הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תפריט האכילה שלי לתקופת מסה

• פותח/ת השרשור Avihu
  • פורסם בתאריך

Avihu

משתמש מתחיל
13
0
נק' מוניטין:
0
13
0
שלום.
אני בזמן האחרון התחלתי מאוד להעמיק בעניין התזונה כתוסף לאימונים, לפני זה לא ממש ייחסתי לזה חשיבות ועכשיו אני מבין כמה זמן יקר בזבזתי.
בכל מקרה - הגובה שלי הוא 1.69 ואני שוקל 57/58, אין ספק שאני חייב להעלות במסה. לפני שנתחיל את הכול, אני רוצה רק לתת נתון נוסף - יש לי חודש לתוכנית הזאת, כלומר לתפריט הזה. אני בעוד חודש בדיוק מתגייס לצבא.
אני משתמש בתוכנית אימון FBW שיש בפורטל לתקופת המסה, וכבר כמה ימים שאני מנסה לאסוף מידע שבעזרתו אני ירכיב תפריט אכילה מתאים.
לאחר קריאה של המאמרים הנה הנתונים - BMR שלי הוא 1,550, לכן ה - RMR שלי הוא 1,860. לאחר חישובים של אימונים וכו' ובהתחשב שצריך לאכול בערך 400 קלוריות מעל המאזן הרגיל (כמובן שביום אימון זה עולה) הגעתי למסקנה שביום אימון אני צריך להכניס לגוף 2,800 קלוריות, וביום מנוחה 2,300 קלוריות. לאחר חילוק של אבות המזון הגעתי לכך שאני צריך לאכול ביום של אימון 114 גרם חלבון, 78 גרם שומן, 411 גרם פחמימות.
זהו התפריט שהרכבתי (עם המון מחשבה) -
[מה שמסומן בצהוב זה מה שלא אוכלים ביום מנוחה]

128805689317.jpg

קישור למי שיש בעיה - http://img440.imageshack.us/img440/997/128805689317.jpg

אפשר לשים לב שהכמות חלבון גדולה יחסית בהרבה ממה שאני אמור לצרוך לפי החישובים, וכמות השומנים קטנה בכמה גרמים.
הייתה לי בעיה בעיקר בהערכה של הגרמים.. כלומר, אני לא יודע כמה גרם קשיו אני אוכל, או אני לא יודע כמה גרם חזה עוף אני אוכל (אמא אמרה שבערך 250 אז אמרתי נאזן..)
כמו כן, הקלוריות שאני מכניס ביום מנוחה גם גדולות בהרבה מהצריך.. כלומר, ה2,300 שאני אמור להכניס זה עוד אחרי שהעלתי 300-400 קלוריות.

שינויים/המלצות/טיפים/ייעוץ או כל אמירה על התפריט יתקבלו בשמחה!

נערך לאחרונה:
לדעתי יום מנוחה ויום אימון זה דיי מיותר, תעשה תפריט אחד ממוצע ותזרום איתה, אם לא תעלה במשקל פשוט תוסיף אוכל, אם תעלה יותר מדי במשקל, תוריד אוכל.

• פותח/ת השרשור
לדעתי יום מנוחה ויום אימון זה דיי מיותר, תעשה תפריט אחד ממוצע ותזרום איתה, אם לא תעלה במשקל פשוט תוסיף אוכל, אם תעלה יותר מדי במשקל, תוריד אוכל.
אוקי, תודה.
בכל מקרה, אשמח לעוד תגובות על התפריט, ובעיקר על זה שיש לי חודש לתפריט הזה.. האם הוא יהיה משמעותי עד הצבא, כמה קילו בערך אני אמור לעלות (אם אפשר לדעת) וכו'.

נערך לאחרונה:
מזה הקצת חלבון הזה?????????

---------- התגובה התווספה ב 01:06 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 01:05 ----------

תנסה להוריד כמו שנאמר מהעיקרית ותעביר לבוקר... בבוקר הגוף זקוק יותר לחלבון מכייון שיש פירוק בלילה.

מזה הקצת חלבון הזה?????????

---------- התגובה התווספה ב 01:06 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 01:05 ----------

תנסה להוריד כמו שנאמר מהעיקרית ותעביר לבוקר... בבוקר הגוף זקוק יותר לחלבון מכייון שיש פירוק בלילה.
איזה פירוק יש בלילה?

• פותח/ת השרשור
הייתי מוריד קצת חלבון מהארוחה העיקרית שלך ומחלק לארוחות אחרות,לא יותר קל ככה?
אין איך.. ה-200 גרם חזה עוף הוא כמעט כל החלבון בארוחה הזאת, שזה יוצא הרבה סה"כ..

יוסי - קצת חלבון? לפי החישובים אני אמור לאכול 114 גרם חלבון ביום, בתפריט הזה יש 48 גרם יותר. אני הייתי קורה לזה יותר חלבון מהרצוי מאשר קצת.

התפריט בסדר גמור - אין מה להתעסק בו יותר מדי .... בייחוד שאתה שחיף. תאכל מכל הבא ליד בלי קקי ותתאמן כמו שצריך עם גרף התקדמות חיובי וזהו.

אין מה להתעסק יותר מדי באוכל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית