הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התקדמות בנפח על חשבון זמן מנוחה

SolidSnake

משתמש מתחיל
51
6
נק' מוניטין:
6
51
6
היי

האם לדעתכם עליית נפח אימון על חשבון הגדלת זמן מנוחה היא עדיין עליה בנפח אימון?
כלומר לדוגמה, אם אדם היה לוחץ חזה 100 קילו ל3 סטים של 10 חזרות עם 3 דקות מנוחה
לאחר מכן עלה ל102.5 קילו ל3 סטים של 10 אבל עם 5 דקות מנוחה

או לחילופין עבר ל4 סטים של 100 קילו עם 9 חזרות אבל 5 דקות מנוחה
האם זה נחשב להתקדמות בנפח לעניין היפרטרופיה, כח וכיו"ב?
כי יש קורלציה ישירה בין זמן מנוחה לבין נפח מירבי בסט. ככל שנוח יותר תתן יותר.

היי

אין דרך אחת להסתכל על נפח, בפאוורליפטינג נהוג להגדיר נפח "משקלXחזרותXסטים=נפח" ועל כן זמני מנוחה לא משוקללים פה.
ולכן כשאתה עושה תוכנית שמטרתה היא רק כוח, אתה מתעלם מזמני המנוחה

היי

אתה מתבלבל בין נפח כאחד ממשתני האימון לבין הגברת העומס על השרירים הפועלים (Progressive Overload)
לצורכי היפרטרופיה, הדרך הכי מקובלת לכימות נפח היא לספור את מספר הסטים המאתגרים או הסטים הקשים שביצעת פר שריר (לא סופרים את סטי החימום).
לפי המידע הקיים, כל סט שמתבצע קרוב לכשל או לכשל, בטווח חזרות של 6-25 (יש כאלה שיגידו 6-30), נחשב לסט "מאתגר". אז על פניו, להעלות את מספר הסטים של לחיצת חזה משלושה לארבעה נחשב להוספת נפח.

הוספת נפח תוך כדי שמירת שאר משתני האימון ללא שינוי (כולל זמני המנוחה בין הסטים) נחשבת להגברת העומס על השריר, כי הצלחת להוסיף עוד סט והשארת את זמני המנוחה על 3 דקות, השארת את מספר החזרות ללא שינוי וכו'. לדוגמה, ביצעת 3 סטים של לחיצת חזה ל-10 חזרות עם 100 ק"ג במרחק 2 חזרות מכשל, ועכשיו הצלחת להוסיף עוד סט תוך השארת מספר החזרות, המשקל וזמני המנוחה ללא שינוי. במקרה הזה, אכן הגברת את העומס על השריר ("התחזקת" במילים אחרות, ולכן אתה יכול להוסיף יותר עומס)

הבעיה במקרים שציינת היא שקשה לדעת אם הוספת הנפח נובעת מהתקדמות אמיתית של השריר, או שמא היא תוצאה ישירה של הארכת זמני המנוחה (שאיפשרו התאוששות טובה יותר) ו/או הפחתת מספר החזרות בסט (שגם היא מקלה על הסט הבודד). אם לדוגמה, הוספת סט לחיצת חזה אבל הפחתת את מספר החזרות ו/או הפחתת משקל ו/או הוספת זמני מנוחה, אי אפשר לדעת אם הוספת הסט מתאפשרת כתוצאה מהתחזקות השריר, או כי הקלת על עצמך בשאר משתני האימון

• פותח/ת השרשור
אתה מתבלבל בין נפח כאחד ממשתני האימון לבין הגברת העומס על השרירים הפועלים (Progressive Overload)
לצורכי היפרטרופיה, הדרך הכי מקובלת לכימות נפח היא לספור את מספר הסטים המאתגרים או הסטים הקשים שביצעת פר שריר (לא סופרים את סטי החימום).
לפי המידע הקיים, כל סט שמתבצע קרוב לכשל או לכשל, בטווח חזרות של 6-25 (יש כאלה שיגידו 6-30), נחשב לסט "מאתגר". אז על פניו, להעלות את מספר הסטים של לחיצת חזה משלושה לארבעה נחשב להוספת נפח.

הוספת נפח תוך כדי שמירת שאר משתני האימון ללא שינוי (כולל זמני המנוחה בין הסטים) נחשבת להגברת העומס על השריר, כי הצלחת להוסיף עוד סט והשארת את זמני המנוחה על 3 דקות, השארת את מספר החזרות ללא שינוי וכו'. לדוגמה, ביצעת 3 סטים של לחיצת חזה ל-10 חזרות עם 100 ק"ג במרחק 2 חזרות מכשל, ועכשיו הצלחת להוסיף עוד סט תוך השארת מספר החזרות, המשקל וזמני המנוחה ללא שינוי. במקרה הזה, אכן הגברת את העומס על השריר ("התחזקת" במילים אחרות, ולכן אתה יכול להוסיף יותר עומס)

הבעיה במקרים שציינת היא שקשה לדעת אם הוספת הנפח נובעת מהתקדמות אמיתית של השריר, או שמא היא תוצאה ישירה של הארכת זמני המנוחה (שאיפשרו התאוששות טובה יותר) ו/או הפחתת מספר החזרות בסט (שגם היא מקלה על הסט הבודד). אם לדוגמה, הוספת סט לחיצת חזה אבל הפחתת את מספר החזרות ו/או הפחתת משקל ו/או הוספת זמני מנוחה, אי אפשר לדעת אם הוספת הסט מתאפשרת כתוצאה מהתחזקות השריר, או כי הקלת על עצמך בשאר משתני האימון
בוא נדון כעת בצרכי היפרטרופיה
המחקרים מראים שהיפרטרופיה מתרחשת או בעומס מיכאני, אן סטרס מטבולי.

נתמקד כרגע בגישה שאומרת שהיפרטרופיה מתרחשת בעומס מיכאני עם נפח הולך וגדל.
אם הגדלת נפח על חשבון זמן מנוחה ארוך יותר - זה נחשב לך שהגדלת נפח אימון לצרכי היפרטרופיה?
לצורך העניין הוספת עוד סט, או הגדלת ב10 דקות זמני מנוחה בין סטים. לצורך העניין הגדלת מנוחה גם בשעה ונתת את המקסימום שלך כל סט.
לא התחזקת - כן בשורה תחתונה אתה מבצע יותר נפח. היפרטרופיה תתרחש?

המחקרים מראים שהיפרטרופיה מתרחשת או בעומס מיכאני, אן סטרס מטבולי.
לא נכון, הדרך העיקרית ונכון להיום הכי מבוססת היא דרך סטרס מכאני.
כל השאר השערות שעוד לא בוססו ומוקדם לקבוע את התרומה שלהם (בין היתר - סטרס מטבולי).
אם הגדלת נפח על חשבון זמן מנוחה ארוך יותר - זה נחשב לך שהגדלת נפח אימון לצרכי היפרטרופיה?
אתה מתעלם מגורם חשוב מאוד שמדברים על נפח והוא ההתאוששות, ככל שתגדיל את "נפח" האימון
בין אם זה סטים / תרגילים / ימי אימון / קיצור זמני מנוחה אתה בהכרח תפגע בהתאוששות שלך.

המטרה היא לבסס קודם כל פרוגרסיב אוברלאוד בהעלאת משקלים ולאחר מכן לנסות לפנות לפקטורים נוספים.
בוא נשים משהו על השולחן, יותר נפח לא שווה בהכרח יותר היפרטרופיה.
לצורך העניין הוספת עוד סט, או הגדלת ב10 דקות זמני מנוחה בין סטים. לצורך העניין הגדלת מנוחה גם בשעה ונתת את המקסימום שלך כל סט.
לא התחזקת - כן בשורה תחתונה אתה מבצע יותר נפח. היפרטרופיה תתרחש?
זו כבר שאלה יותר מדויקת וקשה לדעת ולענות עליה, בעיקרון לפי הספרות 2-3 דק' זה הזמן מנוחה הרצוי
כדי למקסם ביצועים. סביר שלהגיע להרבה מעבר כבר יהיה פחות אפקטיבי.
גם פה יש צורך בהתייחסות לתרגיל עצמו אבל לא הייתי מגיע ל10 דק' מנוחה אם המטרה היא היפרטרופיה.

בהצלחה

אם תאורטית מדובר בתוכנית תובענית כמו סמולוב, כפי שהתכתבנו, תשכח מלהגביל זמן ובו זמנית לשרוד את התוכנית ולהתקדם.
ובלי קשר, באימוני כוח המטרה להצליח כל סט בדרגת הקושי הנמוכה ביותר שאפשר, ואם ללבוש כובע ליצן היה מסייע בזה, היינו עושים גם את זה, אז למה לא לשבת עוד 2 או 5 דקות ולשוחח בין הסטים.

• פותח/ת השרשור
כבר שאלה יותר מדויקת וקשה לדעת ולענות עליה, בעיקרון לפי הספרות 2-3 דק' זה הזמן מנוחה הרצוי
כדי למקסם ביצועים. סביר שלהגיע להרבה מעבר כבר יהיה פחות אפקטיבי.
גם פה יש צורך בהתייחסות לתרגיל עצמו אבל לא הייתי מגיע ל10 דק' מנוחה אם המטרה היא היפרטרופיה.
אכן זאת שאלה מעניינת.
כדי לענות עליה צריך לעיין היטב במחקרים שמוכיחים היפרטרופיה באמצעות סטרס מטבולי ועד כמה שמו דגש על מנוחה

"לפי הספרות 2-3 דקות זה הזמן מנוחה הרצוי" - מה הרציונל בזה?
אם אתה רוצה להשיג סטרס מטבולי אז תנוח גם דקה אחת. אבל אתה לא מאמין בסטרס מטבולי.
ואם אתה רוצה להשיג כמה שיותר נפח אימון אז תסכים איתי ש3 דקות זה לא מספיק כדי להתאושש מסט כבד בתרגיל מורכב לכשל/קרוב לכשל.

נגיד עשית סקוואט או בנץ ל8 חזרות לכשל בלדוגמה 100 קילו
אחרי 3 דקות אתה מסוגל לשחזר עוד סט כזה לאותה כמות חזרות? אין מצב
אם הגעת לכשל צריך לפחות 10 דקות כמו כלום כדי לשחזר סט זהה, אם בכלל.

אם תאורטית מדובר בתוכנית תובענית כמו סמולוב, כפי שהתכתבנו, תשכח מלהגביל זמן ובו זמנית לשרוד את התוכנית ולהתקדם.
אוקיי
קודם כל תודה רבה לך על המענה וההתייחסות.
מעשית אני מבין ממך שהטיעון של תכנית סמולוב אומר שאם תגדיל נפח תעלה בכח.
תגדיל נפח עבודה, לא משנה איך...עוד סטים, מלא מנוחה
וזה יגדיל לך את הrm1

מחקר שיצא מלפני כמה שנים קובע שאם תעשה נפח דמיוני בעזרת חמישיות של סקוואט, בנץ ודדליפט אתה תמצא רכיב היפרטרופי משמעותי ביותר שאף עולה על תוכניות "מסת שריר" רגילות בחדר כושר, מצרף לך קישורים:
ב. חייב לומר: התוכנית הזו, תוך כדי שהיא תוכנית כוח טהורה במובן המזוקק ביותר שאפשר לבקש, היא תוכנית היפרטרופיה מפלצתית. נכון, אין שום 'עבודה סרקופלזמית' אם מותר לי להשתמש בהגדרה הישנה מקורס המדריכים של וינגייט - בנוגע לטווח חזרות גבוה, אין כאן שום 'כך וכך סטים לשריר גדול, כך וכך סטים לשריר קטן' - אם נמשיך עם הכיוון הליצני, אין כאן שום עבודה מבודדת על בייספס וטרייספס, שום סטים של פאמפ ושום דרופ סט. מה שכן יש, הוא ביצוע של סקוואט, דדליפט ובנץ' פרס, בנפח פסיכי לחלוטין, שפשוט זורק את כל הגוף קדימה בצורה שמעמידה באור מוזר למדי, את רוב התיאוריות הרווחות שם - בין הכבל קרוס והפריצ'ר. אני נמצא בסך הכל 4 אימונים בתוך התוכנית, העסק הגדול עוד נמצא לפני, והתמורה הגופנית פשוט פנומנאלית.
היות ובמשקלי העבודה של המתאמן המתקדם, היפרטרופיה = נפח, תמיד תהיתי לעצמי האם תוכניות דוגמת פנדלי 5X5 אינן דרך עדיפה להתמודד עם הגדלת נפח פסיכית, לעומת תוכניות הבודי-בילדינג המקובלות, על מספרי החזרות הגבוהים שלהן.
קורטה כמעט לא רלוונטית ל-95% מבאי חדרי הכושר. זו בסופו של דבר תוכנית לספורטאים, לא לאוכלוסיה רגילה. השיעבוד הפיזי והמנטלי שלה נותן אבחנה אחרת לגמרי ל"עבדים היינו לפרעה במצרים" - זה לא היה פרעה, זה היה קורטה הרשע. ולאחר הסיייג הזה, אני טוען שזו תוכנית היפרטרופיה מאסיבית מאין כמוה, ועם מספר התאמות היא יכולה לשמש בסיס לא רע בכלל למפתח גוף לא סטרואידי.
אם מעניין אותך, לחוקר קוראים אליהו הנקין, הוא עובד במעבדה שנקראת "ריפרש".

"לפי הספרות 2-3 דקות זה הזמן מנוחה הרצוי" - מה הרציונל בזה?
אם אתה רוצה להשיג סטרס מטבולי אז תנוח גם דקה אחת. אבל אתה לא מאמין בסטרס מטבולי.
ואם אתה רוצה להשיג כמה שיותר נפח אימון אז תסכים איתי ש3 דקות זה לא מספיק כדי להתאושש מסט כבד בתרגיל מורכב לכשל/קרוב לכשל.

נגיד עשית סקוואט או בנץ ל8 חזרות לכשל בלדוגמה 100 קילו
אחרי 3 דקות אתה מסוגל לשחזר עוד סט כזה לאותה כמות חזרות? אין מצב
אם הגעת לכשל צריך לפחות 10 דקות כמו כלום כדי לשחזר סט זהה, אם בכלל.
ממה שראיתי בשני היוטיוברים הכי גדולים של "אימון על פי מחקרים" (מייק ישראטל וג'ף ניפרד), בתכלס הם יבנו תוכנית על בסיס הנחות היסוד הרגילות שהיו קיימות הרבה לפני "מחקרים" כאלה ואחרים, וכדי ליצור מצג של "קדמה" הם יפמפמו לך על העליונות של "טווח תנועה מלא" ו"מתיחה בסוף טווח התנועה" ויכריזו קבל עם ועדה שכך נראים אימוני מסת שריר מבוססי מדע, כשאר בפועל הדברים שבאמת קריטיים (משתני האימון, פוגרסיב אוברלוד וכו) הם עושים כי זה מה שעובד כבר שנים

אוקיי
קודם כל תודה רבה לך על המענה וההתייחסות.
וזה יגדיל לך את הrm1
אני תמיד ממליץ לבצע תוכנית כפי שהיא רשומה ומצופה ממך, לא להגביל חמצן לריאות, חלבון מהתפריט או מנוחה בין הסטים.
הרגשת שאתה מבין את התוכנית והמטרות שלה, תתחיל לעשות שינויים.

להגיד שהגדלת נפח מביא ליותר כוח, זה כמו להגיד שאם תאכל תשמין. יש אמת באמירה הזאת, אבל זה וודאי לא ההיגיון מאחורי כמות הסטים והחזרות, התדירות והעצימות של התוכנית, זה הרבה יותר מורכב מזה.
אם זה היה כזה פשוט, כולנו היינו עושים 100 סטים ל20 חזרות עם המשקל הכי כבד שהיינו מצליחים. ואם הגבלות למינהם היו עוזרים, לא היינו נחים בין הסטים, נכנסים לגרעון קלורי, ושמים קיסמים בעניים שלא נישן.

אני באמת לא מבין את ההיגיון לגשת לתוכנית שכמעט הכי תובענית שמוכרת היום, ולהתפלסף האם להגביל את זמן המנוחה כשאתה לא מצליח להשלים את הסטים של השבוע השני. מילא היית בסוף השבוע השני והיה קל לך, אבל זה לא המצב.

באמת לא מבין את ההתעסקות בקיצור זמני המנוחה.

• פותח/ת השרשור
אני תמיד ממליץ לבצע תוכנית כפי שהיא רשומה ומצופה ממך, לא להגביל חמצן לריאות, חלבון מהתפריט או מנוחה בין הסטים.
הרגשת שאתה מבין את התוכנית והמטרות שלה, תתחיל לעשות שינויים.

להגיד שהגדלת נפח מביא ליותר כוח, זה כמו להגיד שאם תאכל תשמין. יש אמת באמירה הזאת, אבל זה וודאי לא ההיגיון מאחורי כמות הסטים והחזרות, התדירות והעצימות של התוכנית, זה הרבה יותר מורכב מזה.
אם זה היה כזה פשוט, כולנו היינו עושים 100 סטים ל20 חזרות עם המשקל הכי כבד שהיינו מצליחים. ואם הגבלות למינהם היו עוזרים, לא היינו נחים בין הסטים, נכנסים לגרעון קלורי, ושמים קיסמים בעניים שלא נישן.

אני באמת לא מבין את ההיגיון לגשת לתוכנית שכמעט הכי תובענית שמוכרת היום, ולהתפלסף האם להגביל את זמן המנוחה כשאתה לא מצליח להשלים את הסטים של השבוע השני. מילא היית בסוף השבוע השני והיה קל לך, אבל זה לא המצב.

לא מתעסק בקיצור זמני המנוחה
מסכים איתך שאני צריך להוסיף זמני מנוחה
עובדה שאימון אחרי הוספתי זמן מנוחה וההישג השתפר
סה"כ מנסה להבין את הרציונל של התכנית

זה נובע מהצורך להגדיר במדויק מה גורם לעלייה במסת שריר, מכיוון שאין לנו תשובה מוחלטת, כמו בשאר התאוריות הפיזיקליות אנחנו נצמדים לתאוריה שלא בהכרח הכי מקיפה/נכונה שיכולה להיות, אלא לזאת שעובדת הכי טוב, עד אשר תגיע תאוריה נכונה יותר (הווה אומר שמניבה תוצאות טובות יותר), אבל מי שמתעקש על מציאת הנוסחה המושלמת נידון להתברבר עם עצמו בשאלות שהוא לא ימצא להן תשובה...

אם מעניין אותך, לחוקר קוראים אליהו הנקין, הוא עובד במעבדה שנקראת "ריפרש".
אתה אלוף
ממה שראיתי בשני היוטיוברים הכי גדולים של "אימון על פי מחקרים" (מייק ישראטל וג'ף ניפרד), בתכלס הם יבנו תוכנית על בסיס הנחות היסוד הרגילות שהיו קיימות הרבה לפני "מחקרים" כאלה ואחרים, וכדי ליצור מצג של "קדמה" הם יפמפמו לך על העליונות של "טווח תנועה מלא" ו"מתיחה בסוף טווח התנועה" ויכריזו קבל עם ועדה שכך נראים אימוני מסת שריר מבוססי מדע, כשאר בפועל הדברים שבאמת קריטיים (משתני האימון, פוגרסיב אוברלוד וכו) הם עושים כי זה מה שעובד כבר שנים
מדוייק

@elchonon מעניין אותי מההיכרות שלך עם המתאמנים של אליהו, לרוב אלה מהליפטרים שמפתיעים בכוח שלהם, או שהם מהליפטרים השריריים יחסית?

תודה
מעניין אותי מההיכרות שלך עם המתאמנים של אליהו, לרוב אלה מהליפטרים שמפתיעים בכוח שלהם, או שהם מהליפטרים השריריים יחסית?
לא כל כך מבין את השאלה, אבל אם אתה מתכוון אם המתאמנים שלו גדולים ביחס למשקל שהם מרימים אז יש כמה וכמה (לפחות כשהייתי שם) שאם הייתי רואה אותם בחדר כושר לא הייתי מתייחס אליהם, לפחות עד שאתה רואה את המשקל שהם עושים איתו סקוואט.
בכל מקרה קח בחשבון שלא מספיק לתת תוכנית אימונים לבן אדם צריך לשכנע אותו גם לאכול🤣

לא כל כך מבין את השאלה, אבל אם אתה מתכוון אם המתאמנים שלו גדולים ביחס למשקל שהם מרימים
אם המתאמנים שלו גדולים ביחס לפאוורליפטרים שמרימים משקלים דומים, מעניין אותי אם הנפח הגדול שהוא עושה לחמישיות באמת מגדיל הרבה ביחס לפאוורליפטרים שעושים פחות סטים לפחות חזרות (גם לפחות תדירות נראה לי) עם יותר עצימות.
בכל מקרה קח בחשבון שלא מספיק לתת תוכנית אימונים לבן אדם צריך לשכנע אותו גם לאכול🤣
כמובן

• פותח/ת השרשור
אם המתאמנים שלו גדולים ביחס לפאוורליפטרים שמרימים משקלים דומים, מעניין אותי אם הנפח הגדול שהוא עושה לחמישיות באמת מגדיל הרבה ביחס לפאוורליפטרים שעושים פחות סטים לפחות חזרות (גם לפחות תדירות נראה לי) עם יותר עצימות.

כמובן

אעיר שמניסיון אישי כמי שהיה מכור לדדליפטים וסקוואט ,דדליפט וסקוואט מגדילים פלג גוף תחתון ולא עליון (אולי רק גב).
אז כשאתה שואל על גודל תתמקד באיזה פלג גוף
אם מעניין אותך פלג גוף תחתון תשאל על רגליים גדולות ביחס לנפח דדליפט סקוואט
ואם עליון תשאל על נפח לחיצות ומשיכות למינהם ביחס לגודל בעליון

• פותח/ת השרשור
אמרתי שמניסיון אישי דדליפט וסקוואט הם תרגילים שטובים לפיתוח פלג גוף תחתון, לא פלג גוף עליון - חוץ מגב שלפעמים הם תורמים לו.
כלומר דדליפט וסקוואט כבדים יעשו לך רגליים של סוס, אולי יגדילו לך את הגב, אבל לא חזה/כתפיים/ידיים

אולי יגדילו לך את הגב
התגובה שלי הייתה טיפה הומוריסטית, כי זה לא רק "גב", זה שריר מאוד גדול....
וגב בגב, תלוי איזה אזורים אני חושב שדדליפט וסקוואט מפתחים יותר את החלק האמצעי של הגב, כלומר אני לא בטוח שזה מביא שיפור בlats spread

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית