הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ יש מקום לשיפור בתוכנית אימונים הנוכחית שלי?...

anatomia

משתמש מתחיל
87
0
נק' מוניטין:
0
87
0
היא תוכנית לדוגמא מהאתר לבניית מסת שריר.
השאלה אם אפשר לשפר אותה,ואני עדיין לא מבינה למה בA1 יש לרוב רק 2 סטים?
זה לא קצת מידי?
ולמה רק 3 פעמים בשבוע?צריך לפחות 4 לא?

תוכנית FBW או A-שלוש פעמים בשבוע:​
לפחות יום מנוחה בין אימון לאימון-עד 3 פעמים בשבוע​
A1XA2XA1XX​
או A2XA1XA2XX ניתן לשינוי לפחות יום מנוחה בין אימון לאימון.
A1​
:
רגליים-סקוואט חופשי כנגד מוט 6X3
חזה:
בשכיבה לחיצת חזה כנגד מוט 8X2
בשכיבה לחיצת חזה בשיפוע חיובי כנגד משקוליות יד 8X2
גב:
מתח עם במיתקן 10X2
חתירה בהטיה לפנים 6X2
כתפיים-בעמידה הרחקת כתפיים כנגד משקוליות יד 12X2
יד אחורית-פשיטת מרפקים כנגד מוט 10X2
יד קידמית-בעמידה כפיפת מרפקים כנגד מוט 8X2
בטן-כפיפת גו במכונה ייעודית 10X2
A2​
:
רגליים:
דדליפט קלאסי 6​
X3
בישיבה כפיפת ברך במכונה 12X2
חזה-בשכיבה לחיצת חזה כנגד מוט 8
X3
גב-בהטעיית גו חתירה עם משקוליות יד 6
X3
כתפיים-בישיבה לחיצת כתפיים מלפנים עם משקוליות יד 8
X3

יד אחורית-מקבילים אחיזה צרה בתוספת משקל 12
X2

אני עושה בנוסף בסיום אימון רבע שעה אירובי זה בסדר?

מה אתם אומרים?

Cold smoke אתה איש שיווק נהדר

עדיין לא הבנתי למה הלאנג'ים המזויינים טובים ?
וOHS דורש הרבה יותר יציבה, זה שאפשר לזרוק בו את המוט בכשל/חוסר יציבה זה לא אומר כלום...

עניתי על זה מספיק פעמים כבר במהלך השרשור. OHS דורש עבודת ייצוב שונה מלאנג'ים.

עניתי על זה מספיק פעמים כבר במהלך השרשור. OHS דורש עבודת ייצוב שונה מלאנג'ים.

איך עבודת ייצוב תביא לה תחת מפלדה כמו שאתה מבטיח בפרסומות שלך ?

אני בעד סקוואט כבד לתחת מטיטניום

איך עבודת ייצוב תביא לה תחת מפלדה כמו שאתה מבטיח בפרסומות שלך ?

אני בעד סקוואט כבד לתחת מטיטניום

איפה הבטחתי לה תחת מפלדה אם תעשה לאנג'ים? כתבתי לה מפורשות שאם מעניין אותה רק כח ולא כל שאר הדברים שאנחנו דנים בהם בשרשור הזה - שתעשה סקוואטים.
ההצעה להוסיף לאנג'ים באה לראשונה ממנה.
הדבר היחיד שחרה לי בשרשור הזה זה הקביעה שללאנג'ים אין שום ערך מוסף + הקביעה שלא מתחזקים מהם.
מתיחה בירך היא לא ערך מוסף?
יכולת טובה יותר להתאושש, עבור אותה עצימות, היא לא ערך מוסף?
עבודת יציבה שאין כמותה בשום תרגיל אחר זה לא ערך מוסף?
זכותך המלאה להחליט שאלו לא סיבות מספיק טובות לעשות את התרגיל וזכותי המלאה לחשוב אחרת.

אתה בחור מצחיק. מתיחה בירך היא ערך מוסף? רוצה לעשות שפגט?
אפשר גם לעשות קרלז בעצימות מאוד גבוהה בזמן שאתה מתאושש, ממש ערך מוסף.
ושוב אני מזכיר לך שגם על פיטבול יש עבודת יציבה שאין כמותה בשום תרגיל אחר, בטח גם שם יש ערך מוסף מטורף.

איפה הבטחתי לה תחת מפלדה אם תעשה לאנג'ים? כתבתי לה מפורשות שאם מעניין אותה רק כח ולא כל שאר הדברים שאנחנו דנים בהם בשרשור הזה - שתעשה סקוואטים.
ההצעה להוסיף לאנג'ים באה לראשונה ממנה.
הדבר היחיד שחרה לי בשרשור הזה זה הקביעה שללאנג'ים אין שום ערך מוסף + הקביעה שלא מתחזקים מהם.
מתיחה בירך היא לא ערך מוסף?
יכולת טובה יותר להתאושש, עבור אותה עצימות, היא לא ערך מוסף?
עבודת יציבה שאין כמותה בשום תרגיל אחר זה לא ערך מוסף?
זכותך המלאה להחליט שאלו לא סיבות מספיק טובות לעשות את התרגיל וזכותי המלאה לחשוב אחרת.

כיוון שאתה הצעת לה לעשות לאנג'ים, תנמק למה הם תורמים
אם אתה טוען שהם תורמים לכוח, אני טוען שתעשה סקוואט כבד (במקום סקוואט בינוני + לאנג'ים)
אם אתה טוען שזה טוב ליציבה הסכמתי איתך שזה טוב ליציבה (אבל השאלה אם זה המטרה שלה ? ואם יש דברים אחרים יותר טובים OHS למשל)
אתה טוען שמלאנג'ים מתאוששים אני מסכים איתך אבל אפשר ועדיף לעשות סקוואט קל ביום הקל, מה גם שהיא לא צריכה יום קל היא מתחילה

(אתה יכול להחליט מה שבא לך זה לא אומר שההחלטה שלך נכונה או מושכלת, אם אתה מעלה טענה תגבה אותה)

ההבדל בין לאנג'ים לבין סקוואט על פיטבול הוא שיש גם עבודה מאוד קשה של הרגליים והישבן בלאנג' (לטוענים שזה לא תרגיל כוח).
על פיטבול המשקל יהיה באמת מצחיק וזה באמת יהפוך לתרגיל יציבה ולא כח (אחרי שעברתי תאונת אופנוע הייתי עושה בפיזיותרפיה סקוואט על פיטבול...חחח)
כן, אגב, אני עושה שפגאט. 😃

---------- התגובה התווספה ב 00:07 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 00:00 ----------

כיוון שאתה הצעת לה לעשות לאנג'ים, תנמק למה הם תורמים
אם אתה טוען שהם תורמים לכוח, אני טוען שתעשה סקוואט כבד (במקום סקוואט בינוני + לאנג'ים)
אם אתה טוען שזה טוב ליציבה הסכמתי איתך שזה טוב ליציבה (אבל השאלה אם זה המטרה שלה ? ואם יש דברים אחרים יותר טובים OHS למשל)
אתה טוען שמלאנג'ים מתאוששים אני מסכים איתך אבל אפשר ועדיף לעשות סקוואט קל ביום הקל, מה גם שהיא לא צריכה יום קל היא מתחילה

(אתה יכול להחליט מה שבא לך זה לא אומר שההחלטה שלך נכונה או מושכלת, אם אתה מעלה טענה תגבה אותה)

שוב, אני לא הצעתי לה לעשות לאנג'ים. תעבור על השרשור ותראה שהיא הציעה לראשונה להוסיף לאנג'ים. כל הדיון התחיל אחרי הקביעה שללאנג'ים אין שום ערך מוסף.
ואפילו כתבתי לה מפורשות לעשות סקוואט אם אין לה מטרות מלבד כוח.
היא אולי מתחילה, אבל התכנית שלה רחוקה שנות אור מ-SS ואני בספק אם היא מתאוששת כל אימון.
איפה היה כתוב "סקוואט בינוני + לאנג'ים"? היא עושה סקוואט כבד ב-A1 שלה...
מי קבע ש-OHS יותר טוב?
אפשר לעשות סקוואט קל ואפשר לעשות לאנג'ים כבדים ולהתאושש באותה מידה...שוב, למה הנחרצות הזו שזה עדיף?

ההבדל בין לאנג'ים לבין סקוואט על פיטבול הוא שיש גם עבודה מאוד קשה של הרגליים והישבן בלאנג' (לטוענים שזה לא תרגיל כוח).
על פיטבול המשקל יהיה באמת מצחיק וזה באמת יהפוך לתרגיל יציבה ולא כח (אחרי שעברתי תאונת אופנוע הייתי עושה בפיזיותרפיה סקוואט על פיטבול...חחח)
כן, אגב, אני עושה שפגאט. 😃

מדהים
אם אתה רוצה לעבוד על יציבה תעשה תרגילי יציבה
אם אתה רוצה לעבוד על כוח תעשה תרגילי כוח

אתה משתפר במה שאתה מתאמן, מלאנג'ים אתה לא תצא חזק או יציב (אתה מנסה להרוויח הכל ומשתפר מעט בגלל הנסיון לשלב)

אם אתה עושה כמה תרגילי רגליים אז הסקוואט כבר לא יהיה עצים כמו באימון שיש בו רק סקוואטים לרגליים

OHS יותר טוב כיוון שכמות המייצבים גדולה יותר (פלג גוף עליון בנוסף) וטווח התנועה גדול יותר
והמשקל רחוק הרבה יותר ממרכז הכובד מאשר בלאנג'ים -> דבר המגדיל את היציבה בצורה משמעותית

נערך לאחרונה:
אני עושה תרגילי כוח וגם סקוואטים כבדים. ועל איזה תרגיל יציבה אתה ממליץ לי? אני בספק אם אני אצא יותר יציב מ-shiko (לדוג') מאשר מלאנג' כבד.
לאנג'ים כבדים זה ייסורים שהשטן לא ברא כמוהם. גם מבחינת העבודה על השריר וגם מבחינת עבודת היציבה.
הדיון הזה שוב נע במעגלים. צר לי, אבל אני הולך לישון.

אני עושה תרגילי כוח וגם סקוואטים כבדים. ועל איזה תרגיל יציבה אתה ממליץ לי? אני בספק אם אני אצא יותר יציב מ-shiko (לדוג') מאשר מלאנג' כבד.
לאנג'ים כבדים זה ייסורים שהשטן לא ברא כמוהם. גם מבחינת העבודה על השריר וגם מבחינת עבודת היציבה.
הדיון הזה שוב נע במעגלים. צר לי, אבל אני הולך לישון.

בכל תרגיל מורכב אתה עובד על יציבה
כל שרירי הבטן/גב עובדים
אין לך צורך לעבוד על זה בנפרד אלא אם כן אתה צריך את זה למטרה מסויימת לספורט מסויים...

אפשר להכניס עבודה על בטן/זוקפים בחימום או בסוף האימון

מדהים
אם אתה רוצה לעבוד על יציבה תעשה תרגילי יציבה
אם אתה רוצה לעבוד על כוח תעשה תרגילי כוח

אתה משתפר במה שאתה מתאמן, מלאנג'ים אתה לא תצא חזק או יציב (אתה מנסה להרוויח הכל ומשתפר מעט בגלל הנסיון לשלב)

אם אתה עושה כמה תרגילי רגליים אז הסקוואט כבר לא יהיה עצים כמו באימון שיש בו רק סקוואטים לרגליים

OHS יותר טוב כיוון שכמות המייצבים גדולה יותר (פלג גוף עליון בנוסף) וטווח התנועה גדול יותר
והמשקל רחוק הרבה יותר ממרכז הכובד מאשר בלאנג'ים -> דבר המגדיל את היציבה בצורה משמעותית

טוב, תגובה אחרונה בהחלט ממני לדיון הזה: מי אמר שאם עושים יותר מתרגיל אחד לרגליים, אז הסקוואטים לא באותה עצימות? אני עושה ב-SS YNDTP שלי בנץ' פרס בעצימות גבוהה ומקבילים בעצימות בינונית. גם ב-SS "רגיל" יש יותר מתרגיל אחד לרגליים בכל אימון והסקוואטים באותה עצימות....
ספציפית לגבי המקרה הזה - אחרי שהועלתה ההצעה להוסיף לאנג'ים, הצעתי להחליף שני סטים של דדליפט בלאנג'ים (במקור היו שלושה סטים של דדליפט, שזה בהחלט הרבה יותר מדי), כך שבכל מקרה לא היה כאן מקרה של סקוואט+לאנג' באותו אימון....
ושוב, העבודה ב-OHS שונה מבלאנג'ים. גם אם אני אקבל את כל הטענות שלך, לא בטוח שאפשר להשוות בין תפוזים לארטיקים.
כשאני עובר לטקסס, אני מתחיל לעבוד גם על סנאצ'ים שחלק מהם זה OHS. יש לי בראש כבר בנייה יפה של התכנית. 😃 אעדכן בהמשך.
ועכשיו באמת - לילה טוב. הדיון הזה מוצה.

כל הדיבורים האלה על יציבה עושים לי רצון עז להרביץ לילדות קטנות.
1279702662450.jpg

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית