הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אימונים עם חזרות מרובות

• פותח/ת השרשור Anna
  • פורסם בתאריך

Anna

משתמש מתחיל
15
0
נק' מוניטין:
0
15
0
יש שיעור עיצוב שאני הולכת אליו באופן קבוע שמתבסס על חזרות מרובות.

מדובר בשעה שמחולקת ל 10 קטעים פחות או יותר שווים באורכם. כל קטע עובד על משהו אחר. רב העבודה עם בר ועליו משקולות. הרעיון הוא משקלים נמוכים יחסית והרבה חזרות (כ 5 דקות כל שיר, עושים בלי הפסקה בקצב שונה)
שיר ראשון חימום - קצת מכל דבר. אני עושה עם בערך 5 ק"ג.
שיר שני סקווטים - מעלה ל8 ק"ג
שיר שלישי - חזה, בשכיבה על סטפ כ 5 ק"ג
שיר רביעי - גב שוב מעלה ל 8
שיר חמישי triceps יורדת ל 3-4
שיר שישי biceps גם 3-4
שיר שביעי לאנצים - שוב 8
שיר שמיני כתפים 3-5
שיר תשיעי בטן
שיר עשירי מתיחות

ברב המקרים לקראת אמצע כל קטע אני מרגישה עייפות וקשה להמשיך - כולמר נראה שהמשקלים לא קלים מידי ולא כבדים מידי (יכולה להמשיך, לפעמים עושה הפסקה קצרצרה)

רציתי לשאול את דעתכם על סוג אימון כזה. האם הוא יעיל? מצד אחד שהתחלתי אותו בעבר הוא גרם לירידה בהקפים (מידה במכנסים) אבל אני לא בטוחה כמה הוא יעיל היום שהוא משהו יותר קבוע במסגרת.

• פותח/ת השרשור
קראתי על תוכניות האימונים ואת המאמר של מה נשים יודעות ולא רוצות להבין.

אני מבינה שעדיף לעשות אימוני כוח עם משקל משמועתי ופחות חזרות. יש אנשים שנשבעים בתוכנית של החזרות המרובות ( המדריכים\מדריכות של התוכנית שלי למשל) אז אני מניחה שיש לה יתרונות כלשהן, אבל מניסיון אישי אני לא מצליחה להעלות את המשקלים שאני מתאמנת איתם כך שאני לא רואה שיפור משמעותי בסגנון הזה.

אני מבינה שעדיף לעשות אימוני כוח עם משקל משמועתי ופחות חזרות. יש אנשים שנשבעים בתוכנית של החזרות המרובות ( המדריכים\מדריכות של התוכנית שלי למשל) אז אני מניחה שיש לה יתרונות כלשהן, אבל מניסיון אישי אני לא מצליחה להעלות את המשקלים שאני מתאמנת איתם כך שאני לא רואה שיפור משמעותי בסגנון הזה.

הקטע שהדגשתי...למה זה חשוב לך? או, באופן כללי, מה המטרות? (אני רואה שכבר נשאלת)

האימונים הללו יעילים מאוד כאימוני אירובי לא כאימוני כוח

• פותח/ת השרשור
המטרה שלי? להוריד קצת במשקל ובהקפים (שגדלו לאחרונה) הייתי שמחה לחזור למשקל שהייתי בגיל 20 (48-50) אבל אני לא מאמינה שזה אפשרי, כרגע אסתפק ב 53-55 וקצת פחות בטן ו love handles. 😃 אם בדרך לשם אפתח קצת שרירים אני לא אתנגד.

תקראי את המדריכים להעלאה במסת השריר ולחיטוב ותחליטי מה לעשות, אם לא תעלי ולא תרדי במשקל הסיכוי שתרוויחי מזה משהו הוא אפסי.

• פותח/ת השרשור
קצר ולעניין .

העובדות לפניך.ההחלטה שלך .

http://www.nytimes.com/2010/04/06/health/06real.html?src=sch

תודה. בהחלט קצר ולעניין.

איך מחשבים 70-80 אחוז מהמקסימום? (אולי זה צריך להיות בשירשור של השאלות המטומטמות אבל אשאל פה בכל זאת...) המקסימום הוא כמה שאני יכולה להרים פעם אחת? או סט מסויים?

האימונים הללו יעילים מאוד כאימוני אירובי לא כאימוני כוח
האימונים האלו רלוונטים בפעמים הראשונות שעושים אותם. אחרי תקופה עם אותו האימון בדיוק שריפת הקלוריות פוחתת, אין שום אתגר או שינוי באימון, ואתה לא מכניס את הגוף לסטרס. בגלל זה היא גם כבר לא רואה שום שינוי. אז לא הייתי מגדירה אותם כ"יעילים מאוד", "עדיפים על כלום" נשמע יותר נכון 😃

האימונים האלו רלוונטים בפעמים הראשונות שעושים אותם. אחרי תקופה עם אותו האימון בדיוק שריפת הקלוריות פוחתת, אין שום אתגר או שינוי באימון, ואתה לא מכניס את הגוף לסטרס. בגלל זה היא גם כבר לא רואה שום שינוי. אז לא הייתי מגדירה אותם כ"יעילים מאוד", "עדיפים על כלום" נשמע יותר נכון 😃

זה לא סותר מה שהוא אומר. זה עדין יכול לשמש כפעילות אירובית, גם מבלי להתקדם בה באופן משמעותי (מה שגם לא נכון בדיעבד, כי כן אפשר להתקדם בדפקים).

יש אינספור דרכים להעלות את עצימות האימון (משקל,זמני מנוחה,זמני חזרות\סטים,מספר סיבובים).נכון שהגוף מסתגל SPECIFIC ADAPTATION TO IMPOSED DEMAND,ובכל זאת זאת לא מגבלה וזה ממש לא אומר שצריך להחליף את כל שלד התוכנית ברגע שהיא טיפה מתרגלת.

יש אינספור דרכים להעלות את עצימות האימון (משקל,זמני מנוחה,זמני חזרות\סטים,מספר סיבובים).נכון שהגוף מסתגל SPECIFIC ADAPTATION TO IMPOSED DEMAND,ובכל זאת זאת לא מגבלה וזה ממש לא אומר שצריך להחליף את כל שלד התוכנית ברגע שהיא טיפה מתרגלת.
נכון אבל לפי מה שהיא כתבה זה לא קורה בפועל, אלא אותו אימון בדיוק כל פעם, עם אותם משקלי עבודה.

נכון אבל לפי מה שהיא כתבה זה לא קורה בפועל, אלא אותו אימון בדיוק כל פעם, עם אותם משקלי עבודה.

אם היא עושה כל אימון את זה על זמן (5 דקות כמו שהיא ציינה נראה לי לתרגיל)
אז זה כמו קרוספיט

את צודקת שאולי היא לא מודעת שכל אימון היא צריכה לנסות לשבור שיא של חזרות מאימון קודם (ובכך להגביר את העומס)

אתה רציני???? הקטוזיס עלה לך לראש? אתה משווה לי אימון סטודיו לקרוספיט?

לך תחשוב על מה שכתבת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית