל עם רטוריקה על דברים אחרים.
בהצלחה אחי.

גם לא יודע למה אתה חושב שזה איזה דיבייט של "המצא לי מחקרים".. לא יודע מי אתה אחי, יודע שמה שאתה מתאר לא מאפשר ריקומפ, עשה עם המידע הזה מה שבא לך, בהצלחה.
מעולם לא התחמקתי מטענה עניינית
מה שאיני יכול לומר עליך
אני עמדתי על שלי לכל אורך הדרך, מגובה במחקרים שהצגתי
אני מעדיף דיבייט עם מאמרים ומחקרים על דיבייט בסגנון 'המצא לי מהבטן'

מעולם לא התחמקתי מטענה עניינית
מה שאיני יכול לומר עליך
אני עמדתי על שלי לכל אורך הדרך, מגובה במחקרים שהצגתי
אני מעדיף דיבייט עם מאמרים ומחקרים על דיבייט בסגנון 'המצא לי מהבטן'
אין פה דיבייט.
אין לך למה לשאול שאלה אם אתה יודע את התשובה, אחרת למה לשאול? ונראה שאתה יודע את התשובה או לפחות יש לך מסקנה שאתה מאמין בה.
רצית שיגידו לך שאתה צודק, יצא שאמרו לך שאתה טועה, החלטת שזה לא נכון. מעולה, תאמין במה שבא לך אחי 😃.

• פותח/ת השרשור
אין פה דיבייט.
אין לך למה לשאול שאלה אם אתה יודע את התשובה, אחרת למה לשאול? ונראה שאתה יודע את התשובה או לפחות יש לך מסקנה שאתה מאמין בה.
רצית שיגידו לך שאתה צודק, יצא שאמרו לך שאתה טועה, החלטת שזה לא נכון. מעולה, תאמין במה שבא לך אחי 😃.
נראה שאתה יודע יותר טוב ממני מה אני רוצה ומה אני חושב, וואלה אלוקים נגע בך ונזרקה בך נבואה.
אחלה יום

חחח הבן אדם טרול רציני 🤣
מה שמצחיק למרות כל ההתנהלות המוטעית והמסקנות השגויות שלו זה שרובנו/כולנו פה לפחות 10-15 קילו יותר שריר ממנו ועדיין מתייחסים אליו ..
חח שתהיה שבת מבורכתת💪

• פותח/ת השרשור
חחח הבן אדם טרול רציני 🤣
מה שמצחיק למרות כל ההתנהלות המוטעית והמסקנות השגויות שלו זה שרובנו/כולנו פה לפחות 10-15 קילו יותר שריר ממנו ועדיין מתייחסים אליו ..
חח שתהיה שבת מבורכתת💪
יש לי יותר שרירים אז אני יותר חכם👏
רגע, אתה בטוח שלא התכוונת לומר 'יותר חזק'? 🙌
עייפתי מלחזור על הטענה הפשוטה שצבירת שרירים באימונים קלאסיים באופן אישי לא הופך אותך לאביר הידע בנושא
יש שני אופציות לצבור ידע, א. ניסיון רחב עם הרבה מתאמנים. ב. לקרוא מחקרים ומאמרים מקיפים ותוצאות של אנשים שעבדו עם קהל רחב.
ישנם מעטים מאופציה א. ולצערי גם מעטים מאופציה ב.
חבל מאוד.
באמת שתהיה שבת מבורכת.
אה רגע, מבורכת ושרירנית 💪

זה ה"מחקרים"?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית