הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אני רעעעבבבב!!!!

עוגיפלצת

משתמש מתחיל
277
3
נק' מוניטין:
70
277
3
בהתייעצות עם משה ולאחר קריאת חלק מהמאמרים באתר החלטתי
להתחיל היום תכנית חיטוב מסודרת במטרה לרדת ל-8/10% שומן
אז לקחתי את התכנית שיש באתר קילוגרם לגבר במשקל 85 ק"ג

ואני רעב שבא לי לפרק מישהו מעצבים

האם זה אמור להיות ככה???

אני רעב כבר מ-6 בערב, ועכשיו 11!! זה סבל!!!

(התכנית:
ארוחה 1
• 2 פרוסות לחם מלא/ 4 פרוסות לחם קל / 5-6 פירכיות אורז / 80 גרם פיבר 1 (דגנים)
קוטג' 3% / 2 כוסות חלב
עגבניות שרי
ארוחה 2
• 2 פרוסות לחם קל/ חצי כוס אורז מבושל
חצי קופסת טונה בשימורים/ 3 חתיכות פסטרמה / 1 ביצה שלמה
• 1 כפיות טחינה
• 3 קפסולות אומגה 3 (אופציונלי)
• 3 ירקות
ארוחה 3
• 1 טונה בשימורים/ 5 חתיכות פסטרמה / 1 ביצה שלמה + 2 לבן (רק החלבון)
• 2 כפיות טחינה
• 3 ירקות
חצי אבוקדו
ארוחה 4
• 2 דנונה 0 % + 6-7 חצאי אגוזי מלך
• 3 קפסולות אומגה 3 (אופציונלי)
ארוחה לאחר אימון
• 1 סקופ חלבון/טונה במים/2 דנונה 0%
• 4 תמרים/ 300 מ"ל חלב 1% + 2 תמרים
ארוחה 5
• 150 גר' חזה עוף/הודו/ דג סלמון אפוי או צלוי
סלט 5 ירקות
כף שמן זית

סה"כ
חלבון: 150~ גרם
פחמימה: 180 ~ גרם
שומן: 60~ גרם
קלוריות: 1850~
לא חושבו הירקות בתפריט)

• פותח/ת השרשור
אני בחיטוב חודש וחצי
התחלתי 82~ קילו
עכשיו אני בערך על 75.. זה אומר שהתוכנית עובדת.
בכל אופן - אני על גרעון דומה לשלך עם תפריט של 1900-2100 קלוריות ביום.
פשוט בלי כל הפחמימות...
תוריד פחמימות לא תהיה רעב.
אל תאכל פחמימות על הבוקר... תעיף את הלחם, תעיף את האורז, תעיף את הטחינה.. מיותר.
תשאיר לך תמיד ארוחת חירום (שתהיה חלק מהגירעון הקלורי) - אני תמיד משאיר לי אופציה 50-70 גרם פיבר + 350 מיל חלב בתור ארוחה לדחוף לפני השינה אם אני רעב. זה תמיד מציל אותי.
תצמצם ארוחות... אתה כל הזמן עסוק בלהכין אוכל, לאכול אותו ולחשוב מתי ואיך תאכל את הארוחה הבאה אין פלא שאתה רעב כל הזמן - אתה כל היום מתעסק עם אוכל.
תאכל ארוחת בוקר, צהריים וערב - מספיק. תשאיר לך אופציה לארוחת לילה כמו שאמרתי.
תשתדל להכניס את הערכים של הארוחת אחרי אימון לאחת הארוחות הרגילות... יאפשר לך לחסוך עוד כמה קלוריות.. סה"כ ה130 קלוריות של הסקופ חלבון הן די מתות..
אם יש לך שאלות תשאל.. בהצלחה.

כן, כמה דברים

דבר ראשון טחינה זה לא פחמימות, זה שומנים ולפי הבנתי, הם דווקא מאוד חשובים
דבר שני מה הכוונה ארוחת חירום. נגיד אתה מתכוון לאכול ארוחה אחת פחות ואם אני מטפס על הקירות מרוב רעב אז לאכול אותה?
והאמת אתמול היה היום הראשון אז עוד מוקדם לומר שאני כל היום מתעסק רק בזה..
השאר - יקרה. תודה

כן בטחינה אין הרבה פחמימות.. אבל יש די הרבה קלוריות ככה שלדעתי זה מיותר.
אתה צריך להכניס אוכל שיש בו מקסימום נפח במינימום קלוריות. תעבור על מחשבון תזונה תריץ שם סוגי אוכל שונים וככה תראה מה אתה יכול לאכול... תבין שכמעט 700 קלוריות ל 100 גרם זה הרבה.
שומן זה חשוב... תחליף את כל הפחמימות בפסטרמה דלת שומן, קוטג', ביצים, חזה עוף, כבד וכאלה. שוב, תעבור על מחשבון תזונה - יעזור לך מאוד מאוד.
http://www.goleango.com/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91%D7%95%D7%9F%20%D7%A7%D7%9C%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA.php

מה זה אומר ארוחת חירום - בוא אני אגיד לך מה אני עושה ותחליט לבד אם אתה עושה את זה או לא..

בניתי תפריט עם 5 ארוחות:

בוקר

צהריים

ערב

לילה

* אחרי אימון - ארוחה שאני לא תמיד אוכל מסיבה פשוטה - אני אעדיף להתאמן בסמיכות לאחת הארוחות ה"רגילות" (בוקר - צהריים - ערב) ולאכול אותה בתור ארוחה של אחרי אימון.

כל אלה מרכיבות תפריט של בערך 2100 קלוריות.

עכשיו, אם אני עובד בערב אני אוכל ארוחת ערב וכשאני חוזר מהעבודה מותר לי עדיין לאכול את ארוחת הלילה וללכת לישון שבע ואני עדיין עומד בערכים...
אם אני לא עובד בלילה אני פשוט דוחה את ארוחת הערב עד לפני שאני אלך לישון וככה חוסך לי עוד קלוריות... זה כמובן לא תמיד עובד כי לפעמים אני רעב מת או יודע שאני הולך לישון מאוד מאוחר...
הרעיון בחיטוב הוא בגדול אל תאכל אם אתה לא חייב.
יש כאלה שיגידו שזה לא בריא וכו וכו.. אבל סה"כ אני עומד על ערכים טובים והתפריט שלי עשיר בחלבון ושומן ככה שגם אם יום אחד אכלתי קצת פחות.. לא קרה כלום.
כמובן אני מתסף במולטי סידן ויטמין סי אומגה אבץ מגנזיום וכול החברים..

• פותח/ת השרשור
כן בטחינה אין הרבה פחמימות.. אבל יש די הרבה קלוריות ככה שלדעתי זה מיותר.
אתה צריך להכניס אוכל שיש בו מקסימום נפח במינימום קלוריות. תעבור על מחשבון תזונה תריץ שם סוגי אוכל שונים וככה תראה מה אתה יכול לאכול... תבין שכמעט 700 קלוריות ל 100 גרם זה הרבה.
שומן זה חשוב... תחליף את כל הפחמימות בפסטרמה דלת שומן, קוטג', ביצים, חזה עוף, כבד וכאלה. שוב, תעבור על מחשבון תזונה - יעזור לך מאוד מאוד.
http://www.goleango.com/מחשבון קלוריות.php

מה זה אומר ארוחת חירום - בוא אני אגיד לך מה אני עושה ותחליט לבד אם אתה עושה את זה או לא..

בניתי תפריט עם 5 ארוחות:

בוקר

צהריים

ערב

לילה

* אחרי אימון - ארוחה שאני לא תמיד אוכל מסיבה פשוטה - אני אעדיף להתאמן בסמיכות לאחת הארוחות ה"רגילות" (בוקר - צהריים - ערב) ולאכול אותה בתור ארוחה של אחרי אימון.

כל אלה מרכיבות תפריט של בערך 2100 קלוריות.

עכשיו, אם אני עובד בערב אני אוכל ארוחת ערב וכשאני חוזר מהעבודה מותר לי עדיין לאכול את ארוחת הלילה וללכת לישון שבע ואני עדיין עומד בערכים...
אם אני לא עובד בלילה אני פשוט דוחה את ארוחת הערב עד לפני שאני אלך לישון וככה חוסך לי עוד קלוריות... זה כמובן לא תמיד עובד כי לפעמים אני רעב מת או יודע שאני הולך לישון מאוד מאוחר...
הרעיון בחיטוב הוא בגדול אל תאכל אם אתה לא חייב.
יש כאלה שיגידו שזה לא בריא וכו וכו.. אבל סה"כ אני עומד על ערכים טובים והתפריט שלי עשיר בחלבון ושומן ככה שגם אם יום אחד אכלתי קצת פחות.. לא קרה כלום.
כמובן אני מתסף במולטי סידן ויטמין סי אומגה אבץ מגנזיום וכול החברים..

סבבה, תודה
עכשיו צריך ללכת לקרוא על תיסוף נכון בחיטוב
אבל העניין הוא שזו פעם די ראשונה שאני עושה חיטוב רציני, ואני לא רגיל לקונספט הזה של לא לאכול אא"כ חייבים. זה לא פוגע בגוף? מצוקת הרעב שהגוף משדר לא יכולה לפגוע בי בסופו של דבר? כי אני הרי כאילו הולך פה נגד הטבע...
או שזה בסדר?

שבועיים שלושה ראשונים תאכל לפי תפריט ואל תדלג על ארוחות, תקפיד על מנוחה, העמסת פחמימות ותישן טוב.
תראה איך הגוף שלך מגיב... כל אחד מגיב אחרת יכול להיות שיבוא לך בטוב ויכול להיות שלא תוכל לסבול אפילו שבועיים במצב הזה. לפי זה תדע כמה תוכל לדחוק בגוף ולצמצם.. הכי חשוב לא להתייאש.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית