הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

משקולן עד 105

תקרא בלוג למעלה, אני כבר התחריתי בליגה I, מה שיהיה בעוד כמה שבועות זה החלק השני של התחרות.
ליגה II תהיה בערך ב מאי. ככה שמבחינתי זה מצויין.

אני לא מתכוון לעלות ל איזור 110-112, כי משם ירדתי ולא היה כל כך קל, גם מבחינת כח אתה נחלש. מעדיף עלייה מבוקרת של 2-3 קילו איכותיים, מאשר להשמין בחזרה.
אוקיי, הבנתי 😃

27.01.13 יום ראשון שבוע II

Snatch - 2x2x70, 2x2x80, 2x2x90, 4x1x100F

Hang Clean - 2x2x90, 2x2x100, 2x2x110, 2x1x120

Hang Snatch Pulls - 4x3x110, 4x3x120

Squat - 2x2x110, 2x2x130, 2x2x140, 1x1x150, 1x1x160

High hang Snatch - 2x2x50, 2x2x60, 2x2x70, 2x1x80

עדיין לא מאושש מהמחלה. המשיכות היו כבדות, גם בקלאסיקות וגם ותרגילי כח. לעומת זאת הסקוואט מרגיש טוב.

משקל לפני: 107.1
משקל אחרי: 105.35

מה קורה עם הסרטון של התנועה החדשה בהנפה? יש לך פה קוראים שרוצים לראות 😃

עדיין לא פרפקט ויש על מה לעבוד, אבל מרגיש הרבה יותר יציב מאשר להישען יותר קדימה ולהכניס את המוט מאחורי הראש כמו שנפוץ היום באופנת הסינים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
יש סיבה למה אתה מועד קדימה אחרי כל חזרה ?
זה טעות נגררת בטכניקה או שקשה לך להתייצב ?

יש סיבה למה אתה מועד קדימה אחרי כל חזרה ?
זה טעות נגררת בטכניקה או שקשה לך להתייצב ?

טעות נגררת תקופה ארוכה... על זה אני עובד בעיקרון, המטרה היא לקום במקום עם מינימום השענות קדימה.
ב-90 ק''ג זה פעם ראשונה שניסיתי את הטכניקה הנ''ל, לכן היה את הריצה, החזרה השנייה הייתה יותר יציבה למרות הצעד.
אם תשימם לב, הבעיה שלי היא כאשר מוט עולה מהמותניים הוא בורח קדימה וזה מה שגורם לכך כשאני בתחתית, המוט לא כל כך על אמצע כף הרגל, בורח טיפה קדימה.

על מה שאני עובד עכשיו זה:
א. להביא את מוט לנק' שהוא יהיה מעל אמצע כף הרגל, כלומר להצמיד את המוט לגוף ולא לתת לו לברוח קדימה בניתוק מהמותן.
ב. להיות ישר ויציב בתחתית, לא להשען קדימה, זה דפק לי הרבה הנפות בתחרויות.

זה נראה כאילו אתה מקפיץ את המוט מאמצע הירך במקום להביא אותו למותניים, בגלל זה הוא עולה בS ואתה קדימה

צודק, אני עובד על זה עכשיו.

30.01.13

Under knee Snatch - 2x2x60, 2x2x70, 2x2x80, 4x2x90

Clean - 2x1x100, 2x1x110, 2x1x120, 1x1x130F

Snatch Pulls - 4x3x110, 4x3x120

Squat - 5x2x120

אימון עייף, חוסר שינה , שבירת רצף אימונים בגלל מחלה ומבחן ולא התאוששתי באופו מלא מהמחלה. לא הייתי צריך ללכת על ה-130, לכן המאמן עצר אותי.
הברכיים הציקו לי. האימון היה אימון בלאי..

משקל לפני: ---
משקל אחרי: 105.45

עדיין לא פרפקט ויש על מה לעבוד, אבל מרגיש הרבה יותר יציב מאשר להישען יותר קדימה ולהכניס את המוט מאחורי הראש כמו שנפוץ היום באופנת הסינים.

חד משמעית אתה צריך להניף הרבה יותר ממה שאתה עושה היום, אתה מאוד חזק.

חד משמעית אתה צריך להניף הרבה יותר ממה שאתה עושה היום, אתה מאוד חזק.
תודה על התמיכה! 😃

31.01.13 שבוע II

Power Snatch - 2x1x60, 2x1x70, 2x1x80, 4x1x90

Jerk - 2x2x90, 2x2x100, 2x2x110, 2x1x120, 1x1x120F,1x3x90

Clean Pulls - 2x3x120, 2x3x130, 4x3x140

Squat - 1x5x60, 1x5x80, 1x5x100, 1x5x110, 1x5x120

קצת חמישיות להתאוששות של הברכיים, היה נחמד. מזמן לא עשיתי לחמישיות 😃

משקל לפני: 106.7
משקל אחרי: 105.9

03.02.13 שבוע III

Snatch - 2x2x70, 2x2x80, 2x2x90, 3x1x95,1x1x100

Clean & Power Jerk - 1x2+1x80, 2x2+1x90, 2x2+1x100, 1x2+1x110, 3x1x110

Under Knee Clean Pulls - 2x3x120, 2x3x130, 4x3x140

Squat - 2x2x120, 2x2x130, 2x2x140, 1x2x150, 1x2x160, 1x1x170

Dynamic GM - 6x4x70

ההנפה של ה100 הרגישה טוב! התייחסתי חזק לנק' שאני מנתק מוקדם מידי את המוט מהגוף והוא עף קדימה. מרגיש יותר יציב.
בדחיקות ירדתי לסינגלים כי הברך קצת הציקה לי.
הסקוואט פשוט עף! ה-170 היה טיפה כבד אבל לא 100%. נראה מה יהיה שבוע הבא. שבוע VI מתוכנן ריסט אסטרטגי לאזור ה-160.

משקל לפני: 107.6
משקל אחרי: 105.75

סוף סוף סקוואטים כבדים! נתחרה ל-200?

סוף סוף סקוואטים כבדים! נתחרה ל-200?
חחח... אין לי בעיה. למרות שאתה עושה 175 לחמישיה כאשר אני עושה לסינגל, נראה לי עברת אותי כבר ואתה תהיה שם לפניי ! 😃

שורה תחתונה, 200 זאת המטרה מבחינת תרגיל כח לתקופה הקרובה. מקווה שהברך לא דתפוק לי את ההתקדמות.

אני חושב שסה"כ יש לך הרבה יותר מזה אבל אתה פשוט עושה רק פעם ב ואתה שמרני יותר באימונים/התקדמות...או שאני טועה. וכן גם מבחינתי 200 לסינגל או לחזרות יהיה מספיק לשנה הזאת. אח"כ כבר אתקדם הרבה יותר לאט עם 531 או משהו אחר...

אני חושב שסה"כ יש לך הרבה יותר מזה אבל אתה פשוט עושה רק פעם ב ואתה שמרני יותר באימונים/התקדמות...או שאני טועה. וכן גם מבחינתי 200 לסינגל או לחזרות יהיה מספיק לשנה הזאת. אח"כ כבר אתקדם הרבה יותר לאט עם 531 או משהו אחר...

דווקא אני לא כל כך שמרני בדעות שלי לגבי האימונים. כן הייתי רוצה לנסות תקופת כח ואחר כך לנסות לקצור את הפירות בתרגילים טכניים או לחלופין לנסות תוכנית שבה מתקדמים באחוזים משבוע לשבוע עד לבירת שיאים.

אני מאמין שבדיעבד סקוואט חזק משפר את כל התרגילי הקלאסיקה מכיוון הכח, כנ''ל לגבי משיכות. הבעיה שאני מתאמן בקבוצה ואני כפוף לתכנית שהמאמן רושם לי ואני לא יכול להתאמן איך שבא לי, אני כן יכול לסטות לכאן ולכאן. למשל בסקוואט, אני התחלתי לעשות 1X5 בימי חמישי כדי לתת יותר נפח לסקוואט וגם אני מאמין שהטווח הזה של החזרות יתרום לי גם לחוזק של הברכיים.
כל פעם שאני מבקש משקל שהוא לא רשם לי בסקוואט הוא שואל אותי "בשביל מה?" אני עונה לו " בשביל שיהיו לי רגליים חזקות" הוא מחייך ומאשר.

בסופו של דבר אני משתדל איכשהו לדחוף דברים שלי לתוך המסגרת הצפופה של התכנית שלו, מקווה שזה יעבוד 😃

דווקא אני לא כל כך שמרני בדעות שלי לגבי האימונים. כן הייתי רוצה לנסות תקופת כח ואחר כך לנסות לקצור את הפירות בתרגילים טכניים או לחלופין לנסות תוכנית שבה מתקדמים באחוזים משבוע לשבוע עד לבירת שיאים.

אני מאמין שבדיעבד סקוואט חזק משפר את כל התרגילי הקלאסיקה מכיוון הכח, כנ''ל לגבי משיכות. הבעיה שאני מתאמן בקבוצה ואני כפוף לתכנית שהמאמן רושם לי ואני לא יכול להתאמן איך שבא לי, אני כן יכול לסטות לכאן ולכאן. למשל בסקוואט, אני התחלתי לעשות 1X5 בימי חמישי כדי לתת יותר נפח לסקוואט וגם אני מאמין שהטווח הזה של החזרות יתרום לי גם לחוזק של הברכיים.
כל פעם שאני מבקש משקל שהוא לא רשם לי בסקוואט הוא שואל אותי "בשביל מה?" אני עונה לו " בשביל שיהיו לי רגליים חזקות" הוא מחייך ומאשר.

בסופו של דבר אני משתדל איכשהו לדחוף דברים שלי לתוך המסגרת הצפופה של התכנית שלו, מקווה שזה יעבוד 😃

אז אני אתקן את עצמי, ב"אתה" התכוונתי לאימונים שלך בקבוצה. כמובן שברור לי שכל מה שאתה עושה נקבע ע"י המאמן או מאושר ע"י 😃 מעניין למה יש לו את הגישה של "בשביל מה?" ולא מקדיש חלק גדול משגרת האימונים לבניית נטו כוח כמו שלמשל פנדליי עושה עם הקבוצה שלו.

אז אני אתקן את עצמי, ב"אתה" התכוונתי לאימונים שלך בקבוצה. כמובן שברור לי שכל מה שאתה עושה נקבע ע"י המאמן או מאושר ע"י 😃 מעניין למה יש לו את הגישה של "בשביל מה?" ולא מקדיש חלק גדול משגרת האימונים לבניית נטו כוח כמו שלמשל פנדליי עושה עם הקבוצה שלו.

פעם כשעשיתי סקוואט 180 ועדיין הייתי עושה 120 קלין לסינגלים, עולה כאילו זה סוף העולם, הוא היה שואל אותי "מה שווה הסקוואט שלך עם אתה בקושי עושה 120 קלין"

אגב,
זה משהוא אומר למיכאל שעושה סקוואט 150 ומפיל 100 ג'רק.
לפי מה שהבנתי ממנו, אין צורך להתחזק כל עוד את לא משתפר בתרגילים טכניים במבחינת מהירות מתחת למוט, טכניקה תקינה וכל מה שקשור בנושא. כאשר את מתחיל להתקרב בתרגילים טכניים למישקלים של תרגילי כח (20ק'ג~ הפרש) אז הוא מעלה את המשקלים של תרגילי הכח.
בסופו של דבר מבחינת הספורט אתה נבחן בקלסיקות ולא בכח. טכניקה נקודה מאד חשובה בספורט הזה. כל פעם צריך לתת תשומת לב לאלמנט אחר, אי אפשר להספיק הכל ביחד 😃.

אני נדפקתי בנושא כי הייתה לי פציעה בברכיים וזה השבית לי את הסקוואט לחלוטין מבחינת התקדמות, גם עכשיו יש ימים שאני מרגיש את המוות בברכיים. זאת הסיבה למה המאמן לא לוחץ עליי להתקדם חזק בסקוואט ואפילו בקלין, הוא מודע לבעיה ואני מתקדם איכשהו בקצב שלי.

אבל עכשיו כשהגעתי למשקלים בתרגילים הטכניים מספיק קרוב או אפילו יותר מידי קרוב למשקלי תרגילי כח, אין לי ברירה מאשר להתחיל להתקדם בכח שלי. כי לקום עם 140 קלין מהתחתית לא יהיה קל אם אני אמשיך לעשות סקוואט 140 לזוגות 😃

פעם כשעשיתי סקוואט 180 ועדיין הייתי עושה 120 קלין לסינגלים, עולה כאילו זה סוף העולם, הוא היה שואל אותי "מה שווה הסקוואט שלך עם אתה בקושי עושה 120 קלין"

אגב,
זה משהוא אומר למיכאל שעושה סקוואט 150 ומפיל 100 ג'רק.
לפי מה שהבנתי ממנו, אין צורך להתחזק כל עוד את לא משתפר בתרגילים טכניים במבחינת מהירות מתחת למוט, טכניקה תקינה וכל מה שקשור בנושא. כאשר את מתחיל להתקרב בתרגילים טכניים למישקלים של תרגילי כח (20ק'ג~ הפרש) אז הוא מעלה את המשקלים של תרגילי הכח.
בסופו של דבר מבחינת הספורט אתה נבחן בקלסיקות ולא בכח. טכניקה נקודה מאד חשובה בספורט הזה. כל פעם צריך לתת תשומת לב לאלמנט אחר, אי אפשר להספיק הכל ביחד 😃.

אני נדפקתי בנושא כי הייתה לי פציעה בברכיים וזה השבית לי את הסקוואט לחלוטין מבחינת התקדמות, גם עכשיו יש ימים שאני מרגיש את המוות בברכיים. זאת הסיבה למה המאמן לא לוחץ עליי להתקדם חזק בסקוואט ואפילו בקלין, הוא מודע לבעיה ואני מתקדם איכשהו בקצב שלי.

אבל עכשיו כשהגעתי למשקלים בתרגילים הטכניים מספיק קרוב או אפילו יותר מידי קרוב למשקלי תרגילי כח, אין לי ברירה מאשר להתחיל להתקדם בכח שלי. כי לקום עם 140 קלין מהתחתית לא יהיה קל אם אני אמשיך לעשות סקוואט 140 לזוגות 😃

תודה על ההסבר זה די מעניין. ו-120 פרונט סקוואט או לעלות מקלין זה די צפוי לסקוואט 180 לא? או שזה אמור להיות יותר קרוב?

אני מבין שכל מה שאמור לעניין אותך זה למה אתה מסוגל בהרמות הקלאסיות, והעדיפות היא לטכניקה, מהירות ומרכיבים כאלו. אבל את הגישה הזאת של אין צורך להתחזק אני לא מבין. האם זה באמת בלתי אפשרי להקדיש נתח מסוים לכוח נטו? נגיד מתוך 5 אימונים בשבוע, להקדיש אימון אחד לכוח.

תודה על ההסבר זה די מעניין. ו-120 פרונט סקוואט או לעלות מקלין זה די צפוי לסקוואט 180 לא? או שזה אמור להיות יותר קרוב?

אני מבין שכל מה שאמור לעניין אותך זה למה אתה מסוגל בהרמות הקלאסיות, והעדיפות היא לטכניקה, מהירות ומרכיבים כאלו. אבל את הגישה הזאת של אין צורך להתחזק אני לא מבין. האם זה באמת בלתי אפשרי להקדיש נתח מסוים לכוח נטו? נגיד מתוך 5 אימונים בשבוע, להקדיש אימון אחד לכוח.
אני חושב שאמור להיות בערך 140 קלין ל-180 בק סקוואט... אבל זה לפי מה שאני יודע מעצמי.

לא הבנת אותי נכון, הכוונה היא שצריך כח ויש צורך להתחזק. יש זמן ומקום לכל אלמנט מהדרושים לספורט. בתוכנית שלנו הכל מאוזן לאורך השבוע. אין התקדמות שבועית או של בלוקים. אם שמת לב בתוכניות שרושם המאמן שלי הוא רושם משקלים קבועים במחזור של 3 שבועות בערך. אם תוך כדי המחזור הנוכחי הסתגלתי למשקלים ועשיתי נסיונות מוצלחים לשיאים או לחלופין שברתי שיאים בתחרות.
התוכנית הבאה תכתב עם התאמה חדשה במשקלים גם בתרגילי טכניקה וגם תרגילי כח. הכל תלוי בהישגים. השוני כאן הוא לא עלייה הדרגתית המשקלים, אלא טונאז' חדש כל תוכנית שאליו אתה אמור להסתגל במהלכה, כמובן שעולה מתכנית לתכנית ומכאן ישנה התקדמות בבצועים. הכוונה שאין התמקדות ישירה בכח אלא "מחזקים נקודות חלשות בהתאם לתמונת מצב".

אצלי לא רואים אתה זה בלוג מהסיבה שלא יכולתי להתקדם יותר מידי בגלל הפציעה ודי דרכתי במקום.

04.02.13 יום שני שבוע III

Hang Snatch - 2x2x60, 2x2x70, 2x2x80, 4x2x90

Under knee Clean + 2Front + JErk - 2x90, 2x100, 2x110

Under knee Clean & Jerk - 4x1x120

Under knee Snatch Pulls - 4x3x110, 4x3x120

Isometric front Squat - 2x12sec.x120, 2x12sec.x130, 4x12secx140

Press - 3x40, 3x50, 3x60, 3x70

היה אחלה הנפות, מתחיל להסתדר לאט לאט, רק הרגליים היו עייפות מאתמול.
בתרגיל השני הורדתי את הפרונט סקוואט מה-120 , כאן הרגשתי את העייפות ברגליים ממש.

משקל לפני: 106.75
משקל אחרי: 105.45

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית