הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון שמן אבוקדו

אבי כהן

משתמש משקיע
3,319
401
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
8,617
3,319
401
בקבוקים של השמן הזה הגיעו פתאום לכל סופר בשכונה וכמובן שמייד אשתי הצטיידה באחד.

זכור לי שבזמנו מישהו העלה פה איזה טבלה שמשווה ערכים ופרמטרים של סוגי שמנים שונים (הרכב אומגות, סוג השמן, חימצון, וכו') ואשמח אם יש מי שידע למצוא את המידע הזה או מכיר מידע טוב אחר בקשר לשמן הזה.

על פניו סביר שזה יהיה שומן מצוין (וגם לא יקר יותר מידי)

• פותח/ת השרשור
אלקס - על גולאנגו אני לא סומך, עדיף תמיד לבדוק ב nutrition data
משה - תודה, אבל אני מחפש כאמור טבלה שמשווה בין כל (או רוב) מקורות השמנים האכילים. היתה פה פעם איפושהו. ואגב, שמת לב אם אצלכם שם המוצר הזה כבר הופיע על המדפים?

חחח אתה רציני? היה פה שמן אבוקדו עוד מהפעם הראשונה שהייתי בארה"ב לפני איזה 10 שנים.
למה קנית את השמן הזה? הוא טעים לך?
החימצון שלון יחסית גבוה 255 מעלות.

עד כמה שידוע לי שמן אבוקדו דומה מאוד לשמן זית, רק שהוא הרבה יותר עמיד בפני חום כך שגם אפשר לטגן איתו.

• פותח/ת השרשור
חחח אתה רציני? היה פה שמן אבוקדו עוד מהפעם הראשונה שהייתי בארה"ב לפני איזה 10 שנים.
למה קנית את השמן הזה? הוא טעים לך?
החימצון שלון יחסית גבוה 255 מעלות.

מי קנה?! אשתי עשתה לי הפתעה...
זה הגיוני שיהיה את השמן הזה רק שמשום מה החליטו לשווק לאחרונה.
האמת שהוא טעים רק למי שמאוד אוהב אבוקדו אבל לא ברור לי איך זה שהוא לא תפס יותר כי אכן
יש לו כמה תכונות כמו טמפ' חימצון גבוהה שעושות אותו על פניו אטרקטיבי יותר מרוב השמנים.
אם הוא יהיה קצת זול יותר נזרוק את הקנולה לגמרי

גם אני ראיתי אותו בשופרסל לאחרונה. יש להם עכשיו בקבוק מעוצב יפה. הוא באמת מאוד דומה לשמן זית בהרכב שלו (מעל 70% חד-בלתי-רווי).
אשתך אוהבת אותך, כי אני זוכר שנדהמתי מהמחיר הגבוה שלו (אאל"ט 50 שקל לחצי ליטר).
אם אתה מחפש שמן טוב וזול לטיגון תקנה שמן דקלים. יש בשופרסל דיל ליטר בעשרה שקלים.
http://nutritiondata.self.com/facts/fats-and-oils/510/2
טיגנתי בו אתמול שינצלים ויצא פיצוץ (פירורי לחם ללא גלוטן כמובן).

מורן מאיפה אתה קונה את המוצרים נטולי הגלוטן? יש משום שלא שוחט במחירים?

מורן מאיפה אתה קונה את המוצרים נטולי הגלוטן? יש משום שלא שוחט במחירים?

אני כמעט ולא קונה מוצרים כאלה אז אני לא מסתכל יותר מדי על המחיר. את הפירורי לחם (בתכלס זה פירורי תירס) קניתי באורגניק מרקט ברחוב יעקב. זה יקר אבל אני משתמש בזה אולי פעם בחודש חודשיים. קניתי גם איזה שקית של קמח בשביל להכין לביבות בחנוכה ועכשיו אני יהיה תקוע איתה בטח שנה.

אני מעוניין לעבור ללחם בלי גלוטן (כרגע זה הדבר היחידי שיש בו גלוטן שאני עדיין אוכל).
שקלתי לקנות קמח תירס כדי להכין לבד בבית פיתות או לחם (הקמח מסובסד כמו שאתה יודע ומחירו כמו קמח רגיל) אך זה המון עבודה.
אתה במקרה מכיר מקום שמוכר לחם כזה במחיר שפוי? או שאתה נמנע לחלוטין ממאפים גם אם הם נטולי גלוטן?

אני מעוניין לעבור ללחם בלי גלוטן (כרגע זה הדבר היחידי שיש בו גלוטן שאני עדיין אוכל).
שקלתי לקנות קמח תירס כדי להכין לבד בבית פיתות או לחם (הקמח מסובסד כמו שאתה יודע ומחירו כמו קמח רגיל) אך זה המון עבודה.
אתה במקרה מכיר מקום שמוכר לחם כזה במחיר שפוי? או שאתה נמנע לחלוטין ממאפים גם אם הם נטולי גלוטן?

אני פשוט לא אוכל לחם בדרך כלל (אם זורקים עלי פוקאצ'ה חמה באיזה מסעדה אני לא אתנזר). בבית אנחנו לא מחזיקים לחם ואם צריך איזה משהו למרוח עליו אבוקדו אנחנו קונים לפעמים פריכיות תירס/אורז. אבל זה גם לא בשגרה.

גם אני ראיתי אותו בשופרסל לאחרונה. יש להם עכשיו בקבוק מעוצב יפה. הוא באמת מאוד דומה לשמן זית בהרכב שלו (מעל 70% חד-בלתי-רווי).
אם אתה מחפש שמן טוב וזול לטיגון תקנה שמן דקלים. יש בשופרסל דיל ליטר בעשרה שקלים.
קנית בשופרסל דיל ליד אזור התעשיה?
איפה זה נמצא שם? איפה שכל השמנים?

קנית בשופרסל דיל ליד אזור התעשיה?
איפה זה נמצא שם? איפה שכל השמנים?

כן, השופרסל דיל הגדול בכניסה לאזור תעשיה. זה נמצא במדף של השמנים (במדף התחתון אם אני זוכר נכון). היו שם רק 10 בקבוקים בערך אז תחפש טוב.

ניסית לבשל גם עם השמן דקלים? איך יוצא?

ניסית לבשל גם עם השמן דקלים? איך יוצא?

בינתיים השתמשתי איתו רק לטיגון (לביבות בחנוכה ושניצלים). יש לו טעם נטרלי לגמרי ככה שהוא יכול להחליף כל שמן בלי בעיה לדעתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית