הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ צריך עזרה עם הטכניקה של הסקוואט

• פותח/ת השרשור PomFect
  • פורסם בתאריך

PomFect

משתמש משקיע
2,611
277
נק' מוניטין:
2,313
2,611
277
▪█───█▪
אהלן..
יש לי בעיה בטכניקה של הסקוואט שהתחילה להתפתח כשעברתי את המשקלי שיא שלי..
אז קודם כל אני עושה LB
בקיצר אני יורד בהתחלה כמו שצריך ואז כשמגיע המצב שאני צריך לשבור את המקביל, המוט עם המשקל לוחץ לי על החלק העליון בגב ואז קשה לי להרים את החזה והגוף נוטה קדימה.
הגב התחתון שלי כל הזמן ישר..
אני אנסה יותר להמחיש מה שאני מתכוון
squat-balance-line.jpg

אני מן הסתם מדבר על התמונה הימנית.. אז פשוט במקום להיות במצב שלו, החזה שלי יותר למטה, מה בשעצם גורם לתחת לעלות קצת ואז אני לא מצליח לשבור מקביל.

במקרה מצאתי סרטון שלי עוד כשהתחלתי

תראו את התחת ביחס לחזה..
הבעיה הזאת תמיד היית לי אבל סידרתי אותה והיא חזרה.. עכשיו לא בא לי כ"כ על ריסט כי אני בשוונוג של עלייה במשקל.. מה אפשר לעשות?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
וואווו
אל הפנים
שאתה למטה החזה מקביל לרצפה...... אתה לא מרגיש במקרה שאתה עוד שניה נופל קדימה?
אתה שם את כל המשקל גוף קדימה, תסתכל.

• פותח/ת השרשור
וואווו
אל הפנים
שאתה למטה החזה מקביל לרצפה...... אתה לא מרגיש במקרה שאתה עוד שניה נופל קדימה?
אתה שם את כל המשקל גוף קדימה, תסתכל.

הבעיה שאתה לומד משהו מההתחלה תמיד תיהיה לך נטייה לעשות אותו עוד הפעם גם אם תתקן..
עכשיו עם 125 קילו סקוואט זה קצת יותר בעייתי מאשר ה10 קילו שעשיתי שם..
אז בדיוק מה שהתכוונתי זה שהחזה כמעט מקביל לרצפה אצלי..

אגב, זה קרה לי פעם במכון שלא היה לי לו כלוב ונפלתי על הספה של הבנצ' וכמעט והייתי יכול לעשות סקוואט רק בקבר חח

אז כן זאת הבעיה, אבל אני צריך פתרון..

למה לעבור למשהו אחר במקום לתקן?!
אתה צריך לסדר את זה מההתחלה. זה לא תופעה של שמיטת חזה כמו שקורה לפעמים (ואז אפשר לפתור את זה על ידי הוצאת חזה החוצה + קיזוז הזווית בגב), זו פשוט תנועה לא נכונה של סקוואט.
תוריד למשקל נמוך יותר ותתרגל, תחשוב על זה שהמוט צריך לעשות למעשה קו ישר ולא כמו אצלך, שכל המשקל עובר קדימה ובשביל לקזז את זה אתה מתכופף.

• פותח/ת השרשור
למה לעבור למשהו אחר במקום לתקן?!
אתה צריך לסדר את זה מההתחלה. זה לא תופעה של שמיטת חזה כמו שקורה לפעמים (ואז אפשר לפתור את זה על ידי הוצאת חזה החוצה + קיזוז הזווית בגב), זו פשוט תנועה לא נכונה של סקוואט.
תוריד למשקל נמוך יותר ותתרגל, תחשוב על זה שהמוט צריך לעשות למעשה קו ישר ולא כמו אצלך, שכל המשקל עובר קדימה ובשביל לקזז את זה אתה מתכופף.
אני אנסה מחר בלי להוריד משקל פשוט להשים על הקטע הזה דגש, ואני יודע שהמוט צריך לנוע בקו ישר, הבעיה היא שהמוט בדר"כ מתגלגל לי קצת למטה ודי קשה לעצור 125 קילו עם הידיים..
אני גם אצלם פעם הבאה את הסקוואט עם פלאפון של חבר כדי להיות ברור יותר

• פותח/ת השרשור
טוב אז עשיתי ריסט מ127.5 שהיה צריך להיות היום ל120.. אז האמת שב125 הלך לי הרבה יותר גרוע, עכשיו עדיין אני לא עושה טוב אבל עדיין יש שיפור. אני פשוט לא מבין מה גורם לגוף שלי להשען קדימה ואז אני גם לא יכול לרדת יותר עם התחת ולשבור מקביל!

סט ראשון איזה אחד מסטול ראה את המצלמה ולא הבין מה זה והוציא אותי מריכוז XD (זה לא תירוץ.. פשוט זה סתם מצחיק)

בסט השני אני אפילו נוגע עם המוט בברזלים של הכלוב, אני פשוט לא מצליח לרדת עם התחת!
מה הבעיה??

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
טוב אז עשיתי ריסט מ127.5 שהיה צריך להיות היום ל120.. אז האמת שב125 הלך לי הרבה יותר גרוע, עכשיו עדיין אני לא עושה טוב אבל עדיין יש שיפור. אני פשוט לא מבין מה גורם לגוף שלי להשען קדימה ואז אני גם לא יכול לרדת יותר עם התחת ולשבור מקביל!
YouTube - SQUAT.wmv

סט ראשון איזה אחד מסטול ראה את המצלמה ולא הבין מה זה והוציא אותי מריכוז XD (זה לא תירוץ.. פשוט זה סתם מצחיק)

בסט השני אני אפילו נוגע עם המוט בברזלים של הכלוב, אני פשוט לא מצליח לרדת עם התחת!
מה הבעיה??

אני לא רוצה לעצבן, אבל זו פשוט לא תנועה נכונה של סקוואט. אתה גולש קדימה בהרבה ואז מנסה לקזז את זה עם הגב. תוריד משקל ותעבוד על התנועה.

הוא עושה גוד מורניג עם הגב.

נסה מה שחיים אמר תוריד קצת משקל ותקפיד על הדגשים בתרגיל. (לשבור\להגיע למקביל זה לא הדגש היחידי)

• פותח/ת השרשור
עוד משקל? :'( הורדתי 7 קילו. אני מנסה להסביר לכם שגם אם אני אוריד משקל הבעיה לא תפתר, אני פשוט עושה משהו לא טוב שגורם לי "ליפול קדימה" ואין לי מושג מה זה! גם ב60 קילו סביר להניח שהדבר לא יפתר פשוט לא יראו את זה כי אני מנתגד ליפול קדימה למרות שיש לי לחץ ליפול
גולש קדימה הכוונה עם הברכיים?
אני רוצה שתראה רגע את הסרטון שלי, תגיע לשניה 0:18 ותעצור. כל פעם תעצור ותמשיך את הוידאו, ותראה שבכל מצב החזה שלי נמצא באותו המקום! באותו הקו.. אז הבעיה היא בבסיס ולא ירידה עצמה. אני בטוח ב90% שבעיה היא במיקום של המוט. אני יספר לכם עוד משהו. כשאני עושה המוט פשוט יושב לי במקום שגורם לי לכאבים באותה נקודה שהוא נמצא בו ופשוט גורם לי לרצות לסיים את הסט כמה שיותר מהר, ככה שהטכניקה יכולה להיות לקויה על מנת לסיים מהר את הסט..
תמיד היו לי בעיות עם המיקום של המוט אבל עכשיו במשקל יחסית גבוה זה חזר..

נערך לאחרונה:
עוד משקל? :'( הורדתי 7 קילו. אני מנסה להסביר לכם שגם אם אני אוריד משקל הבעיה לא תפתר, אני פשוט עושה משהו לא טוב שגורם לי "ליפול קדימה" ואין לי מושג מה זה! גם ב60 קילו סביר להניח שהדבר לא יפתר פשוט לא יראו את זה כי אני מנתגד ליפול קדימה למרות שיש לי לחץ ליפול
גולש קדימה הכוונה עם הברכיים?
אני רוצה שתראה רגע את הסרטון שלי, תגיע לשניה 0:18 ותעצור. כל פעם תעצור ותמשיך את הוידאו, ותראה שבכל מצב החזה שלי נמצא באותו המקום! באותו הקו.. אז הבעיה היא בבסיס ולא ירידה עצמה. אני בטוח ב90% שבעיה היא במיקום של המוט. אני יספר לכם עוד משהו. כשאני עושה המוט פשוט יושב לי במקום שגורם לי לכאבים באותה נקודה שהוא נמצא בו ופשוט גורם לי לרצות לסיים את הסט כמה שיותר מהר, ככה שהטכניקה יכולה להיות לקויה על מנת לסיים מהר את הסט..
תמיד היו לי בעיות עם המיקום של המוט אבל עכשיו במשקל יחסית גבוה זה חזר..

אז תמשיך לעשות חצאים ולרחם על עצמך..

באת לשאול שאלה.. מן הראויש תקשיב לעיצות שנותנים לך

לפי מה שזה נראה אתה כאליו מביא את התנועה המריך וכמעט ולא מהברכיים

תוריד משקל ותעבוד על הדגשים
גם לי היה את זה בהתחלה

ואז עשיתי דילווד ל 90

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
אז תמשיך לעשות חצאים ולרחם על עצמך..

באת לשאול שאלה.. מן הראויש תקשיב לעיצות שנותנים לך

תוריד משקל ותעבוד על הדגשים
גם לי היה את זה בהתחלה

YouTube - squat 100 kg 3X5 set 1

YouTube - squat 110 kg 3X5 set 3

ואז עשיתי דילווד ל 90

YouTube - squat deload - 90 kg - 3X5 - set 1

ברור, אני לא מתווכח ואני מעריך כל תשובה.. אבל חפשתי פיתרון שהוא לא הורדת משקל כי המשקל עצמו ממש קל לי, חפשתי תשובה כמו "תצמיד שכמות ואז הבעיה תפתר" או משהו בסיגנון 🤡

לא הבנתי :S
אין לי בעיה להוריד משקל, אבל על איזה דגשים מדובר? הסאט אפ שלי טוב בכל מה שקשור לחלק התחתון (רגליים ברוחב הכתפיים, הרגליים כלפי חוץ וכו')

המריך = מהירך .. ה 'מ' קפצה

אילו דגשים.. כל הדגשים שבספר.. בעיקר להתיישב יותר אחורה ואל לגלוש עם הברכיים זה יקל עלייך לשבור מקביל

• פותח/ת השרשור
המריך = מהירך .. ה 'מ' קפצה

אילו דגשים.. כל הדגשים שבספר.. בעיקר להתיישב יותר אחורה ואל לגלוש עם הברכיים זה יקל עלייך לשבור מקביל
אוקי, אז לעשות דילואד ל110 קילו אתה מציע? או 100? כמה נראלך.. אני אנסה יותר להתיישב אחורה ולא לגלוש עם הברכיים..

לך על 100 .. להעלות אתה תמיד תוכל להעלות מהר.. מהר מאוד
קודם תתאפס על הטכניקה

• פותח/ת השרשור
עשיתי סקוואט 3X5 של 100 קילו.. (המכון סגר לי בפנים, זה מה שהספקתי)
ואני רוצה להגיד לכם שדווקא צדקתי.. אני כבר 40 דק בבית ועדיין כואב לי איפה שהמוט ישב אצלי.. כואב לי בחלק האחורי של הכתף, ממש ליד היד אחורית.. עוד כשאני עושה את הסקוואט עצמו קשה לי לעשות ולא בגלל שהתנועה קשה לי, בגלל שהמיקום על הפנים וכואב לי ביד.. קיצר צלמתי סרטון שלא יצא מי יודע מה, אבל ב0:12-0:13 רואים בדיוק איפה המוט נמצא אצלי.. לפי דעתי זה הגורם היחיד שגורם לי לזוז קדימה כי כשאני עושה סקוואט ללא משקל בכלל הטכניקה שלי פשוט טובה, אני לא זז אפילו קצת קדימה אבל כשיש מוט זה מה שקורה..

.. אגב יש איזה פלוץ אחד שמדבר בכל אורך הסרטון ומרצה על הסקוואט, איך מעל 100 קילו שובר את הגב, גורם למפרקים להשחק ולמה צריך להשים את הכרית ההיא שתעשה שלא יכאב..אז עשינו לו קטע.. הוא רצה להדחף לנו לסטים כי המכון עמד להסגר אז הוא עשה כמה שעשינו.. עשינו בהתחלה 90 קילו ואז ראינו שהוא לא הולך אז הוספתי עוד משקל הגענו ל100 והוא אמר שקשה לו, אז הוספנו 110 קילו והוא הלך חחחחח :D

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית