הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שוק העבודה

minimonster

משתמשת כבוד
2,672
400
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
19,428
2,672
400
בבית
הגיע אליי דוא''ל מאיזשהו אתר חיפוש עבודה עם הצעת העבודה הבאה:
לחברת היטק בינלאומית דרוש בוגר הנדסת חשמל או אלקטרוניקה שכר 7500 כולל נסיעות ושעות נוספות יש התחייבות לשנתיים - כולל קנס יציאה
בדיחה? חוצפה? אני בשוק אני בהלם אני ה-מו-מה. 😡

זה לא שאני מחפשת עבודה. סתם עצוב שלא מתביישים להציע תנאים כאלה למישהו שטחן 4-5 שנים לימודים בהנדסת חשמל. 😵

כולל שעות נוספות !!!
וזה קורה יותר מידיי פעמים ...

---------- התגובה התווספה ב 23:30 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 23:02 ----------

אבל ...
זה יכול להיות יותר גרוע...

זה לא שאני מחפשת עבודה. סתם עצוב שלא מתביישים להציע תנאים כאלה למישהו שטחן 4-5 שנים לימודים בהנדסת חשמל. 😵

אני אגיד לך את האמת
אני לא מבין למה צריך לשלם למישהו יותר כסף רק כי הוא למד משהו שמעניין לו את הביצה אבל על הנייר נחשב בעל יותר ערך ממקצוע אחר. ואני לא מדבר עלייך מן הסתם. סתם בכללי.

אני אגיד לך את האמת
אני לא מבין למה צריך לשלם למישהו יותר כסף רק כי הוא למד משהו שמעניין לו את הביצה אבל על הנייר נחשב בעל יותר ערך ממקצוע אחר. ואני לא מדבר עלייך מן הסתם. סתם בכללי.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
יש מודעות של רוצה לעשות 20,000 בחודש
ולא צריך להיות מהנדסת

טרול הרגת אותי

הגיע אליי דוא''ל מאיזשהו אתר חיפוש עבודה עם הצעת העבודה הבאה:
לחברת היטק בינלאומית דרוש בוגר הנדסת חשמל או אלקטרוניקה שכר 7500 כולל נסיעות ושעות נוספות יש התחייבות לשנתיים - כולל קנס יציאה
בדיחה? חוצפה? אני בשוק אני בהלם אני ה-מו-מה. 😡

אם יש לך חברים שלומדים הנדסת חשמל במכללות (פרט אולי לבראודה וHIT) תשאלי אותם מה הם שומעים מהחבר'ה כמה מחזורים מעליהם על מצב השוק ותביני למי ההצעה מיועדת (למרות שגם אז היא קצת מעליבה, אבל יותר מבחינת התנאים מאשר השכר).

זה לא תשובה
זה פשוט בעיה אחרת שצריך לטפל בה בשם "מערכת הכלכלה".

אני מסכים איתך ב100%,. צריך לשנות את המערכת הכלכלית לגמרי, צריך להתחיל להנהיג רגולציות ממשלתיות אשר יקבעו כמה כל אדם צריך להרוויח בהתאם למקצוע שלו. המשכורות יקבעו על פי כמה נחמדים בעלי המקצוע, כמה הם מועילים לעניים, חלשים, אלמנות ויתומים והרוב שלהם בעם. הרי זה לא יתכן שקהל קטן של מהנדסים ירוויח יותר מממלצרים, אם המלצרים היו מרוויחים יותר כולם היו הרבה יותר שמחים(מלבד למהנדסים, אבל הם קהל קטן, לא איכפת לנו מהם. יחי הקולקטיב!. בכלל, זו לא אשמתם של אנשים שהם לא בעלי מספיק אינטיליגנציה כדי ללמוד משהו קשה ונחשק. רק בגלל שהם נולדו ככה הם צריכים לסבול? זו הפליה נוראית, צלב קרס חרוך על לבבותינו. איך הגענו לחברה שבה אדם מרוויח לפי כמה שחושבים שהוא שווה, ולא לפי טוב ליבו?!

היום שמעתי שמהנדס VLSI מקבל 60K ...שקל ... בחודש ....
בממוצע ...

אולי הייתי צריך ללמוד חשמל ...

אני אגיד לך את האמת

מזל שלא אתה קובע.

אני מסכים איתך ב100%,. צריך לשנות את המערכת הכלכלית לגמרי, צריך להתחיל להנהיג רגולציות ממשלתיות אשר יקבעו כמה כל אדם צריך להרוויח בהתאם למקצוע שלו. המשכורות יקבעו על פי כמה נחמדים בעלי המקצוע, כמה הם מועילים לעניים, חלשים, אלמנות ויתומים והרוב שלהם בעם. הרי זה לא יתכן שקהל קטן של מהנדסים ירוויח יותר מממלצרים, אם המלצרים היו מרוויחים יותר כולם היו הרבה יותר שמחים(מלבד למהנדסים, אבל הם קהל קטן, לא איכפת לנו מהם. יחי הקולקטיב!. בכלל, זו לא אשמתם של אנשים שהם לא בעלי מספיק אינטיליגנציה כדי ללמוד משהו קשה ונחשק. רק בגלל שהם נולדו ככה הם צריכים לסבול? זו הפליה נוראית, צלב קרס חרוך על לבבותינו. איך הגענו לחברה שבה אדם מרוויח לפי כמה שחושבים שהוא שווה, ולא לפי טוב ליבו?!

אני מקווה שאתה ציני בקשר לטוב ליבו חח

• פותח/ת השרשור
יש מודעות של רוצה לעשות 20,000 בחודש
ולא צריך להיות מהנדסת
אני יודעת. לא מזמן DarthMaul הראה סרטונים של בחורות שמשחקות משחקי מחשב אונליין עם אנשים ומקבלות על זה תשלום. זה תחושת הפספוס של שנות הלימודים המבוזבזות, אתה מבין.. 😆

---------- התגובה התווספה ב 10:21 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 10:13 ----------

אם יש לך חברים שלומדים הנדסת חשמל במכללות (פרט אולי לבראודה וHIT) תשאלי אותם מה הם שומעים מהחבר'ה כמה מחזורים מעליהם על מצב השוק ותביני למי ההצעה מיועדת (למרות שגם אז היא קצת מעליבה, אבל יותר מבחינת התנאים מאשר השכר).
אני יודעת מה מצב השוק 😃
ויש הצעות דומות למהנדסים בוגרי אוניברסיטה (לדוגמא אלתא - אמנם התנאים שם טובים יותר אבל השכר ההתחלתי בקרשים).

---------- התגובה התווספה ב 10:22 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 10:21 ----------

היום שמעתי שמהנדס VLSI מקבל 60K ...שקל ... בחודש ....
בממוצע ...
אולי הייתי צריך ללמוד חשמל ...
מי סיפר לך את זה? אתה יכול להביא לי פרטים שלו? 😆 אני מוכנה להתפשר על שליש מממוצע כזה.

מכאן הבעיה מתחילה
אנשים יהיו צינים. עדיף להיות ציני מאשר שיקראו לי סוציאליסט או קומוניסט. להטיל ספק במה שמכרו לי עד היום זה טאבו. עדיף ללכת לעבודה, לשלם מיסים, לזרוק זין על הכל, ופשוט לבלוע את הבולשיט שמוכרים לך כמו אזרח טוב. העיקר שלא יקראו לך סוציאליסט נכון? 🤫

מבחינתינו שהעולם ישרף, העיקר שנקבל חתיכת נייר עם ציור של איש עליה.
לפעמים זה לא ההבדל בין מלצר לבין איש הייטק, לפעמים זה פשוט ילד שנולד למציאות כזו שאין לו מה לאכול. זו זכות בסיסית. אבל לא נורא העיקר שנמשיך לסגוד לחתיכות נייר. זו חברה של עובדי אלילים. לא פחות מזה.
אני יודע שהדוגמא של הילד נשמעת כמו קלישאה אחת גדולה, אבל אתה יודע המערכת הכלכלית הנפלאה שלך מאפשרת שזה יקרה גם לך. בזמן קטסטרופה פשוט כל הכסף הוירטואלי הזה יכול להמחק. אתה מבין שמה שקובע את זה שאם תוכל לאכול או לחיות ברמה בסיסית זה משהו אחר שלא קיים? לאנשים אין טיפת אחריות על החיים שלהם. זה מדהים. נתנו את האחריות שלנו לידי אנשים אחרים. למעשה מכרנו את עצמנו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית