Power Clean - דיון פתוח

coldfire

מושעה
19,371
6,911
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
62,133
19,371
6,911
דיון על power clean. הועבר מאשכול אחר.

נסיתי כמה פעמים עם מוט ריק, זה לא כזה נורא באמת. הקאצ' הוא לעשות את השראגס עם העלאת המרפקים. קראתי את ההסברים ב SS על זה, לא יודע. אני אוהב מתח 😃

אין שום קאץ'. כל מה שאתה צריך לעשות זה לקפוץ, וכל השאר יקרה לבד. מוט ריק יכול להרגיש מוזר, תנסה להוסיף טיפה משקל. זה עוזר לפעמים.
בכל מקרה, באימון אחד לא תלמד, אפילו לא בשניים. צריך לתרגל את זה, והרבה. לשיקולך...

נערך לאחרונה:
אין שום קאץ'. כל מה שאתה צריך לעשות זה לקפוץ, וכל השאר יקרה לבד. צריך לתרגל את זה, והרבה. לשיקולך...

זה לא הכי נכון, אני הייתי די בשוק שהסבירו לי את התנועה של המשיכה השנייה (hang clean)
זה קצת יותר מלקפוץ ולעשות שראג, אני בטוח שתומר יכול להסביר יותר טוב ממני אבל זה סוג של upright row.

• פותח/ת השרשור
זה לא הכי נכון, אני הייתי די בשוק שהסבירו לי את התנועה של המשיכה השנייה (hang clean)
זה קצת יותר מלקפוץ ולעשות שראג, אני בטוח שתומר יכול להסביר יותר טוב ממני אבל זה סוג של upright row.

מצטער, אבל אתה ממש טועה. זה שהם חילקו לך את זה לחלקים לא אומר שככה לומדים את התנועה.

מצטער, אבל אתה ממש טועה. זה שהם חילקו לך את זה לחלקים לא אומר שככה לומדים את התנועה.

התנשאות שלך כבר מתחילה לעצבן.
תקבל תעובדה שיש אנשים שלא עובדים כמוך. אני לא יודע איך אתה למדת PC, אבל איך שלימדו אותי ועוד המון אנשים זה עובד טוב מאד.

• פותח/ת השרשור
התנשאות שלך כבר מתחילה לעצבן.
תקבל תעובדה שיש אנשים שלא עובדים כמוך. אני לא יודע איך אתה למדת PC, אבל איך שלימדו אותי ועוד המון אנשים זה עובד טוב מאד.

ההתנשאות היא שלך. אני מסתכל על מאמנים כמו Glenn Pendlay, Bill Starr, Mark Rippetoe ו Burgener. אף אחד מהם עוד לא אמר שהמשיכה היא עם הכתפיים ושזה דומה ל upright row. האמת שהם אומרים את ההפך, ועם כל הכבוד לך, ולמאמנים שלך אני מעדיף לקחת את המילה שלהם.

אז תרגע, אני לא צריך שילד ילמד אותי על weightlifting. אם יש לך משהו בונה להגיד בנדון, תגיד. אם לא, אל תדבר.

אפשר לומר ש hang clean הוא תת שלב במשיכה השנייה (שמתחילה כשהמוט בערך בגובה הברכיים. לחשוב על התנועה כסוג של חתירה בעמידה, לפחות לדעתי, יהיה קצת קאונטר-פרודקטיב.
בקשר למה שכתבת על הכתפיים, לרוב מכלילים את התנועה הזאת כסיומת של המשיכה השנייה (יש כאלה שמכניסים את אותה תנועה כתחילה של המשיכה השלישית, לפחות בקלין, ע"ע טומי קונו) וגם אז התנועה הזאת אחראית לחלק קטן מהתאוצה של המוט.

coldfire, יש כמה מודלים לדרך שבה צריך לגשת לתנועות האולימפיות.
ד"א הלוואי שלקפוץ וכל השאר יסתדר זה מה שהיה צריך בשביל לעשות פאוור קלין.

• פותח/ת השרשור
שיקו, אני מודע לזה שיש כמה מודלים. אף אחד מהם לא כולל upright row (די מטומטם) ו"משיכה עם הכתפיים".

אני יודע שיש בפאוורקלין דברים מעבר ללקפוץ, אבל זה החלק העיקרי. אתה שוכח שפותח האשכול לא הולך להתחרות בהרמת משקולות...

אפשר לומר ש hang clean הוא תת שלב במשיכה השנייה (שמתחילה כשהמוט בערך בגובה הברכיים. לחשוב על התנועה כסוג של חתירה בעמידה, לפחות לדעתי, יהיה קצת קאונטר-פרודקטיב.
בקשר למה שכתבת על הכתפיים, לרוב מכלילים את התנועה הזאת כסיומת של המשיכה השנייה (יש כאלה שמכניסים את אותה תנועה כתחילה של המשיכה השלישית, לפחות בקלין, ע"ע טומי קונו) וגם אז התנועה הזאת אחראית לחלק קטן מהתאוצה של המוט.

coldfire, יש כמה מודלים לדרך שבה צריך לגשת לתנועות האולימפיות.
ד"א הלוואי שלקפוץ וכל השאר יסתדר זה מה שהיה צריך בשביל לעשות פאוור קלין.

כן, ככה עשיתי בשלושה אימוני PC האחרונים שלי - HC מגובה הברך ועד לאחיזת קלין.
המאמן אמר לעשות סוג של UPRIGHT ROW, כנראה שזה שלב ביניים.

אז אתה אומר בעצם שעושים שראג ובסיומת שלו, כשאתה בעצם הופך את המרפקים למעלה אתה נותן סוג של חתירה ואז הופך מרפקים ומשלים את התנועה? ככה שבעצם המשיכה השנייה היא:
שראג
חצי חתירה + קפיצה
הפיכת מרפקים

הבנתי נכון את מה שאמרת?

ההתנשאות היא שלך. אני מסתכל על מאמנים כמו Glenn Pendlay, Bill Starr, Mark Rippetoe ו Burgener. אף אחד מהם עוד לא אמר שהמשיכה היא עם הכתפיים ושזה דומה ל upright row. האמת שהם אומרים את ההפך, ועם כל הכבוד לך, ולמאמנים שלך אני מעדיף לקחת את המילה שלהם.

אז תרגע, אני לא צריך שילד ילמד אותי על weightlifting. אם יש לך משהו בונה להגיד בנדון, תגיד. אם לא, אל תדבר.

המשיכה נראית כמו upright row אבל אתה לא מושך על הכתפיים אלה עם הטרפזים.
המוט צריך להיות תלוי שהידיים כמו חבלים ובמשיכה מלאה זה נראה דומה לupright row.

ובמקום ישר לקפוץ לא נכון, אתה טועה לגמרי, וכו'. אתה יכול להסביר את עצמך.

• פותח/ת השרשור
המשיכה נראית כמו upright row אבל אתה לא מושך על הכתפיים אלה עם הטרפזים.
המוט צריך להיות תלוי שהידיים כמו חבלים ובמשיכה מלאה זה נראה דומה לupright row.

זה יפה שזה נראה דומה, אבל להגיד לבן אדם לחשוב על upright row כדי ללמד אותו את התנועה, זה להרוס הכל. רוב האנשים גם ככה רוצים להרים הכל עם הידיים.

כן, ככה עשיתי בשלושה אימוני PC האחרונים שלי - HC מגובה הברך ועד לאחיזת קלין.
המאמן אמר לעשות סוג של UPRIGHT ROW, כנראה שזה שלב ביניים.

אז אתה אומר בעצם שעושים שראג ובסיומת שלו, כשאתה בעצם הופך את המרפקים למעלה אתה נותן סוג של חתירה ואז הופך מרפקים ומשלים את התנועה? ככה שבעצם המשיכה השנייה היא:
שראג
חצי חתירה + קפיצה
הפיכת מרפקים

הבנתי נכון את מה שאמרת?

קשה להסביר PC בפורום, כדי להבין אתה חייב לנסות בעצמך. אפשר לכתוב פה 30 עמודים על איך עושים ועדין לא תצליח לעשות בלי שמישהו יראה אותך.

• פותח/ת השרשור
קשה להסביר PC בפורום, כדי להבין אתה חייב לנסות בעצמך. אפשר לכתוב פה 30 עמודים על איך עושים ועדין לא תצליח לעשות בלי שמישהו יראה אותך.

מעניין, יש מישהו שכתב על זה בספר. אם רק הייתי מצליח להזכר מי זה... 🙄

זה יפה שזה נראה דומה, אבל להגיד לבן אדם לחשוב על upright row כדי ללמד אותו את התנועה, זה להרוס הכל. רוב האנשים גם ככה רוצים להרים הכל עם הידיים.

צודק החשיבה היא לא דרך upright row, המחשבה שלך צריכה להיות שהידיים הם חבל ואתה מושך עם הטרפזים.
אבל אם מה שגורם לבן אדם להבין את התנועה זה לדמיין על המצב הסופי של upright row והוא מבין באיזה שרירים אז זה יכול להיות רק טוב.
קשה מאד לתפוס את הטכניקה בהתחלה וזה אפילו די מייאש לכן חשוב להיות יצירתיים כשמלמדים תנועות כאלה.

קיצר מחר אני לא יודע אם אני אגיע להדר-יוסף אבל אבל אם לא אז אני אצלם כבר תנועה מלאה ויחכה שישחטו אותי בביקורת 😆

• פותח/ת השרשור
צודק החשיבה היא לא דרך upright row, המחשבה שלך צריכה להיות שהידיים הם חבל ואתה מושך עם הטרפזים.
אבל אם מה שגורם לבן אדם להבין את התנועה זה לדמיין על המצב הסופי של upright row והוא מבין באיזה שרירים אז זה יכול להיות רק טוב.
קשה מאד לתפוס את הטכניקה בהתחלה וזה אפילו די מייאש לכן חשוב להיות יצירתיים כשמלמדים תנועות כאלה.

לא בהכרח חייבים ללמד את המצב הסופי של המשיכה. מבחינתי המצב הסופי זה המצב שבו תפסת את המוט.

זה ההבדל בין לגשת לזה כקפיצה, לבין לחלק את זה לחלקים. האופציה השניה מסבכת את זה יותר לדעתי.

לא בהכרח חייבים ללמד את המצב הסופי של המשיכה. מבחינתי המצב הסופי זה המצב שבו תפסת את המוט.

זה ההבדל בין לגשת לזה כקפיצה, לבין לחלק את זה לחלקים. האופציה השניה מסבכת את זה יותר לדעתי.

בין הרגע שאתה תופס את המוט לבין תחילת המשיכה יש רגע מאד קריטי שזה המשיכה.
אם אתה לא מושך נכון אתה לא תתפוס תמוט בחיים, במשקלים נמוכים אולי כן אבל במשקלים גבוהים אם המשיכה לא מושלמת אתה לא תתפוס תמוט.
לכן חשוב קודם כול לעבוד על המשיכה ולהבין איך צריכה להיות בהתחלה, באמצע ובסוף.
אתה לא יכול לבוא למתאמן עם המוט ממצב hang ולהגיד לו לקפוץ ולתפוס תמוט.

בטח ובטח שאין פה upright row, אבל גם לתאר את הPC בתור קפיצה זה לא ממש נכון, סה"כ, אנחנו נרצה שהרגליים ינתקו מגע עם הקרקע לזמן קצר ככל האפשר. ברגע שמתחילים לחשוב על קפיצה בד"כ יקרה ההיפך. אני אוהב לחשוב על זה בתור התיישרות וכניסה מתחת למוט. אמנם בPC אין מי-יודע-מה כניסה, אבל ברגע שחושבים על זה ככה הופכים מרפקים מהר ולא מושכים עם הידיים. בסוף זה נהייה אוטומטי.

בכל מקרה, צריך לזכור שלפעמים כשמלמדים (או מתקנים) את התנועות האלה נותנים הנחיות שהמטרה שלהן הן להשפיע על מה שהמתאמן חושב שהוא עושה, אבל הן לא בדיוק מה שרוצים שיקרה בפועל. מדובר סה"כ בתנועה שלוקחת סדר גודל של שניה, אין זמן לחשוב תוך כדי אז מנסים לבנות אינסטינקטים כלשהם.

• פותח/ת השרשור
אתה לא יכול לבוא למתאמן עם המוט ממצב hang ולהגיד לו לקפוץ ולתפוס תמוט.

אתה יכול, אם תלמד אותו לפני זה איך נראה המצב הסופי - rack position. אם הוא יקפוץ נכון, ויחשוב על להזיז את המרפקים קדימה, כל השאר בדרך כלל קורה אוטומטית.

סתם מתוך עניין, מה המשקלים שלך בפאוורקלין?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית