שינה...

anatomia

משתמש מתחיל
87
0
נק' מוניטין:
0
87
0
הבנתי שצריך לתת לגוף מנוחה מספקת של 8 שעות לפחות.
גם אני אני מתחילה את ה8 שעות האלה ב2-3 לפנות בוקר זה נחשב?

ובדרך כלל מה שקורה, זה שאני מתעוררת בדיוק בין חצי שעה לשעה שעה לפני שאני סוגרת 8 שעות,זה בסדר לישון 7 שעות או אפילו 7 וחצי?

8 שעות בדיוק נראה לי רובוטי מדי.
פשוט תקומי ביקיצה טבעית, אצלי זה אחרי 6-8 שעות בד"כ.

• פותח/ת השרשור
8 שעות בדיוק נראה לי רובוטי מדי.
פשוט תקומי ביקיצה טבעית, אצלי זה אחרי 6-8 שעות בד"כ.

כן זה די משגע אותי,אני מתעוררת גם ככה לפני ה8 שעות ולא מצליחה להמשיך לישון.
השאלה אם זה מעט לי את ההתפתחות,שגם ככה איטית.

להתאוששות אופטימאלית צריך 8 שעות נטו ברצף (בד"כ לתכנן 9 שעות שינה)
יש אנשים שישנים גם 6-7 שעות ומתאמנים ומתקדמים

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אני מבקש ממך לשים לך איפה את מפרסמת. זאת לא פעם ראשונה שזה קורה. מספיק עם הבלאגן.

applaud.gif

זה באמת אוף טופיק ?!?!

בכלל את אמורה להרגיש אם המנוחה שלך מספיקה לך או לא. אני למשל חייבת את ה 7-8 שעות שינה בלילה שאחרי אימון ואם אין לי את זה- אני כל היום עייפה ורעבה בטירוף. ואם המחסור בשינה מצטבר אז גם הביצועים באימון פחות טובים.

ובאמת אפשר להשלים שעות במהלך היום,או שזה לא ניקרא?

נו ... אני סיפקתי רפרנס ... (וגם EMZ)
לא קראת את הלינק הא ?

הנה ציטוט:

Studies show that 20 minutes of sleep in the afternoon provides more rest than 20 minutes more sleep in the morning (though the last two hours of morning sleep have special benefits of their own).

---------- התגובה התווספה ב 11:24 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 11:23 ----------

אתה רציני?
אצלי יקיצה טבעית היא בערך 10 שעות,אם שום דבר לא מפריע לי אז זה 12.

לא טוב ...
too much sleep--more than 9 hours--can actuallybe harmful for your health; recent studies show that those who sleep more than 9 hours per day don’t live as long as their 8-hour-sleep counterparts!

נערך לאחרונה:
כן אבל כמו שכתוב, השעות החשובות ביותר הן השעתיים האחרונות של השינה בהן מופרשים יותר הורמונים!
אם זכרוני לא מטעה בי.

• פותח/ת השרשור
בכלל את אמורה להרגיש אם המנוחה שלך מספיקה לך או לא. אני למשל חייבת את ה 7-8 שעות שינה בלילה שאחרי אימון ואם אין לי את זה- אני כל היום עייפה ורעבה בטירוף. ואם המחסור בשינה מצטבר אז גם הביצועים באימון פחות טובים.

אז ה7-8 שעות שצריך לישון אותם,יותר חשובות ליום שבו עשיתי את האימון?
וביום שבו אני לא מתאמנת אני יכולה לחטוא?

ול- DarthMaul.
מצטערת לא שמתי לב,אבל תודה על הלינק ועל הציטוטים עזר מאוד.

אז ה7-8 שעות שצריך לישון אותם,יותר חשובות ליום שבו עשיתי את האימון?
וביום שבו אני לא מתאמנת אני יכולה לחטוא?
זה חשוב בכל יום - אבל אני אישית מרגישה את המחסור במיוחד אם לא ישנה מספיק אחרי אימון. הרעיון הוא שאם את מרגישה שחסרה לך מנוחה (עייפות, ביצועים ירודים וכו') - תנוחי יותר. אם את מרגישה ערנית ורעננה (ולא כי שתית 3 אספרסו כפול) - אז פחות חשוב אם ישנת בדיוק 8 שעות או 7 שעות או 7 שעות ו-32 דקות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית