תוכנית העברת לחיצות לטקסס מת'וד

• פותח/ת השרשור 12344
  • פורסם בתאריך

12344

משתמש משקיע
3,703
69
נק' מוניטין:
2,210
3,703
69
מה אתם חושבים על התכנון? יש לי להוסיף עוד קצת לסקוואט והדדליפט לפני שאני עובר לטקסס מת'וד קומפלט.

ראשון

סקוואט 3X5, פרס 1X5, בנץ' 5X5, מתח 3X5
--------------------------------------
שלישי

פרונט סקוואט פירמידה, פרס 3X3, דדליפט 1X5
-------------------------------------
חמישי

סקוואט 3X5, בנץ' 1X5, מתח 3X5

יש הצעות לשיפור? בפרס בעצימות הוא כדי להתקדם בשתי הלחיצות, אין עוד מקום להכניס אותו חוץ מבשלישי כשבאים אחרי 5X5 בנץ' ולכן אני מעדיף לעשות סט אחד לפני הנפח בבנץ', לא נראה לי שתהיה לו השפעה גדולה מדיי עליו.

שאמרת שלעבוד לRM1 לא מעלה את העצימות בשום צורה

זה לא מה שאמרתי. אמרתי שזו לא דרך טובה ליצור מספיק עומס כדי להתקדם עבור מתאמנים מתקדמים, אחרת ככה היו עובדים פאוורליפטרים. מה שקורה בפועל, שכל מי שלא ב-WS, בעיקר עושה מניפולציות של נפח ותדירות, כי זה כל מה שנשאר לעשות.

לא ממש, רק במאדקאו הוא מחולק אחרת. זה גם תלוי הכל מאיזו עצימות אתה מתחיל להחשיב את הנפח. אני לא אחשיב סטים של 60 קילו למשל.

אני מחשיב הכל.
יכול להיות שאנחנו סופרים נפח באופן שונה, הדרך שלי לחשב את הנפח זה סך המשקל שהזזתי באימון לתרגיל מסויים.
זה לא הדרך הכי טובה, אבל אם יש לך שיטה יותר טובה, אני אשמח שתמליץ.

זה לא מה שאמרתי. אמרתי שזו לא דרך טובה ליצור מספיק עומס כדי להתקדם עבור מתאמנים מתקדמים, אחרת ככה היו עובדים פאוורליפטרים. מה שקורה בפועל, שכל מי שלא ב-WS, בעיקר עושה מניפולציות של נפח ותדירות, כי זה כל מה שנשאר לעשות.

סבבה, אני לא מתווכח איתך על זה.
אבל עובדה שהבאת את WS.

אני מחשיב הכל.
יכול להיות שאנחנו סופרים נפח באופן שונה, הדרך שלי לחשב את הנפח זה סך המשקל שהזזתי באימון לתרגיל מסויים.
זה לא הדרך הכי טובה, אבל אם יש לך שיטה יותר טובה, אני אשמח שתמליץ.

בדרך כלל סופרים החל מעצימות מסויימת. אני בחיים לא אספור נפח מתחת ל 60%, וגם רוב הזמן לא אספור מתחת ל 70%.

הנפח על הנייר במדקאו יותר גדול מהנפח בטקסס (בדי הרבה)
רק שלדעתי הנפח במדקאו מחולק יותר חכם ככה שאתה כל אימון גם עובד עצים
ולרוב המתאמנים פה זה יותר חשוב (לעבוד עצים כל אימון)
אני חושב שזה מה שדאוס מתכוון

לא ממש. במאדקאו יש 8-10 סטים של 5, ובקטסס יש 5 (בתבנית הסטנדרטית).

איזה 8 סטים, מחשיבים רק מעל 70% .
ושים לב שבתוכנית הוא נותן לך לבחור את העומס היחסי(בטבלה אתה בוחר באחוזים את קפיצות שלך שההמלצה היא 10-15% כמו שאתה יודע).

אני באמת לא מבין איך אפשר לטעון שמדקאו היא תוכנית עם הרבה נפח, זה נשמע כאילו בכלל לא עשיתם אותה.

בפורום בכלל התחילו לעשות אותה לחיטוב כי אפשר להתאושש מהנפח היחסי נמוך.

כי יש לך נפח פעמיים בשבוע. אם מחשיבים רק סטים של 70 ומעלה זה עדיין נותן לך 8 סטים. ההבדל הוא שרובם יותר קלים, לעומת טקסס מת'וד ששם כל הסטים אקרוס. בגלל זה גם אנשים מעדיפים מאדקאו.

כי יש לך נפח פעמיים בשבוע. אם מחשיבים רק סטים של 70 ומעלה זה עדיין נותן לך 8 סטים. ההבדל הוא שרובם יותר קלים, לעומת טקסס מת'וד ששם כל הסטים אקרוס. בגלל זה גם אנשים מעדיפים מאדקאו.

עזוב זה ויכוח שהפך לדיון מתמטי, אתה רוצה להביא מחשבון ונסגור עניין.
אני הראיתי לך את ההבדל אצלי, ככה זה אמור להראות אצל בן אדם בסוף התוכנית.
כשעברתי לטקסס הנפח עלה זו עובדה.

אתה יכול להגיד שאני עשיתי שינויים, אבל אני חושב שאילו השינויים הנדרשים להמשיך להתקדם.

איך אתה מחשבים נפח? פשוט לוקחים את חזרות*סטים מעל משקל מסויים? אתם לא מתחשבים במשקל בכל סט?

בעיקרון נפח זה כמות המשקל שאתה מזיז באימון כמו שעידן אמר, אבל משקלים בעצימות נמוכה אין שום טעם להחשיב.

אני בקטע הזה יותר מתייחס למטרה(ברמה שלי רק באימון נפח, ולא שבועית).
כלומר לסגור מספר חזרות עם משקל מסויים. לדוגמא 24 חזרות עם X קילו.

האם הקפיצות של מדקאו יכולות להיות ב 5 קילו כל פעם? או שזה מעט מדי? (למשל 40,45,50,55,60)
או, שקפיצות של 10 הכי מומלץ? (למרות שאתה מתחיל ממש נמוך, 20,30,40,50,60)

• פותח/ת השרשור
האם הקפיצות של מדקאו יכולות להיות ב 5 קילו כל פעם? או שזה מעט מדי? (למשל 40,45,50,55,60)
או, שקפיצות של 10 הכי מומלץ? (למרות שאתה מתחיל ממש נמוך, 20,30,40,50,60)

זה אמור להיות באחוזים, 10-15% מה שאומר שקפיצות של 7.5 יכולות להיות סבירות.

זה אמור להיות באחוזים, 10-15% מה שאומר שקפיצות של 7.5 יכולות להיות סבירות.
לפי מה שראתי, למעשה האחוזים צריכים להיות בקפיצה של 10-15% מהסט הכבד. במקרה שלי, בתור התחלה הסט הכבד הוא 60, אז ז"א 6 קילו עליה בכל סט. אז בעצם 5 קילו זה בסדר (כי אין חצי קילו אצלי במכון), למרות שזה נשמע מאוד קטן

לפי מה שראתי, למעשה האחוזים צריכים להיות בקפיצה של 10-15% מהסט הכבד. במקרה שלי, בתור התחלה הסט הכבד הוא 60, אז ז"א 6 קילו עליה בכל סט. אז בעצם 5 קילו זה בסדר (כי אין חצי קילו אצלי במכון), למרות שזה נשמע מאוד קטן

תראה איך הולך לך, לדעתי ככל שתתקדם תצטרך להגדיל את הקפיצות.
שאני התחלתי את התוכנית עשיתי קפיצות מאוד קטנות, לאט לאט אתה תראה שזה מעייף אותך
ויכול אפילו לגרום לך להיכשל, ואז תגדיל תמרווחים.

תזכור שהנפח אמור לעזור לך להתקדם, ואם אתה לא מתקדם בגללו, אז אין בעיה להוריד אותו.

אומנם לא ניסיתי את מדקאו, אבל מנסיוני המעבר מSS לטקסס הוא שואה, אני חושב במבט לאחור שאולי מדקאו הייתה באמת עדיפה יותר. אקרוסים של 5X5 בסקוואט הם שואה, ומעבר חד מאוד (בניגוד ללחיצות שזה דווקא לא היה רע בכלל).

עידן אתה מדבר או רומז למצב בו הנפח יותר מדי גדול שזה מוביל לתשישות, ויהיו תוצאות יותר טובות עם הפחתה מסויימת. זה לא המצב של הPlateou הרגיל שאנחנו מתייחסים אליו.

עידן אתה מדבר או רומז למצב בו הנפח יותר מדי גדול שזה מוביל לתשישות, ויהיו תוצאות יותר טובות עם הפחתה מסויימת. זה לא המצב של הPlateou הרגיל שאנחנו מתייחסים אליו.

זה המצב שבדרך כלל מגיעים.
אתה יכול לשאול כל בן אדם שעשה מדקאו, בדרך כלל יורדים תרגילי העזר.
ואחרי זה מורידים את הנפח.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית