הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תכנית אימונים למישהו מבוגר

• פותח/ת השרשור barw
  • פורסם בתאריך

barw

משתמש פעיל
754
5
נק' מוניטין:
77
754
5
אבא שלי(בן 58) מתאמן איתי כבר חודש וחצי ככה במכון
נתתי לו תוכנית של הרוב מכונות בהתחלה, הגיע הזמן לשנות לו משהו, יש רעיונות למשהו שלא יעשה לו נזק בברכים גב וכו'
יש לו בעיות ברכיים אז סקוואט וכאלה הוא לא יכול..
תודה ושבת שלום

במקרה והבעייה בברך היא שחיקת סחוס הייתי ממליץ לעבוד במכשיר פשיטת ברך, במצב סטטי, כלומר להחזיק את הרגליים למעלה במשך 10 שניות ולצאת לחזרה נוספת. כל סט 3 פעמים 10 שניות.
ולבצע 3 סטים.
אחרי חודשיים הוא ירגיש שהבעיות ברכיים פוחתות. מכיוון שה-Quadriceps מתחזק.

חוץ מזה הוא יכול לעבוד משיכת פולי עליון באחיזה רחבה, לחיצת חזה במוט, הרחקת כתפיים בעמידה גב ישר או על גבי ספסל 80 מעלות, כפיפת מרפקים ע"ג פריצ'ר, ופשיטת מרפקים בפולי עליון, ולקינוח כפיפות בטן וגב תחתון.

לשניכם, קודם כל אי אפשר להכין למישהו תוכנית אימונים בלי להכיר אותו, דבר שני התוכנית הנ"ל לא מאוזנת.
אני מניח שבגיל 58 המטרה של אביך היא לא להשתתף בתחרויות, אני חושב שמדריך טוב בחד"כ יכול להתאים לו אימון נכון.

לא.
אם הוא רוצה להתחזק אין סיבה שלא יעשה תרגילים מורכבים, או לפחות שרוב התכנית שלו תורכב מתרגילים כאלה (למשל אם באמת הוא לא יכול לעשות סקוואט)

תלוי מה המטרות שלו

לא.
אם הוא רוצה להתחזק אין סיבה שלא יעשה תרגילים מורכבים, או לפחות שרוב התכנית שלו תורכב מתרגילים כאלה (למשל אם באמת הוא לא יכול לעשות סקוואט)

תלוי מה המטרות שלו

אז מדריכים לא יודעים מה זה תרגילים מורכבים? הוא צריך לקבל תוכנית אימון בפורום? סקוואט הוא לא התרגיל המורכב היחיד, למעשה כל תנועה שמבוצעת ע"י יותר ממפרק אחד מוגדרת כתנועה מורכבת.

אז מדריכים לא יודעים מה זה תרגילים מורכבים? הוא צריך לקבל תוכנית אימון בפורום? סקוואט הוא לא התרגיל המורכב היחיד, למעשה כל תנועה שמבוצעת ע"י יותר ממפרק אחד מוגדרת כתנועה מורכבת.

למעשה אין לי כח לשמוע מעשיות
הכוונה לתרגילים שמבוצעים בתכנית כמו SS למשל, עם מוט, סקוואט-משיכות-לחיצות.
ומדריכים לא יודעים מה זה.

למעשה אין לי כח לשמוע מעשיות
הכוונה לתרגילים שמבוצעים בתכנית כמו SS למשל, עם מוט, סקוואט-משיכות-לחיצות.
ומדריכים לא יודעים מה זה.

חדר כושר לא מתחיל ונגמר בסקוואט ודדליפט, ואתה לא יכול לתת לבן אדם שאתה בכלל לא מכיר עם ברך דפוקה ולך תדע מה עוד PC סקוואט ודדליפט, זה אם נעזוב לגמרי את העניין שרוב מהמבוגרים בגילו גם לא ינסו או לא יתמידו בזה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אין לו עודף משקל הוא רזה, 77 קילו על 1.91
הוא מבוגר אני לא מאמין שיתאים לו תוכנית סגנון SS או משהו כזה, המטרה שלו זה לחזק קצת את השרירים
אין לו מחלות רציניות, קצת הברך כואבת שהוא עובד לפעמים ועקמת קלה בגב

תן לו FBW שלוש פעמים בשבוע.
נסה סקוואט, אם לא הולך פשיטה וכפיפה במכונה גם בסדר, לג פרס זורם.
בד"כ אנשים בגיל מבוגר נוטים לא להסתדר עם סקואט LB ככה ש HB יכול להיות פיתרון כאן בגלל הגמישות בחגורת הכתפיים.
לגבי השאר, אם יש לו עקמת לא הייתי נותן לו לעשות דברים מעל הראש (AKA פרס), לחיצת דאמבלים בישיבה עם משקולות יכול להיות פיתרון לכך, פחות טכניקה, פחות סיכונים לפציעה (לרוב).
כל השאר רגיל, מתח או חתירה במכונה, לחיצת חזה, קצת לפמפם בייספס ויד אחורית, בטן בשביל ההרגשה והביתה.

לדעתי בגילו לא הייתי נותן לו תרגילים כמו סקוואט
אולי דדליפט אם תלמד אותו טוב
תבקש ממדריך טוב שיעשה לו תכנית עם תרגילים טובים

התוכנית שבניתי לך למטה לא מורכבת מידי אבל אכן תתן לו תוצאות טובות לפחות לחודש הראשון, כמובן שעדיף להכיר את הבן אדם ככה הייתי יכול להמליץ לו על תרגילים יותר ספציפים, בכל אופן זו תוכנית כללית שגם אם יש לך המון בעיות רפואיות יתאימו לך, יש התחשבות רבה בבעיות ברכיים ויחד עם זאת עם בעיות גב תחתון, אין לחץ על חוליות גב אלא להפך, יותר אפקט של מתיחה. אם יש לאביך בעיות נוספות אנא עדכן אותי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית