הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ התעלפות במאמץ עצים במיוחד

• פותח/ת השרשור EMZ
  • פורסם בתאריך

EMZ

משתמש על
14,464
105
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
27,416
14,464
105
כולנו מכירים את התמונות של אנשים מתעלפים ומתמוטטים תוך כדי סקוואט כבד.
רציתי לדעת האם מישהו יודע את המנגנון הביולוגי המדויק של זה?
מה גורם לחסימת הדם למוח?

אוקי
עמוד 53-54 בספר
SS 😃
מקווה שזה מסביר את זה אני לא מבין בפיזיולוגיה 😃
The combined effects of increased lung (intra-thoracic) pressure, intra-abdominal pressure
produced by abdominal muscle contraction, and spinal erector contraction on spinal stability during loading.
The Valsalva maneuver increases the ability to produce this pressure and stability. Exhalation during heavy
efforts prevents the development of sufficient pressure to stabilize the spine. At minimum, a vocalization should
be performed during each rep, which ensures at least the partial closure of the glottis and the maintenance of
some increased pressure during the effort. Best is a big, held breath during a heavy effort.
Cerebral vascular pressure does increase with strain and the Valsalva maneuver. However, the
likelihood of vascular rupture is mitigated by a simultaneous increase in cerebral ventricular pressure
transmitted up the cerebrospinal fluid column in the spinal canal - under the same pressure as the vascular
column. The volume of the skull limits these two pressures and stabilizes vessel structures rather than
predisposing them to rupture.​

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
וולסלבה זה מה שעושים. זה לא ההסבר הפיזיולוגי.
אבל המנובר הזה גורם ללחץ על העורקים של המוח.
מצד שני, הוא טוען שיש איזון של הלחץ על ידי CSF.
אז אם יש איזון וכן עובר דם דרך הסרברל ארטרי ובנוסף עובר דם דרך הקומון קרוטיד ארטרי (שהוא כביכול יותר משמעותי) למה בכל זאת יש התעלפויות?
והאם נשיפה תפתור את העניין?
ולמה גם כשהמאמץ מפסיק המתאמן עדיין מרגיש בלקאאוט לכמה דקות טובות?
אני קצת מתקשה להבין את זה.

חחח אתה זה שלומד פיזיולוגיה לא?
אישית קורה לי המון פעמים אחרי סקוואט שאני נקודות-עיגולים שחורים. אני מתיישב נושם קצת וזה עובר...

בקשר לזה שקמים מהר מהמיטה ורואים עיגולים קטנים,אני זוכר שקראתי שזה נובע מחוסר באיזה שהוא ויטמין\מינירל,
מגנזיום עם אני לא טועה.

נערך לאחרונה:
עזבו סקוואט, כשאני קם מישיבה או מהמיטה זה לפעמים קורה לי.

זה גם לפעמים קורה לי שאני שוכב ואז אני קם מהר מידי. ההרגשה היא כמעט התעלפות וצריך כמה דקות כדי שזה יסתדר.
אני קראתי על זה פעם שזה קשור למחסור זמני בדם במוח. במעבר קיצוני משכיבה רגועה לעמידה הדם מתנקז מהמוח והלב שהיה במצב שכיבה רגועה לא עומד בקצב של הזרמת הדם חזרה. וזה יוצר מחסור של דם במוח לכמה דקות (אני לא יודע כמה זה נכון, אבל יצא לי לקרוא על משהו בסגנון.)

אני לא מכיר את תופעת ההתעלפות בזמן הסקוואט אבל אני מכיר את ההרגשה שאתה חייב לשבת ורואה עיקצוצים מיד לאחר הסקוואט... מה שקורה זה שבזמן סקוואט לחץ הדם עולה ומיד לאחר סיום הסט יורד חזרה, מצב שבו לחץ הדם יורד בצורה משמעותית יכול להוביל לחוסר בזרימת החמצן למוח ובכך לאי התאפשרות של חימצון תקין במוח וזה מה שגורם לטישטוש שחשים ולצורך לשבת כמה דקות לאחר סקוואט כבד ומה שיכול גם להוביל להפעלת מנגנון ההתעלפות (כשהגוף במצב שכיבה הכי קל לו להזרים חמצן למוח).

בקשר לזה שקמים מהר מהמיטה ורואים עיגולים קטנים,אני זוכר שקראתי שזה נובע מחוסר באיזה שהוא ויטמין\מינירל,
מגנזיום עם אני לא טועה.
זה קורה בעיקר בגלל שינוי לחץ דם וזה מאוד שכיח.
אם זה קורה לעתים תכופות כדאי לראות אם זה לא בעייה של חוורון או לחץ דם באופן כללי.
עד כמה שאני יודע, בסקוואט זה יכול להיות גם תוצאה של היפר-ונטילציה, שעלולה לגרום גם לעילפון.

זה גם לפעמים קורה לי שאני שוכב ואז אני קם מהר מידי. ההרגשה היא כמעט התעלפות וצריך כמה דקות כדי שזה יסתדר.
אני קראתי על זה פעם שזה קשור למחסור זמני בדם במוח. במעבר קיצוני משכיבה רגועה לעמידה הדם מתנקז מהמוח והלב שהיה במצב שכיבה רגועה לא עומד בקצב של הזרמת הדם חזרה. וזה יוצר מחסור של דם במוח לכמה דקות (אני לא יודע כמה זה נכון, אבל יצא לי לקרוא על משהו בסגנון.)

אני חושב שזה משהו גנטי כי גם לאימי ולאחותי יש את זה. אצלי אני מאבד לגמרי את הראייה לכמה שניות טובות לפעמים.

זה קורה בעיקר בגלל שינוי לחץ דם וזה מאוד שכיח.
אם זה קורה לעתים תכופות כדאי לראות אם זה לא בעייה של חוורון או לחץ דם באופן כללי.
עד כמה שאני יודע, בסקוואט זה יכול להיות גם תוצאה של היפר-ונטילציה, שעלולה לגרום גם לעילפון.

לי אין חיוורון כשזה קורה, בדקתי
P.gif
והאם ב"לחץ דם באופן כללי" אתה מתכוון ללחץ דם תקין או לא שנבדק כשלמשל מנסים להשיג אישור רפואי לאימונים?

מצטער על הדאבל פוסט חשבתי שאתה הגבת אחרי התגובה האחרונה שלי.

לי אין חיוורון כשזה קורה, בדקתי
P.gif
והאם ב"לחץ דם באופן כללי" אתה מתכוון ללחץ דם תקין או לא שנבדק כשלמשל מנסים להשיג אישור רפואי לאימונים?

מצטער על הדאבל פוסט חשבתי שאתה הגבת אחרי התגובה האחרונה שלי.

עד כמה שאני יודע, אם התופעה נמשכת יש נטייה לשלוח לבדיקת המוגלובין. לאמי יש את התופעה הזאת שנים, וגם אני חווה אותה לפעמים אחרי ישיבה או שכיבה מרובה. אבל לא הייתי נכנס להיסטריה כי מדובר באמת בתופעה די שכיחה (זריקת "סחרחורת בקימה" בגוגל מצביעה על כך), אלא אם כאמור זו תופעה שנמשכת לאורך זמן.

העניין של לקום מהר משכיבה לעמידה זה די נפוץ. פעם אחת זה היה אצלי די קיצוני ראיתי שחור לגמרי לכמה שניות חשבתי שאני מתעלף. זה ממש מוזר בגלל שאתה לא רואה כלום אתה מאבד את תחושת המרחב.
קשה לתאר מה זה לראות שחור, זה לא כמו לעצום עיניים.

• פותח/ת השרשור
וואווו וואוווו ואווווו ואוווווווווווווווווו.
מה קיבינימט הולך פה?
מה שאלתי ולאן הדיון הזה הגיע?!
כמה שטויות נזרקו אלוהים.
1. אין קשר בין קימה ובלקאאוט לבין מה שאני שאלתי.
2. זה שקמים מהר ואז מקבלים שחור בעיניים זה מצניחה פתאומית של לחץ הדם. זה עובר אחרי כמה שניות כי הגוף מסתגל לזה ומעלה את לחץ הדם. אם תקומו לאט זה לא יקרה.
3. מה שאני שאלתי בכלל לא דומה. אני מדבר על עלפון מיידי. - אין מצב שזה קורה מהיפרונטילציה מהסיבה הפשוטה שאתה כמעט ולא נושם בסקוואט.
4. לאנשים שסובלים מלחץ דם נמוך בד"כ יהיה בלקאאוט בתדירות גבוהה יותר. זה לא מחסור בשום ויטמין או מינרל זה דבר טבעי שקורה אצל כל בנאדם.
אנמים נוטים לזה יותר.
5. אף אחד לא ענה לי על השאלה. גם לא ריפטו. אני מניח שזה חוסר אספקת דם מעורקי הסרברל (מוזר כי הקרוטיד בדרך כלל יותר משמעותי).

וואווו וואוווו ואווווו ואוווווווווווווווווו.
מה קיבינימט הולך פה?
מה שאלתי ולאן הדיון הזה הגיע?!
כמה שטויות נזרקו אלוהים.
1. אין קשר בין קימה ובלקאאוט לבין מה שאני שאלתי.
2. זה שקמים מהר ואז מקבלים שחור בעיניים זה מצניחה פתאומית של לחץ הדם. זה עובר אחרי כמה שניות כי הגוף מסתגל לזה ומעלה את לחץ הדם. אם תקומו לאט זה לא יקרה.
3. מה שאני שאלתי בכלל לא דומה. אני מדבר על עלפון מיידי. - אין מצב שזה קורה מהיפרונטילציה מהסיבה הפשוטה שאתה כמעט ולא נושם בסקוואט.
4. לאנשים שסובלים מלחץ דם נמוך בד"כ יהיה בלקאאוט בתדירות גבוהה יותר. זה לא מחסור בשום ויטמין או מינרל זה דבר טבעי שקורה אצל כל בנאדם.
אנמים נוטים לזה יותר.
5. אף אחד לא ענה לי על השאלה. גם לא ריפטו. אני מניח שזה חוסר אספקת דם מעורקי הסרברל (מוזר כי הקרוטיד בדרך כלל יותר משמעותי).

אתה כמעט ולא נושם? ולסלבה והחזקת האוויר יכולים לגרום בשקט להיפר ונטילציה, בעיקר כשהתהליך חוזר יותר מפעם אחת ובעיקר אם אתה לא מצליח לסדר את הנשימה לפני כן. גם נגני כלי נשיפה סובלים מהיפרונטילציה ולעתים קיצוניים גם מעילפון, ושם יש את אותו עיקרון בדיוק (דווקא נשימות עמוקות והחזקה לאורך זמן, ולא נשימות קצרות ושטוחות).
ומטבעו של אשכול בפורום פתוח להתפתח בכיוונים שונים. אתה רוצה תשובה יותר מלומדת, תשאל את המרצים שלך, הם אמורים להבין יותר מאיתנו (וממך).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית