הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שימוש בתרגילי isometrics בשביל טנדיניטיס ואימונים כרגיל

shalomleculam

משתמש מתחיל
120
17
נק' מוניטין:
12
120
17
יש לי טנדיניטיס (הבחנה עצמית) בגיד הפטלה בערך, לא חמור. עד כמה שימוש בתרגילי isometrics יעיל בשביל החלמה מהירה יותר?
ראיתי שהקונצנזוס היום הוא שלא מפסיקים להתאמן, אלא ממשיכים להתאמן כרגיל ועושים תרגילי isometrics פעמיים ביום, שאחד מהם לפני אימון גוף תחתון.
ההיגיון מאחורי זה שהגיד פשוט לא חזק מספיק ולכן יש כאב, ולכן צריך דווקא להמשיך להתאמן כרגיל כדי להתחזק.

מה דעתכם?

חסר מידע בסיסי בפוסט:
גיל, גובה, משקל, אחוז שומן? (או לפחות האם אתה בעודף משקל משמעותי)
מתי זה התחיל? שינית משהו משמעותי באימונים בתקופה לפני? (לדוגמא הוספת יותר ריצות?)
כאב במנוחה? כאב בתרגילים? איזה תרגילים? באיזה שלב בתרגיל?

יש לי טנדיניטיס (הבחנה עצמית) בגיד הפטלה
סיומת יטיס מצביעה על תהליך דלקתי, מהתיאור נראה שאתה מתאר tendinopathy שזה מונח שמתאר פציעה יותר כרונית.

ראיתי שהקונצנזוס היום הוא שלא מפסיקים להתאמן, אלא ממשיכים להתאמן כרגיל ועושים תרגילי isometrics פעמיים ביום, שאחד מהם לפני אימון גוף תחתון.
אם האבחנה שלך נכונה, יותר סביר שזה קשור לריצה (הגדלת מרחק ותדירות ריצה מהר מדי) או אופניים (כנ"ל), ופחות כתוצאה מאימוני התנגדות סטנדרטיים. אם זה נכון, הייתי מפסיק עם הפעילות שגרמה לזה זמנית. ומפעיל פרוטוקול פציעות - בהתחלה isometrics ובהמשך eccentrics. תעיף מבט ב- The Eccentric Exercise Protocol for Chronic Patellar Tendinopathy

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית