ייעוץ התעלפות במאמץ עצים במיוחד

• פותח/ת השרשור EMZ
  • פורסם בתאריך

EMZ

משתמש על
14,464
105
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
27,416
14,464
105
כולנו מכירים את התמונות של אנשים מתעלפים ומתמוטטים תוך כדי סקוואט כבד.
רציתי לדעת האם מישהו יודע את המנגנון הביולוגי המדויק של זה?
מה גורם לחסימת הדם למוח?

• פותח/ת השרשור
אין לי מושג אם זה vasovagal syncope או סוג אחר. ולכן אני שואל לגבי המנגנון.

• פותח/ת השרשור
אתה כמעט ולא נושם? ולסלבה והחזקת האוויר יכולים לגרום בשקט להיפר ונטילציה, בעיקר כשהתהליך חוזר יותר מפעם אחת ובעיקר אם אתה לא מצליח לסדר את הנשימה לפני כן. גם נגני כלי נשיפה סובלים מהיפרונטילציה ולעתים קיצוניים גם מעילפון, ושם יש את אותו עיקרון בדיוק (דווקא נשימות עמוקות והחזקה לאורך זמן, ולא נשימות קצרות ושטוחות).
ומטבעו של אשכול בפורום פתוח להתפתח בכיוונים שונים. אתה רוצה תשובה יותר מלומדת, תשאל את המרצים שלך, הם אמורים להבין יותר מאיתנו (וממך).
לאף מרצה אין מושג בפיזיולוגיה של המאמץ. הם רק משערים ומשערים. (סמסטר הבא אקח קורסי פיזיו' של המאמץ + פיזיו' סביבתית שזה כולל תעופה/צלילה וכו'.)
אתה ככל הנראה צודק- אבל לא ידעתי שגם זה נקרא היפרונטילציה. ממה שאותי לימדו היפרונטילציה זה חוסר CO2 בדם שנובע מנשימות מהירות ורדודות/ נשימות עמוקות מאוד. אף פעם הוזכרה לא החזקת אויר. בכל מקרה, זה כנראה נכון.
סליחה שפסלתי אותך- יכול להיות בזה הרבה הגיון.
לאחר שקראתי וקראתי אני משער שזה התהליך:

ולסלבה->חוסר CO2 בדם-> העלאת PH של הדם->וסוקונסטריקציה בכל"ד במוח->התעלפות.
תודה חיים. 😘

נערך לאחרונה:
אני מצטער שאני מתפרץ, אבל האם אחרי מאמץ עצום, לפעמים השמיעה נחלשת לכמה שניות? אני זוכר שבסקוואטים הממש כבדים הרגשתי לחץ עצום בראש והפנים ושהאוזניים נסתמות לי לכמה שניות עד שהכל נרגע

לאף מרצה אין מושג בפיזיולוגיה של המאמץ. הם רק משערים ומשערים. (סמסטר הבא אקח קורסי פיזיו' של המאמץ + פיזיו' סביבתית שזה כולל תעופה/צלילה וכו'.)
אתה ככל הנראה צודק- אבל לא ידעתי שגם זה נקרא היפרונטילציה. ממה שאותי לימדו היפרונטילציה זה חוסר CO2 בדם שנובע מנשימות מהירות ורדודות/ נשימות עמוקות מאוד. אף פעם הוזכרה לא החזקת אויר. בכל מקרה, זה כנראה נכון.
סליחה שפסלתי אותך- יכול להיות בזה הרבה הגיון.
לאחר שקראתי וקראתי אני משער שזה התהליך:

תודה חיים. 😘

חחח מי אמר שאני בכלל צודק? זו סתם השערה, ואני לא מבין כלום בדברים האלה.

• פותח/ת השרשור
אני מצטער שאני מתפרץ, אבל האם אחרי מאמץ עצום, לפעמים השמיעה נחלשת לכמה שניות? אני זוכר שבסקוואטים הממש כבדים הרגשתי לחץ עצום בראש והפנים ושהאוזניים נסתמות לי לכמה שניות עד שהכל נרגע
זה מהולסלבה.
חחח מי אמר שאני בכלל צודק? זו סתם השערה, ואני לא מבין כלום בדברים האלה.
אז ככה:

בשרשרת הזו אני יודע בוודאות את המנגנון החל מחוסר CO2. למדתי אותו די לעומק.
עכשיו כל שנותר למצוא זה האם ולסלבה גורמת לירידה בריכוז CO2 בדם (כלומר היפרונטילציה).
לאחר שקראתי באינטרנט ראיתי שכן. ומכאן שהשרשרת כנראה נכונה.
אם זה היה נראה לי הגיוני שולסלבה גורמת היפרונטילציה הייתי חושד בזה מלכתחילה. אבל לא חשבתי על זה עד שאמרת- וזה התברר כנכון.
אז קח את זה ותוסיף גם את הלחץ שיש על העורקים הנ"ל ותקבל אחלה מתכון להתעלפות 😃

לא יודע אם זה קשור כ''כ אבל יצא לי להתעלף מלא פעמים אחריי קלינים כבדים זה ממש כיף אתה מתעורר אחריי כמה שניות ומרגיש סוטול
lol.gif

זה קשור לחמצן שאינו מגיע למוח.
בזמן Valsalva's maneuver ה glottis שלך נסגר מה שמונע ממך לנשוף את האוויר שלקחת לפני כן החוצה ובעצם מתחיל מצב של חוסר זרימת חמצן למוח (או דברים אחרים בדרך כמו PH בדם). יחד עם לחץ דם גבוה נגמר בהתעלפות (ריסט בשפת העם העילגת) כדי לנסות לתקן את המצב.

לא קראתי את כל החפירה שהייתה באשכול.

תוך כדי הלחץ דם שלך בשיא, לאחר מכן הוא יורד.
אני אנסה להרחיב ב 16.12 כשאני אסיים את המבחנים, בנתיים אין עתיד.

• פותח/ת השרשור
מצבך קשה. אתה אפילו לא קורא משפט אחד 😛
לא אכפת לי מה קורה אחרי! אני מדבר על תוך כדי!
בקיצור תקרא את האשכול אחרי שתגמור להתבכיין על מבחנים. 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית