סרטון 755 ק"ג, שיא אישי בתחרות פאוורליפטינג

elchonon

משתמש על
13,513
13,610
נק' מוניטין:
8,167
13,513
13,610
חדרי כושר מזדמנים
תחרות אחת הקשוחות ביותר שלי, אבל עדיין שיא אישי בטוטאל ובדוטס.

נשקלתי 90.1 ק"ג, על 100 גרם בלבד נכנסתי לקטגוריית ה100 ק"ג, אבל זה לא מנע ממני לקבוע שם שיאים😂
255 ק"ג סקוואט
182.5 ק"ג בנץ'
317.5 ק"ג דדליפט

רצתי מחימום למתאמנים, ולצוות המזכירות, התחרות הכי לא אידאלית שהייתי אי פעם.

קישור לצפייה: https://www.instagram.com/p/DEDkGMFoyMf/?igsh=c2I4MjVqanJjYWc2

למי שרוצה לראות את כל ההרמות שלי (חוץ מהסקוואט הראשון שלא היה לי),

קישור לצפייה: https://youtu.be/wmYYYHvLrfg

זה היה אחרי הורדת התחתונים😂
אם רק הייתי יכול לקבל תספורת באותו זמן.
ריצה של 3 דקות לא אפשרי נגיד??
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

בכל מקרה, אלוף עולם אתה

לא מצליח לקרוא על דדליפט 317.5 קילו ואכזבה באותה פסקה.
אגב אתה חושב בעתיד לראות מה אתה מסוגל בקטגוריה של עד 100 קילו?

• פותח/ת השרשור
לא מצליח לקרוא על דדליפט 317.5 קילו ואכזבה באותה פסקה.
אגב אתה חושב בעתיד לראות מה אתה מסוגל בקטגוריה של עד 100 קילו?
תודה רבה.
אני תמיד שוקל מעט מעל ה90, אז מרגיש לי בזבוז סתם להשמין בשביל לעלות, ומצד שני בזבוז להרזות לרדת, אז אני תמיד תקוע ב92 בערך.
זה אף פעם לא הפריע לי לנצח תחרויות, כי ברור השם אני מתמודד טוב מול אנשים ששקלו גם 10 ק"ג יותר ממני ויודעים להתייבש לקטגוריה.
אבל תכלס, אני רוצה לבוא לתחרות הבאה באמת במשקל הכי נוח וזורם בלי מאמץ לעלות או לרדת, ולנסות להגיע ל800 ק"ג טוטאל הנכסף, זה מרגיש קרוב מתמיד.

תודה רבה.
אני תמיד שוקל מעט מעל ה90, אז מרגיש לי בזבוז סתם להשמין בשביל לעלות, ומצד שני בזבוז להרזות לרדת, אז אני תמיד תקוע ב92 בערך.
זה אף פעם לא הפריע לי לנצח תחרויות, כי ברור השם אני מתמודד טוב מול אנשים ששקלו גם 10 ק"ג יותר ממני ויודעים להתייבש לקטגוריה.
אבל תכלס, אני רוצה לבוא לתחרות הבאה באמת במשקל הכי נוח וזורם בלי מאמץ לעלות או לרדת, ולנסות להגיע ל800 ק"ג טוטאל הנכסף, זה מרגיש קרוב מתמיד.
אני מתכוון מבחינת שיא חדש בדדליפט, לא יהיה יותר קל לקבוע אותו כשאתה מתחרה עד 100 קילו? מסה מזיזה מסה

• פותח/ת השרשור
אני מתכוון מבחינת שיא חדש בדדליפט, לא יהיה יותר קל לקבוע אותו כשאתה מתחרה עד 100 קילו? מסה מזיזה מסה
דדליפט זו ההרמה שהכי פחות מושפעת ממשקל גוף, לכן רואים פאוורליפטרים רבים באליפויות עולם ששוקלים 75 ק"ג עם דדליפט שמתקרב ל300 ק"ג. ופאוורליפטרים ששוקלים 100 ק"ג פלוס, לא עם דדליפט הרבה יותר כבד מהם.
משקל גוף כבד יותר ישפר את הסקוואט והבנץ' שלי משמעותית, אבל לא בהכרח את הדדליפט.
אבל אין לדעת, הכל עניין של מנופים שרק אחרי שעולים במשקל מרגישים לפעמים.

דדליפט זו ההרמה שהכי פחות מושפעת ממשקל גוף, לכן רואים פאוורליפטרים רבים באליפויות עולם ששוקלים 75 ק"ג עם דדליפט שמתקרב ל300 ק"ג. ופאוורליפטרים ששוקלים 100 ק"ג פלוס, לא עם דדליפט הרבה יותר כבד מהם.
הנושא הזה בדדליפט אף פעם לא היה מובן לי, כשמארק ריפטו מדבר על מנופים יוצא שככל שהשריר גדול יותר המנוף גדול יותר ולכן בהכרח יותר יעיל למשוך/להפעיל כוח ולכן ההסבר שהמנופים נפגעים אף פעם לא היה מובן לי, עוד הסבר ששמעתי לפער בין הסקוואט לדדליפט במשקלי גוף גדולים הוא הבאונס, ככל שיש יותר מסת שריר ברגליים כך הפער לטובת הסקוואט גדל כי יש יותר "אחוזים" מהכוח.
אבל אני חושב שהתשובה היא שהגורם המגביל הוא כפות הידיים, דבר שגם במשקלי גוף כבדים מאוד לא משתפר בצורה דרסתית, לעומת הסקוואט ששם הגורם המגביל הוא גב/רגליים.
אני חושב שהמשקלים בסטרונגמן מוכיחים את זה, שאתה נותן למישהו להשתמש ברצועות שמנטרלות את האחיזה אתה מקבל דדליפט שמשתווה אם לא עובר את הסקוואט (בהשוואה לשיא עולם של ולאד).

• פותח/ת השרשור
הנושא הזה בדדליפט אף פעם לא היה מובן לי, כשמארק ריפטו מדבר על מנופים יוצא שככל שהשריר גדול יותר המנוף גדול יותר ולכן בהכרח יותר יעיל למשוך/להפעיל כוח ולכן ההסבר שהמנופים נפגעים אף פעם לא היה מובן לי, עוד הסבר ששמעתי לפער בין הסקוואט לדדליפט במשקלי גוף גדולים הוא הבאונס, ככל שיש יותר מסת שריר ברגליים כףך הפער לטובת הסקוואט גדל כי יש יותר "אחוזים" מהכוח.
מנוף גדול בדרך כלל פירושו אדם גבוה או ארוך, האם לאדם כזה יש יתרון או לא? זה דיון אחר.
אני לא אמרתי שהמנופים גודלים ככל שעולים במשקל, אמרתי שהם משתנים.
הבאונס הוא תוצר של מנופים שונים, לא גדולים יותר. בדדליפט אותו באונץ חיובי שהיה בסקוואט נעלם ועכשיו מפריע, כי הוא לא מאפשר להיכנס לפוזיציה טובה בתחילת תנועת הדדליפט.

בשינויי משקל גוף, חוויתי תחושה מוזרה במציאת העומק הנכון בסקוואט (כשהשמנתי וכשרזיתי), וכנ"ל בדדליפט. זה גם עניין של הרגל, אבל מה שבטוח שמשקל גוף פחות עוזר בדדליפט.

בסטרונגמן מעבר לרצועות יש גם חליפות לחץ, שמצליחות ליצר את הבאונס כשהספורטאי נלחץ לפוזיציה מתחת לדדליפט. אפשר לראות את אדי הול כמעט יושב כשהוא מושך את הדדליפט שלו, זה בוודאי יצירת באונס שלא היה לו אילולי החליפה.

לסיום, המתאמן של גל ברבי לקח את התאוריה שלי ואישש אותה עם מחקר שהוא ביצע, מוזמנים לקרוא:
מחקר המשווה פערים בין תרגילים שונים במשקלי גוף שונים, על ידי גל ברבי

לסיום, המתאמן של גל ברבי לקח את התאוריה שלי ואישש אותה עם מחקר שהוא ביצע, מוזמנים לקרוא
אין חולק על כך שעלייה במשקל גוף מקדמת הרבה יותר את הסקוואט ואת הבנץ לעומת הדדליפט, השאלה היא למה זה ככה.
בסטרונגמן מעבר לרצועות יש גם חליפות לחץ, שמצליחות ליצר את הבאונס כשהספורטאי נלחץ לפוזיציה מתחת לדדליפט. אפשר לראות את אדי הול כמעט יושב כשהוא מושך את הדדליפט שלו, זה בוודאי יצירת באונס שלא היה לו אילולי החליפה.
לא יודע עד כמה זה מוסיף, לכן השוואתי את זה לולאד שלכל הפחות היה עם רצועות ברכיים, זה שם את הדדליפט ואת הסקוואט בצורה פחות או יותר שווה.
בשינויי משקל גוף, חוויתי תחושה מוזרה במציאת העומק הנכון בסקוואט (כשהשמנתי וכשרזיתי), וכנ"ל בדדליפט. זה גם עניין של הרגל, אבל מה שבטוח שמשקל גוף פחות עוזר בדדליפט.
זה לא מנופים זה כבר משהו אחר.
אני לא אמרתי שהמנופים גודלים ככל שעולים במשקל, אמרתי שהם משתנים.
ככל שהשריר גדול יותר, מכנית הוא בפוזיציה להפעיל כוח טוב יותר
מארק ריפטו starting strength 3rd.png

בסוף אתה כן מרים יותר כשאתה שוקל 90 מאשר 80, אז סביר שבמשקל 100 תמשוך יותר. מעבר לזה כבר קשה למלא מסת שריר בצורה טבעית.
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

אבל אני חושב שהתשובה היא שהגורם המגביל הוא כפות הידיים, דבר שגם במשקלי גוף כבדים מאוד לא משתפר בצורה דרסתית, לעומת הסקוואט ששם הגורם המגביל הוא גב/רגליים.
אני חושב שהמשקלים בסטרונגמן מוכיחים את זה, שאתה נותן למישהו להשתמש ברצועות שמנטרלות את האחיזה אתה מקבל דדליפט שמשתווה אם לא עובר את הסקוואט (בהשוואה לשיא עולם של ולאד).
משהו מעניין ששמתי לב זה שלסטרונגמנים אין אחיזה יותר טובה בדלליפט מאשר פאוורליפטרים. למרות גודל היד שמגיע עם גובה של מעל 1.90 וכל האיוונטים של אחיזה בתחרויות. כשת'ור ניסה פאוורליפטינג הוא די פישל בדדליפט בגלל אחיזה. גם לא ראיתי את אדי הול מנסה משהו מעל 400 בלי רצועות.
בסוף הדדליפט הקונבנציונלי הכי כבד נמשך על ידי מגנוסון (460)שאמנם היה גם סטרונגמן אבל בגובה 1.83 הוא לבטח מהנמוכים שבהם. כשהוא ניסה למשוך יותר עם רצועות וחליפה הוא הוסיף להרמה שלו אולי קילו או שניים. אבל זה גם היה בתקופה אחרת אז קשה להשוות.
לגבי החליפה בכללי היא מוסיפה כמה עשרות של קילוגרמים אז ללא חליפה אפשר להגיד שכל המפלצות בסטרונגמן מושכים אולי טיפה יותר מהמתחרים של ה100-120 קילו בפאוורליפטינג.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
ככל שהשריר גדול יותר, מכנית הוא בפוזיציה להפעיל כוח טוב יותר
בשלב מסוים, גודל הגוף מקשה על הכיפוף להרמת המוט תוך כדי שמירת אוויר ויצירת כיווץ בתחתית. אפילו ג'ון האק שלא כזה גדול מתקשה בזה.
בסוף אתה כן מרים יותר כשאתה שוקל 90 מאשר 80, אז סביר שבמשקל 100 תמשוך יותר. מעבר לזה כבר קשה למלא מסת שריר בצורה טבעית.
אני חושב שאולי ארים יותר ב100, אבל אני לא חושב בהרבה, זה עלול להיות ב2.5 ק"ג, וזה לא הבדל עצום.

משהו מעניין ששמתי לב זה שלסטרונגמנים אין אחיזה יותר טובה בדלליפט מאשר פאוורליפטרים. למרות גודל היד שמגיע עם גובה של מעל 1.90 וכל האיוונטים של אחיזה בתחרויות. כשת'ור ניסה פאוורליפטינג הוא די פישל בדדליפט בגלל אחיזה. גם לא ראיתי את אדי הול מנסה משהו מעל 400 בלי רצועות
נכון, בסוף הכל ספציפי, אני בטוח שפאוורליפטר לא ישתווה לאיוונטים של גריפ בסטרונגמן....
לגבי החליפה בכללי היא מוסיפה כמה עשרות של קילוגרמים אז ללא חליפה אפשר להגיד שכל המפלצות בסטרונגמן מושכים אולי טיפה יותר מהמתחרים של ה100-120 קילו בפאוורליפטינג.
מאיפה המידע הזה? וגם אם כן החליפה ממש לא מוסיפה 100 קילו לדדליפט שלך, מספר האנשים עם דדליפט מעל 410 ללא רצועות הוא ממש לא כזה שאתה יכול לטעון שלכל פאוורליפטר יש כזה (מדבר על דדליפט קונבנציונאלי)
בשלב מסוים, גודל הגוף מקשה על הכיפוף להרמת המוט תוך כדי שמירת אוויר ויצירת כיווץ בתחתית. אפילו ג'ון האק שלא כזה גדול מתקשה בזה.
אני די בטוח שהסיבה שג'ון האק עושה את הסט אפ ואז יורד לתפוס-ולמשוך היא כדי לא לחשוב בתחתית ולא כי קשה לו פיזית להיות שם, הוא אמר את זה באחד הסרטונים שלו.
ובהחלט יכול להיות שעם המשקל מתווספות בעיות, אני פשוט לא חושב שהן כאלה דרסטיות כדי להסביר את הפערים

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
מאיפה המידע הזה? וגם אם כן החליפה ממש לא מוסיפה 100 קילו לדדליפט שלך, מספר האנשים עם דדליפט מעל 410 ללא רצועות הוא ממש לא כזה שאתה יכול לטעון שלכל פאוורליפטר יש כזה (מדבר על דדליפט קונבנציונאלי)
היה פה בפורום משתמש שהשתמש בחליפה בדדליפט, טען שזה הוסיף לו 70 ק"ג אם אני זוכר נכון.
יש לי חבר ששוקל 66 ק"ג, עם חליפה הוא עשה קרוב ל300, ובלי בסביבות ה200.
אל תמעיט בתוספת של חליפה טובה.
אני די בטוח שהסיבה שג'ון האק עושה את הסט אפ ואז יורד לטפוס-ולמשוך היא כדי לא לחשוב בתחתית ולא כי קשה לו פיזית להיות שם, הוא אמר את זה באחד הסרטונים שלו.
לדעתי זה הקושי לקחת נשימה בתחתית ולשמור על ברייס, הוא דיבר על זה פעם.
היית שולח הודעה היינו מטפלים ב200 ג' הנותרים.
ואתה חד משמעית 🐐🐐🐐
תודה רבה
לומדים

לגבי התוספת של חליפה? אמרתי כמה עשרות בכוונה ל20-30 קג לא משהו מעבר, ברמות של הסטרונגמן הכוונה..לא שאם אתה תעשה 250 פתאום תעשה 280 עם חליפה. אוקי עכשיו ראיתי תגובה של אלחנן שזה עזר גם למישהו עם 200 אז יש לזה ערך גם ברמה החובבנית
זה מהתבוננות שלי על התחום, דוגמה מיטצ'ל הופר משך 460 בלי חליפה והוא מתכנן למשוך 505 עם חליפה. גם אם לא יצליח אני מעריך שהוא קרוב ל500 כרגע עם חליפה. אני חושב ששמעתי את זה איפה שהוא אבל לא זוכר כרגע את הרפרנס לזה. גם השיא ללא חליפה אבל עם רצועות הוא 470 אז זה קצת מסתדר עם זה שהשיא עם חליפה הוא 500

ובכלל כמות הסטרונגמן שמושכים מעל 450 היא די ספורה לדעתי, להוציא את השמות הגדולים הסטרונגמנים הפחות מוכרים לא מגיעים ל1000 פאונד. ממה שראיתי בWSM לפחות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית