הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שמן לטיגון

YouAfc

משתמש מתחיל
42
0
נק' מוניטין:
12
42
0
ממצב?

תקשיבו אמא שלי ראה איפשהו ששמן תירס זה שמן טוב לטיגון ועוד כל מיני דברים וקנתה אותו.
לעומת זאת ראיתי שאמרתם שזה שמן גרוע ולא כדאי להשתמש בו(גם בFATHEAD אמרו את זה).
כדאי לי לקנות מחו"ל שמן קוקוס?כי בארץ זה ממש יקר,ואמא שלי לא ממש בעד זה אבל אם זה יתגלה כיותר בריא אני אזמין מחו"ל.
תודה.

שמן תירס זה גרוע. זה שמן עשיר מאוד באומגה 6. זה גורם לדלקתיות ויש מחקרים שמראים ששמן תירס יכול להעלות את הסיכוי למחלות לב.
אתה צריך לטגן בשמן שיש בו אחוז גבוה של שומן רווי (כי הוא עמיד בפני חימצון) ושיש בו יחס טוב של אומגה6 לאומגה3 (או פשוט כמות קטנה מאוד של שניהם). שמן קוקוס הוא מצוין כי הוא כמעט ורק רווי אבל הוא יקר. יש לקנות בשופרסל שמן דקלים שהוא טוב ודי זול (10 שקל לליטר). שמן זית הוא גם סביר אבל יקר. שמן קנולה הוא הפשרה המקובלת כי יש בו יחס סביר של אומגה6 ואומגה3, והוא זול מאוד.
כל אלה טובים משמן תירס.

• פותח/ת השרשור
מה עדיף שמן דקלים או קוקוס?כי אם קוקוס הרבה יותר מומלץ אני אזמין מחו"ל.
ולא הבנתי מזה טמפרטורת חימצון,ראיתי אותכם אומרים ששמן מתחמצן בחום,מה זה אומר?

אני לא חושב שצריך להעדיף את זה או זה באופן מוחלט. גם אם מזמינים מחול שמן קוקוס הוא עדיין יקר בהרבה משמן דקלים. אז לטיגון עמוק (כשצריך כמות גדולה לטיגון בודד) אני משתמש בשמן דקלים ובבישול שצריך כמויות קטנות יותר אני משתמש בשמן קוקוס.

זה אומר שהשמן נפגע (בתהליך כימי שנקרא חמצון). שמן שהתחמצן (עבר את התהליך הזה) הוא מזיק בריאותית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית