הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ SS חששות

gonen1345

משתמש מתחיל
108
2
נק' מוניטין:
2
108
2
אני רוצה להתחיל לעשות ss אבל מפחד מהחיטוב שאחרי.
אם אני אעלה המון אחוזי שומן בss אחרי שאסיים אני אצטרך לעשות חיטוב שאין לי את הידע בשביל זה וזה לא בריא לעשות חיטוב בגיל 15
המטרה שלי זה היפרטרופיה

• פותח/ת השרשור
Abc וabcd לא מעוניין
ab כן . אתה חושב שאני אגיע לטכניקה טובה בבסיס עם ab? וזאת לא תוכנית עם נפח גבוה מידי בשבילי? אני מבולבל אני עדיין מתחיל או שבינוני?

מה זה משנה איזו תוכנית זו אם אתה הולך בכל מקרה לעשות פעמיים בשבוע סקוואט? אם כבר אתה תגיע לטכניקה טובה יותר עם AB כי אתה הולך לעשות דדליפט פעמיים בשבוע כנגד SS ששם הדדליפט רק פעם בשבוע. ולא זה הנפח שאתה אמור להתאמן בו כדי לפתח מסת שריר.
אתה מתאמן מתחיל

• פותח/ת השרשור
מה זה משנה איזו תוכנית זו אם אתה הולך בכל מקרה לעשות פעמיים בשבוע סקוואט? אם כבר אתה תגיע לטכניקה טובה יותר עם AB כי אתה הולך לעשות דדליפט פעמיים בשבוע כנגד SS ששם הדדליפט רק פעם בשבוע. ולא זה הנפח שאתה אמור להתאמן בו כדי לפתח מסת שריר.
אתה מתאמן מתחיל
הבנתי את הנקודה שלך תודה
ראיתי את התוכנית ואני לא אוהב אותה התוכנית הזאת טובה
A
בנץ פרס 3×10-8
Fly בשיפוע חיובי 3×10-8
פלייס 3×10-8
פרס 3×10-8
הרחקת כתפיים עם משקלות 3×12
דחיקה צרפתית 4×10-12
B
סקוואט 3×8
לחיצת רגליים 3×10-12
תאומים בסמית 15×3
דדליפט 3×5
מתח 3×MAX
פולאובר 3×10
כפיפית מרפקים עם מוטW
12×4
רוטציה בין סקוואט כבד ודדליפט ואם הצורך פרס ובנץ' פרס

Fly בשיפוע חיובי 3×10-8
מיותר. הייתי מכניס פשוט מכונה ללחיצת חזה במקום

מוגזם עם הסקוואט באותו אימון יחד עם הלחיצת רגליים. או שתעשה רוטציה או שתעשה את זה בפירמידה ותוריד את הלחיצת רגליים ובמקום תחליף לכפיפת ברך במכונה לתת דגש על האמסטרינג שנשאר בד"כ מאחור

פולאובר 3×10
הייתי מחליף בחתירה כלשהי

• פותח/ת השרשור
מוגזם עם הסקוואט באותו אימון יחד עם הלחיצת רגליים. או שתעשה רוטציה או שתעשה את זה בפירמידה ותוריד את הלחיצת רגליים ובמקום תחליף לכפיפת ברך במכונה לתת דגש על האמסטרינג שנשאר בד"כ מאחור
רוטציה בין סקוואט כבד ודדליפט ואם הצורך פרס ובנץ' פרס
מיותר. הייתי מכניס פשוט מכונה ללחיצת חזה במקום
אז לעשות fly בלי שיפוע זה תרגיל מבודד עם טווח תנועה מלא

Bent over row

נערך לאחרונה:
או BOR או חתירה כנגד פולי תחתון.

אתה כבר עושה פלייס בלי שיפוע אז לא הבנתי למה צריך פלייס בשיפוע עליון שיערב הרבה יותר את הכתף ולא ממש יתרום משהו לחזה יותר מהפלייס הרגיל

אפשר, זה אותו עיקרון כמו פלייס. עדיין הייתי מעדיף מכונה שתביא לי דחיקה מקדימה כעבודה על עוד זווית

• פותח/ת השרשור
אני לא אוהב דחיקה במכונה לא מסתדר עם התרגיל במקום fly, בשיפוע חיובי לחיצת חזה עם משקולות?

משה באמת בקטע של להבין.
זה לא מצויין בלינק המצורף,אבל מה ההנחיה למשל בכל הקשור בהעלאת משקלים בכל אחת מהתכניות האלו.
לא מצויין שם אף עיקרון מנחה,או איזושהי פילוסופיה מאחורי התכניות האלו.

אין שום פילוסופיה כי זה לא ממש משנה איך תתאמן כל עוד הקווים הכלליים ברורים (Progressive Overload). אתה יכול ליצור עומס ע"י העלאה של מספר החזרות, מספר הסטים, המשקל על המוט ועוד שלל שיטות. אתה אמור להתקדם מתי שאתה מרגיש שאתה מסוגל או בערך 2.5 ק"ג בתרגילים המורכבים לפחות פעם בשבוע

אין שום פילוסופיה כי זה לא ממש משנה איך תתאמן כל עוד הקווים הכלליים ברורים (Progressive Overload). אתה יכול ליצור עומס ע"י העלאה של מספר החזרות, מספר הסטים, המשקל על המוט ועוד שלל שיטות. אתה אמור להתקדם מתי שאתה מרגיש שאתה מסוגל או בערך 2.5 ק"ג בתרגילים המורכבים לפחות פעם בשבוע

אז נגיד בחרתי את התכנית הראשונה שמופיעה שם:
תוכנית FBW או A – שלוש פעמים בשבוע.

מופיע שם סקוואט 4 סטים 8 חזרות כנ"ל גם בנץ' פרס.
זאת אומרת יום ראשון אני מגיע ומבצע את זה,וביום שלישי שאגיע שוב יש 2 אפשרויות:
1.הגוף הסתגל והתאושש ואוכל להוסיף 2.5 קילו(לשיטתך עניין של הרגשה,לא כל כך הבנתי מה זה אומר)
2.במידה ולא התאוששתי אז אצטרך לחזור על אותו נפח עבודה,השאלה שלי: מה הטעם?
זה נראה לי יותר מדי רנדום לעומת למשל תכניות כוח שמאחוריהם עומדים כל מיני תמרונים מחושבים מבחינת הגברה של נפח.
שוב אני באמת מנסה ללמוד איך מתאמן טבעי אמור לבנות תכנית "בילדינג" באופן אידיאלי.
אשמח אם תוכל לפרט ולתת דוגמאות.

נראה לי שהכוונה היא שההיבט של להעלות משקל ברגע שקל לך הוא ברור בכל תכנית, אחרת מה הטעם בכלל? מעבר לזה, אין כמו בתכנית כוח הדרכה מדויקת לגבי מתי וכמה להעלות משקל, ועובדים לפי תרגילים וטווחי חזרות וסטים שמרגישים ורואים לאחר זמן שהגוף מגיב להם הכי טוב

אני חושב ש-SS היא תוכנית טובה ובונה בסיס טוב למתחילים תחת 2 תנאים:
  • אם יש לך דרך לוודא שהטכניקה טובה מספיק ומשתפרת עם הזמן
  • אם אתה לא מנסה לסחוט אותה עד הטיפה האחרונה.
אם אתה יכול לענות על 2 אלה אני לא רואה למה לא לעשות אותה
למה זה בעיה לסחוט את התכנית עד גבול הפוטנציאל בה?

SS היא תוכנית שעוזרת לעלות במשקלי העבודה מהר, ואין לי איתה ממש בעיה כל עוד הוא לא לתקופה ארוכה ולא מנסים להילחם עליה, בלי ריסטים ושטויות.
לגבי האוכל, אם תהיה בפלוס קלורי קל ומבוקר אין שום סיבה שתשמין בצורה מיוחדת.
אני ממש לא חושב שצריך פלוס קלורי גדול בכלל בתוכנית הזאת
אני עדיין לא מבין איך אני בתור שחיף שאוכל כל יום 2800 קלוריות יכול להעלות את משקלי העבודה בסקוואט כל אימון 5 קילו כאילו קשה לי לעשות 10 קילו סקוואט , אז...

למה זה בעיה לסחוט את התכנית עד גבול הפוטנציאל בה?
כי היא לא מיועדת לזה, היא מיועדת לתת לך בסיס טוב ולנצל את האפשרות להתקדם מהר כל עוד ניתן, אבל ברגע שאתה כבר לא יכול להתקדם במהירות של התוכנית אז אין טעם לעשות ריסטים או מניפולציות כדי להמשיך להתקדם דווקא בתוכנית הזאת

אני עדיין לא מבין איך אני בתור שחיף שאוכל כל יום 2800 קלוריות יכול להעלות את משקלי העבודה בסקוואט כל אימון 5 קילו כאילו קשה לי לעשות 10 קילו סקוואט , אז...
כי בשלב הזה הגוף שלך מסתגל מהר מאוד לכל גירוי, גם מבחינה עצבית וגם מבחינת מזה. אתה כל כך רחוק מהסף העליון של הפוטנציאל שלך, ככה שהכל עובד

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית