הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון היפרטרופיה משמעותית? איפה?

אני אחפש את זה כשאני אהיה באוניברסיטה, אבל כדי להקל עליך את הרעיון המהפכני הזה, חשוב על הרכיבים המיופיבריליים עצמם (ממה הם בנויים), ועל כך שיש להם פחות פוטנציאל ליצור היפרטרופיה משמעותית מאשר סרקופלזמית.

וריפטו אומר שהכי טוב לעשות סטים של 5 חזרות, אז מי צודק?

למי אכפת?

לא באתי להגיד מה נכון ומה לא. MOO התייחס לצורת האימונים הזו כאבסורדית, אז הבאתי דוגמה לאדם מוכר מהתחום שהתאמן ככה ובדיוק מהסיבות האלה. זה הכל - אני לא טוען שום דבר.

ריפטו מאמן, הוא PL שסיפר ביוטיוב מה שהוא עושה.
כנראה שאכפת לאנשים, כי אחרת לא היה פורומים בנושא.

אתה אף פעם לא טוען שום דבר, אז בכלל למה אתה מגיב?
רן מכיר מספיק מתאמנים שעושים דברים מוזרים.

אגב אתה מתאמן בכלל?

ריפטו מאמן, הוא PL שסיפר ביוטיוב מה שהוא עושה.
כנראה שאכפת לאנשים, כי אחרת לא היה פורומים בנושא.

אתה אף פעם לא טוען שום דבר, אז בכלל למה אתה מגיב?
רן מכיר מספיק מתאמנים שעושים דברים מוזרים.

אגב אתה מתאמן בכלל?

הסרטון ביוטיוב, הראיון הוא בכלל קטע ששודר באליפות הזו שהוא שבר בה צלע בסקוואט עד כמה שזכור לי. הכוונה של ה"למי אכפת" באה להראות שלא על זה אני מדבר, אמנם יכול להיות שקצת הקצנתי את זה.

לא נכון. כאן ספציפית לא טענתי שום דבר כי אני יודע שאין לי מספיק הבנה, ידע או ניסיון בנושא לעומת אנשים אחרים כאן. את מי רן מכיר אני מן הסתם לא יודע כי אני לא מכיר את רן.

וכן אני מתאמן, אני לא רואה איך זה רלוונטי בכלל.

הסרטון ביוטיוב, הראיון הוא בכלל קטע ששודר באליפות הזו שהוא שבר בה צלע בסקוואט עד כמה שזכור לי. הכוונה של ה"למי אכפת" באה להראות שלא על זה אני מדבר, אמנם יכול להיות שקצת הקצנתי את זה.

לא נכון. כאן ספציפית לא טענתי שום דבר כי אני יודע שאין לי מספיק הבנה, ידע או ניסיון בנושא לעומת אנשים אחרים כאן. את מי רן מכיר אני מן הסתם לא יודע כי אני לא מכיר את רן.

וכן אני מתאמן, אני לא רואה איך זה רלוונטי בכלל.

כי אתה נשמע לי כמו אחד שלא מתאמן, רק מציין עובדות.
ואין בעיה לטעון דברים בלי קשר לידע שלך.

אה וכי מההודעות שלך אתה נשמע כאחד שלא מתאמן, או שזה נשמע ככה רק כי אתה מנסה להטריל וגם זה בסדר.

כי אתה נשמע לי כמו אחד שלא מתאמן, רק מציין עובדות.
ואין בעיה לטעון דברים בלי קשר לידע שלך.

אה וכי מההודעות שלך אתה נשמע כאחד שלא מתאמן, או שזה נשמע ככה רק כי אתה מנסה להטריל וגם זה בסדר.

איך נשמע בן אדם שכן מתאמן? 😳

אגב, חיים, לא זכור לי שאתה מציג רפרנס מספר פיזיולוגיה על כל טענה שאתה משמיע. אתה בעיקר ממחזר דברים שאחרים אומרים. מוסר כפול?

אגב, חיים, לא זכור לי שאתה מציג רפרנס מספר פיזיולוגיה על כל טענה שאתה משמיע. אתה בעיקר ממחזר דברים שאחרים אומרים. מוסר כפול?

חזרת בשביל זה? זה באמת מחמיא לי.
בכל אופן, אני לא שולח אנשים לחפש הוכחות לטענות שאני טוען בספרי פיזיולוגיה, ואם תעבור על הפורום תראה שאני אפילו מביא ציטוטים כשאני רוצה להצביע על משהו שהוא לא בגדר common knowledge. אתה, לעומת זאת, הפנית מישהו לחפש בספר פיזיולוגיה הוכחה למה שאתה עצמך טענת. מאחר שאתה בעצמך מודה שגם אתה ממחזר כאן דברים שאחרים אומרים ("... טענה שכנראה כל הפורום כאן מסכים איתה, ומסכימים איתה, ככל שאני זוכר, WESTSIDE BARBELL, ריפטו, לייל מקדונלד ועוד רבים וטובים, אבל אתה נתפס על הנקודה הספציפית הזאת, כאילו שזה משנה") לא תהיה לך בעיה ללכת ולהביא לה רפרנס מדויק.
אז קדימה, שנס מותניים ולעבודה! אני מחכה לרפרנס, זה מבחינתי חובות לראק כמו כל דבר אחר.

מה כל כך נעלבת? אתה כבר עמוד שלם מנסה לצאת נגדו, תעמוד מאחורי המילים הברורות שלך, או שתגיד שאין לך את הרפרנסים אבל די לבכות.

YaniB, מי שמעלה טענות מטופשות זה אתה. אם אתה חושב שלמיופיברלות יש פוטנציאל גדילה קטן יותר מהרכיבים הסרקופלזמים אתה טועה, הסוג המיופיברלי של ההיפרטרופיה הוא בכל מקרה זה שאחראי ל80% ~ מההיפרטרופיה כך או כך. שלא נדבר על זה ש5 חזרות מעורר כמות יפה של גדילה סרקופלזמית, אי אפשר להפריד ממש בין השתיים.

YaniB, מי שמעלה טענות מטופשות זה אתה. אם אתה חושב שלמיופיברלות יש פוטנציאל גדילה קטן יותר מהרכיבים הסרקופלזמים אתה טועה, הסוג המיופיברלי של ההיפרטרופיה הוא בכל מקרה זה שאחראי ל80% ~ מההיפרטרופיה כך או כך. שלא נדבר על זה ש5 חזרות מעורר כמות יפה של גדילה סרקופלזמית, אי אפשר להפריד ממש בין השתיים.

תגיד יש לך מידע בעברית שיכול להסביר ביותר הרחבה על היפרטרופיה סרקופלזמית ומיופיברלית?

תגיד יש לך מידע בעברית שיכול להסביר ביותר הרחבה על היפרטרופיה סרקופלזמית ומיופיברלית?
בעברית כל מה שעולה לי בראש זה סיכום נעוץ של Gal.t מהפורום השני. מן הסתם לא לעניין להביא את זה לפה אבל תציץ אם זה מעניין אותך. באנגלית יש לך את הספרים של ריפ, אם אני לא טועה הוא מרחיב על זה הכי הרבה בPP

בעברית כל מה שעולה לי בראש זה סיכום נעוץ של Gal.t מהפורום השני. מן הסתם לא לעניין להביא את זה לפה אבל תציץ אם זה מעניין אותך. באנגלית יש לך את הספרים של ריפ, אם אני לא טועה הוא מרחיב על זה הכי הרבה בPP

כן אתה צודק, קראתי את המאמר שהוא רשם מזמן.

בקשר לPP, באיזה עמוד הוא כותב על זה?

כן אתה צודק, קראתי את המאמר שהוא רשם מזמן.

בקשר לPP, באיזה עמוד הוא כותב על זה?

מתוך PPST, מהדורה 2, עמוד 87:

One of t h e results most closely associated with weight
training is an increase in muscle size. This phenomenon, hypertrophy, is the result of increased protein synthesis and decreased protein degradation, which leads to an increased accumulation of proteins w i t h i n the muscle cell.
There are two basic types of hypertrophy. In myofibrillar hypertrophy, more actin, myosin, and other associated proteins are added to those already existing in the cell. More contractile elements within the cell mean more actin/myosin interactions and more force production. This type of hypertrophy is typical of low repetition,
high-intensity training. It adds less mass but produces greater increases in the force generated per unit area of muscle than the second type of hypertrophy, sarcoplasmic
hypertrophy. In sarcoplasmic hypertrophy there are more cytoplasmic and metabolic substrate accumulations than in myofibrillar hypertrophy. Lower-intensity, high-volume training produces a significant addition of myofibrillar elements
but less than that added by high-intensity, lower-volume work.

אשיב בקצרה לכל החבר'ה כאן שלא יודעים (ובעיקר לא רוצים) לקרוא כמו שצריך:

חיים, המשועמם הראשי:
א. אני שלחתי את הבחור לחפש, מהסיבה הפשוטה שאין לי כוח לגבות את כל מה שאני אומר, במיוחד שזה דבר שהמון אנשים (וגם כאלה שמתמצאים בפיזיולוגיה) טוענים (שאם עובדים המון זמן ב-5 חזרות = צוברים כוח, ואז עוברים ל-12 חזרות - תהיה היפרטרופיה מאוד משמעותית בטווח הקצר).

אם הבחור כ"כ מתעניין בנושא, ואני בהחלט רואה את עצמי כמבין בנושא בכמה דרגות יותר ממך או מכל מי שכותב כאן (חוץ מכמה כותבים ספציפיים שאני לא יודע אם הם פעילים - למשל ברק), אז שיחפש על זה. אני זוכר שקראתי את זה שם, ולא ממש חשוב לי להוכיח לך. עם זאת, מכיוון שאמרתי שאני אתן את הרפרנס, אני אעשה זאת - לכשאבקר באוניברסיטה, אבל בשל היעדר במועדי ב' והעובדה ששנה ד' של לימודי הרפואה תתחיל (אם אני לא טועה) ב-17.10, זה ייקח קצת זמן. עד אז אתה יכול להאמין, או לא, זה באמת לא מעניין אותי.

ב. זה דווקא מאוד COMMON KNOWLEDGE, אבל כנראה פספסת את זה בגלל הנטייה שלך להתווכח. אפילו לא יצאת נגד הטענה שלי שהרבה טוענים ככה, כלומר אתה מקבל את הרעיון, אבל ניסחת את הדברים שלך כך שתוכל להמשיך לריב עוד.

ג. זה שאחרים מסכימים איתי, לא אומר שאני ממחזר אותם, אלא שאנחנו פשוט מסכימים. אבל זה כן אומר שאתה דמגוג, ודמגוג די גרוע - כי כרגע תפסתי אותך בתעלול שלך.

SUGARZAZA:
א. אתה זה שמעלה טענות טפשיות, אולי כתוצאה מכך שאתה לא מבין את העברית שאתה קורא. אתה מדבר על פוט' גדילה ***כ-ל-ל-י***, ואני דיברתי על פוט' גדילה לטווח ה***מ-י-י-ד-י***. אתה צריך להיות ממש טיפש (או לרשום הודעות תחת שם המשתמש "מר לטיסימוס") כדי להחמיץ את זה שאני אומר שמומלץ לעבוד ב-5 חזרות לאורך זמן. אם אתה לא מבין מזה שאני ממליץ לעבוד ב-5 חזרות לאורך זמן את זה שסוג כזה של עבודה יש לו הפוט' הגדול ביותר להיפרטרופיה לטווח ארוך, יש לך בעיות קשות בהבנה.

ב. זה שסוגי ההיפרטרופיה נמצאים על סוג של CONTINUUM\רצף מסוים, ואי אפשר להפריד ביניהם לחלוטין, לא אומר ש-5 חזרות כולל גדילה יפה של מרכיבים סרקופלזמיים. הייתי אומר בינונית מינוס.. ובטח לא בצורה שמתקרבת ל-12 חזרות מבחינת ההשפעה.

-אגב, אני בטוח שחיים שם לב לשטויות שאתה כותב, אבל הוא לא יעיר לך על כך, כי הוא כרגע ב-TILT עצבני עלי, מה שמראה לנו עד כמה אכפת לו מהנושא שמדברים עליו בהשוואה לעד כמה הוא כותב את ההודעות שלו מתוך מטרה לנגח אותי.

ועדיין הוא לא מצליח בזה.
ובכל זאת (אולי מתוך רגשי-נחיתות?), הוא ימשיך לנסות.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית