הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ SS חששות

gonen1345

משתמש מתחיל
108
2
נק' מוניטין:
2
108
2
אני רוצה להתחיל לעשות ss אבל מפחד מהחיטוב שאחרי.
אם אני אעלה המון אחוזי שומן בss אחרי שאסיים אני אצטרך לעשות חיטוב שאין לי את הידע בשביל זה וזה לא בריא לעשות חיטוב בגיל 15
המטרה שלי זה היפרטרופיה

אם המטרה שלך זה היפרטרופיה אתה רוצה לבחור תוכנית אחרת, עם טווח חזרות גבוה יותר ומגוון רחב יותר של תרגילים.

ממליצים לעשות SS לפני מעבר לתוכנית נפח גבוה כי זאת שיטה יעילה להתחזק כשיש לך הרבה פוטנציאל התקדמות כשרק התחלת להתאמן. אף אחד לא מחייב אותך לבצע אותה ואם אתה כן מבצע אותה אף אחד לא מחייב אותך לאכול 5 אלף קלוריות ביום ולעלות הרבה בשומן. אני חושב שהתגובות שלך נובעות מכך ששאבת מידע ממקומות לא "איכותיים" במיוחד. ממליץ לקרוא קצת יותר על תוכניות אימונים למתחילים.
אם לא אעשה ss אני עדיין נחשב מתחיל
זה לא נכון
ולא אוכל לעבור לתוכנית עם נפח גבוה יותר
גם זה לא נכון

• פותח/ת השרשור
אשמח אם תתן לי קישורים
אני הבנתי שמתחיל זה מי שיכול לעלות משקל כל אימון לפי ריפטו
המשקלים שלי נמוכים מאוד ויש לי פוטנציאל להכפיל את המשקלים שלי בקלות בss
לכן חשבתי שזאת התוכנית האופטימלית בשבילי, לסיים ss אחרי 4-5 חודשים ולעבור לתוכנית מסה עם בסיס טוב בתרגילים המרכזים.
עד עכשיו עשיתי fbw ופתחתי פורום ואמרו לי שלא כדאי לי לעבור לab
אשמח אם תוכל להציע לי תוכנית אחרת כי אני רוצה לעבור מהfbw

אשמח אם תתן לי קישורים
אני הבנתי שמתחיל זה מי שיכול לעלות משקל כל אימון לפי ריפטו
המשקלים שלי נמוכים מאוד ויש לי פוטנציאל להכפיל את המשקלים שלי בקלות בss
לכן חשבתי שזאת התוכנית האופטימלית בשבילי, לסיים ss אחרי 4-5 חודשים ולעבור לתוכנית מסה עם בסיס טוב בתרגילים המרכזים.
עד עכשיו עשיתי fbw ופתחתי פורום ואמרו לי שלא כדאי לי לעבור לab
אשמח אם תוכל להציע לי תוכנית אחרת כי אני רוצה לעבור מהfbw
לא הבנתי למה לא ss? תאכל קלוריות טובות ולא זבל.

• פותח/ת השרשור
זה לא משנה מה אני אוכל . העליה באחוזי שומן בלתי נמעטת והחיטוב של אחרי מדאיג אותי

SS היא תוכנית שעוזרת לעלות במשקלי העבודה מהר, ואין לי איתה ממש בעיה כל עוד הוא לא לתקופה ארוכה ולא מנסים להילחם עליה, בלי ריסטים ושטויות.
לגבי האוכל, אם תהיה בפלוס קלורי קל ומבוקר אין שום סיבה שתשמין בצורה מיוחדת.
אני ממש לא חושב שצריך פלוס קלורי גדול בכלל בתוכנית הזאת

• פותח/ת השרשור
כמה אחוז שומן אתה?
משקל,גובה?
משקל 60 קילו
גובה 172~
א.ש 12-14
SS היא תוכנית שעוזרת לעלות במשקלי העבודה מהר, ואין לי איתה ממש בעיה כל עוד הוא לא לתקופה ארוכה ולא מנסים להילחם עליה, בלי ריסטים ושטויות.
לגבי האוכל, אם תהיה בפלוס קלורי קל ומבוקר אין שום סיבה שתשמין בצורה מיוחדת.
אני ממש לא חושב שצריך פלוס קלורי גדול בכלל בתוכנית הזאת
אני משנה את השאלה ss תוכל לעזור לי להתקדם כל עוד המטרה שלי היא היפרטרופיה? תכנון שלי להמשך נכון ?

אם באמת תשקיע ותלך על זה עד הסוף במקרה הכי גרוע תסיים SS עם 18-19 אחוז שומן ומשקלי עבודה שלא תגיע אליהם באף תכנית אחרת באותו פרק זמן.
אם תעשה את התכנית וכל הזמן תהיה פרנואיד עם העליה בשומן אז עדיף שלא תעשה אותה.

אין שום סיבה לעשות ss אם המטרה היא היפרטרופיה, חשבתי שהקונספציה הזאת כבר נעלמה מהפורום.

גם אם אתה רוצה לבנות בסיס בתרגילים המורכבים (מבורך, לדעתי), בתור מתאמן חדש, אתה יכול לבחור תכנית מאוזנת יותר.

אין שום סיבה לעשות ss אם המטרה היא היפרטרופיה, חשבתי שהקונספציה הזאת כבר נעלמה מהפורום.

גם אם אתה רוצה לבנות בסיס בתרגילים המורכבים (מבורך, לדעתי), בתור מתאמן חדש, אתה יכול לבחור תכנית מאוזנת יותר.

הקונספציה הזאת נעלמה מכיוון שמעלימים פה את האנשים שתומכים בקונספציה הזאת.
אני מסכים שלא כולם בנויים ויכולים לעשות SS עד מיצויו,אבל להגיד שאין היפרטרופיה בSS זה שטות גמורה,כי אם אתה אומר את זה אז אתה בעצם מכחיש את המושג progressive overload כגורם לגדילה באימונים.

איזה תוכנית מאוזנת לדוגמא? פיצולים עם חמישים סטים לידיים ושלוש סטים במכונה לרגליים?
Starting strength היא תוכנית מאוזנת שהוכח כבר שהיא גורמת להיפרטרופיה. חוץ מזה שגם אני חושב שהיא מתאימה לחלק בודד מהאוכלוסייה

אני חושב ש-SS היא תוכנית טובה ובונה בסיס טוב למתחילים תחת 2 תנאים:
  • אם יש לך דרך לוודא שהטכניקה טובה מספיק ומשתפרת עם הזמן
  • אם אתה לא מנסה לסחוט אותה עד הטיפה האחרונה.
אם אתה יכול לענות על 2 אלה אני לא רואה למה לא לעשות אותה

אני מסכים שלא כולם בנויים ויכולים לעשות SS עד מיצויו,אבל להגיד שאין היפרטרופיה בSS זה שטות גמורה,כי אם אתה אומר את זה אז אתה בעצם מכחיש את המושג progressive overload כגורם לגדילה באימונים.
יש, אבל אין היפרטרופיה אידאלית ב-SS. אם המטרה שלך היא לגדול ונטו לגדול, אין שום טעם לבחור בתוכנית הזו. אפשר ללמוד טכניקה בתרגילים מורכבים גם עם טווח חזרות שהוא גבוה יותר ותוכנית עם הרבה יותר תרגילי עזר.

• פותח/ת השרשור
יש, אבל אין היפרטרופיה אידאלית ב-SS. אם המטרה שלך היא לגדול ונטו לגדול, אין שום טעם לבחור בתוכנית הזו. אפשר ללמוד טכניקה בתרגילים מורכבים גם עם טווח חזרות שהוא גבוה יותר ותוכנית עם הרבה יותר תרגילי עזר.
השיקול הוא כזה
1. אני אעשה ss אוכל לעבור לתוכנית ab עם בסיס טוב בתרגילים המורכבים וככה אתקדם יותר מהר
2.לעבור לתוכנית ab ולהתקדם לאט לאט
החיסרון ב1 זה שאעלה בא.ש וב2. זה התקדמות יותר איטית וטכניקה לקויה יותר בתרגילי בסיס

1. אני אעשה ss אוכל לעבור לתוכנית ab עם בסיס טוב בתרגילים המורכבים וככה אתקדם יותר מהר
אתה יכול לבנות בסיס טוב בתרגילים המורכבים בכל תוכנית אחרת

החיסרון ב1 זה שאעלה בא.ש וב2. זה התקדמות יותר איטית וטכניקה לקויה יותר בתרגילי בסיס
אז שוב, אתה צריך לתעדף מה אתה רוצה יותר, כוח או היפרטרופיה. אם כוח חשוב לך יותר אז כן SS אידאלי. אם היפרטרופיה יותר אז אל תתחיל עם SS בכלל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית