הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ נדודי שינה ופתרונות

nadavr1234

משתמש קבוע
1,376
19
נק' מוניטין:
1,561
1,376
19
מאז שהתחיל החופש הגדול תוקפים אותי נדודי שינה ואני נרדם בשעות הבוקר המוקדמות וכשאני חושב על זה שוב גם בזמן בית הספר היו לי בעיות שינה ולא הצלחתי לישון מאוחר יותר מ2 בבוקר כל יום,ד"א כתיבת ההודעה הזאת נכתבת כשאני 25 שעות ער ואני מוכרח לציין שאני לא מרגיש עייפות בכלל.
חשבתי שזה השעון הביולוגי שלי שנדפק בגלל החופש(מה שישמע לכל אחד הגיוני) אבל ניסיתי לטפל בזה בכך שהתעוררתי מוקדם יום אחד בו ישנתי 7 שעות בלילה קמתי בלית ברירה בגלל בגרות,עשיתי אותה,ראיתי קצת טלויזיה ומ4 וחצי אחה"צ עד 11 בלילה הייתי בחוץ.
עשיתי בזמן הזה אימון סקוואט,פרס ומתח וטקס של אחי.
באותו יום הייתי הרוג מהאימון אבל כשהגיע הזמן לישון- 12:00-01:00 בלילה לא הצלחתי להירדם ומשכתי את זה ל5 בבוקר עד שלפתע התעייפתי וקרסתי.
בגלל הדיאטה הדלה בפחמימות וחוסר בשעות שינה יצאתי על ההורים שלי בגלל שהם לא מוכנים לשמוע על ללכת לרופא ולקבל כדורי שינה בטענה שאני צעיר וזה יכול להזיק לי.
הצעתי בטענת נגד שקראתי שמולטי וויטמין ומגנזיום יכולים לעזור לי בבעיה אבל גם את זה הם לא מוכנים לשמוע כיוון שלטענתם וויטמינים אני יכול לקבל מהירקות(מה שאני לא אוכל).
אשמח להמלצות לשמות של כדורים ללא מרשם/עם מרשם/טיעונים משכנעים יותר מ"זה ממש כמו לאכול המון פירות וירקות" כדי לקנות מולטי.
ואם אפשר לדעת למה מתנגדים לכדורי שינה כמו מלטונין וכו'..יש להם השפעה כלשהי על הכבד ובכלל על הגוף?

נערך לאחרונה:
לך תעשה בדיקות דם. אולי אתה מגזים עם הדיאטה שלך. יש משפט סיני חכם. "חוסר דם לא נירדם"
ואם זה לא הכיוון לפחות תישלול את זה.

ולילה טוב אחי!!😃

איך נראה שבוע שלך מבחינת שינה?

תיהיה כנה.

יום ראשון אתה מנסה לישון בשעה 12
יום שני אתה רואה סרט עד שעה 3
יום שלישי אתה יוצא וחוזר ממש מאוחר
יום רביעי אתה שוב מנסה לישון מוקדם?

קיצר אין לך מסגרת כל יום אתה ישן בשעה אחרת?

אתה שותה קפה או לוקח קפאין בטבליות? ואם אתה בדיאטה ולא אוכל ירקות, תהיה בטוח שחסרים לך ויטמינים ומינרלים, תלך לרופא המשפחה עם אמא שלך תגיד שאתה לא סובל ירקות ופירות ואתה רוצה מולטיויטמין (אל תקנה מה שמביאים לך) ואז תזמין אחד נורמאלי מויטה קוסט או משהו כזה.

• פותח/ת השרשור
אני שותה קפה רק כשאני צריך להתעורר לבגרויות או דברים כאלה.מה שאין לי עד ה14.7..
לתאר לך את השבוע שלי יהיה קשה כי אני ממש לא זוכר.אבל הבעיה היא לא בהרגלי השינה שלי.
חשבתי על זה גם ומאז שהתחלתי את הדיאטה לא ירדתי המון במשקל אבל סימני המתיחה שלי נעשו גרועים יותר.
יכול להיות שזה כתוצאה מחוסר וויטמינים בגוף. אני לא ילך לרופא המשפחה שיגיד לי לקנות מולטי וויטמין אני פשוט אשכנע אותם.
ושמתי לב שלא דיברתם על טיפול תרופתי לנדודי שינה.מה הבעיה איתם?

בעיות שינה בבית ספר את זה לכולם יש
"היה" לי חבר שהיה אולי קצת יותר גרוע ממך והיה משלים שעות בבצפר..חח איזה מסטול הבנאדם, כולנו תמיד צחקנו איתו על זה וכמה מורות חשבו שהוא מתמסטל ולוקח דברים (אחת המורות אפילו הייתה צועקת עליו כל פעם שהוא נרדם)
בכול מקרה, הרגלי שינה, וזה לוקח זמן, אתה לא יכול בין לילה לישון ב12, אבל תרגיל את עצמך לקום תמיד בשעה מוקדמת (8-9) ותראה שתצטרך את השינה בשעות היותר מוקדמות של הלילה
ד"א, גם דברים כמו טלוויזיה ומחשב שגורמים לעירנות ולחץ יכולים לגמור לך את השינה

ד"א יש בפייסבוק איזה קבוצה כזאת (שעושים LIKE) שהביאה קישור לאתר שהיה בו הסברים מפורטים איך לפתור את בעיית נדודי השינה.

• פותח/ת השרשור
כן הצטרפתי אליה וזה די חרטא ומטומטם.
החלטתי לקנות מולטי וויטמין,נשכנע כבר את ההורים.
אני אשמח להמלצה על אחד שמרכז לי את כל הדברים בכדור אחד ושאני לא יצטרך לקנות עוד מגנזיום ואבץ אנערף..
ובכיתה ט' ישנתי קבוע בשיעורי היסטוריה ואזרחות על הספר והמורים היו מסתלבטים עלי עם התלמידים.
השנה אני פחות ישן בשיעורים כי היו בגרויות אבל המערכת שלי מסודרת לי ככה שאני יכול לקום מאוחר אז לא הייתה לי את הבעיה הזאת השנה בבצפר.

בתור אחד שהיה לו דבר דומה,כך מלטונין כל יום בשעה 10 מתי שתהיה מוכן לישון ותישן,אל תתעורר בבוקר אחרי 9-10 ותוך כמה חודשים תראה שיפור,אחרי שאתה רואה שזה עוזר תעשה יום כן יום לא,יום כן יומיים לא עד שתגיע ל3 ולאט לאט תפסיק,אם אתה לא מצליח להירדם אתה יכול לקחת.
בתור אחד שצרך מלטונין המון זמן עם המלצת רפוא החיים שלי השתפרו ואין תופעות לוואי.

• פותח/ת השרשור
כנראה לא קראת טוב את ההודעה שלי.
ההורים שלי מתנגדים לתרופות לשינה. אולי אני אקח קצת מסבתא שלי כדי לסדר את השעון הביולוגי ולראות אם זו הבעיה.
בכל מקרה אני אקנה מולטי וויטמין בגלל חוסר בצריכת ירקות ופירות ונראה איך הדברים יסתדרו..

ההורים שלי מתנגדים לתרופות לשינה. אולי אני אקח קצת מסבתא שלי כדי לסדר את השעון הביולוגי ולראות אם זו הבעיה.
בכל מקרה אני אקנה מולטי וויטמין בגלל חוסר בצריכת ירקות ופירות ונראה איך הדברים יסתדרו..
אל תקח מסבתא שלך,אני בטוח שהיא לא צורכת מלטונין,רופאת המשפחה לא נתנה לי את זה והיא אמרה שאני צריך מלטונין.
תזמין מחו''ל זה ממש זול

זה לא תרופת שינה במובן הרגיל של המילה.. זה הורמון טבעי
תגיד להורים שלך את המילה "טבעי" והם כבר יסכימו ✌️

אתה התחמקת מהשאלה שלי.
סדר יום, ושגרה בהחלט יכולה לעזור פה. אני לא דורש ממך לענות לי או משהו כזה, אבל תחשוב עם עצמך עם סדר היום שלך (או לחילופין, חוסר בסדר יום) מאפשר שינה תקינה.
שינה עם טלויזיה, אור, קור, חום, חושך, גם משפיעה בצורה כלשהיא.

בקשר לתרופות.
עם כל הכבוד, לא הייתי יותר מדי סומך על אמרות כמו "כן אין בעיה עם תרופות".
תרופה זה עדיין תרופה, זה לא סוכריה. יש הרבה סוגים.
אתה יכול לקחת טיפות של פרחי באך, ואתה יכול גם לקחת ווליום. יש הבדל בין הדברים השונים, בין אם זה טבעי או לא. תתייעץ עם רופא לפני זה. אתה לא חייב להסכים איתו, בסופו של דבר זה גוף שלך אבל בשביל זה יש רופאים, להתייעץ איתם.

• פותח/ת השרשור
יש לי בעייה שאני ישן עם טלויזיה ומחשב..יכול להיות שזה קצת משפיע..
אני מנסה לתקן את זה בלי תרופות ורק תיסוף מולטי וויטמין.. נראה מה יהיה.
אני מחר קם מאוד מוקדם ויוצא לטיול לטבע קצת עם חברים,על האש וכו'..אני בטוח אהיה עייף וישתדל לא לישון עד 12.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית