הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לא עולה במשקל ובהיקף היד למרות שאני עולה מאוד יפה במשקלי עבודה.

Leviathan

משתמש פעיל
756
225
נק' מוניטין:
2,184
756
225
שלום.
אז ככה, קצת רקע עליי. גובה 1.66, משקל 62, היקף יד 32, בן 16, אוכל 3500+- קלוריות ביום [מסה מלוכלכת מאוד], 100-120 גרם חלבון.
בקשה קטנה - אל תעירו על זה שאין לי דדליפט וסקוואט בתוכנית, אסור לי לעשות בגלל בעיות אורתופדיות, אל תדברו על זה בכלל, וגם אל תנסו לשנות לי את התוכנית.

משהו לא הגיוני קורה באימונים שלי.. להלן שינוי של חודש-חודש וחצי.
לפני
משקל: 61.5
גובה: 1.66
היקף יד: 32
משקלי עבודה:
בנצ' פרס - 50
מיליטארי פרס [ישיבה בשיפוע חיובי] - 37.5
מקבילים - 3X8 נקי
מתח - 3X5 נקי
חתירה - 30 ק"ג
כפיפת מרפקים - מוט W עם 10 ק"ג כל צד
לג פרס - 150 ק"ג

אחרי
משקל: 62
גובה: 1.66
היקף יד: 32
משקלי עבודה:
בנצ' פרס - 62.5
מיליטארי פרס [ישיבה בשיפוע חיובי] - 50
מקבילים - 3X8 עם 10 ק"ג עליי
מתח - 3X5 עם 8 ק"ג עליי
חתירה - 50 ק"ג
כפיפת מרפקים - מוט W עם 12.5 ק"ג כל צד
לג פרס - 180 ק"ג

אני לא מבין איך עליתי כ"כ הרבה במשקלי העבודה אבל עליתי רק חצי ק"ג והיקף היד לא גדל בכלל.. זה מדאיג אותי. אני אוכל מספיק, ה-BMR שלי הוא 1900 ואני אוכל 1600 מעל ה-BMR, גם אם יש לי חילוף חומרים מהיר ונגיד ירדו 600-800 קלוריות מה שנשאר זה עדיין מספיק לעליה במסה.. מה הבעיה? תודה לעוזרים.

אני לא מבין איך עליתי כ"כ הרבה במשקלי העבודה אבל עליתי רק חצי ק"ג והיקף היד לא גדל בכלל.. זה מדאיג אותי. אני אוכל מספיק, ה-BMR שלי הוא 1900 ואני אוכל 1600 מעל ה-BMR, גם אם יש לי חילוף חומרים מהיר ונגיד ירדו 600-800 קלוריות מה שנשאר זה עדיין מספיק לעליה במסה.. מה הבעיה? תודה לעוזרים.
היסתגלות ראשונית לאימון (כחודש -חודשיים) היא נוירולוגית. כלומר, הגוף שלך לומד להפעיל את השרירים שלו ואת מערכת העצבים בצורה יותר יעילה. כך יש לך עליה במשקלי עבודה ללא עליה במסה. זה טבעי ובריא לחלוטין. תפסיק למדוד לעצמך איברים כל יום, זאת סטייה. ותחזור על המדידה בעוד כמה חודשים כאשר משקל הגוף יעלה ב 5 קילו.:stop:

מצד שני, יכול להיות שאתה לא עושה מספיק תרגילים לבלבל את היד הקידמית ולא משתמש בחגורת אימונים סקוצ' של נייקי ולכן אתה לא גודל?🥷

אפשר להפוך בזה עד מחר בצהריים. זה שאתה לא עולה במשקל גוף זה סממן די בטוח שאתה לא אוכל מספיק. אתה יכול להוסיף עוד 100 מ"ל לכל הפעמים שאתה שותה חלב (במקום 200 מ"ל 300 מ"ל) ולרוץ עם זה תקופה, אם זה לא יעזור תחליף כמה דברים בתפריט שלך שגורמים לך להיות מאוד שבע אבל שלא מכילים הרבה קלוריות (טונה, כריות).

איך יכול להיות שאני עולה כ"כ הרבה במשקלי עבודה במעט זמן ועדיין לא עולה במשקל.

ההתקדמות שלך במשקלי העבודה היא לא כל כך מהירה או רבה יחסית ל"חודש-חודש וחצי" ולמשקלים הנמוכים מאוד שבהם התחלת. אני רק מציין את זה כדי שלא תחשוב שקורה פה משהו מוזר, שדבר אחד עולה ומתקדם והשני לא. אתה בערך לא מתקדם באופן הרצוי בכל המישורים, וזה משום שאתה לא אוכל מספיק.

אוקיי, אבל אני מזהיר, מלא מלא מלא צ'יטים ודברים מאוד לא בריאיים

מה לא בריא ומטורף פה? אם אתה לא בדיאטה או בתפריט חיטוב מה אתה מגדיר כצ'יט?

תקשיב, הבעיה שלי היא...

אנשים טובים כאן מנסים לפתור לך את הסיטואציה אבל אתה תמיד מגיע עם "כן אבל הבעיה שלי היא". אתה לא מקרה מיוחד ואין פה משהו מוזר שקורה לך ספציפית מכל האנשים בעולם. אתה לא אוכל מספיק. וקשה לי להאמין לך שאתה אוכל 3500 קלוריות יום-יום ואתה תקוע על 62 קילו.

חח אחי תזהר שלא יביאו לך מוניטין שלילי על מה שאמרת על הסניקרס, יש כאן סוכנים שלהם. 😆

וברצינות עכשיו, אני לא מבין אותך, כבר אמרו לך פעמיים ב-FXP לאכול יותר וגם עכשיו אומרים לך לאכול יותר. וזה ברור שאתה לא מתכוון לאכול עוד 200 גרם בשר או עוד חביתה מ-5 ביצים מטוגנת בחמאה/שמן קוקוס, אז כן תוסיף קליק ותחכה ותראה איך הולך לך.

ואני מסכים, באמת כדאי שתוסיף עוד חלבון. תאכל משהו בסביבות הכפול 2.5-3 משקל גוף.

לא הייתי הולך על הטווח הזה. מעל 2.5 נחשב כבר מחוץ לתחום הבטוח. בערך פי 2 ממשקל הגוף יהיה סבבה.

יש לך ארוחה בבקור ואז בצהריים, אני מניח שההפרש הוא של כמה שעות. תדחוף שם איזה כוס או 2 של שוקו, או שפשוט תשב ותאכל בוטנים או תפצח גרעינים,גם בהם יש הרבה קלוריות וממש לא מרגישים שאוכלים אותם...

• פותח/ת השרשור
היסתגלות ראשונית לאימון (כחודש -חודשיים) היא נוירולוגית. כלומר, הגוף שלך לומד להפעיל את השרירים שלו ואת מערכת העצבים בצורה יותר יעילה. כך יש לך עליה במשקלי עבודה ללא עליה במסה. זה טבעי ובריא לחלוטין. תפסיק למדוד לעצמך איברים כל יום, זאת סטייה. ותחזור על המדידה בעוד כמה חודשים כאשר משקל הגוף יעלה ב 5 קילו.:stop:

מצד שני, יכול להיות שאתה לא עושה מספיק תרגילים לבלבל את היד הקידמית ולא משתמש בחגורת אימונים סקוצ' של נייקי ולכן אתה לא גודל?🥷
אני מתאמן כבר כמעט חמישה חודשים.. ובקשר לתרגילים לבייספס, קראתי פול מאמרים שאומרים שהיא גדלה מהתרגילים המורכבים ולא מפמפום שלה. הוספתי 2 תרגילים ליתר ביטחון, אחד לבייספס ואחד לטרייספס [ואגב, מקבילים זה תרגיל אלוהי, תוך חודש יצא לי שריר טרייספס מטורף ובולט]. וכן, אתה צודק, אני בודק כל יום ><
אפשר להפוך בזה עד מחר בצהריים. זה שאתה לא עולה במשקל גוף זה סממן די בטוח שאתה לא אוכל מספיק. אתה יכול להוסיף עוד 100 מ"ל לכל הפעמים שאתה שותה חלב (במקום 200 מ"ל 300 מ"ל) ולרוץ עם זה תקופה, אם זה לא יעזור תחליף כמה דברים בתפריט שלך שגורמים לך להיות מאוד שבע אבל שלא מכילים הרבה קלוריות (טונה, כריות).
בכריות יש המון קלוריות וטונה חייב אחרי אימון..
ההתקדמות שלך במשקלי העבודה היא לא כל כך מהירה או רבה יחסית ל"חודש-חודש וחצי" ולמשקלים הנמוכים מאוד שבהם התחלת. אני רק מציין את זה כדי שלא תחשוב שקורה פה משהו מוזר, שדבר אחד עולה ומתקדם והשני לא. אתה בערך לא מתקדם באופן הרצוי בכל המישורים, וזה משום שאתה לא אוכל מספיק.

מה לא בריא ומטורף פה? אם אתה לא בדיאטה או בתפריט חיטוב מה אתה מגדיר כצ'יט?

אנשים טובים כאן מנסים לפתור לך את הסיטואציה אבל אתה תמיד מגיע עם "כן אבל הבעיה שלי היא". אתה לא מקרה מיוחד ואין פה משהו מוזר שקורה לך ספציפית מכל האנשים בעולם. אתה לא אוכל מספיק. וקשה לי להאמין לך שאתה אוכל 3500 קלוריות יום-יום ואתה תקוע על 62 קילו.
1. כן אבל אלו חודש-חודש וחצי של מתאמן בינוני. אני מתאמן כבר כמעט חמישה חודשים, עליתי כבר 11 ק"ג מאז שהתחלתי להתאמן.. התחלתי שחיף גמור עם כוח של תולעת
2. לאדע, ב-FXP זיינו לי את השכל כמה שהתפריט שלי לא בריא ומלא בחרא טהור
3. נתתי תפריט.. זה בדיוק מה שאני אוכל
לא הייתי הולך על הטווח הזה. מעל 2.5 נחשב כבר מחוץ לתחום הבטוח. בערך פי 2 ממשקל הגוף יהיה סבבה.
תחליטו..
יש לך ארוחה בבקור ואז בצהריים, אני מניח שההפרש הוא של כמה שעות. תדחוף שם איזה כוס או 2 של שוקו, או שפשוט תשב ותאכל בוטנים או תפצח גרעינים,גם בהם יש הרבה קלוריות וממש לא מרגישים שאוכלים אותם...
אני אנסה, תודה 😃

נערך לאחרונה:
אני מתאמן כבר כמעט חמישה חודשים.. ובקשר לתרגילים לבייספס, קראתי פול מאמרים שאומרים שהיא גדלה מהתרגילים המורכבים ולא מפמפום שלה. הוספתי 2 תרגילים ליתר ביטחון, אחד לבייספס ואחד לטרייספס [ואגב, מקבילים זה תרגיל אלוהי, תוך חודש יצא לי שריר טרייספס מטורף ובולט]. וכן, אתה צודק, אני בודק כל יום ><

בכריות יש המון קלוריות וטונה חייב אחרי אימון..

1. כן אבל אלו חודש-חודש וחצי של מתאמן בינוני. אני מתאמן כבר כמעט חמישה חודשים, עליתי כבר 11 ק"ג מאז שהתחלתי להתאמן.. התחלתי שחיף גמור עם כוח של תולעת
2. לאדע, ב-FXP זיינו לי את השכל כמה שהתפריט שלי לא בריא ומלא בחרא טהור
3. נתתי תפריט.. זה בדיוק מה שאני אוכל

תחליטו..

אני אנסה, תודה 😃

שטן שור היה ציני, אם לא הבנת, ואכן מיותר להוסיף תרגילים לידיים. מקבילים זה לא תרגיל לידיים - זה יופי של תרגיל לחזה, לכתפיים, לרחב הגבי וגם לטרייספס וגם הבייספס עובדים בו כמייצבים דינמיים (בקיצור - כל פלג הגוף העליון).

אתה אכן אוכל יותר מדי שטויות. תתמקד בלאכול יותר חלבון, 2 משקל הגוף. כפי שכתבתי - 2.5 נחשב לגבול הבטוח (מעבר לזה עלול להיות עומס על הכליות ו-4 כבר נחשב מסוכן).

אם משה כתב את זה אז כנראה שלא הבנת נכון כי המחקר שתמיד מוזכר בנוגע לחלבונים הוא זה שמצא כי גם אכילה של כמות חלבון בגרמים שגדולה פי 4 ממשקל הגוף לא גורמת נזק לגוף.

קודם כל - להלן מחקר שמדבר על צריכת חלבון בתחום שבין 1.5 ל-2 ושב-2.4 כבר לא היה בזה טעם:
http://www.starmed.co.il/Wingate/Protein

אני אמשיך לחפש גם את ההודעה שדיברתי עליה, שכתבה ש-4 כבר עלול להיות מסוכן וש-2.5 זה "הגבול הבטוח".

קודם כל - להלן מחקר שמדבר על צריכת חלבון בתחום שבין 1.5 ל-2 ושב-2.4 כבר לא היה בזה טעם:
http://www.starmed.co.il/Wingate/Protein

אני אמשיך לחפש גם את ההודעה שדיברתי עליה, שכתבה ש-4 כבר עלול להיות מסוכן וש-2.5 זה "הגבול הבטוח".

זה לא מחקר, אלא מאמר המסכם ממצאים של מחקרים.

נראה לי שלא תהיה בעיה לסתור את המאמר הזה והמחקרים המובאים בו ואת זה אני אשאיר למומחים.

לא יודע מה איתך אבל כל מה שאני רואה שם זה מישהו בשם Flaming Lamburgini עם חתימה כמו של משה אומר ש-4 גרם זה לא מסוכן ואין שום מחקרים שמוכיחים את זה.

מעניין...

לא יודע מה איתך אבל כל מה שאני רואה שם זה מישהו בשם Flaming Lamburgini עם חתימה כמו של משה אומר ש-4 גרם זה לא מסוכן ואין שום מחקרים שמוכיחים את זה.

מעניין...

לא משה כתב את זה, אלא מייק, מנהל הפורום.

מי מחשיב זאת ללא בטוח? פרופסור קארסו?
תריץ חיפוש, פירסמתי בעבר מחקר שמראה ש4 גרם לק"ג היה בטוח לשימוש לאנשים בריאים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית