עייפות בזמן חיטוב דל פחמימה/קטוגני

תחמן

משתמש מתחיל
168
12
נק' מוניטין:
32
168
12
בן 24, שוקל 90 ק''ג 178 ס''מ
לוקח מולטי ויטמין פעם ביום
התחלתי לפני חודש חיטוב דל פחמימה במשקל של 97
בהתחלה הייתה לי שפעת קיטו ועכשיו אני פשוט מרגיש עייף ועם ערפול מוחי
ניסיתי בו זמנית להפסיק גם קפאין ואי אפשר אני לא מצליח ומזל שאני לא עובד כרגע כי הגוף שלי חלש
שגרת אימונים שלי היא בבוקר אימון אירובי שעה ובערב אימון משקולות
אני במשך חודש עוקב אחר התזונה שלי דרך האפליקציה למעקב ונראה שאני צורך מעט קלוריות
בנוסף אני יש לי בעיה שהתפרצה לאחר הפרידה הקשה מבת הזוג ומצב קשה מאוד בבית של ההורים שאני גר בו
אני קם המון המון בלילות קם משינה כול שעה שעתיים
אני לא יושן רצוף בכלל והתפרץ לי ויטיליגו ונשירה של חלק מהזקן
הרופא נתן לי סטורידים ואמר לי לשמור על רוגע נפשי

קבצים מצורפים

• Screenshot_2025-11-05-18-14-43-852_com.journable.app.jpg
    Screenshot_2025-11-05-18-14-43-852_com.journable.app.jpg
    KB 169 · צפיות: 44
  • Screenshot_2025-11-05-18-14-39-463_com.journable.app.jpg
    Screenshot_2025-11-05-18-14-39-463_com.journable.app.jpg
    KB 194 · צפיות: 41
נערך לאחרונה:
למה להתעקש לבצע קיטו/דל פחמימה עם כל מה שאתה חווה מסביב? נשמע כמו בחירה לא אידאלית בדיאטה גם אם אתה חושב שכן הייתי משנה לדיאטה רגילה עם פחמימה באותו טווח קלורי

בן 24, שוקל 90 ק''ג 178 ס''מ
התחלתי לפני חודש חיטוב דל פחמימה במשקל של 97
אתה יורד במשקל מהר מדי. ירידה של 7 קילו מ-97 היא כ-7.2% ממשל הגוף ההתחלתי. כלל אצבע טוב זה 0.5% בשבוע (ולא יותר מ-1% בשבוע).
אני במשך חודש עוקב אחר התזונה שלי דרך האפליקציה למעקב ונראה שאני צורך מעט קלוריות
אתה גם צורך מעט מדי חלבון (30-70 גרם חלבון ביום) וגם קלוריות (1000 קלוריות לגבר ששוקל 90 קילו זה תת תזונה).

שגרת אימונים שלי היא בבוקר אימון אירובי שעה ובערב אימון משקולות
כל יום? זה ה-מ-ו-ן. גם לבן אדם שמכניס מספיק קלוריות.

אני לא יושן רצוף בכלל והתפרץ לי ויטיליגו ונשירה של חלק מהזקן
לחץ פסיכולוגי, עומס יתר באימונים ותת תזונה יכולים להחמיר (ואולי גם לגרום) לסימפטומים האלה.

-----

לא הבנתי אם אתה צורך קפאין או לא. שתדע זמן מחצית חיים של קפאין הוא כ-5 שעות. זאת אומרת שאחרי 5 שעות יש חצי מהכמות עדיין בדם, אחרי 10 שעות יש רבע, 15 שעות - שמינית. תשתדל לא לקחת קפאין החל מאחר הצהריים. אולי זה יעזור.
כיוון נוסף זה הטמפרטורה שהייתה קצת גבוהה בזמן האחרון - אולי מזגן על 22-23 יעזור.

אתה מנסה לעשות יותר מדי ומהר מדי. אתה לא תגיע להצלחה בדרך הזאת.
תפסיק את הדיאטה, תעזוב את הקיטו ותתמקד לאכול מאוזן. פחמימות איכותיות, חלבון, ירקות ופירות (לא, מולטיויטמין זה לא בריאות בקופסא).
תפחית אימוני משקולות עד ל- 3-4 פעמים בשבוע. תפחית משמעותית גם באירובי.

תעשה ככה כמה שבועות ותראה אם יש שיפור בסימפטומים.

במידה וכן - כל שינוי שאתה עושה תעשה בהדרגה (גירעון קלורי \ הוספת אירובי \ שינוי רמת קפאין).
ובכל מקרה אל תחזור לגירעון המטורף שאתה נמצא בו עכשיו.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
למה להתעקש לבצע קיטו/דל פחמימה עם כל מה שאתה חווה מסביב? נשמע כמו בחירה לא אידאלית בדיאטה גם אם אתה חושב שכן הייתי משנה לדיאטה רגילה עם פחמימה באותו טווח קלורי
תאמת שאני התחלתי את זה בדיוק באמצע המשבר בחיים שלי
אני מנסה לחזור למסלול בכול המובנים
ובאמת שבתזונה הזאת אני מרגיש שבע רוב היום
אין לי פיקים של צורך במתוק ובולמוס נרגע לי
עברתי חרא עם בת זוג שנטשה אותי דווקא שהיא יודעת שהמצב נהיה קשה ואמא שלה שמסתבר דחפה אותה לעזוב אותי כי היא לא אוהבת אותי
ועוד המון בעיות בבית של ההורים .... כרגע אני מנסה לחזור למשקל תקין וגם למצוא עבודה ולעזוב את הבית של ההורים ברגע שאמא שלי תבריא כי אני חייב לתמוך בה
אני שוקל לשלב אולי טיפול פסיכולוגי קצר אולי זה יעזור לי

נערך לאחרונה:
לא ציינת את קצב הירידה במשקל, לכן קשה לדעת עד כמה הנתונים של צריכת קלוריות מדויקים.
אני מציין זאת, כי רבים מעריכים בחסך משמעותי את הצריכה הקלורית שלהם, בגלל טעויות מדידה מגוונות.

אבל בהנחה שהמספרים שלך מדויקים, אתה אוכל מעט, מעט מדי.
בהגזמה מעט מדי.

לפי הנתונים שצירפת, הצריכה שלך בשבוע האחרון בקושי עוברת 400–500 קלוריות ביום בממוצע, וזה הסבר מובהק לעייפות, ערפול מוחי וחולשה.
הגוף נמצא במצב סטרס מתמשך וחוסר חמור באנרגיה. עם אימונים כפולים ביום, אתה שורף אולי אפילו פי שישה מזה לפחות.
מצב כזה לא ניתן להחזיק לאורך זמן בלי לפגוע בשריר, הורמונים ובריאות כללית.
במלים אחרות, אתה לא בדיאטה, אתה בהרעבה.

תעלה בהדרגה את הצריכה ל-1800–2000 קלוריות ביום לפחות, עם דגש על חלבון ושומן איכותי, והפחת בעומס האימונים עד שתתייצב מבחינת הרגשה.
ותמשך אח״כ בחיטוב כשהמטרה לא לרדת יותר מ-1% משקל גוף בשבוע.
ממליץ לך לקרוא קצת מאמרים באתר לגבי איך מבצעים חיטוב - עושה רושם שחסרה לך המון אינפורמציה.

בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
רבים מעריכים בחסך משמעותי את הצריכה הקלורית שלהם, בגלל טעויות מדידה מגוונות.

בהגזמה מעט מדי.
ירידה במשקל, לכן קשה לדעת עד כמה הנתונים של צריכת קלוריות מדויקים.
אני מציין זאת, כי רבים מעריכים בחסך משמעותי את הצריכה הקלורית שלהם, בגלל טעויות מדידה מגוונות.

בהגזמה מעט מדי.

לפי הנתונים שצירפת, הצריכה של

לא ציינת את קצב הירידה במשקל, לכן קשה לדעת עד כמה הנתונים של צריכת קלוריות מדויקים.

בהגזמה מעט מדי.

לפי הנתונים שצירפת, הצריכה שלך בשבוע האחרון בקושי עוברת 400–500 קלוריות ביום בממוצע, וזה הסבר מובהק לעייפות, ערפול מוחי וחולשה.
הגוף נמצא במצב סטרס מתמשך וחוסר חמור באנרגיה. עם אימונים כפולים ביום, אתה שורף אולי אפילו פי שישה מזה לפחות.
מצב כזה לא ניתן להחזיק לאורך זמן בלי לפגוע בשריר, הורמונים ובריאות כללית.
במלים אחרות, אתה לא בדיאטה, אתה בהרעבה.

תעלה בהדרגה את הצריכה ל-1800–2000 קלוריות ביום לפחות, עם דגש על חלבון ושומן איכותי, והפחת בעומס האימונים עד שתתייצב מבחינת הרגשה.
ותמשך אח״כ בחיטוב כשהמטרה לא לרדת יותר מ-1% משקל גוף בשבוע.
ממליץ לך לקרוא קצת מאמרים באתר לגבי איך מבצעים חיטוב - עושה רושם שחסרה לך המון אינפורמציה.

בהצלחה!
קשה לי לעמוד את קצב הירידה כי יש המון נוזלים שהגוף מאבד כחלק מתזונה קיטוגנית (איבוד גליקוגן )
כך שאני כבר בנמצא בקרוב בחודש השני ומעכשיו אני מתחיל לעקוב יותר על שינוי המשקל
לגבי הצריכה המעוטה של הקלוריות זה בגלל איבוד תחושת רעב עקב התזונה שממש עוזרת לי לא להרגיש רעב; דיכאון מפרידה מבת הזוג, פיטרו אותי מעבודה גילו לאמא שלי את המחלה בראש..... בקיצור מצב נפשי זוועה בשילוב קשיים חברתיים .....
לגבי האימונים החלטתי להוריד את המשקלים קצת לבינתיים לתת לגוף להירגע
היום אני כנראה יצא חד פעמי מתזונה הקטוגנית בגלל יציאה לדייט אולי קצת פחמימות יעזרו לי?
אני מנסה לעלות את היחס חלבון ושומן בתזונה בלי לסטות יותר מידי כי אין לי מד משקל והורים שלי רבו איתי פעם ששקלתי את האוכל אז אני מנסה בכול דרך למדוד ולהימנע מסטייה לכול כיוון

קבצים מצורפים

• Screenshot_2025-11-05-19-03-02-901_com.journable.app-edit.jpg
    Screenshot_2025-11-05-19-03-02-901_com.journable.app-edit.jpg
    KB 103.1 · צפיות: 27
שמע.
במימדי הגוף שלך אתה בקלות שורף 2400-2600 קלוריות ביום. יכול להיות גם שיותר בגלל הפעילות.
כרגע אתה אוכל הרבה פחות מזה, ולכן הגוף שלך קורס.

אולי כדאי שתעלה לצריכה של 2300–2500 קלוריות ליום פשוט כדי לא להרוס את עצמך.
תתמקד בחלבון גבוה, שומן מתון, ופחמימות מורכבות - לא בקטוגנית.
הגוף שלך עכשיו חייב דלק למוח, לשינה, ולמערכת העצבים.

תפחית עומס באימונים, תשמור על שגרה קלה יותר ותדאג לישון.
קודם תייצב את הגוף והנפש, אחר כך תתעסק בחיטוב.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
שמע.
במימדי הגוף שלך אתה בקלות שורף 2400-2600 קלוריות ביום. יכול להיות גם שיותר בגלל הפעילות.
כרגע אתה אוכל הרבה פחות מזה, ולכן הגוף שלך קורס.

אולי כדאי שתעלה לצריכה של 2300–2500 קלוריות ליום פשוט כדי לא להרוס את עצמך.
תתמקד בחלבון גבוה, שומן מתון, ופחמימות מורכבות - לא בקטוגנית.
הגוף שלך עכשיו חייב דלק למוח, לשינה, ולמערכת העצבים.

תפחית עומס באימונים, תשמור על שגרה קלה יותר ותדאג לישון.
קודם תייצב את הגוף והנפש, אחר כך תתעסק בחיטוב.
אני מעלה את הקלוריות בהדרגה
2500 זה הניטרלי שלי אז פחות.. אני מכון להמשיך לרדת במשקל
אני שם דגש על יותר חלבון שומן
מבחינת אימונים הורדתי במשקלים זמני עד שהגוף יתאושש
נפשית אני מקווה שזה יעבור לי תקופה מבלבלת וקשה בחיים כולכך המון דברים נוראים קרו אחד אחרי השני
אני מנסה גם לשקם את הנפש שלי

• פותח/ת השרשור
לא ראיתי אם אסור להקפיץ לאחר כמה ימים בחוקי הפורום אז סליחה מראש !
עבר כמה ימים עליתי את הקלוריות והגוף שלי תקוע על אותו משקל ונראה שאני עולה במשקל(אולי בגלל העצירות?)
הורדתי משקלים בחדר כושר זמנית
לכול מקרה אני מתלבט האם לבצע העמסת פחמימות כי אני עדיין מרגיש חלש
בדקתי רמות סוכר ואני עומד על 63
מד קיטונים אין לי
סהכ אני מרגיש תמיד שבע בתזונה הזאת אבל זה מוביל אותי לחוסרים בערכים תזונתיים

אני מעלה את הקלוריות בהדרגה
מה זה בהדרגה? ולמה בהדרגה בכלל? גבר במשקל 90+ פעיל שמתאמן פעמיים ביום וצורך 1000 קלוריות זה שיגעון.

מבחינת אימונים הורדתי במשקלים זמני עד שהגוף יתאושש
לא בטוח שזה זמני. עם הקצב ירידה במשקל שלך אתה מאבד שריר. לבנות שריר מחדש יכול לקחת שנים.

מד קיטונים אין לי
עזוב אותך מהקיטו

3 אפשרויות:
1. לעבור לניטרלי, לטפל בעצמך ולתת לגוף להתאושש כמו שאתה מרגיש שאתה צריך. ובהמשך לחזור לחיטוב.
2. להמשיך בחיטוב אבל גירעון קל של כ- 500 קלוריות ביום. איזון בין ירידה מתונה באחוזי שומן תוך כדי שימור שריר לבין מינימום תופעות לוואי מהדיאטה (אם בכלל).
3. להמשיך עם גרעון מטורף שיגרום לך לרדת מהר במשקל, אבל על הדרך אתה תיחלש, תיאבד שריר, כנראה תיפצע ותחווה את שאר השפעות הלוואי שאתה מתאר.

• פותח/ת השרשור
מה זה בהדרגה? ולמה בהדרגה בכלל? גבר במשקל 90+ פעיל שמתאמן פעמיים ביום וצורך 1000 קלוריות זה שיגעון.

לא בטוח שזה זמני. עם הקצב ירידה במשקל שלך אתה מאבד שריר. לבנות שריר מחדש יכול לקחת שנים.

עזוב אותך מהקיטו

3 אפשרויות:
1. לעבור לניטרלי, לטפל בעצמך ולתת לגוף להתאושש כמו שאתה מרגיש שאתה צריך. ובהמשך לחזור לחיטוב.
2. להמשיך בחיטוב אבל גירעון קל של כ- 500 קלוריות ביום. איזון בין ירידה מתונה באחוזי שומן תוך כדי שימור שריר לבין מינימום תופעות לוואי מהדיאטה (אם בכלל).
3. להמשיך עם גרעון מטורף שיגרום לך לרדת מהר במשקל, אבל על הדרך אתה תיחלש, תיאבד שריר, כנראה תיפצע ותחווה את שאר השפעות הלוואי שאתה מתאר.
אני מעלה בהדרגה כי תמיד יש סטייה בחישוב ואני מפחד להגיע בטעות לניטרלי/ עודף קל
בגלל זה אני מנסה לדייק כמה שאפשר את החישוב של הקלוריות .
אני ימשיך בחיטוב קל
הבעיה היא שאני סובל ממנה היא נטייה לבולמוס בתזונה עם פחמימות וכנגד בתזונה דלת פחמימות (קיטו וכדומה) שאני סובל מבחילות וגם די מהר נשבר לי מהתזונה הזאת
היום אני יצרך פחמימות ואני ינסה לחזור מחר לדל פחמימה כי יש לי כבר בחילה מבשר וחביתה
אם זה לא הולך אני ינסה לחשוב איך אני משלב תפריט עם פחמימות ולשמור על הקלוריות כ1500+-
וערכי חלבון גבוהים

נערך לאחרונה:
מן הסתם שאתה תרגיש ככה אתה אוכל מתחת ל1500 קלוריות לפעמים גם מתחת לאלף
אתה אוכל כמו דוגמנית של ויקטוריה סיקרט

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית