הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חשש לשברי מאמץ..

PomFect

משתמש משקיע
2,611
277
נק' מוניטין:
2,313
2,611
277
▪█───█▪
אני חושב שיש לי שברי מאמץ אבל אני לא בטוח..
זה התחיל שיצא לי פעם אחת לשפוט משחק כדורגל (אני קוון) בקיצר היה לי איזה חימום לפני המשחק של איזה 10-15 דק של ריצה קלה ושאר סוגי הריצה ואז בסוף החימום באתי לעלות ופתאום אני מרגיש לחץ באזור הזה ברגל:
84564938.png

בצדדים של התאומים, אפילו קצת בחלק הקדמי של התאומים.

היום כבר לא שפטתי חודשיים, אבל היום הלכתי למכון ועשיתי תסקוואט כמו שאני תמיד עושה (100 קילו ל67 משקל גוף) ככה שיש עומס.. ואחרי איזה שעה בבית הלכתי לשחק כדורגל (ממש היה בא לי http://images.***/smilies2/tongue.gif) ופתאום באמצע המשחק חזר לי הכאב הזה בצדדי התאומים.. זה כאב כזה מציק שרק מנוחה של ישיבה לאיזה רבע שעה ומעלה תעביר תכאב.
בקיצור זה שברי מאמץ? צריך לנוח בבית שבוע?

שברי מאמץ בדרך כלל באים בצד הקידמי של הטיביה (עצם השוק). הם כואבים בזמן בלימת זעזועים ובזמן מנוחה.
אם השברים חמורים לפעמים הם רגישים לדפיקות על העצם.
לא נשמע לי שברי מאמץ, יותר דלקת מקומית. לנוח זה טוב בכל מקרה.

• פותח/ת השרשור
שברי מאמץ בדרך כלל באים בצד הקידמי של הטיביה (עצם השוק). הם כואבים בזמן בלימת זעזועים ובזמן מנוחה.
לא נשמע לי שברי מאמץ, יותר דלקת מקומית. לנוח זה טוב בכל מקרה.
השאלה כמה זמן צריך לנוח?
ואפשר להגיד שזה דווקא כן נמצא אצלי בצד הקדמי של הטיביה.
מצד שני ביום יום זה לא קורה לי, אלא אח ורק אם העמסתי באותו היום על הרגליים די הרבה (גם סקוואט וגם ריצה) וזה למה אני חושב שזה כן שברי מאמץ.

שברי מאמץ לא באים מסקוואט. הם באים מזעזועים. ובתמונה הדגשת שזה כואב בצד האחורי.
זה אמור לכאוב במרכז מהצד הקידמי (ברוב המקרים).
הכי טוב ללכת לרופא. אורטופד או ראומטולוג. כי קשה להגיד בלי בדיקות.

אני חושב שיש לי שברי מאמץ אבל אני לא בטוח..
זה התחיל שיצא לי פעם אחת לשפוט משחק כדורגל (אני קוון) בקיצר היה לי איזה חימום לפני המשחק של איזה 10-15 דק של ריצה קלה ושאר סוגי הריצה ואז בסוף החימום באתי לעלות ופתאום אני מרגיש לחץ באזור הזה ברגל:
84564938.png

בצדדים של התאומים, אפילו קצת בחלק הקדמי של התאומים.

היום כבר לא שפטתי חודשיים, אבל היום הלכתי למכון ועשיתי תסקוואט כמו שאני תמיד עושה (100 קילו ל67 משקל גוף) ככה שיש עומס.. ואחרי איזה שעה בבית הלכתי לשחק כדורגל (ממש היה בא לי http://images.***/smilies2/tongue.gif) ופתאום באמצע המשחק חזר לי הכאב הזה בצדדי התאומים.. זה כאב כזה מציק שרק מנוחה של ישיבה לאיזה רבע שעה ומעלה תעביר תכאב.
בקיצור זה שברי מאמץ? צריך לנוח בבית שבוע?

נראה לי יותר שמדובר בדלקת בתאומים\סוליה.בכל מקרה לך לרופא אורתופד
תקפיד לשים קרח ON\OFF + מנוחה.תבדוק איך אתה מגיב לחום (האם החום מעלה או מוריד את הכאב).
לפני משחק תקפיד לעשות חימום ספציפי למפרק הקרסול.

• פותח/ת השרשור
שברי מאמץ לא באים מסקוואט. הם באים מזעזועים. ובתמונה הדגשת שזה כואב בצד האחורי.
זה אמור לכאוב במרכז מהצד הקידמי (ברוב המקרים).
הכי טוב ללכת לרופא. אורטופד או ראומטולוג. כי קשה להגיד בלי בדיקות.
נכון שהם לא באים מסקוואט, ובגלל זה גם לא הרגשתי את הכאב במהלך האימון, אבל בגלל שאפילו לא הספקתי להתאושש מהאימון וכבר הוספתי ריצה לאחר האימון (שריצה זה אכן זעזועים)..
התכוונתי לצד הקדמי של הרגל, ממש לא בשריר. הכאב נמצא בצד הקדמי של הרגל, בעצם, אבל לא בדיוק במרכז העצם אלא בצדדים שלה. מצד שני לא בא לי כ"כ לעבור צילומים כי יש לי אחלה של היסטוריה עם כל הצילומים האלה ואני מנסה להמנע מהקרינה.. ששאלתי פה היית לי כוונה שמישהו שכבר זה קרה לו בעבר אולי יעזור לי.

רמי, הכאב עבר לי לאחר 10 דק של ישיבה.. מצד שני אני לא מזלזל בכאב הזה כי יכולה להיות לי פציעה שלא כ"כ מתאימה לי עכשיו.

נערך לאחרונה:

הממ,
מה שאתה מתאר, חוץ מבלימת הזעזועים נשמע ממש דומה למשהו שיש לי ותהיתי לגביו.
זה בדיוק בטיביה - ויש גם בליטות קטנות, כשלוחצים זה כואב.

ייתכן ובכל זאת יש לי שברי מאמץ? (אני עושה אליפטי במקום ריצה, והליכות אז לא הייתה לי ממש הזדמנות לבדוק את נושא בלימת הזעזועים)

• פותח/ת השרשור
הממ,

ייתכן ובכל זאת יש לי שברי מאמץ? (אני עושה אליפטי במקום ריצה, והליכות אז לא הייתה לי ממש הזדמנות לבדוק את נושא בלימת הזעזועים)
אני לא חושב שיש לך שברי מאמץ, כי בכל זאת הירך זאת עצם וכל מכה קטנה יכולה לעשות לך בליטה ושתגע בה יכאב לך.. אז כנראה שזאת מכה כי זה די שכיח לקבל שמה מכות..

עשיתי קצת הרבה צילומים (בין היתר 2 צילומי CT) ואני מנסה להמנע מעוד צילומים סתמיים כי בסוף אני אגלה שאין לי כלום וחבל.

הממ,

יש לי מילה אחת בשבילכם. מיפוי עצמות. עושים וסוגרים עניין.
בצילום כמעט ולא רואים שברי מאמץ. אלא אם הם בדרגה 4 (שזה כבר כמעט שבר רגיל).
ובCT יותר קרינה מאשר במיפוי עצמות.
קשה לאבחן בלי הבדיקה הזאת.
מה שכן, אם אתם רצים או קופצים ובכל נחיתה זה כואב- זה חתיכת סימן אזהרה.
עצה שלי- אל תתעלמו. לי זה החמיר לרמה 4 בצבא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית