ייעוץ סוגיות בנוגע לSS

~ZiBeNbErG~

משתמש מתחיל
72
0
נק' מוניטין:
0
72
0
כבר הרבה זמן שאני חושב לעשות SS ואפיל כבר יש לי את הוידאו של מרק ריפטו ואני מתכוון ללמוד טוב טוב את הטכניקות.אבל מצאתי כמה בעיות.

1)בעקרון אני ילד שמן עכשיו אני נראה סבבה כי אני מתאמן כבר שנה בחדר כושר אבל בוא נגיד שאפשר לראות עליי עוד "מזכרות" מהתקופה שהייתי שמן ויש לי נטיה גדולה מאוד לצבור שומן. איך תוכנית כמו SS תתאים לי?אני לא יכול להרשות לעצמי לדחוף אוכל..אני פשוט אשמין וזה לא משנה שכמה ממכם אמרו שבתכנית הזאת עולים הכי קצת שומן.
עכשיו יש לי בטן שטוחה יחסית ואני בכלל לא רוצה לגדל כרס אפילו שזה מה שיפתח אותי להיות חזק יותר.(האם זה מה שבאמת קורה..מגדלים כרס?)

2) התרגילים ב-SS צורכים טכניקה גבוהה מאוד ואם לא נצמדים אליה זה עלול לגרום לפציעות.
אז כמה הקטע הזה של פציעות חמורות( גב/ברכיים) שכחיות בSS?
הרי אף אחד מאיתנו הוא לא מרק ריפטו ולא עושה את התרגיל מושלם אז כמה זה מסוכן..?

3)אני סטונדט בטכניון(למי שמבין זה הרבה הרבה עומס בלימודים) איך אני יכול להכניס SS ללו"ז השבועי שלי כשלאכול טוב ולישון מספיק הם דברים שלא באים כמובן מאליו לסטונדט לחוץ:)

סליחה שחפרתי אבל אם מישהו יעזור לי אני ממש אשמח:)😃😃

לא אמרתי מילה על כולסטרול.
דיברתי פה על טעות כללית של מתאמני SS שהם עולים עליה במשקל גוף שהיא לא תואמת את העלייה במשקלים באימונים.הם אוכלים מעלים במשקל ולא בהכרח מוסיפים כמו שצריך משקל מאימון לאימון.למתאמן שמתחיל עכשיו בSS,יש פונטציאל לעלות מאימון לאימון גם מבלי להשמין,ואם אתה לא רואה את הקשר שבין אכילת קופסת אוריאו ביום לבין השמנה..אז אתה הליצן..

מתאמן שאומר לך שהוא עוד לא סגור על הטכניקה בכלל בתרגילים,אתה מאלה שיגידו לו תפציץ באוכל..
וחס ושלום אני לא רוצה שישתמע מהתגובות שלי שאני בילדר..
אבל אני לא מבין למה צריך להשמין לצורך השמנה..כשאין קשר בין זה לבין עלייה במשקלים באימון

תסביר לי בבקשה מר תום, אם תוכל, איך יתבטא ההבדל אם הוא יהיה במאזן קלורי חיובי, נניח 1000 קלוריות מאורז, או אם הוא יהיה במאזן קלורי חיובי של 1000 מקרמבו...
אני מחכה לתשובה*

תסביר לי בבקשה מר תום, אם תוכל, איך יתבטא ההבדל אם הוא יהיה במאזן קלורי חיובי, נניח 1000 קלוריות מאורז, או אם הוא יהיה במאזן קלורי חיובי של 1000 מקרמבו...
אני מחכה לתשובה*
לסטרואידים אין ערך קלורי.

נערך לאחרונה:
ולכותב הפוסט, עלייה במשקל גוף נובעת מעודף קלורי, ולא מהשטויות שמר תום רשם.
אני מניח שקראת את המדריכים ומודע למושג "מאזן קלורי חיובי".
ובכן, אם יש לך נטיות להשמנה, אז במקרה שלך תצטרך לדאוג שהמאזן הקלורי החיובי שלך יהיה יחסית קטן, לעומת, נניח אדם שמתקשה לעלות במסה.

אני מחכה לתשובה*

אני אסביר,למרות שזה נראה לי מטומטם להסביר דבר שהוא כל כך ברור..

קרמבו-הפחמימה הפשוטה נספגת במהירות במעיים סוכר רב בדם מעלה את האינסולין שמופרש
ככל שיש יותר אינסולין בדם, ככה יצטבר יותר שומן בתאי השומן..זאת אומרת,שהעלייה בשומן תהייה יותר מהירה

פחמימה מורכבת- צריך הגוף לפרק אותו לסוכרים פשוטים. לכן, עיכול העמילן הוא תהליך ממושך וספיגת הסוכר ממנו אל מערכת העיכול היא איטית. במקרה זה, רמת הסוכר בדם אינה עולה בבת-אחת מעל הדרוש..זאת אומרת העלייה בשומן תהייה מתונה יותר

ולכן,כל עוד אין הצדקה להשמין סתם-שייתן בראש עם SS יעלה משבוע לשבוע..וישמין פחות!!
כשהוא נתקע,שאני מעריך את זה אחרי 4 חודשים..ואני מקווה בשבילו שזה לא יהיה על 100 קילו כמו שאלכס נתן פה נבואה...הוא יחליט אם הוא רוצה להתחיל להשמין יותר במהירות,וגם כמובן...להוסיף משקל לבאר...

אני אסביר,למרות שזה נראה לי מטומטם להסביר דבר שהוא כל כך ברור..

קרמבו-הפחמימה הפשוטה נספגת במהירות במעיים סוכר רב בדם מעלה את האינסולין שמופרש
ככל שיש יותר אינסולין בדם, ככה יצטבר יותר שומן בתאי השומן..זאת אומרת,שהעלייה בשומן תהייה יותר מהירה

יש עוד 4 הורמונים עיקריים שמעורבים בכניסה של שומן לתאי השומן חוץ מאינסולין, ככה שלהאשים אותו במלחמות העולם יהיה קצת לא נכון לומר, יש מערכת שלמה של הורמונים שעובדים בנוסף אליו והוא אחד מהפאקטורים.

פחמימה מורכבת- צריך הגוף לפרק אותו לסוכרים פשוטים. לכן, עיכול העמילן הוא תהליך ממושך וספיגת הסוכר ממנו אל מערכת העיכול היא איטית. במקרה זה, רמת הסוכר בדם אינה עולה בבת-אחת מעל הדרוש..זאת אומרת העלייה בשומן תהייה מתונה יותר

זה לא משנה, בסופו של דבר הכל מומר לגלוקוז, אתה כרגע מתייחס לאינדקס גליקמי, אם תאכל פחמימה "פשוטה" ותשלב לה חלבון ו/או שומן הערך הגליקמי שלה כבר לא שווה שום דבר, והערכים בדם לא "יקפצו" כמו שתאכל רק את אותה הפחמימה הפשוטה.

ולכן,כל עוד אין הצדקה להשמין סתם-שייתן בראש עם SS יעלה משבוע לשבוע..וישמין פחות!!
כשהוא נתקע,שאני מעריך את זה אחרי 4 חודשים..ואני מקווה בשבילו שזה לא יהיה על 100 קילו כמו שאלכס נתן פה נבואה...הוא יחליט אם הוא רוצה להתחיל להשמין יותר במהירות,וגם כמובן...להוסיף משקל לבאר...
בקשר ל SS, אפשר למצות את התוכנית ב 100% כשתאכל כמו חזיר ותרים כמו שור ותישן כמו דוב, או שתאכל מעט, כמו נמלה, תתאמן כמו ג'וק ותישן כמו עטלף (?).

• פותח/ת השרשור
משה ומר קרמבו היקרים. אולי אני לא מבין כמוככם אבל מה שתום אומר פשוט הגיוני בצורה מטרופת.אותי לימדו שהשמנה קשורה במטאבוליזם כלומר נכון בסופו של דבר קלוריה היא קלוריה(והכל מטמתיקה) אבל מאכלים כמו פחימימה מרוכבת יקח לגוף יותר זמן לפרק וקצב המטאבוליזם של הגוף יגדל- הגוף ישיקע יותר אנרגיה בלפרק את האוכל
--> יותר אנרגיה בלפרק את האוכל משמעו הגוף ישרוף קלוריות והינה קבלנו איך באותם קלוריות מאורז משמינים פחות
כמו כך ככל שהגוף יקבל יותר ערכים תזונתיים( ותסכים איתי שמקוטג יש יותר ערכים תזונתיים מקרבו) גם כן קצב המטאבוליזם יגדל

משה ומר קרמבו היקרים. אולי אני לא מבין כמוככם אבל מה שתום אומר פשוט הגיוני בצורה מטרופת.אותי לימדו שהשמנה קשורה במטאבוליזם כלומר נכון בסופו של דבר קלוריה היא קלוריה(והכל מטמתיקה) אבל מאכלים כמו פחימימה מרוכבת יקח לגוף יותר זמן לפרק וקצב המטאבוליזם של הגוף יגדל- הגוף ישיקע יותר אנרגיה בלפרק את האוכל
--> יותר אנרגיה בלפרק את האוכל משמעו הגוף ישרוף קלוריות והינה קבלנו איך באותם קלוריות מאורז משמינים פחות
כמו כך ככל שהגוף יקבל יותר ערכים תזונתיים( ותסכים איתי שמקוטג יש יותר ערכים תזונתיים מקרבו) גם כן קצב המטאבוליזם יגדל

לא.ההסבר הזה לא מקושר לשום אמיתה מדעית.
זה מזכיר לי את המיתוס האנורקטי שאם אוכלים חסה אז שורפים יותר קלוריות משמכניסים.
את התשובה לשאלה המקורית ששאלת קבלת

אל תבלבל מה שאמרנו, אני לא ממליץ לך עכשיו לאכול רק שטויות (קרמבו זה לא שטויות, אל תעליב אותי 🙄), פשוט תבין שברגע שמישהו עולה במשקל גוף, ורוצה עדיין להתקדם, הוא צריך בהתאם להוסיף כל פעם עוד ועוד קלוריות. ברגע שהמשקל גוף כבר מספיק גבוה וצריך המון קלוריות( 4000 - 5000 ואולי יותר) אז קשה מאוד להכניס את כמות הקלוריות האלה מאוכל "נקי", ולא רק שקשה, אפילו די סבל. ייצא לך לדחוף כמויות אדירות של אוכל, וסביר להניח שכשלא תצליח להכניס אותם אתה תצטרך לפצל אותם ליותר ארוחות וזה כבר משפיע גם על אורך החיים שלך(אתה כל הזמן צריך לתכנן מה תאכל עוד מעט), ובכלל לא נעים.

לעומת זאת, אם תאכל חצי מגש פיצה לדוגמא, אתה בקלות מכניס כמות קלוריות גבוהה שקשה להכניס מאוכל נקי. זה עושה את החיים שלך ליותר פשוטים מהבחינה שאתה לא צריך 274374 ארוחות ביום, ושאתה לא צריך כל הזמן לחשוב ולתכנן מה תאכל עוד כמה שעות, ואתה גם יכול לצאת עם אנשים אחרים ולא להתבאס כל כך ממה שאתה לא יכול לאכול.

בנוסף לזה, אנחנו יצאנו נגד ההשערה שאם אתה מקבל 1000 קלוריות עודף מקרמבו לעומת עודף של 1000 מאורז, אז מהקרמבו תשמין יותר כי זה לא מדוייק כמו שמשה הסביר.

בכל מקרה אם אתה משמין מהר, תבנה את התפריט שלך ככה שהעודף הקלורי שלך לא יהיה גבוה בהרבה מהצריכה הקלורית הנייטרלית שלך, וככה אתה תמזער את ההשמנה. אם בא לך תבנה את זה מאוכל "נקי", סתם שתדע שבכמות קלורית גבוהה, זה יהיה יותר קשה.

הייתי מסביר בהרחבה במה קשורה השמנה, פשוט אין לי כוח ואת החשק להשקיע ולחפור כל כך עמוק ולהסביר על כל שרשרת ההורמונים שתלויים בכך ובמה זה מסתכם (מה שבכלל לא ידוע עדיין ב-100% וגם כנראה לא 50%).
לגבי מה שאמרת, ברגע שאכלת "פחמימה מורכבת" היא סה"כ תצא למחזור הדם בצורה איטית יותר, הגוף לא יקח יותר קלוריות כדי לפרק את זה, כי זה חלק מה TEF במילה, האפקט הטרמי של המזון שאתה אוכל הוא חלק מה BMR שאתה מחשב עם המחשבונים במאמרים שיש באתר, כנ"ל לגבי ההכפלה ב 1.2 לקבל את ה RMR. אם מדבר על אפקט תרמי של מזון אז לאלכוהול יש את האפקט הכי גבוה, אז מה אם נשתה 5 ליטר אלכוהול כל יום לא נשמין? נשמין בהחלט, אחרי אלכוהול יש את החלבון, לאחר מכן פחמימה/שומן.
אין פה שום הגיון, פחמימה מורכבת או פשוטה, יש עוד מספר רב של הורמונים שמעורבים בכניסה של שומן לתאים או הוצאה של שומן מהתאים, המון גורמים גנטים, סביבתיים ולא רק מבחירה של מזונות, זו ההתחלה אבל לא הסוף.

אם זה ככה, אז למה אתה פוסל אוראו ולא פוסל פירות? אתה חושב שברוב הפירות הפחמימה יותר מורכבת? כי זה לא נכון.
אז בבקשה תדייקו במילים ואל תגידו לי "נקי" "מלוכלכך" ושאר מושגים חסרי קשר למציאות.
בכל מקרה, משה צודק, ואינדקס גליקמי זה דבר דיי מפגר בגלל שהוא מתבטל כשאתה אוכל עם הפחמימה עוד משהו.
וגם אם נאמר לא תאכל פחמימות בכלל, ובכל זאת עברת את מכסת הקלוריות, אתה עדיין תשמין. ובSS תמיד עוברים את מכסת הקלוריות- משמע- תמיד אתה תוסיף מסת שומן.
בנוסף, אם יש לך בעיה גנטית בכל הקשור לאינסולין והפרשתו היא תתרחש גם אם לא תאכל הרבה פחמימה(אמנם פחות מהרגיל אבל עדיין- משמע עדיין תהיה לך נטייה להשמנה). האינסולין פשוט יגיב מאוד בקיצוניות לגלוקוז שמגיע מגלוקונאוגנזה. אבל אני כבר מתחיל לחפור.

נערך לאחרונה:
מה שמצחיק שיש גם הפרשה של אינסולין בצום ואף גדולה יותר מאשר בארוחה, אנשים גם מתקשים להבין את זה. (לא תמיד קורה בצורה דרסטית, אבל לחלק כן)

למטבוליזם של שומן יש מורכבות הרבה הרבה יותר גדולה מאשר אינסולין ומלוניל COA.

טוב כדי שכל הקטע עם האינסולין יגמר אני אסביר את זה אחת ולתמיד.
ישנם המון הורמונים, אינזימים וחלבונים שתלויים באגירה/"שריפה" של שומן חוץ מאינסולין.
אני אתמקד בכמה שעולם המדע יודע ומתרכז בהם כרגע (או בעבר, כי לא מצאו מה לחקור עליהם יותר).
ישנם 2 אינזמים עיקריים הנקראים:
LPL ( Lipoprotein lipase)
ו
ASP ( acylation stimulating)
כאשר היה נהוג לחשוב ש-LPL הוא בין האינזמים החשובים ביותר לאגירה של שומן ואולי היחיד שמשנה משהו. עם הזמן, עולם המדע התחיל לחקור את ASP ומצא עליו ניסים ונפלאות. הוא עדיין נחקר, אך לאחר מכן התגלה ה ASP אשר נמצא כלא פחות חשוב, אם לא יותר חשוב מ LPL.
אני לא רוצה להרחיב לגבי ASP ו LPL יותר מידי, כי אני לא אצא מזה (אני גם לא בטוח שמישהו יבין). אם לומר בקצרה תהליכים רבים מעורבים בממברנה של התא, ומחוץ לתא השומן.

יש מסמך אחד על ASP שמראה שהוא היחיד שמשנה ואחראי (ממריץ) על סינטוז הטרגליצרידים בתא השומן. יש עוד מחקרים על עכברים שמראים עכבר שהוציא לו LPL לעומת כזה שהוציאו לו ASP והשוו את התוצאות בינהם. לזה שהשאירו את ה ASP היה עדיין את היכולת לאגור שומן ולזה שהשאירו רק LPL לא יכל לאגור שומן. כמובן שאלו עכברים וזה לא משקף שום דבר, אבל עדיין מעניין לדעתי.

בכל מקרה, אם אני אפתח את זה עוד קצת ובא לי לסיים את הנושא הזה אחד ולתמיד בפורום, ושאנשים יפנו את הפוסט הזה כרפרנס לאנשי האינסולין הבאים שיגיעו כשאני לא אהיה פה זמין (ואני לא אהיה, סמסטר קשה לפנינו).
יש את כל המעגלשל ה HSL שבראשי תיבות נקרא: Hormone Sensitive Lipase שבעצם קובע כמה מהר (או לאט) מתבצע מטבוליזם של שומן.

מעגל ה HSL מורכב מהורמונים רבים בינהם:
טסטסטורון, קורטיזול, אסטרוגן ואף הורמון גדילה (GH). ההורמונים הללו מגבירים או מורידים את רמות ה HSL בתא השומן. ה-HSL גם מרכיב בתוכו מרכיב שנקרא catecholamines או קטכולאמינים בעברית (לא חושב שיש כזו מילה בעברית, אבל בתרגום חופשי). אפשר לקרוא בהרחבה על הקטכולאמינים במאמר על השומן העיקש בפורטל, מוסבר שם דיי יפה מה זה אבל בגדול מה שמעניין אותנו הוא שקטכולאמינים מורכבים מאנדרנלין ונאודרנלין (או אפינפרין ונאופנפרין).

אינסולין גם משפיע על רמות ה-HSL כי הוא גם חלק ממנו, הבעיה באינסולין, שהוא יכול להשפיע חזק מאוד על רמות ה HSL בתא ולהוריד אותו ב-50% ברמת הפעילות שלו בתא (כן עד כדי כך קריטי); ומה שמצחיק שהוא יכול לעשות את זה גם אם אתה בצום (רמות האינסולין מספיקות בכדי להשפיע על רמות ה-HSL). לאחר צום, אפילו צריכה מעטה של פחמימה או חלבון, יכולה לגרום ל HSL להשתתק לגמרי, כך שאתה יכול להאשים את האינסולין בכל מצב, גם כשאתה אוכל וגם כשאתה צם, לכן זה יהיה מטומטם להאשים את האינסולין מלכתחילה.

ההורמונים העיקריים שמבטלים את האפקט הזה יהיו הקטכולאמינים (או הכלמנוייוקים כמו שאני אוהב לקרוא להם).
אפשר להמשיך את זה אין סוף ולהכניס לפה משתנים כמו cAMP אשר הוא שחקן מפתח בבקרה על ה HSL, כאשר רמות ה cMAP נמוכות, רמות ה HSL גם כן נמוכות וכאשר הן גובות, רמות ה HSL גם כן גבוהות. (נמוך = התחמצנות שומן נמוכה, גבוה = התחמצנות שומן גבוהה).

בקיצור, אני רוצה לסכם, שישנם עשרות אם לא מאות משתנים באגירה או פירוק של שומן, בגירעון חיובי או שלילי (ויכול להיות שיש גם שוני בין שני המצבים). המחקרים עדיין בחיתולים והטכונולוגיות עדיין לא מפותחות (בין אם תקציבית, או מעשית) והדברים עדיין בפיתוח. אני מאמין שיקח עוד כמה עשרות שנים טובות אם לא יותר לדעת את כל התהליך במלואו, ותמיד יבוא מישהו וימצא משהו חדש. זה כל כך מסובך ומורכב, שלהאשים את האינסולין בכל דבר יהיה טיפשי, לא נכון ולא מדוייק בעליל.

עד כאן 60 שניות של אגירה ו"שריפה" של שומן,

נערך לאחרונה:
טוב כדי שכל הקטע עם האינסולין יגמר אני אסביר את זה אחת ולתמיד.
ישנם המון הורמונים, אינזימים וחלבונים שתלויים באגירה/"שריפה" של שומן חוץ מאינסולין.
אני אתמקד בכמה שעולם המדע יודע ומתרכז בהם כרגע (או בעבר, כי לא מצאו מה לחקור עליהם יותר).
ישנם 2 אינזמים עיקריים הנקראים LPL ( Lipoprotein lipase) ו ASP ( acylation stimulating) כאשר LPL היה נהוג לחשוב שהוא בין האינזמים החשובים ביותר לאגירה של שומן ואולי היחיד שמשנה משהו. עם הזמן עולם המדע התחיל לחקור את ASP ומצא עליו ניסים ונפלאות, הוא עדיין נחקר, אך לאחר מכן התגלה ה ASP אשר נמצא כלא פחות חשוב, אם לא יותר חשוב מ LPL.
אני לא רוצה להרחיב לגבי ASP ו LPL יותר כי אני לא אצא מזה, אני גם לא בטוח שמישהו יבין. אם לומר בקצרה הרבה חרא מעורב בממברנה של התא, ומחוץ לתא השומן.
בכל מקרה יש מסמך אחד על ASP שמראה שהוא היחיד שמשנה ואחראי (ממריץ) על סינטוז הטרגליצרידים בתא השומן. (יש עוד מחקרים על עכברים שמראים עכבר שהוציא לו LPL לעומת כזה שהוציאו לו ASP, מה קרה בינהם, לזה שהשאירו את ה ASP עדיין יכל לאגור שומן, לזה שהאשיארו רק LPL לא יכלו לאגור שומן. כמובן שאלו עכברים וזה לא משקף שום דבר, אבל עדיין מעניין לדעתי).
בכל מקרה אם אני אפתח את זה עוד קצת כי אני שומע כרגע שיר נחמד ברגע ובא לי לסיים את הנושא הזה אחד ולתמיד בפורום ושאנשים יפנו את הפוסט הזה כרפרנס לאנשי האינסולין הבאים שיגיעו כשאני לא אהיה פה זמין (ואני לא אהיה, סמסטר קשה לפנינו).
ישנו את כל המעגל של ה HSL שבראשי תיבות נקרא: Hormone Sensitive Lipase שבעצם קובע כמה מהר ( או לאט) מתבצע מטבוליזם של שומן.
מעגל ה HSL מורכב מהורמונים רבים בינהם:
טסטסטורון, קורטיזול, אסטרוגן ואף הורמון גדילה (GH). מה שההורמונים הללו עושים הם מגבירים או מורידים את רמות ה HSL בתא השומן. ה HSL גם מרכיב בתוכו מרכיב שנקרא catecholamines או קטכולאמינים בעברית (לא חושב שיש כזו מילה בעברית, אבל בתרגום חופשי). אפשר לקרוא בהרחבה על הקטכולאמינים במאמר על השומן העיקש בפורטל, מוסבר שם דיי יפה מה זה אבל בגדול מה שמעניין אותנו הוא שקטכולאמינים מורכבים מאנדרנלין ונאודרנלין (או אפינפרין ונאופנפרין).
אינסולין גם משפיע על רמות ה HSL כי הוא גם חלק ממנו, הבעיה באינסולין שהוא יכול להשפיע חזק מאוד על רמות ה HSL בתא ולהוריד אותו ב-50% ברמת הפעילות שלו בתא, כן עד כדי כך קריטי, ומה שמצחיק שהוא יכול לעשות את זה גם אם אתה בצום, רמות האינסולין מספיקות כדי להשפיע עליו. לאחר צום אפילו צריכה מעטה של פחמימה או חלבון יכולות לגרום ל HSL להשתתק לגמרי, כך שאתה יכול להאשים את האינסולין בכל מצב, גם כשאתה אוכל וגם כשאתה צם, לכן זה יהיה מטומטם להאשים את האינסולין מלכתחילה.
ההורמונים העיקריים שמבטלים את האפקט הזה יהיו הקטכולאמינים (או הכלמנוייוקים כמו שאני אוהב לקרוא להם).
אפשר להמשיך את זה אין סוף ולהכניס לפה משתנים כמו cAMP אשר הוא שחקן מפתח בבקרה על ה HSL, כאשר רמות ה cMAP נמוכות, רמות ה HSL גם כן נמוכות וכאשר הן גובות, רמות ה HSL גם כן גבוהות. (נמוך = התחמצנות שומן נמוכה, גבוה = התחמצנות שומן גבוהה).
בקיצור אני רוצה לסכם, שישנים עשרות אם לא מאות משתנים באגירה או פירוק של שומן, בגירעון חיובי או שלילי (ויכול להיות שיש גם שוני בין שני המצבים), המחקרים עדיין בחיתולים והטכונולוגיות עדיין לא מפותחות (בין אם תקציבית, או מעשית) והדברים עדיין בפיתוח, אני מאמין שיקח עוד כמה עשרות שנים טובות אם לא יותר לדעת את כל התהליך במלואו, ותמיד יבוא מישהו וימצא משהו חדש, הדברים כל כך מסובכים ומורכבים שלהאשים את האינסולין בכל דבר יהיה טיפשי, לא נכון ולא מדוייק בעליל.
עד כאן 60 שניות של אגירה ו"שריפה" של שומן,
לל"ט לי.
Fuckin A!

סלח לי משה, אבל זה גיבוב עובדות חסר קשר. אני מנחש שזה תרגום חופשי של איזה "ניתוח מבריק" של לייל (או החבר שלו). אין לי כח להיכנס לזה, כי באמת הרמה הביוכימית הדרושה כדי להבין את הדברים היא קצת יותר גבוהה. אבל לנסות להיכנס לדברים, בלי ממש להבין אותם ולעשות סתם סלט acronyms חסר פשר זה מטופש.

אגב, אני אשמח לראות את הרפרנסים לגבי הפרשת אינסולין בצום.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית