הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בקשר להתקדמות בלחיצות

bietarist

מושעה
2,468
0
נק' מוניטין:
7,494
2,468
0
מי שלא יודע אני נמצא בתוכנית טקסס מטוד, ובדרך כלל צריך להתמקד שם בלחיצה אחת, אני מתמקד בלחיצה, נתקע ועובר ללחיצה שונה, אני רוצה להתמקד רק בבנץ', אני מתקדם בתרגיל ממש לאט, יותר מדי לאט.

איזו דרך יש לכם להציע לי כדי להתמקד בהתקדמות בבנץ'?

כן אני אוכל(ועולה במשקל גוף), לא אני לא הולך לאכול כמו חזיר.

בינתיים זה נראה ככה

יופ נפח:
5*5 בנץ'

התאוששות 5*2 פרס

עצימות 3*1 בנץ'

יוצא לי בערך שאני מצליח לשבור שיא פעם בחודש בלחיצות.
עצות יתקבלו בברכה

• פותח/ת השרשור
אני מתקדם בנפח פעם ב.. צריך לבדוק בדיוק בכמה זמן, אבל זה רחוק מהתקדמות שבועית.
ולא ניסיתי.. אם אני עושה עכשיו ביום העצימות סט אחד ל3, אז להוריד משקל ולעשות סט אחד ל5? או סט 1 של חזרה אחת(לא נראה לי שיש טעם לרדת עכשיו לחזרה אחת)?

קודם כל על מנת להציל את הנפח אפשר גם לצמצם את טווח החזרות שם. כלומר לעשות 8 סטים של 3 חזרות (או 6 סטים, זה יותר הגיוני ולא יהרוג אותך). לגבי העצימות אפשר לשחק עם זה לתקופה (אפילו לסינגל, או לחזור לחמש) ואפשר גם לעבור לאימונים הדינמיים שהוא מציע לבילדרים. אתה מבין אבל שכל המשחקים האלה נועדו לסחוט עוד טיפה מהלחיצות, בתכלס זה לא יעלה לך את המשקלים בטירוף וכשנתקעים בלחיצות לתקופה כדאי לחשוב על תבנית אחרת.

האם יש נק' חולשה בתרגיל? (

אולי עבודה עם משקלים גדולים בטווחים קטנים כתרגילי עזר

נ.ב זה אולי ישמע טריוואלי - אבל עליה במשקלים ביתר התרגילים דדליפט\סקוואט עשויה להוציא אותך מהקיפאון במשקלי הבנצ'

• פותח/ת השרשור
קודם כל על מנת להציל את הנפח אפשר גם לצמצם את טווח החזרות שם. כלומר לעשות 8 סטים של 3 חזרות (או 6 סטים, זה יותר הגיוני ולא יהרוג אותך). לגבי העצימות אפשר לשחק עם זה לתקופה (אפילו לסינגל, או לחזור לחמש) ואפשר גם לעבור לאימונים הדינמיים שהוא מציע לבילדרים. אתה מבין אבל שכל המשחקים האלה נועדו לסחוט עוד טיפה מהלחיצות, בתכלס זה לא יעלה לך את המשקלים בטירוף וכשנתקעים בלחיצות לתקופה כדאי לחשוב על תבנית אחרת.

אני רוצה אני רוצה אני רוצה..

באמת שאין לי זמן לעבור על זה אשמח לפירוט על זה, וכן בקשר כנראה אני אעשה גם 3*7 בנפח, אני באמת זוכר שמזמן קראתי על זה.

איזו תבנית היית ממליץ לי עם אני רוצה לשפר את הבנץ'(בינתיים אני ממשי במתכונת של טקסס בסקוואט ודדליפט, כי הולך לי ממש טוב עם זה).

---------- התגובה התווספה ב 16:04 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 16:03 ----------

האם יש נק' חולשה בתרגיל? (

אולי עבודה עם משקלים גדולים בטווחים קטנים כתרגילי עזר

נ.ב זה אולי ישמע טריוואלי - אבל עליה במשקלים ביתר התרגילים דדליפט\סקוואט עשויה להוציא אותך מהקיפאון במשקלי הבנצ'

העלתי הרבה בסקוואט ובעיקר בדדליפט, והבנץ' מתקדם הרבה יותר לאט ממה שהוא צריך להתקדם בתוכנית שבועית.

חיים, אבל האימונים הדינמיים.... הם נראים קלים מאוד - כמו להתיש את השריר עם טיפה משקל... זה אמור לחלץ אותו ולגרום לו להעלות במשקלים?

אימון דינמי :
ישנה אפשרות להחליף את האימון העצים באימון דינמי , בצורת אימון זו אנחנו מפעילים על המוט את מקסימום הכח שאנו יכולים על מנת לגרום לו לנוע במהירות הכי גדולה שאפשר , טכניקה זו מאוד יעילה אך יכולה להיות מאוד קשה להתאוששות לאורך זמן .
נשתמש במחזור של 3 שבועות בצורה הבאה :
שבוע 1 – 12 סטים של 2 חזרות עם 50% מRM1
שבוע 2 – 12 סטים של 2חזרות עם 55% מRM1
שבוע 3 – 10 סטים של 2 חזרות עם 60% מRM1
ניתן לחזור על הסייקל הזה הרבה פעמים

אני חושב שזה יכול להוציא מתקיעה מבלי לשנות לתוכנית אחרת לגמרי (כלומר לשמור על התבנית), בעיקר בלחיצות אבל גם בסקוואט. שווה ניסיון לתקופה קצובה (נגיד חודשיים) ואז לחזור לכוח. אני גם מאלה שחושבים שלחיצות דורשות קצת יותר נפח בשביל לעלות. מקסימום זה יתרום להיפרטרופיה.. 😛

• פותח/ת השרשור
אוקי.. קראתי עוד קצת ואני מתלבט אם להחליף את המתכונת שאני נמצא בה כרגע ביום העצימות למתכונת של להחליף כל שבוע מספר חזרות , זוגות שלשות, סינג, או לעשות אימונים דינמיים..
האימונים הדינמיים באמת הותאמו יותר לבילדרים ? כי אם כן אז אני אלך על זה.

2) אני מתכוון לעשות את זה רק בלחיצת חזה בינתיים, זה בסדר או שהכוונה היא לעשות אימון דינמי בכל התרגילים(לא נראה לי)

3) בנפח אני הולך לעשות בבנץ' 8*3 או 6*4 עוד לא החלטתי, השאלה אם כדי לעשות את זה בשילוב עם האימון הדינמי?או להשאיר את ה5*5?

• פותח/ת השרשור
אני חושב שזה יכול להוציא מתקיעה מבלי לשנות לתוכנית אחרת לגמרי (כלומר לשמור על התבנית), בעיקר בלחיצות אבל גם בסקוואט. שווה ניסיון לתקופה קצובה (נגיד חודשיים) ואז לחזור לכוח. אני גם מאלה שחושבים שלחיצות דורשות קצת יותר נפח בשביל לעלות. מקסימום זה יתרום להיפרטרופיה.. 😛

החלטתי שאני אעשה ביום עצימות אימון דינמי, אבל יש לי כמה שאלות .. הRM1 שלי הוא 105(בערך) ורשום שבשבוע הראשון צריך לעשות 50 אחוז- 2 חזרות ל12 סטים, 2 חזרות עם 52.5 קילו?אני באמת צריך לקבל מזה משהו? וכמה זמן מנוחה בין סט לסט?
תודה

החלטתי שאני אעשה ביום עצימות אימון דינמי, אבל יש לי כמה שאלות .. הRM1 שלי הוא 105(בערך) ורשום שבשבוע הראשון צריך לעשות 50 אחוז- 2 חזרות ל12 סטים, 2 חזרות עם 52.5 קילו?אני באמת צריך לקבל מזה משהו? וכמה זמן מנוחה בין סט לסט?
תודה

אתה יכול להתחיל עם 50%. אין לי את הספר כאן אבל אם אני זוכר נכון זה משהו כמו 30 שניות בין סט לסט. 50 קילו נשמע אמנם מעט אבל ההסתגלות לנפח + זמן מנוחה קצר תיקח איזה 2-3 אימונים.

(אגב, אתה לא רוצה לשאול מישהו קצת יותר מנוסה את השאלות האלה? מסתובבת שמועה באוניברסיטה שיש בפורום אחר איזה מנהל שלא הצליח אפילו לעבור את המבחן בסוף קורס מדריכים. פעמיים.)

• פותח/ת השרשור
אתה יכול להתחיל עם 50%. אין לי את הספר כאן אבל אם אני זוכר נכון זה משהו כמו 30 שניות בין סט לסט. 50 קילו נשמע אמנם מעט אבל ההסתגלות לנפח + זמן מנוחה קצר תיקח איזה 2-3 אימונים.

(אגב, אתה לא רוצה לשאול מישהו קצת יותר מנוסה את השאלות האלה? מסתובבת שמועה באוניברסיטה שיש בפורום אחר איזה מנהל שלא הצליח אפילו לעבור את המבחן בסוף קורס מדריכים. פעמיים.)

שיהיה לך זמן אשמח שתבדוק לי.. תודה
במאמר רשום שבשבוע הראשון צריך לעשות 50% שבועשני 55% ושלישי 60, 30 שניות נשמע הגיוני.

את המלחמות העקובות דם שלכם תשאירו ביניכם.

שיהיה לך זמן אשמח שתבדוק לי.. תודה
במאמר רשום שבשבוע הראשון צריך לעשות 50% שבועשני 55% ושלישי 60, 30 שניות נשמע הגיוני.

את המלחמות העקובות דם שלכם תשאירו ביניכם.

לא ביקשת שם שהם יכנסו בשביל לעזור לך באשכול הזה? לדעתי זה לא היה לעניין, בייחוד שאיכשהו ענינו גם כאן.

• פותח/ת השרשור
אני לא באמת מתכוון להתנצל על זה..
גם לפני שהם נכנסו לשם, כתבתי שם והייתי פעיל בצורה מסויימת, אני תמיד שמח לקבל כמה חוות דעת.
לא רואה מה הבעיה בזה.

גם לפני שהם נכנסו לשם, כתבתי שם והייתי פעיל בצורה מסויימת, אני תמיד שמח לקבל כמה חוות דעת.
לא רואה מה הבעיה בזה.

סבבה, פעם הבאה תפתח פוסט גם שם ואל תפנה לכאן, אף אחד מהם לא רצוי כאן.

לא רואה מה הבעיה בזה.

אף אחד לא ביקש ממך להתנצל. רק אל תבנה שיתנו לך תשובות בהמשך, אם אתה מוצא את התשובות כאן לא מספקות ומבקש מאנשים בפורום אחר שיבואו לעזור לך כאן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית