הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ SS ואופני הרים

• פותח/ת השרשור TomShv
  • פורסם בתאריך

TomShv

משתמש מתחיל
45
0
נק' מוניטין:
0
45
0
אני בן 14 ואני יתחיל לעשות SS בקרוב, אחרי שאני יילמד את הטכניקה של התרגילים המורכבים.

אבא שלי מתנגד לעשות SS כי סיפרתי שאני לא יוכל לעשות הרבה אירובי. אז הוא חושב שאם אני ייעשה SS אני יהיה יותר איטי ואם סיבולת לב גרועה. עכשיו אני הולך לעשות אירובי באמצע השבוע ל-20-30 דקות ב-medium intensity. ככה אני לא יזניח סיבולת לב ריאה.

אני ואבא שלי התווכחנו איזו שעה, כי הוא חושב שסיבולת היא יותר חשובה מכוח ומהירות למרחקים קצרים (מה ש-SS משפר). גם קראתי שפיתוח שרירים מגדיל את סיבולת הכוח, מה שצריך באופני הרים.*

יש שתי דברים שאני רוצה לשאול:
1. האם SS משפר באופני הרים, וריצות אינטנסיביות אם הרבה עליות?
2. כשאני יתחיל לעשות SS אני שוקל לרכב באופני הרים כל שבועיים בסוף שבוע, האם זה יכול להשפיע על התוצאות לרעה?
הרכיבה לוקחת בין 1.5-2.5 שעות ויש שם הרבה עליות. אם צריך אני יכול להכין בבית ולקחת איתי שייק, שיספק לי את כל הקלוריות והחלבונים שאני צריך בשביל שלא יישרפו לי שרירים. אני כבר במילא מביא שייקים שמספקים קלוריות כשאני הולך לרכיבות אופניים שלוקחות יחסית הרבה זמן.

תודה בהמשך

נערך לאחרונה:
אתה עוסק באיזשהו ספורט ספציפי?

אמנם אם תעשה SS אתה תיפגע קצת באירובי אבל לא תעשה את התוכנית לנצח...
SS לא ישפר את היכולת הסבולתית שלך

נראה לי שאבא שלך מייעד אותך לתריאתלון בלי שאתה יודע מכך:)

אתה רוצה להתמקד ביותר מדי דברים, תחליט מה יותר חשוב לך

• פותח/ת השרשור
אתה עוסק באיזשהו ספורט ספציפי?

אמנם אם תעשה SS אתה תיפגע קצת באירובי אבל לא תעשה את התוכנית לנצח...
SS לא ישפר את היכולת הסבולתית שלך

אני רוצה לעשות פיתוח שרירים והרמת משקולות בכללי, בשביל שאני יבנה מסה שתעזור לי בספרינטים, שחייה, רכיבת אופני הרים וריצות בכללי.

שלא תבין אותי לא נכון, אני רוצה לבנות כמות גדולה של שרירים אבל גם מסה פונקציונלית.

אני יודע ש-SS לא משפר סיבולת אבל מה בנוגע סיבולת כוח?

האם זה אפשרי לבנות סיבולת כוח ולעשות SS באותו זמן?

---------- התגובה התווספה ב 15:00 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:56 ----------

נראה לי שאבא שלך מייעד אותך לתריאתלון בלי שאתה יודע מכך:)

אתה רוצה להתמקד ביותר מדי דברים, תחליט מה יותר חשוב לך

חשוב לי שתיהיה לי כמות גדולה של שרירים. אני בחיים לא יירצה להשתתף בתריאתלוןן כי זאת לא המטרה שלי.
אבל רכיבה באופני הרים צריכה כמות גדולה של fast twitch כי יש הרבה עליות. וזה גם מה ש-SS מאמן.

בקיצור: אני רוצה להשתפר בספרינטים בכוח ובסיבולת כוח. וכל זה כשתיהיה לי סבולת לב ריאה יחסית טובה, אבל לא טובה כמו של זה שמשתתף בתריאתלון.

גיוס היחידות המוטוריות בSS יאפשר לך לשפר את הספרינטים ואם אתה מתכוון בסבולת כח לSPEED ENDURANCE(סבולת לקטית) אז גיוס היחידות המוטוריות ישפר לך גם את האלמנט הזה.

• פותח/ת השרשור
גיוס היחידות המוטוריות בSS יאפשר לך לשפר את הספרינטים ואם אתה מתכוון בסבולת כח לSPEED ENDURANCE(סבולת לקטית) אז גיוס היחידות המוטוריות ישפר לך גם את האלמנט הזה.

אז אם ככך זה לא אמור לשפר אותי באופני הרים? אופני הרים עם הרבה עליות מצריכים סיבולת מהירות ומהירות מקסימלית. כמובן שהיו משורים, אבל אז אני יוכל להשתמש בהילוכים קשים יותר. ובימלא העליות הם החלק הכי קשה.

אני חושב שסיבולת מהירות וסיבולת כוח זה אותו דבר. בשני המקרים מדובר כמה זמן אתה יכול לעשות מאמץ מקסימלי או כרוב למקסימום.

אני גם ייעשה ריצות בימי המנוחה, לא ריצות יותר מדי קשות אבל בכמות שתשמר לי את הסיבולת לב ריאה.

נערך לאחרונה:
SS תשפר לך את החלק של העליות ובמישורים במאמץ נמוך יותר ולאורך יותר זמן יבוא לידי ביטוי החלק האירובי

אני לא מבין גדול באופני הרים אבל בהנחה שהחלק המישורי ארוך מספיק , תצטרך יכולת אירובית שאותה אמרת שאתה בונה בימי מנוחה, ובחלק של העליות SS יעזור לך.

• פותח/ת השרשור
אני לא מבין גדול באופני הרים אבל בהנחה שהחלק המישורי ארוך מספיק , תצטרך יכולת אירובית שאותה אמרת שאתה בונה בימי מנוחה, ובחלק של העליות SS יעזור לך.

אה.... אוקיי.

אני חושב שאני יותר משמר את היכולת האירובית כי הריצות אומנם יידרשו מאמץ, אבל לא יהיו ממש קשות.

העליות הן החלק הכי קשה באופניים, אז אם אני יישתפר בעליות אז אני גם יישתפר באופני הרים בכללי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית