הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ 5X5 - בנץ' פרס ואירובי

Machinehead

משתמש משקיע
2,059
24
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
8,178
2,059
24
אהלן,

נתחיל מזה, שהידע שלי בכל מה שקשור לתוכניות 5X5 ו SS הוא דיי בסיסי.

אני חושב להתחיל בשבוע הבא 5X5 הגירסה הפשוטה יותר.
אצלי יש בעיה, אני לא יכול לבצע לחיצת חזה עם מוט, אלא רק עם משקולות.
מישהו בחדר כושר שכבר מתאמן חודשיים בחוכנית הזו, אמר לי שעם משקולות זה לא טוב, כי לא ניתן להגיע לאותו עומס, עניתי לו שזה לא אמור לשנות כי העיקר הטווח חזרות נמוך.
האם זה כ"כ קריטי?

לגבי תרגיל 2 - יש אפשרות להחליף את הפרס בבנץ' עם שיפוע חיובי, אני דיי סקפטי, כי זה שוב עבודה על חזה ולא רק על הכתפיים. אני אישית מעדיף את הבנץ' חיובי עם משקולות יד.
מהניסיון, האם יש בכלל הגיון בהחלפת המיליטרי בבנץ' חיובי?

דבר אחרון, מצוין במאמר בפורטל שאירובי רק בקטנה, מה הכוונה?
נכון לעכשיו אני עושה 3 פעמים של 25 דקות אחרי אימון, מעניין אותי לדעת אם במקרה הזה אני גם יכול, או שאצטרך לוותר על האירובי. (בעיקר לשמור על כושר)

א. זה פשוט לי ולך אולי, אבל לאדם עם בנץ' של 80 לא בטוח,
ב.הוא אמר שסביר להניח שמישהו עם בנץ' של 80 קילו לא יצליח ללחוץ עם דאמבלים של 40... מה הבעיה?

בן אדם עם 80 קילו בנץ' לא אמור בכלל לנסות ללחוץ עם דאמבלים של 40 קילו. מהטענה למעלה משתמע שהוא כנראה צריך.

גם לבנאדם עם בנץ' 80 זה סיפור לא כזה קשה.. ריפ גם נתן לזה הדגמה די יפה ופרסמו את זה לפני כמה זמן.

שמע אני יודע שזה לא כזה מסובך.. אבל לא לכולם זה כזה פשוט,
מהסתכלות בחד"כ אפשר לראות שיש כאלה שמסתבכים עם זה... (עמרי מרג וקשישים נוספים..🙄)

---------- התגובה התווספה ב 00:06 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 00:05 ----------

בן אדם עם 80 קילו בנץ' לא אמור בכלל לנסות ללחוץ עם דאמבלים של 40 קילו. מהטענה למעלה משתמע שהוא כנראה צריך.

שמע אתה בנאדם קשה... אני שמח שאתה לא בודק לי מבחנים...

לא התייחסתי לעניין של אמור או לא אמור להרים... פשוט אמרתי שלחלק מהאנשים זה לא כזה פשוט..

מהסתכלות בחד"כ אפשר לראות שיש כאלה שמסתבכים עם זה... (עמרי מרג וקשישים נוספים..🙄)

---------- התגובה התווספה ב 00:06 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 00:05 ----------

שמע אתה בנאדם קשה... אני שמח שאתה לא בודק לי מבחנים...

לא התייחסתי לעניין של אמור או לא אמור להרים... פשוט אמרתי שלחלק מהאנשים זה לא כזה פשוט..

אני גם שמח שאני לא בודק לך מבחנים. לבדוק מבחנים זה סיוט.
בסדר, אני יודע שזה לא כזה קל, אבל זה לא אמור להיות קל וזה גם לא קשור בשום צורה לטענה המוזרה של עמרי.

שתי אפשרויות (שאני יכול לחשוב עליהן כרגע)
מתחשק לו לנסות; הוא מניח ש 40 קילו בכל יד שקול בערך לאותו העומס על שריר החזה

או בקיצור אף פעם לא ניסית ואתה לא יודע שהמשקל שאפשר להרים עם דאמבלים נמוך משמעותית.

אני קורא ואני רואה טענה ריקה מתוכן בסגנון: מי שינסה להרים יותר ממה שהוא יכול כנראה לא יצליח. מפתיע.

להגיד דבר כזה זה כמו להגיד שכולם מסתבכים לעשות דדליפט... עד שלא ילמדו אותם לעשות את זה מן הסתם הם לא יעשו את זה כמו שצריך 😛

או בקיצור אף פעם לא ניסית ואתה לא יודע שהמשקל שאפשר להרים עם דאמבלים נמוך משמעותית.
אני רואה דווקא מצב שזה קורה במידה והבנאדם לא יודע לעשות בנץ' כמו שצריך (בלי הקשתה בגב ומרפקים בזווית נכונה) והוא יהיה מסוגל להרים כמעט אותו משקל בעזרת דאמבלס (אני אומר מנסיון אישי)

להגיד דבר כזה זה כמו להגיד שכולם מסתבכים לעשות דדליפט... עד שלא ילמדו אותם לעשות את זה מן הסתם הם לא יעשו את זה כמו שצריך 😛

אני רואה דווקא מצב שזה קורה במידה והבנאדם לא יודע לעשות בנץ' כמו שצריך (בלי הקשתה בגב ומרפקים בזווית נכונה) והוא יהיה מסוגל להרים כמעט אותו משקל בעזרת דאמבלס (אני אומר מנסיון אישי)

אז אני גם אומר לך מניסיון אישי, שגם בלי לדעת לעשות בנץ' המשקל בדאמבלים יהיה נמוך יותר. עוד לא ראיתי מישהו שמרים אותו משקל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית